- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #38.221
Yani bu konuda ehil kişi değilim ama :) bence abdest olmaz. Çünkü tırnaklarına su değmemiş olucakKızlar size topicten bağımsız bişey soracağım. Kalıcı oje/ jel tırnak ve abdest hakkında ne düşünüyorsunuz. Bayadır aklımda yaptırcam ama kimisi öyle abdest alınabilir kimisi olmaz diyor.
Bu konuya bende çok takıyorum ama tam diyet yapayım diyorum kendim olmuyor. Ya iradem bi noktada zayıf kalıyor ya da süt olayından yapamıyorum. Belkş şu emzirme muhabbeti olmasa verirdim. Doğumdan çıktıktan sonra bile daha zayıftım şu halimden . Emzirirken kilo verilir diorlar ama bemde tM tersi olduKızlar emzirirken diyetisyene giden varmi. Ben sanki gittikçe kilo aliyorum yemesem süt olmuyor kendimi bu hâlde sevmiyorum 5-6 kilo versem yeter ama veremiyorumm. Diyetisyene giden arkadaşlar varsa ya da emzirirken zayiflayan arkadaşlar önerilere açığım. Yaza gorumcemin düğünü var elbiselerim de olmaz. Bu halimle elbise de almak istemiyorum
Ben diyetisyen destegi aldim canim. Gecen 2ayda 8kilo verdim, simdi 1aydir duraklamadayim. Diyet de yapmiyorum istedigimi yiyorum, ramazan bayramindan sonra tekrar baslicam bu defa spor hocasindan da destek alicam cunku alt gobek gitmedi birturlu. Bilincli birinden destek almak gerekiyor. Ben de cok takintiliyim kilo konusunda. Cevremdeki herkes cocuk dogurdun olur o kadar diyor ama ben kendimi sevmiyorum boyle. aylardir kendime yeni kiyafet almadim ben de zayiflayacagim diye, daha yeni bayram icin birkac sey aldimKızlar emzirirken diyetisyene giden varmi. Ben sanki gittikçe kilo aliyorum yemesem süt olmuyor kendimi bu hâlde sevmiyorum 5-6 kilo versem yeter ama veremiyorumm. Diyetisyene giden arkadaşlar varsa ya da emzirirken zayiflayan arkadaşlar önerilere açığım. Yaza gorumcemin düğünü var elbiselerim de olmaz. Bu halimle elbise de almak istemiyorum
aslında muzu baya ezip karıştırıyorum ama içi baya suku kalıyor . Hatta abartmıyorum 20 dakika boyunca alt üst çeviriyorum. Bu seferde dışı cips gibi içi sulu değişik bişey oluyo ,Diğer malzemelerimde belki sıkıntı olabilir ,rica etsem tam tarif verirmisini
Benimkisi...2ymek kas.tam bugday unu ,1yemk kaş.keciboynuzu unu ,1 yumrta sarisi, 1yemk kaş.yogurt ,yarim çapy kaş karbonat ve 1küçük muz dan yapiyorum.....
Ben de doktorların yenidogan sunnetine yonlendirdigine vurgu yaptim zaten hanimefendi. Sonucta isin uzmani olduklarini bildigim icin. Aksi bir sey yazmadim yanidoktorlarımızın yönlendirmesine göre hareket ediyoruz doğal olarak sonuçta işin uzmanı onlar. Bütün bebekler çabuk iyileşsinler.
Soguk salatalik verebilirsiniz. Biz de cok ise yaradi. Onu kemirirken epey rahatliyor. Tadini da seviyorKızlar alt dişler iyiydi de bu üst dişlerin çıkışı ne zormuş
Biri patladı şükür kaldı 1 oda geldi gelecek.
4 ten fazla dişi olanlar anneler 5. Diş gelmesine daha çooookk zaman var diyin azcık kendimi avutayım
Uyku bozulmadı şükür en azından enerjimiz var ama iştah yok yani 0 a yakın yok üst dişlerde azalmıştı zaten şimdi yok oldu, inanılmaz mutsuz, öfleyip püflüyor artık alınmaya başladık o derece üfff püfff yapıyorsevdiği hiç bir şeyi şuan sevmiyor. Top havuzu aldım mutlu olur diye aksine ondan da ödü koptu neye benzetti anlamadım Binlerce yorum var hiç korkan yok bizim kız numune heralde
Zeytinyağı karanfil denedim bide osanit sipariş verdim onu da deneyeceğim. Tedagil zaten veriyordum
Bunun dışında tavsiye varsa açığım
Hepsinden etkilisi şuan da benim için pırasa bu arada sinirli sinirli kemiriyor sonra çok rahatlıyor
Ben çok alıştırdım kendi oynamasına o yüzden uyanıklık süresi boyunca kendi oynuyorKızlar bebekleriniz kaç dakika kendi başına oynuyor. Ya ben çok yoruldum tek başına asla oynamıyor. Yapışık ikiz gibiyiz hala. Ne yemek ne bulaşık hiçbirşey yapamıyorum.
Yaaa ne güzel. Bizde evde babada olsa illa bana gelecek yerde oturma süresi 1 dk altındadır. Sürekli gezecek koltuk kenarlarında ayakta duracak. Ya da bana gelmek için ağlayacak. Asla emeklemiyor pozisyonda bile ağlıyor. Gerçekten çoook yoruldum. Nasıl alıştırdınız ya.Ben çok alıştırdım kendi oynamasına o yüzden uyanıklık süresi boyunca kendi oynuyor
Kucak isteme durumumuz yok yani rahatsız olduğu bir durum yoksa susarsa, altı rahatsız ederse belli ediyor vs
Emeklediği için güvenlik gereği peşindeyim bu aralar o ayrı
Emeklediğinden beri ekstra hiç kucakta durmuyor bırakın beni modunda
Oyun halısı döneminden itibaren kendi kendine vakit geçirmesi için fırsat verdim hepYaaa ne güzel. Bizde evde babada olsa illa bana gelecek yerde oturma süresi 1 dk altındadır. Sürekli gezecek koltuk kenarlarında ayakta duracak. Ya da bana gelmek için ağlayacak. Asla emeklemiyor pozisyonda bile ağlıyor. Gerçekten çoook yoruldum. Nasıl alıştırdınız ya.
Yok benimki değil o :) ver kızım bana diyorum böm böm bakıyor suratımaSizin bebıs oyuncağı isteyince veriyor çirkin olmasada olurrr
Ben de püreyle başlamadım pankek yaparsam önüne koyuyorum kendisi yiyebildiği kadar yiyor yemeklerimi çatal arkasıyla ezip veriyorum köfte gibi sert olanları hala yiyemiyor ama bazen sebze yemeğine bulguru çok koyuyorum pilav gibi oluyor onu yiyor babası pilav da vermişti yemişti boğazına takılıyor bazen yedikleri ama asla panik yapmıyoruz kendisi öğürerek çıkarıyor ya da yutuyorAynen ben normalde de mutfagi sevmem zatenben de cignemeyi ogretmeye calisiyorum. Dr. Dun direkt taneli corba vs verme ogurtur dedi. Ekmek icini ver agzinda cevirsin. O sekilde alisir dedi. Denemek isteyenlerin aklinda olsun
Benim kızım da koltuktan tutarak yürüyor aynı hizada. Birkaç saniye ellerini bırakıp ayakta durabiliyor bir tane sehpamız var ona alnını dayayıp ellerini bırakıyor sehpanın alt katındaki kurtula oynuyor o şekildeBebeği ellerini bırakıp ayakları üstündr duran var mı? Bizim kız erkenci çıktı. 5-6 saniye çyle duruyor Bi kaç adım da atıyor ellerini bırakıp. Sanırık bi kaç aya yürür. Daha 8 aylığız. Bana çok erken geliyor ama şuan koltuk kenarlarında yürüyor. Yan koltuğa atlıyor filan. Acaba erken yürümesi sorun oluşturur mu kemik gelişimi için.
Ben de hala iki öğündeyim ne zaman üç yapmalıyız acaba? Bir de benim herşeyi kolayca yiyen kızım bir aya yakındır çok zor yiyor artık ya üzülüyorum diş de çıkmadı salyamız yine çeşme halindeBende sabahları ya haşlanmış yumurta ya da sebzeli/ sade omlet veriyorum. Öğle yemeğine geçmedim ben hala geçmeli miyim acaba bilemedim. Akşamda sebze ve protein karısımlı yemekler veriyorum. Dün mesela sabah ıspanaklı onlet yaptım sabah. Öğlen keçiboynuzu unu ile meyve püresi akşam da köfte ve kereviz yemeği.
Bu akşam da kıymalı çorba ya da kıymalı bi sebze yemeği düşünüyorum.minik minik köfteler yuvarladım onlarla yemek kombin etmekte kolay ve güzel oluyor.
Bilemedim ki 3 öğünü, doktora giden , tavsiye alanlar yazarsa iyi olur. Ağır gelir diye vermiyorum ben ama versem öğlen de yemek yerBen de püreyle başlamadım pankek yaparsam önüne koyuyorum kendisi yiyebildiği kadar yiyor yemeklerimi çatal arkasıyla ezip veriyorum köfte gibi sert olanları hala yiyemiyor ama bazen sebze yemeğine bulguru çok koyuyorum pilav gibi oluyor onu yiyor babası pilav da vermişti yemişti boğazına takılıyor bazen yedikleri ama asla panik yapmıyoruz kendisi öğürerek çıkarıyor ya da yutuyorbir kaç gündür de tükürmeyi öğrendi istemezse ağzındakini tükürüyor
Benim kızım da koltuktan tutarak yürüyor aynı hizada. Birkaç saniye ellerini bırakıp ayakta durabiliyor bir tane sehpamız var ona alnını dayayıp ellerini bırakıyor sehpanın alt katındaki kurtula oynuyor o şekilde
Ben de hala iki öğündeyim ne zaman üç yapmalıyız acaba? Bir de benim herşeyi kolayca yiyen kızım bir aya yakındır çok zor yiyor artık ya üzülüyorum diş de çıkmadı salyamız yine çeşme halinde
Bizimkinin bir oyuncakla oynama süresi maksimum 10 saniye filandır. Aşırı sıkılıyor hemen herşeyden Ve hareketli bir bebek. Bazen hiperaktivitesi var mı diye düşünmüyor değiliz. Bizi de kullanıyır olabilir tabiOyun halısı döneminden itibaren kendi kendine vakit geçirmesi için fırsat verdim hep
Destekli oturma döneminde de aynı şekilde
Ağlamaya başlayınca ilgisini değiştirdim başka oyuncak şarkı vs ama ağladığı anda kucağıma almadım. Kucağıma alacaksam önce sakinleşirdim sonra aldım böylece ağlama kucak Bağlantısı kurmasını sağlamadım yaniTabi burda sıkıldığı için ağlamasından bahsediyorum yoksa düşüyor oyuncağı bir yerine vuruyor ya da beni özlüyor falan ozaman tabi ki alıp kucaklıyorum.
Annem gık dese hop alıyor baktım ayarları bozuluyor şimdi onu da alıştırdım önce sevdiği bir sey ile sustur sonra al diye kendi kendine vakit geçirmeyi bu yöntemle öğrendi diyebilirim
Pardon karıştırmışım . Bizimkide öyle yaaa artık bişeyler öğrensin bir iletişim kuralım istiyorumYok benimki değil o :) ver kızım bana diyorum böm böm bakıyor suratıma
Abdest tutmaz kalıcı oje jel tırnak tatlım. Eşimin güzellik salonu var yabancilar yada abdest vs takmayanlar hep yaptiriyorlar nasilda güzel oluyor.İnançlı olsamda olmasam da abdestte karşı bir zaafim var sırf bu yüzden yaptıramıyorum bendeKızlar size topicten bağımsız bişey soracağım. Kalıcı oje/ jel tırnak ve abdest hakkında ne düşünüyorsunuz. Bayadır aklımda yaptırcam ama kimisi öyle abdest alınabilir kimisi olmaz diyor.
Bu siralar benimle dukkana geliyor babasının yanında oluyoruz , bebek arabasında yavrum takılıyor kendi başına. Evde de yürüteç ve yere koyuyorum kendi başına oynuyor ama sürekli bir aradayız bana oyun yapıyor saklanıyor kaçıyor. Ben kucağa çok alıştırmadım birde hep ikimizdik, öteki türlü hepten canım çıkardı. Zaten oyle kucaktada cok duran bir cocuk degil birakin ben kendi halimde takilayim diyor bu konuda bana çekmişKızlar bebekleriniz kaç dakika kendi başına oynuyor. Ya ben çok yoruldum tek başına asla oynamıyor. Yapışık ikiz gibiyiz hala. Ne yemek ne bulaşık hiçbirşey yapamıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?