- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #18.241
Benim açlık şekerim yükleme yapıldığı gün cihazda 104 çıktı ama kanda 80 çıktı gönlünü ferah tut.Merhabalar. Şeker yükleme testimi bugün yaptırdım. Bana aç gelin demişlerdi. Yanımda şeker ölçüm cihazımı da aldım. Aynı anda ölçmek için. 75gramlık elmalı kutu içecekten içtim. Tadı spriteın şekerli hali gibiydi. İlk yarısını kolay içtim ama son yarısında bayağı zorlandım çok şekerli geldi. Baş dönmesi ve mide bulantısı da yaşamadım ama 1. Ve 2. Saatte başımı duvara vurmak istedim o kadar ki ağrı yaptı. Hatta hala ağrıyor. Efor sarfetmememi su içmememi de söylediler resmen kurudumCihazla ölçtüğümde 1. Saat 180 2. Saat 165 çıktı sanırım ben de diyet kervanına katılacağım gibi. Umarım cihazdaki değerler yanıltır
Ben doğumdan önce lansiloh sürmeye başlamıştım.Göğüs ucum içe dönük olduğu için bebeğimle ben alışana kadar silikon göğüs ucu kullanarak emzirdim hemşireler eşime aldırtmıştı hastanedeyken. Krem işe yaradı bence ki öyle kanamalı çatlaklar yaralar olmadı ama acıdı tabi. Göğüs kalkanı kullanmamıştık hiç sütüm gelince kıyafetim ıslanmasın diye göğüs pedi kullandım ama çok dikkat edin temizliğe yoksa enfeksiyon kapar ped olayları dikkat ister biliyorsunuz. Ama bu sefer kalkan alacağım sanırım ben de.Göğüs için ne kullanmak lazım kafam çok karışık henüz birşey alamadım. Lansinoh kremi ,gümüş kapak, balmumu vs bunlara 1 ay önceden de başlamak gerekir sanırım. göğüs kalkanı yerine gümüş kapak oluyor mu bir de bu kapak tarzı olanlar göğüste nasıl duracak düşmüyor mu kafamda bu sürü soru göğüs ucum da hala yok ne zaman çıkar bilmiyorum onun içinde silikon göğüs ucu falan varmış neyi alacağımı şaşırdım biraz daha mı beklemeli acaba hepsi de pahalı şeyler o yüzden boşa gitsin de istemiyorum göğüs yarasi ve acısından korkuyorum açıkçası
Göğüs için ne kullanmak lazım kafam çok karışık henüz birşey alamadım. Lansinoh kremi ,gümüş kapak, balmumu vs bunlara 1 ay önceden de başlamak gerekir sanırım. göğüs kalkanı yerine gümüş kapak oluyor mu bir de bu kapak tarzı olanlar göğüste nasıl duracak düşmüyor mu kafamda bu sürü soru göğüs ucum da hala yok ne zaman çıkar bilmiyorum onun içinde silikon göğüs ucu falan varmış neyi alacağımı şaşırdım biraz daha mı beklemeli acaba hepsi de pahalı şeyler o yüzden boşa gitsin de istemiyorum göğüs yarasi ve acısından korkuyorum açıkçası
Ayy benden bir tane daha varmış ben de yaşadım bunları 1 ay sıkıntı çektim ama 18 ay emzirdim Allah’a şükür. Resmen özürlü gibi muamele görmüştüm ya şaka gibiCanım gogüs ucunu hiç kafana takma . Benim kaynanam hamileligim boyunca gögüsleri kücük ucu yok emziremezsin dedi. Dogum yaptigim gün bile ucu yoktu. Bakti bakti ilk emzirirken anammm ucu yok çocuk ememiyecek dedi. Çok ağlamiştim eşimde kovmuştu. 3 yaşına kadar emzirdim.
Canim ben philips aventin gogus kalkanindan aldim, henuz gelmedi ama kullanan herkes cok memnunmus, akan sütü de biriktirdigi icin. Ben aslinda gumus kalkan mi alsam diyordum ama akan süt o bolgeyi surekli islak tutacagindan almak istemedim. Birde dogumdan 1ay once krem surmeye baslayin diye okumustum, gecenlerde de instagramdan takip ettigim bir doktor krem surmek yerine e vitamini sürün, kremlerin faydalari yok yazmis. Sanirim ben hem krem hem e vitamini sürücem son ayGöğüs için ne kullanmak lazım kafam çok karışık henüz birşey alamadım. Lansinoh kremi ,gümüş kapak, balmumu vs bunlara 1 ay önceden de başlamak gerekir sanırım. göğüs kalkanı yerine gümüş kapak oluyor mu bir de bu kapak tarzı olanlar göğüste nasıl duracak düşmüyor mu kafamda bu sürü soru göğüs ucum da hala yok ne zaman çıkar bilmiyorum onun içinde silikon göğüs ucu falan varmış neyi alacağımı şaşırdım biraz daha mı beklemeli acaba hepsi de pahalı şeyler o yüzden boşa gitsin de istemiyorum göğüs yarasi ve acısından korkuyorum açıkçası
Ben detayliya randevu alirken doktorun asistani ozellikle soylemisti tok gelin ac olmayin diye, muayeneden 20dk once biseyler yemistim ben arabadaArkadaşlar merhaba, çoğunuz detaylı ultrasona girdi diye size sormak istedim, gitmeden önce tatlı bişeyler yense mi daha iyi yenmese mi? Bu konuda iki farklı görüş okudum hep. Doktorunuz bir yorumda bulundu mı bunun hakkında? Bir de detaylıda vajinal muayene nadir mi yapılır yoksa genellikle mi?
Göğüs ucu sorunu bende yaşayabilirim hep aynı duruyor çıkacak gibi de degil. Silikon göğüs ucu koyduğum fotoğraftakinden mi acaba? Krem sürünce ya da ped koyunca emzirmeden önce suyla yikamak yeterli midir? enfeksiyon kaparsa hic iyi olmazBenim açlık şekerim yükleme yapıldığı gün cihazda 104 çıktı ama kanda 80 çıktı gönlünü ferah tut.
Ben doğumdan önce lansiloh sürmeye başlamıştım.Göğüs ucum içe dönük olduğu için bebeğimle ben alışana kadar silikon göğüs ucu kullanarak emzirdim hemşireler eşime aldırtmıştı hastanedeyken. Krem işe yaradı bence ki öyle kanamalı çatlaklar yaralar olmadı ama acıdı tabi. Göğüs kalkanı kullanmamıştık hiç sütüm gelince kıyafetim ıslanmasın diye göğüs pedi kullandım ama çok dikkat edin temizliğe yoksa enfeksiyon kapar ped olayları dikkat ister biliyorsunuz. Ama bu sefer kalkan alacağım sanırım ben de.
Ayy benden bir tane daha varmış ben de yaşadım bunları 1 ay sıkıntı çektim ama 18 ay emzirdim Allah’a şükür. Resmen özürlü gibi muamele görmüştüm ya şaka gibi
Ucu çıkmadan da bebiş emiyor mu ne bileyim uç olmayınca tutması zor olur gibi geliyor sen baya iyi emzirmissin valla bravoCanım gogüs ucunu hiç kafana takma . Benim kaynanam hamileligim boyunca gögüsleri kücük ucu yok emziremezsin dedi. Dogum yaptigim gün bile ucu yoktu. Bakti bakti ilk emzirirken anammm ucu yok çocuk ememiyecek dedi. Çok ağlamiştim eşimde kovmuştu. 3 yaşına kadar emzirdim.
Göğüs kalkanı bende alayım o zaman onerenler çoğaldıCanim ben philips aventin gogus kalkanindan aldim, henuz gelmedi ama kullanan herkes cok memnunmus, akan sütü de biriktirdigi icin. Ben aslinda gumus kalkan mi alsam diyordum ama akan süt o bolgeyi surekli islak tutacagindan almak istemedim. Birde dogumdan 1ay once krem surmeye baslayin diye okumustum, gecenlerde de instagramdan takip ettigim bir doktor krem surmek yerine e vitamini sürün, kremlerin faydalari yok yazmis. Sanirim ben hem krem hem e vitamini sürücem son ay
Ben detayliya randevu alirken doktorun asistani ozellikle soylemisti tok gelin ac olmayin diye, muayeneden 20dk once biseyler yemistim ben arabadabizden once girip de bebegi uygun pozisyonda olmayan kisiler vardi bekleyen, dr onlara yuruyus yapip tekrar gelin demisti, neyseki bende oyle bir sikinti olmadi, 1 defada herseye bakabilmisti doktor. Bebegin hareketli olmasi gerekiyor sanirim o yuzden tok gel demis
Bana doktor değil de sekterteri demişti eğer şeker konusunda sorun yoksa gelmeden tatlı bir şeyler yiyebilirsiniz diye.Arkadaşlar merhaba, çoğunuz detaylı ultrasona girdi diye size sormak istedim, gitmeden önce tatlı bişeyler yense mi daha iyi yenmese mi? Bu konuda iki farklı görüş okudum hep. Doktorunuz bir yorumda bulundu mı bunun hakkında? Bir de detaylıda vajinal muayene nadir mi yapılır yoksa genellikle mi?
Benim de ilk gittiğimde sadece kese görünmüştü. Sonra 6+5 ti sanırım o zaman bebek gözüktü o yüzden endişe etmeyin. Daha çok yeni olduğu için Dr beslenme konusunu geçiştirmis olabilir çünkü ilk 3 ay sizin yedikleriniz bebeğe gitmiyor. 3 aydan sonrası önemli oluyor genelde zaten mide bulantıları ve iştahsızlıktan kilo bile vermiştim ben sonra düzeldi.Arkadaşlar merhaba 5+4 haftalık hamileyim doktor hem karından hem vajinal ultrasonla keseyi gördü ama bebeğim görünmedi bu haftada görülmemesi normal mi doktor biraz hiçbirşey den anlamıyor gibi geldi birde özele gittim nasıl beslenmeliyim diyorum internetten araştır diyo bana kalp atışları için 8 gün sonra gün verdi ama ben biraz beklemek istiyorum 2 hafta falan sürekli git gel olmasın istiyorum
Ucu çıkmadan da bebiş emiyor mu ne bileyim uç olmayınca tutması zor olur gibi geliyor sen baya iyi emzirmissin valla bravokaynananız da ne kadar acimasizmis emziremezsin demek bile insanın şevkini kırar sanki bizim elimizde olan birşey
Bana özellikle tok gel ve gelmeden yarım. Saat önce tatlı bşeyler ye demiştiArkadaşlar merhaba, çoğunuz detaylı ultrasona girdi diye size sormak istedim, gitmeden önce tatlı bişeyler yense mi daha iyi yenmese mi? Bu konuda iki farklı görüş okudum hep. Doktorunuz bir yorumda bulundu mı bunun hakkında? Bir de detaylıda vajinal muayene nadir mi yapılır yoksa genellikle mi?
Merhaba canım.ilk doğumumda benimde hiç göğüs uçlarım yoktu şırınga ile çıkarmaya çalıştık o an çıkıyordu sonra bebeğe verince pit içine giriyordu tekrar,, kizimda zayıf doğunca çenesinin çok kuvveti yoktu silikonla emzirmeye başladım.bir süre silikonla emzirdim aman yeterki anne.sutu alsın büyüsün diye acele etmedim silikon çıkarmak için ,sonra silikona alıştı silikonun ucunu kademeli kestim.sonra tamamen çıkardım.ama emmedi tekrar silikonu taktım iki sene onunla.emzirdim.ilk 1 yaşına kadar temizliği vs çok zor oluyordu sonra onada.alistim.ama bu sefer.ne olursa olsun bir şekilde.tutturmak istiyorum.silikona.sarilmayacagim.insallah sizde bizde bu konuda zorluk.cekmeyizGöğüs için ne kullanmak lazım kafam çok karışık henüz birşey alamadım. Lansinoh kremi ,gümüş kapak, balmumu vs bunlara 1 ay önceden de başlamak gerekir sanırım. göğüs kalkanı yerine gümüş kapak oluyor mu bir de bu kapak tarzı olanlar göğüste nasıl duracak düşmüyor mu kafamda bu sürü soru göğüs ucum da hala yok ne zaman çıkar bilmiyorum onun içinde silikon göğüs ucu falan varmış neyi alacağımı şaşırdım biraz daha mı beklemeli acaba hepsi de pahalı şeyler o yüzden boşa gitsin de istemiyorum göğüs yarasi ve acısından korkuyorum açıkçası
Anladım canım sağolasın. İlk günler benim korkum onu da atlatirsak devamı gelecek inşallahCanım bebis emdikce hem onun emme refleksi gelişiyor hemde bizlerin süt üretimi başlayor emdikçede uçlanıyor.
Krem olarak ne alacaksiniz? Ben baya övülünce lansinoh alacaktim ama muhendisinoglu hesabindaki incelemesini gordum, etken maddesi lanolin hem alerjen hem de etkili degil zeytinyagi daha etkili yazmislarGöğüs kalkanı bende alayım o zaman onerenler çoğaldıkremin yorumlarına baktığımda çoğunluk işe yaradığını yazmış ondan alicam sanırım, e vitamini de aklımda bulunsun
Merhaba canım, sen zorunda kaldığın için kullanmışsin zayıf dogduysa ve ememiyorsa başka çaresi var mı bilmiyorum anne sütünü de alması önemli ne şekilde olursa olsun doğru olanı yapmışsın bence. Bende ememezse 2. Bir ihtimal olarak silikonu düşünüyorum inşallah zorluk cekmeden emzirebiliriz bebislerimiziMerhaba canım.ilk doğumumda benimde hiç göğüs uçlarım yoktu şırınga ile çıkarmaya çalıştık o an çıkıyordu sonra bebeğe verince pit içine giriyordu tekrar,, kizimda zayıf doğunca çenesinin çok kuvveti yoktu silikonla emzirmeye başladım.bir süre silikonla emzirdim aman yeterki anne.sutu alsın büyüsün diye acele etmedim silikon çıkarmak için ,sonra silikona alıştı silikonun ucunu kademeli kestim.sonra tamamen çıkardım.ama emmedi tekrar silikonu taktım iki sene onunla.emzirdim.ilk 1 yaşına kadar temizliği vs çok zor oluyordu sonra onada.alistim.ama bu sefer.ne olursa olsun bir şekilde.tutturmak istiyorum.silikona.sarilmayacagim.insallah sizde bizde bu konuda zorluk.cekmeyiz
Uzmanlığı kadın doğum olan kişi nasıl anlamasın size öyle gelmiştir. Randevu sonrası haftada giderseniz kontrol randevusu olur ekstra ücret ödemezsiniz, o yüzden 8 gün sonra gel demiştir. 5+4 de kese göründüyse bir hafta sonra da kalp atışını duyarsınız, kalp atışından sonra ayda bir gidersiniz. Ben olsam giderim ertelemem. Daha sonra ayda bir çağırırlar.Arkadaşlar merhaba 5+4 haftalık hamileyim doktor hem karından hem vajinal ultrasonla keseyi gördü ama bebeğim görünmedi bu haftada görülmemesi normal mi doktor biraz hiçbirşey den anlamıyor gibi geldi birde özele gittim nasıl beslenmeliyim diyorum internetten araştır diyo bana kalp atışları için 8 gün sonra gün verdi ama ben biraz beklemek istiyorum 2 hafta falan sürekli git gel olmasın istiyorum
Lansinoh düşünüyordum trendyoldaki yorumlar olumlu baya ama simdi kafam karıştı siz öyle diyinceKrem olarak ne alacaksiniz? Ben baya övülünce lansinoh alacaktim ama muhendisinoglu hesabindaki incelemesini gordum, etken maddesi lanolin hem alerjen hem de etkili degil zeytinyagi daha etkili yazmislarsonra ve arkadasimin tavsiyesine uzerine incia almaya karar verdim iceriginde hem e vitamini hem de zeytinyagi varmis bilginiz olsun belki ürün tercihinize yardimci olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?