- 12 Kasım 2014
- 196
- 100
- 303
- 35
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #18.321
Amin canim insallahYarın detaylıya gidiyorum arkadaşlar nolur bana güzel dualarınızı gönderinHerşey yolunda olsun bayram hepimize bayram gibi gelsin, hepimizin bebeleri çok sağlıklı olsun
Hareketli olmasinda hicbir sorun yok hatta gelisiminin iyi saglikli bir bebek olduguna isaret. Cok erken basladilar sert darbelere kizlarim beni hic boyle acitmamistiHiç umudunuzu yitirmeyin ben hamile kalmadan önce aventin şırıngasını kullanıyordum silikon göğüs ucundan bıkınca şırıngayla çekip hemen veriyordum uğraştık epey ama bebek tutunca öyle bir uzatıyor ki göğüs ucunu siz bile şaşırırsınız
O zaman toyluğuma geldi şimdi kimseye pabuç bırakmam moralimi bozana susun derim hele emzirme konusunda kimsenin konuşmasına izin vermeyin insan ister istemez etkileniyor gerekirse emzirirken göstermeyin
Ben de bu konuyu açacaktım kızım 8yaşında hamileliğimi dört dörtlük hatırlamam mümkün değil ama son ayda acıtırdı masada falan otururken bu da kız ama çok hareketli maşallah. 20.haftadan beri dışardan belli oluyor ve bugün midemin hizasına bir dayandı resmen elini ya da dirseğini hissettim elimle bakınca eşim bile şok oldu elinin altında kayınca ödü koptuzararı var mıdır ki bu kadar hareketli olmasının saçmalıyor da olabilirim şu an ama ne bileyim işte hamile kafası
Ayni haftadayiz canim bende ole yerimden ziplayip duruyorum gun icindede cok hareketli ve sanirim bas asagi donmedigi icintekmeleri bana oyle hissettiriyor..Aynıyızbi ara dalin alacaktım makineyi tıkayabiliyo diyolar ona da tam bir kargaşa beynimin içi en son gözümü karartıp alıp geçicem ama green clean e daha yakın gibiyim
Benim karnım acıyo bazen artık dalgalar falan da yapmaya başladı çocuğum içerde neler olup bitiyo bilmiyorum artıkbazen yerimden zıplattırıyo eşim bile acımaya başladı bana artık vajinamda olmasa da kasıklarımda da ara ara hissi oluyo. Ama şu son 2 haftadır biraz daha yukarda gibi göbek deliğimin çevrelerinde. haftanıza dikkat edemedim ama belki ondan kaynaklıdır
Benimde takip ettiğim youtuberlar var onlarda öyle yaptılar kloroplastın orta ve büyük boy kilitli poşetlerinden alıp ona koydular bende öyle yapmayı düşünüyorum ebeye verilecekleri bir büyük kilitli poşete. Yedekleri bi poşete. Şapkaları eldivenleri çorapları birine öyle kolay oluyormuş.Kızlar hastane cantası hazırlarken biri soyledı şu yemekler ıcın kılıt posetler oluyor ya onlardan al bebeğin her seyını mesela her beslı setını bır posete gıbı koy enzdn ıcınde ne var rahat gorursun yanında kalack ıcınde kolaylık olur dedı sıcze mantıklımı?
Youtube’da ne kadar hastane çantası hazırlama videosu izlediysem hepsi öyle yaptı.üzerine de ne olduğunu etiketle yazılar. Bavul düzenleyici torbalardan almışlar içine yerleştirmişler onları da. Yalnız öyle bavul hazırlayanlar var ki sanki pasaportla bir aylık seyehate gidiyor mübarekler. Ben hazırlık yaptıktan sonra koyduklarımı buraya yazmayı düşünüyorum deneyimli anneler eksiklerimi fazlalarımı söyler. Birbirimize fikir olur hem. Şu an 27 haftalığım, 30- 32 gibi hazırlarımKızlar hastane cantası hazırlarken biri soyledı şu yemekler ıcın kılıt posetler oluyor ya onlardan al bebeğin her seyını mesela her beslı setını bır posete gıbı koy enzdn ıcınde ne var rahat gorursun yanında kalack ıcınde kolaylık olur dedı sıcze mantıklımı?
Ateş ölçer braun kulaktan ölçüm yapanlarından almıştım çok memnun kaldım. Almadan önce de çok araştırmıştım. Hemen iki üç saniyede ölçüm yapıyor. Yanılma payı temassızlara göre çok az. Koltuk altından ölçen çubuklardan da var ama ölçüm için bir dakikaya yakın beklemek gerekiyor çocuk huzursuz olduğu dönemlerde çok zor oluyor.Kızlar buhar makinelerini neye göre almak gerekiyor, almak gerekiyor mu aslında ? Soğuk hava , soğuk sıcak var . Kullananlar bilgi verirse çok iyi olur. Elektronik araçları internetten bakıp yavaş yavaş alayım diyorum. Birde görüntülü bebek telsizi, ateş ölçerler hakkında bilgisi olanlarda paylaşırsa iyi olur fikir edinelim
Bir aydır uğraşıyorum. Kollarda başladı sonra bacaklarda çıktı. Önce haftalık kullandığım iğne yapıyor dedik onu bıraktık geçmedi. Karaciğer değerlerine bakıldı sorun yok. Yumurta, çilek falan onları yemeyi bıraktım yok yine geçmedi. Cildiye doktoruna gittim merhem verdi baya rahatladım ama tam olarak geçmedi. Bana dediği stresten oluyor. Çok uçuk geçiren biri misin diye sordu. Yediklerinde yapar dedi domates, salça ve her türlü baharattan uzak dur dedi. Alerji testi yapılmadı. Verdiği kremler ile geçmezse ilaç başlayacak ama inşallah gerek kalmaz.Arkadaşlar size bir şey sormak istiyorum. Benim bir ay önce kollarım ve bacaklarım aşırı kaşınınca dahiliyeYe gittim karaciğer değerlerimde sorun yoktu alerjim çıktı yumurta yemeyi bıraktım kaşıntılarım geçti . Şimdi 2 gündür bacaklarım kaşınıyo bu defa Farklı olarak kaşıdığım yerlerde sinek ısırığı gibi kabarmalar başladı. Ya acaba ne olabilir ? Böyle bir şey yaşayan var mı ?
Banada kız demısdıler ama erkekB
Bir tek benimkinde yanıldınız herhalde benim ki kız çıktı sizde dahil herkes erkek demisti o teori bende çürüdü
Kızlar hastane cantası hazırlarken biri soyledı şu yemekler ıcın kılıt posetler oluyor ya onlardan al bebeğin her seyını mesela her beslı setını bır posete gıbı koy enzdn ıcınde ne var rahat gorursun yanında kalack ıcınde kolaylık olur dedı sıcze mantıklımı?
Arkadaşlar hemen hemen herkes göğüs pompası almayı düşünmüş neden erkenden alıyorsunuz merak ettim fikirlerinizi. Birde neden alıyorsunuz onu da sormak istiyorum. Doğumdan sonra gerekli görülürse alınır diye benim düşüncem. Birde göğüs kapakları tercih edilmiş. Çoğu yerde okuduğuma göre onlar memeyi nemli bıraktığı için memede bakteri mantar oluşumuna sebeb oluyormuş. Memeyi havalandırmak ve anne sütüyle temizliğini yapmak en güzeliymiş. Yine de bu konuda da fikirlerinizi duymak istiyorum
Kızlar buhar makinelerini neye göre almak gerekiyor, almak gerekiyor mu aslında ? Soğuk hava , soğuk sıcak var . Kullananlar bilgi verirse çok iyi olur. Elektronik araçları internetten bakıp yavaş yavaş alayım diyorum. Birde görüntülü bebek telsizi, ateş ölçerler hakkında bilgisi olanlarda paylaşırsa iyi olur fikir edinelim
Teşekkür ederim benimde aklıma geldi dünden beri domates yemeyi bıraktım salçada yemeklerde çok az kullanıcam deniyorum açıkcası inş geçer çünkü o sinek ısırığı gibi olan yerler acımaya da başladıBir aydır uğraşıyorum. Kollarda başladı sonra bacaklarda çıktı. Önce haftalık kullandığım iğne yapıyor dedik onu bıraktık geçmedi. Karaciğer değerlerine bakıldı sorun yok. Yumurta, çilek falan onları yemeyi bıraktım yok yine geçmedi. Cildiye doktoruna gittim merhem verdi baya rahatladım ama tam olarak geçmedi. Bana dediği stresten oluyor. Çok uçuk geçiren biri misin diye sordu. Yediklerinde yapar dedi domates, salça ve her türlü baharattan uzak dur dedi. Alerji testi yapılmadı. Verdiği kremler ile geçmezse ilaç başlayacak ama inşallah gerek kalmaz.
Canım sezeryan oldun ya ilkinde hemen sütün geldi mi. Gelmediği zamanda istiyorlarmış sanırım pompaKızlar bu arada pompalar icin cok acele etmeyin. Gögüs pompasi her hamilelikte lazim olmuyor. Olsada eczanelerde ,medikallerdede var.internettende ertesi günü geliyor, hatta expres olup ayni gün teslimde eden firmalar var. Ben oglumda aldım, cünkü dogdugunda yogun bakımda yatti. Süt sağıp gönderdiğim için aldik yoksa gerek yoktu almaya.
Ben kızımda valizi düzgünce yerlestirmistim benim ve bebeği karıştırmadim yan yana yaptim aradığımiz ne varsa rahat rahat bulduk ama benim hastanemde bebeği ilk kendilerinin verdiği kıyafet ile giydiriyorlardi içeriye giysi vermedik odaya çıkınca onları çıkarttıkKızlar hastane cantası hazırlarken biri soyledı şu yemekler ıcın kılıt posetler oluyor ya onlardan al bebeğin her seyını mesela her beslı setını bır posete gıbı koy enzdn ıcınde ne var rahat gorursun yanında kalack ıcınde kolaylık olur dedı sıcze mantıklımı?
Canım sezeryan oldun ya ilkinde hemen sütün geldi mi. Gelmediği zamanda istiyorlarmış sanırım pompa
Cnm kramp girdiği an ayak parmak uçlarını ileri geri hareket ettir anında ağrıyı sızıyı geçiriyor. eşinin yardımına bile gerek kalmazSelam kızlar. İki gündür bacak kramplarıyla uğraşıyorum uyku haram oldu doktorum magnezyum vermemekte ısrarcı fazla ilaç kullanılmasına karşı. Eşin masaj yapsın zeytin yağı ile dedi. Ve günlük bir maden suyu içmemi önerdi. En az 20 kere uyanıyorum ağrıdan. Önceden deliksiz uyuyordum onun dışında bende avent göğüs kalkanı aldım bu gün geldi ben e bebeğin uygulamasından aldım. Göğüs için krem lansinoh aldım. Ve ayva çekirdeği biriktirdim mevsimi geçmeden onunla jel yapılıyormuş oda çok iyi ve doğal diyorlar bakalım. Onun dışında son ay evicap 400 mg e vitamini kapsül şeklinde her göğüs ucuna bi kapsül patlatıp sürücüm. Hassaslığı azaltıp emzirmede yarık oluşmasını engelliyormuş. Ama emzirmeye başlar başlamaz bırakılması lazımmış bebek için zararlıymış bebeğin emmesi lazım. Onun dışında ben mochi manuel pompa almayı düşünüyorum. Otomatiğe ihtiyaç olursa alırım. Bir an önce şu yasaklar bitse de odasını yapsak diye bekliyorum bende boyatılıcak duvar kağıdı aldım onlar yapıştırılıcak Hastane çantamı 30. Haftada hazırlamayı düşünüyorum şuan 29 u dolduruyoruz Allahın izniyle 30 ya da 31 de hazırlarım diye düşünüyorum artık güzel telaşlar inşallah Bi posta yine kıyafet aldık onlarıda yıkayıp ütüleyip kaldırıcam e yavaştan ağırlaşmaya da başladık Benim normal günüm 30 temmuz gözüküyor ama ben hep Ağustos gelecek gibi hissettiğimden bu grupta kalmayı tercih ettim temmuz annelerinide takipteyim İki Bebiş çoktan doğdu bile onlarda erkenden hazırlayın çantaları demişler hayırlısı olsun bakalım uzun uzun yazdım okuyan helal etsin hakkını
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?