2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Hareketli olmasinda hicbir sorun yok hatta gelisiminin iyi saglikli bir bebek olduguna isaret. Cok erken basladilar sert darbelere kizlarim beni hic boyle acitmamisti benimkide oyle sagda solda yukarida asagida bazen gobegimin iki yaninda her turlu oyunlar yapiyor icerde

Ayni haftadayiz canim bende ole yerimden ziplayip duruyorum gun icindede cok hareketli ve sanirim bas asagi donmedigi icintekmeleri bana oyle hissettiriyor..

Benimde takip ettiğim youtuberlar var onlarda öyle yaptılar kloroplastın orta ve büyük boy kilitli poşetlerinden alıp ona koydular bende öyle yapmayı düşünüyorum ebeye verilecekleri bir büyük kilitli poşete. Yedekleri bi poşete. Şapkaları eldivenleri çorapları birine öyle kolay oluyormuş.

Youtube’da ne kadar hastane çantası hazırlama videosu izlediysem hepsi öyle yaptı.üzerine de ne olduğunu etiketle yazılar. Bavul düzenleyici torbalardan almışlar içine yerleştirmişler onları da. Yalnız öyle bavul hazırlayanlar var ki sanki pasaportla bir aylık seyehate gidiyor mübarekler. Ben hazırlık yaptıktan sonra koyduklarımı buraya yazmayı düşünüyorum deneyimli anneler eksiklerimi fazlalarımı söyler. Birbirimize fikir olur hem. Şu an 27 haftalığım, 30- 32 gibi hazırlarım

Ateş ölçer braun kulaktan ölçüm yapanlarından almıştım çok memnun kaldım. Almadan önce de çok araştırmıştım. Hemen iki üç saniyede ölçüm yapıyor. Yanılma payı temassızlara göre çok az. Koltuk altından ölçen çubuklardan da var ama ölçüm için bir dakikaya yakın beklemek gerekiyor çocuk huzursuz olduğu dönemlerde çok zor oluyor.
buhar makinası olarak arzum soğuk hava buhar makinası almıştım. Kışın peteklerin üzerine havlu ıslatıp kokuyorum hala her gece yapıyorum ve çok işe yarıyor.

Bir aydır uğraşıyorum. Kollarda başladı sonra bacaklarda çıktı. Önce haftalık kullandığım iğne yapıyor dedik onu bıraktık geçmedi. Karaciğer değerlerine bakıldı sorun yok. Yumurta, çilek falan onları yemeyi bıraktım yok yine geçmedi. Cildiye doktoruna gittim merhem verdi baya rahatladım ama tam olarak geçmedi. Bana dediği stresten oluyor. Çok uçuk geçiren biri misin diye sordu. Yediklerinde yapar dedi domates, salça ve her türlü baharattan uzak dur dedi. Alerji testi yapılmadı. Verdiği kremler ile geçmezse ilaç başlayacak ama inşallah gerek kalmaz.

Arkadaşlar hemen hemen herkes göğüs pompası almayı düşünmüş neden erkenden alıyorsunuz merak ettim fikirlerinizi. Birde neden alıyorsunuz onu da sormak istiyorum. Doğumdan sonra gerekli görülürse alınır diye benim düşüncem. Birde göğüs kapakları tercih edilmiş. Çoğu yerde okuduğuma göre onlar memeyi nemli bıraktığı için memede bakteri mantar oluşumuna sebeb oluyormuş. Memeyi havalandırmak ve anne sütüyle temizliğini yapmak en güzeliymiş. Yine de bu konuda da fikirlerinizi duymak istiyorum

Bende kilitli posetler alicam canim iyi oluyor

Ben oglumda kalkan kullanmadim. Yanlız pompa icin önerim manuel olmasin. Ben ilk manuel aldim mafetti benim gögüslerimi. Yara yapti. Sonra elektrikli aldim cok rahat ettim. Ama ben yinede gerek duyulursa dogumdan sonra almayi tercih ediyorum

Canim ben oglumda alından ates olcer almıstim. Ama çok yaniltiyor. Hatta atesli havale gecirdik. Sonrasinda kulaktan ates ölcer aldik memnun kaldim ama en net sonucu veren klasik çubuk ateş ölçerler. hastanede Yeni doğan hemsiresi en güvenlisi çubuk ateş ölcerler demisti. Buhar makinasinida doğduktan sonra çocuk doktoruna danışıp alabilirsin. Ben oglumda kullanmadim. Daha dogrusu cevremdede kullanan görmedim

Teşekkür ederim benimde aklıma geldi dünden beri domates yemeyi bıraktım salçada yemeklerde çok az kullanıcam deniyorum açıkcası inş geçer çünkü o sinek ısırığı gibi olan yerler acımaya da başladı

Kızlar bu arada pompalar icin cok acele etmeyin. Gögüs pompasi her hamilelikte lazim olmuyor. Olsada eczanelerde ,medikallerdede var.internettende ertesi günü geliyor, hatta expres olup ayni gün teslimde eden firmalar var. Ben oglumda aldım, cünkü dogdugunda yogun bakımda yatti. Süt sağıp gönderdiğim için aldik yoksa gerek yoktu almaya.

Canım sezeryan oldun ya ilkinde hemen sütün geldi mi. Gelmediği zamanda istiyorlarmış sanırım pompa

Ben kızımda valizi düzgünce yerlestirmistim benim ve bebeği karıştırmadim yan yana yaptim aradığımiz ne varsa rahat rahat bulduk ama benim hastanemde bebeği ilk kendilerinin verdiği kıyafet ile giydiriyorlardi içeriye giysi vermedik odaya çıkınca onları çıkarttık

Canım sezeryan oldun ya ilkinde hemen sütün geldi mi. Gelmediği zamanda istiyorlarmış sanırım pompa

Evet canım sezeryan oldum. Hemen emzirtmeye çalıstılar hemen gelmedi. Yanımızda biberon vardı . 1 seferlik hazır mama verdiler çok az. Ama 10 dakikada bir bebegi gögsüme verdilerki, hem bebekte emme refliksi gelişsin ,hemde o emdikçe hormonlar çalisip süt üretimi başlasın diye. Süt üretimi anne bebek takım çalışmasi gibi düşün dedi doktorum. Çünkü pompa doğal olmadiğindan üretim başlamayabiliyormuş. Zaten yaşlı bir ebe vardı . Tembellik edip makinayı gercekten ihtiyacın olmadan kullanma süt üretimin azalır dedi. Gerçektende yarım saat sonra sütüm geldi. Oglum yogun bakima alininca 1 2 gün sağdık sonrasinda bana hastanede oda ayırdılar her 3 saatte bir kendim emzirdim. Yenidoğan hemsiresi sabah yediklerinden üretilen sütü sabah ,öğleden ögle ,akşamdan akşam öğününü alır dedi. oyüzden sağmak zorunlulugu olursada sütün üstüne etiketle yazmak lazım sabah ögle aksam sütü diye.

Cnm kramp girdiği an ayak parmak uçlarını ileri geri hareket ettir anında ağrıyı sızıyı geçiriyor. eşinin yardımına bile gerek kalmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…