- 17 Ocak 2020
- 4.669
- 10.245
- 158
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #18.341
Bana çeken doktorun kendisi gelmeden tatlı birşeyler ye demişti.Arkadaşlar merhaba, çoğunuz detaylı ultrasona girdi diye size sormak istedim, gitmeden önce tatlı bişeyler yense mi daha iyi yenmese mi? Bu konuda iki farklı görüş okudum hep. Doktorunuz bir yorumda bulundu mı bunun hakkında? Bir de detaylıda vajinal muayene nadir mi yapılır yoksa genellikle mi?
Kızlar bebişi gece aktif olan var mı?
Gündüzde yokluyor ama geceleri daha aktif CnmO yüzden geceleri sürekli uyanıyorum aksine uykumda çok hafif gece uykularım bölük pörçük sende sık sık uyanıyor musun? İnş doğduktan sonra gece kuşu olmaz minnaklarBenim canim aksam gece horon tepiyor .. Bu aralarda çok sert vuruyor
Gündüzde yokluyor ama geceleri daha aktif CnmO yüzden geceleri sürekli uyanıyorum aksine uykumda çok hafif gece uykularım bölük pörçük sende sık sık uyanıyor musun? İnş doğduktan sonra gece kuşu olmaz minnaklar
Maşallah cnm Gözün aydınSlm kızlar şükür bugün taburcu oluyoruz. Bunuda atlattık Elhamdülillah . Rabbim kimseyi hastane kapısına muhtaç etmesin ,doktorlarimizida başımızdan eksik etmesin. kadındogum doktorumda ,dahiliye doktorumda dünya iyisi haklari ödenmez. Hastane dilek şikayet kutusuna onlar için memnuniyet yazısi attım ama doğum sonrası anlamlı birer hediye almayı düşünüyorum.
İnş cnm inş benim oglumda çok zorlanmadım. İnş bizim ufaklıkta abisine çeker o konudaBende cok bölük bölük uyuyorum. 1 geceyi 10 gece gibi uyuyorum canım. Benim oğlan gecede en az 6 en fazla 8 kere uyaniyordu. 2 yasina kadar deliksiz 3 saat üst üste uyuduğumu hatırlamıyorum. Süt üretimi için su ve uyku çok önemli. İnşallah kızım abisine çekmez
Anladım canım o zmana ihtiyaç olursa almakta fayda var dursun şimdiEvet canım sezeryan oldum. Hemen emzirtmeye çalıstılar hemen gelmedi. Yanımızda biberon vardı . 1 seferlik hazır mama verdiler çok az. Ama 10 dakikada bir bebegi gögsüme verdilerki, hem bebekte emme refliksi gelişsin ,hemde o emdikçe hormonlar çalisip süt üretimi başlasın diye. Süt üretimi anne bebek takım çalışmasi gibi düşün dedi doktorum. Çünkü pompa doğal olmadiğindan üretim başlamayabiliyormuş. Zaten yaşlı bir ebe vardı . Tembellik edip makinayı gercekten ihtiyacın olmadan kullanma süt üretimin azalır dedi. Gerçektende yarım saat sonra sütüm geldi. Oglum yogun bakima alininca 1 2 gün sağdık sonrasinda bana hastanede oda ayırdılar her 3 saatte bir kendim emzirdim. Yenidoğan hemsiresi sabah yediklerinden üretilen sütü sabah ,öğleden ögle ,akşamdan akşam öğününü alır dedi. oyüzden sağmak zorunlulugu olursada sütün üstüne etiketle yazmak lazım sabah ögle aksam sütü diye.
Maşallah cnm Gözün aydın
anne kız üstesinden geldiniz herşeyin inş bundan sonrası su gibi geçer 36,37. haftalara kadar daha hastane yüzü görmezsiniz inş
Anladım canım o zmana ihtiyaç olursa almakta fayda var dursun şimdibenim daha orta da bşey yok kısıtlama kalktıktan sonra bakacağım biraz
İnş cnm inş benim oglumda çok zorlanmadım. İnş bizim ufaklıkta abisine çeker o konuda
Merhaba gogus pompasi neden aliniyor veya ben neden aldigi belirteyim...simdi bebek herturlu emdigi sutten fazlasini vucut genelde uretirmis ve bu sutun tahliyesi lazimmis tahliye edilmeyen sut sebebiyle memelerde sistit veya cesitli rahatsizliklar.olurmus.....sonra velev ki ameliyatla.dogum yapinca ilk bi kac.gun sutu emecek gucu olmayabilirmis bebegin bu pompayla sutu sagip biberonlar mama vermektense bebegine kendi sutunu icirmis oluyormusuz.....sonraki sebep ozellikle calisan bir kadinsaniz belli bir donem sonra ise doneceginiz icin evde bebegin stoklu sutu hazir oluyor,gun icinde o sagilan sut bebege bakan kisi verebiliyor veya Allah korusun anne hastalandi veya bir yere gitmek zorunda kaldi yine anne sutu stogundan faydalanabilirmis....gibi pek cok.mantikli sebebi oldugu icin onceden bu pompa alinmasi gerekir denildi ama istinasiz kimden duyduysam.gerek cevremden gerekse videolarini takip ettigim hemsirelerden.....benim de ilk gebeligimArkadaşlar hemen hemen herkes göğüs pompası almayı düşünmüş neden erkenden alıyorsunuz merak ettim fikirlerinizi. Birde neden alıyorsunuz onu da sormak istiyorum. Doğumdan sonra gerekli görülürse alınır diye benim düşüncem. Birde göğüs kapakları tercih edilmiş. Çoğu yerde okuduğuma göre onlar memeyi nemli bıraktığı için memede bakteri mantar oluşumuna sebeb oluyormuş. Memeyi havalandırmak ve anne sütüyle temizliğini yapmak en güzeliymiş. Yine de bu konuda da fikirlerinizi duymak istiyorum
Ben de öyle yapmıştım hatta hastanede hemşireler öyle yapmıştı ve sonrasında şırıngayi eve de vermişlerdi ama emdikçe çıkmıştı göğüs ucumKızlar göğüs ucunun çıkması için şırınga varya onun uç kısmını kesin göğüsun uç kısmına şırınganın iç kısmına gelecek şekilde ayarlayın ve vakkum yapar gibi yapın o zaman göğüs ucu çıkıyormuş. Inşallah hayırlısıyla doğsun emzirmeden önce yapılıyormuş denemek isterseniz deneyen çok kişi var.
Çok sağol canım inşallah yüklemede normal çıkar sorun olmazAçlik ve tokluk şekeri sonuclarimi degerlendirdi bugun doktor ,Aclik 96 ,tokluk 139 du. Tokluk sekerinin sinira yakin oldugunu soyledi vucudin tolere edemedigini,gebelik şekeri olabilicegini soyledi. Bj sebeple haftaya 75lik şeker tuklemesi yapilacak.blgk arkadasim vardi ozellikle rica etmisti yazmami Etiket yapamadim heralde beceremiyorum bu platformda
Oyyy coook sukuur canim ya geçmiş bitmiş olsun sağlıcakla gelsinler vakti geldiğindeSlm kızlar şükür bugün taburcu oluyoruz. Bunuda atlattık Elhamdülillah . Rabbim kimseyi hastane kapısına muhtaç etmesin ,doktorlarimizida başımızdan eksik etmesin. kadındogum doktorumda ,dahiliye doktorumda dünya iyisi haklari ödenmez. Hastane dilek şikayet kutusuna onlar için memnuniyet yazısi attım ama doğum sonrası anlamlı birer hediye almayı düşünüyorum.
Ben de öyle yapmıştım hatta hastanede hemşireler öyle yapmıştı ve sonrasında şırıngayi eve de vermişlerdi ama emdikçe çıkmıştı göğüs ucum
Çok sağol canım inşallah yüklemede normal çıkar sorun olmaz
Oyyy coook sukuur canim ya geçmiş bitmiş olsun sağlıcakla gelsinler vakti geldiğinde
Ayy çok güzel yaa tam sürpriz bebek deseneBen de katılıyım hamilelik öğrenme hikayesine
Eşimin önceden kemoterapi geçmişi olduğu için normal yolla olur umudumuz hiç yoktu. İlk bebişimiz de tüp bebişti 4.deneme ve biz de yaz döneminde tedavi yapmayı planlıyorduk. Adetim gecikti bekliyorum bekliyorum yok olmuyor eşime diyorum şu kadar gün geçti bu kadar gün geçti. Yok be olursun nerde bizde o şans diyor. Bir gün okuldan gelirken eczaneye uğrayıp test aldım 10 gün geçmişti adetim bu arada. Geldim wcye gittim hemen eşim çocukla oynuyor haberi yok testten. Yaptım testi ve ikinci çizgi silik var şok bir haldr eşime seslendim titriyorum bir yandan doğru mu görüyor musun sen de ikinci çizgiyi diye adam şokgördü ve ağlaya ağlaya birbirimize sarıldık sonra kan tahliline gittik hemen ve minnoş bizimleee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?