2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Merhabalar , rahim ağzından ne operasyonu geçirdiniz ? Ben de 2008 yılında CIN 1 operasyonu geçirmiştim , sonra 2013 yılında hamile kaldım ve rahim agzı kısalığı sorunu yaşamadım hiç . Şimdi ikinciye hamileyim 11+5 de ölçtü doktorum ( hem karından hem vajinal ) 24.9mm dedi , gecerdiğin operasyondan dolayı tam ölçemeyebilirim yanıltıyor olabilir ilerleyen zamanda değişebilir dedi ama biraz tedirgin etti beni doğrusu ilk gebeliğimdeki aynı doktor değil bu , ama baya detaycı bir doktor . Gerekirse dikiş atarız dedi . Sizde durum nedir , siz ne ameliyatı oldunuz rahim algından , kaç çıkıyor rahim agzı uzunluğunuz , kaç haftalık hamilesiniz , dikiş atıldı mı ? Kusura bakmayın biraz fazla sordum ama bu hamileliğimi çok zor elde ettim 3 yıl uğraşı sonucu tüp bebekle hamile kaldım , o yüzden çok tedirgin oluyorum

Tatlı ağustos anneleri hepimizin şeker bayramı kutlu mutlu olsun ♡ Bebislerimizle ilk bayramımız bence, yerim hepsini ben yaramazlar canlarimiza okumaya başladılar Hep beraber saglikla kolaylıkla keyifle kucaklarımıza alacağız dayanın kızlar Hepimizden güzel haberler gelecek sıraya binecekler hepsi patır patır ❤ Her daim moralli her daim güçlü her daim keyifli her daim sağlıkla olsun kalan haftalarımız, Iyi bayramlar

Bence siz istiyorsunuz diye desin ..esiniz dusunemiyor olabilir hem hamile halinizle siz gerilceginize baskasi gerilsin...hic dusunmeyin valla bence bu dinemde bencillik en dogal hakkimiz...ben 1.5 senedir gorumcemi eve almiyorum hatta bir ara kustu sonra yine baristi...sonucta haksiz olan ve soz konusu olan saglik otesi yok

Kızlar rahım agzı uzunlugunu ölcdurdunuzmu hiç? Benım asagı bır baskı hıssedıyordum ve tam bacak aramdakı kemıklerde bır agrı vardı yuruyunce doktora gıttım ve kısalma olmus dedı.. 25 mm dedı? Kac olması gerekıyor kac cm den sonrası tehlıkelı? Cunku kısalma basladımı hızla kısalabılırmiş

kaç aylık hamilesiniz hesaplayın

Hafta = Ay
1-6 = 1. Ay
7-10 = 2. Ay
11-14 = 3. Ay
15-18 = 4. Ay
19-22 = 5. Ay
23-26 = 6. Ay
27-31 = 7. Ay
32-35 = 8. Ay
36-40 = 9. Ay

Bu dogrumu acaba

Hafta = Ay
1-6 = 1. Ay
7-10 = 2. Ay
11-14 = 3. Ay
15-18 = 4. Ay
19-22 = 5. Ay
23-26 = 6. Ay
27-31 = 7. Ay
32-35 = 8. Ay
36-40 = 9. Ay

Bu dogrumu acaba
Herkese iyi bayramlar diliyorum bebişlerimizle ilk bayramımız :) inşallah 3 ay kadar sonra sağlıkla kucağımıza alırız her birimiz bence doğrudur S Sonbahar12345

Canim bol bol dinlen. Ben olmasi gerekeni bilmiyorum ama bana 42mm dedi.

Hafta = Ay
1-6 = 1. Ay
7-10 = 2. Ay
11-14 = 3. Ay
15-18 = 4. Ay
19-22 = 5. Ay
23-26 = 6. Ay
27-31 = 7. Ay
32-35 = 8. Ay
36-40 = 9. Ay

Bu dogrumu acaba

Canim bana doktor haftayi 7 ile carp 30 a böl kac ayliksin cıkar dedi. Mesela ben şuanda 28+4 üm 200 gün oluyor yani 6 ay 20günlük oluyor.10 gün sonra tam 7 ay olucak

Konizasyom işlemi oldu 2011 yılında. Hamileliğimde 18. Haftadan sonra ölçülmeye başlandı 4 civarı çıktı hep uzunluğu canım. Progestan da yazdı doktorum ama şu zamana kadar 2 defa kullandım açıkçası. Şu an 26+3 üm herhangi bir sıkıntı(kanama vs)yaşamadım hamileliğimde çok şükür. Serklaj olmadım doktorum vajinal baktığında hiç operasyon geçirmemişsin gibi dedi. Uzunluğumda yeterli olduğundan yapılmadı. Şu an yolunda her şey çok şükür. 28den sonra takipleri sıkılaştırcak doktorum sadece. Bol bol dinlen bence canım doktorun sıkı takip ediyordur zaten gerekli önerileri de söylemişlerdir. Benim istirahat gibi bi ihtiyacım olmadı her işimi hala kendim yapıyorum kendimi hiç kısıtlamadım mesela. Senin kısalma şimdiden olduysa kendini çok yorma istirahat et.

25 mm altı artık riskli oluyor diye biliyorum. Bunun için alınacak bir önlem falan söylemedi mi doktorunuz?

Canım 25-40 mm arası normal kabul ediliyor, ctesi ölçtü doktorum 36 mm cıktı, dinlen yorma sakın kendini, hatta yakın zamanda tekrar bir kontrole gidebilirsen çok iyi olur tedbirli olmakta fayda var birşey olmaz Allah’ ın izniyle Sağlıkla gelsin bebişin

Cok sagol ınsallah canım hepımız saglıkla alalım inşallah sımdılık progestrn kullanıcam ve haftaya tekrar bakılıcak.. kısalmadan dolayı 2 haftada 1 kontrol edilecek simdilik bekiycez dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…