- 25 Nisan 2020
- 961
- 1.564
- 43
- 34
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #18.521
Evet sinirda dedi insallah dahada kisalmaz..en korktugum sey premature bebek insallah hepimiz zamaninda kucaklarimiza aliriz25 mm altı artık riskli oluyor diye biliyorum. Bunun için alınacak bir önlem falan söylemedi mi doktorunuz?
Hayırlı bayramlar herkese. Ultrasonla ölçülüyor evet canım. Bende de adet zamanlarım dışında sancı oluyor ama sanırım bendeki ayakları sıcak tutmamakla ilgili. Üşütünce ağrım oluyor diye düşünüyorum.Hayırlı mutlu bayramlar güzel ve tatlı annelerBir şey sormak istiyorum hamileliğimin başından beri ara ara adet döneminde ki sancilarimdan oluyor (adet tarihlerimde değil)bu normal mi sizde de oluyor mu ? Bir de rahim ağzı uzunluğu ultrasonla mı nasıl ölçülüyor?
kaç aylık hamilesiniz hesaplayın
Hafta = Ay
1-6 = 1. Ay
7-10 = 2. Ay
11-14 = 3. Ay
15-18 = 4. Ay
19-22 = 5. Ay
23-26 = 6. Ay
27-31 = 7. Ay
32-35 = 8. Ay
36-40 = 9. Ay
Bu dogrumu acaba
2.5 cm dan aşağı riskli seninde kısalmış kendini yormamaya çalış ama kısalacağı varsa zaten hemen kısalabilir tekrar uzayabilir bu haftalarda oyle oluyor malesef benim de 1.8 cm di hastaneye girdigimde 0.8mm düştü sonra 1.3/1.5 cm ile yükseldi hastaneden çıktım ve 0.3 mm tekrar hastanedeyimKızlar rahım agzı uzunlugunu ölcdurdunuzmu hiç? Benım asagı bır baskı hıssedıyordum ve tam bacak aramdakı kemıklerde bır agrı vardı yuruyunce doktora gıttım ve kısalma olmus dedı.. 25 mm dedı? Kac olması gerekıyor kac cm den sonrası tehlıkelı? Cunku kısalma basladımı hızla kısalabılırmiş
İnşallah kısalmaz. Bol bol dinlenin stres yapmayın. İlaçları kullanın. İnşallah zamanında gelecek bebişlerEvet sinirda dedi insallah dahada kisalmaz..en korktugum sey premature bebek insallah hepimiz zamaninda kucaklarimiza aliriz
Canım çok geçmiş olsun, bence yine 2 haftaya taburcu olacaksın, senin cimcime naz yapıyor şimdiden, rahim ağzı yetmezliği genetik olabilir, bol bol dinlen hiç kendini yorma, doğsa bile herhangi bir sağlık problemi yoksa Yaşar merak etme, benim kardeşim 30 yıl önce 28 haftalık doğmuş şimdi aslan gibi. Şimdinin teknolojisiyle 23 24 haftalık bebekler bile yaşıyor. Ama tabiki inşallah zamanında gelir bebisin ki ben öyle olacağını düşünüyorum, sen stres yapma yeter annesi. Kendine dikkat et moralini yüksek tut yeterAmin inşallah içim rahat en azindan riski haftalar geçti doğsada 70/80% yaşama şansı var inşallah bukadar erken gelmezpremature bebek doğurmak istemiyorum kokruyorum ama rabbim ne nasip ettiyse dün kızım okadar çok hisetirdi ki bana ilk defa buladar çok hisettim mutluluktan ağladım okadar güzelki allahim herkeze nasip etsin İnşallah sağa salim kavuşuruz
Bacak arasındaki kemiklere benim de ağrı oluyor, aşağı baskı da hissediyorum ama daha pazartesi gittim doktor her gittiğimde ölçüyor bisey demedi, bir de idrar kesesi doluyken de kısa çıkabiliyormus onlara dikkat etti mi doktorun canim, aynı belirtiler bende de var korktum şimdi. Ben 25 in altına inerse rahim ağzı yetmezliği teşhisi konuluyor diye biliyorum.Kızlar rahım agzı uzunlugunu ölcdurdunuzmu hiç? Benım asagı bır baskı hıssedıyordum ve tam bacak aramdakı kemıklerde bır agrı vardı yuruyunce doktora gıttım ve kısalma olmus dedı.. 25 mm dedı? Kac olması gerekıyor kac cm den sonrası tehlıkelı? Cunku kısalma basladımı hızla kısalabılırmiş
Ben adet tarihime göre hesaplıyorum, son adetim 22 kasımdı, sayınca bu ayın 22 sinde 6 ay bitmiş olacak. Hafta olarak hesaplamaya gerek yokki.kaç aylık hamilesiniz hesaplayın
Hafta = Ay
1-6 = 1. Ay
7-10 = 2. Ay
11-14 = 3. Ay
15-18 = 4. Ay
19-22 = 5. Ay
23-26 = 6. Ay
27-31 = 7. Ay
32-35 = 8. Ay
36-40 = 9. Ay
Bu dogrumu acaba
Cevabın için teşekkür ederim canımHayırlı bayramlar herkese. Ultrasonla ölçülüyor evet canım. Bende de adet zamanlarım dışında sancı oluyor ama sanırım bendeki ayakları sıcak tutmamakla ilgili. Üşütünce ağrım oluyor diye düşünüyorum.
2.5 cm dan aşağı riskli seninde kısalmış kendini yormamaya çalış ama kısalacağı varsa zaten hemen kısalabilir tekrar uzayabilir bu haftalarda oyle oluyor malesef benim de 1.8 cm di hastaneye girdigimde 0.8mm düştü sonra 1.3/1.5 cm ile yükseldi hastaneden çıktım ve 0.3 mm tekrar hastanedeyimKorkma stres yapma ben bile bu kadarla dayanabiliyorsam sen hali hali dayanırsın canım stres yapma o en çok etkiliyor
Zaten şu hafta olayı beni öldürüyor. Olan hesaplama yeteğenimizde allak bullak oluyorBen adet tarihime göre hesaplıyorum, son adetim 22 kasımdı, sayınca bu ayın 22 sinde 6 ay bitmiş olacak. Hafta olarak hesaplamaya gerek yokki.
Ben Dr sorduğumda bana Zaten her hastanın ki ölçülüyor eğer düşük geçmişi varsa daha çok dikkat ediyoruz dedi. benimki de normalmiş. Bence arada hatırlatmakta fayda var,bilemiyorum belki her Dr bakıyordur uzunluğaKızlar rahım agzı uzunlugunu ölcdurdunuzmu hiç? Benım asagı bır baskı hıssedıyordum ve tam bacak aramdakı kemıklerde bır agrı vardı yuruyunce doktora gıttım ve kısalma olmus dedı.. 25 mm dedı? Kac olması gerekıyor kac cm den sonrası tehlıkelı? Cunku kısalma basladımı hızla kısalabılırmiş
Günaydın cnm nasıl oldun İnş bian önce yükselir uzunluk tekrardan2.5 cm dan aşağı riskli seninde kısalmış kendini yormamaya çalış ama kısalacağı varsa zaten hemen kısalabilir tekrar uzayabilir bu haftalarda oyle oluyor malesef benim de 1.8 cm di hastaneye girdigimde 0.8mm düştü sonra 1.3/1.5 cm ile yükseldi hastaneden çıktım ve 0.3 mm tekrar hastanedeyimKorkma stres yapma ben bile bu kadarla dayanabiliyorsam sen hali hali dayanırsın canım stres yapma o en çok etkiliyor
Sağol canım inşallah zamanında gelir her sabah nts ye gidiyorum agrilarım hiç yok bebekte iyi gelmeye niyetli değil şükür inşallah bizde sonuna kadar dayanırızCanım çok geçmiş olsun, bence yine 2 haftaya taburcu olacaksın, senin cimcime naz yapıyor şimdiden, rahim ağzı yetmezliği genetik olabilir, bol bol dinlen hiç kendini yorma, doğsa bile herhangi bir sağlık problemi yoksa Yaşar merak etme, benim kardeşim 30 yıl önce 28 haftalık doğmuş şimdi aslan gibi. Şimdinin teknolojisiyle 23 24 haftalık bebekler bile yaşıyor. Ama tabiki inşallah zamanında gelir bebisin ki ben öyle olacağını düşünüyorum, sen stres yapma yeter annesi. Kendine dikkat et moralini yüksek tut yeter
Günaydı ben iyim şükür bebekte iyi benim zaten ağrım falanda yok yani sabah nst ye gittim ağrı 0-9 arası hiç yok 2 hafta daha yatar çıkarız gibi geliyor banaGünaydin canim nasilsin bebis nasil. Bak bizim kızlar savaşcı diyorum. Bugün cuma 2 gün daha geçti
Günaydın canım allaha şükür bende iyim bebekte ben kendimi çok iyi hissediyorum ağrım falanda yok inşallah uzar bizde 2 hafta daha yatar çikarizGünaydın cnm nasıl oldun İnş bian önce yükselir uzunluk tekrardan
Insallah canim ya bebek iyi olsunda simdi dayansinda sen kal hastanede hic bisey olmazGünaydı ben iyim şükür bebekte iyi benim zaten ağrım falanda yok yani sabah nst ye gittim ağrı 0-9 arası hiç yok 2 hafta daha yatar çıkarız gibi geliyor bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?