- 2 Aralık 2017
- 6.091
- 8.306
- 198
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #20.581
Başlarda şartliyodum ama simdi sıcak bakmaya başladım bi cesaret gelmeye başladı nedenseValla canım her şey olabilir bence kendini sezaryen diye şartlama. Öyle insanlar var ki hastaneye gidene kadar açılması oluyor yolda doğuranlar oldu belki hatırlarsın haberlerdenbenimde boyum 1.63 boyum etkiler mi bilemiyorum ama hiç kafama takmadım takılacak olsa doktorum derdi heralde boyun kısa yapamazsın diye bende normal doğum yapmak istiyorum ama sezaryen olursa da asla üzülmem sadece bebeğimi kucağıma alırken tutarken zorlanırım diye biraz istemiyorum ablamda öyle olmuştu. Ama annem bizi sağlık ocağında başladıdoğurmuş hele ki ablamda çok zorlanmış suni sancıyla vs eskiden şartlar iyi değil tabi. Ablam için bir şey diyemiyorum yeğenim kanala bile inmemişti 41 hafta olmuştu inşallah anneme benzerim de normal olur
Ben de baya cesaretliydim hani tüm koşullar uyarsa normali denemek istiyorum. Ancak sanki son günlerdr minik bir nasıl yapacağım korkusu geldi, heralde geçerBaşlarda şartliyodum ama simdi sıcak bakmaya başladım bi cesaret gelmeye başladı nedenseteorik olarak normal doğuma dair çok bilgim var, 1.5 sene önce ablam doğum yaptı normale hazırlandı yürüyüşler perine masajlari pilates topu vs açılması da 8 cm e kadar oldu ama bebek kanala inmedi onca sancı boşa gitti sezeryane alındı. Bir ihtimal diyorum bebek biraz erkenden kanala girerse belki denerim fırsat bu fırsat deyip, ablam da destekliyo ne güzel olur dogum isi şans işi hic yapamam diyenler yapiyo, 3 normal dogum yapıp 4.de sezeryane mecbur kalanlar oluyor falan diye. Simdiden cok hantallaştim ama inşallah tüm şartlar normal doguma zorlar beni
Aynen aynen okudugum birkac hikayede 36-37. Haftalarda bebek kanala inmiş, o biraz zorlar tabi ama geçici olduğunu biliyoruz sonuçta, hafif adet ağrısı gibi ağrıları olmus yazan kişinin, hic panik yapmamış bu kadar hafif ağrıyla dogum olmaz diyerek evini falan toplamis oyalanmis duş almış falan sonra ara ara suyu gelmis onu da çok onemsememis az diye, biraz üst üste gelince gitmisler ki 5 cm açılma olmus, e hersey tıkırında gerisi sadece açılmasınin artması ve gerekli zamanlarda ıkınmasına kalmış, öncesinde cok zaman geçmez de açılma hızlı ilerlerse ona da enerjim kalırsa, yani heeeersey yolunda giderseBen de baya cesaretliydim hani tüm koşullar uyarsa normali denemek istiyorum. Ancak sanki son günlerdr minik bir nasıl yapacağım korkusu geldi, heralde geçersancı falan gelirse sıcağı sıcağına bir şey anlamadan olur biter gibi geliyor.
Inşallah istediğin gibi olur canım inşallah erkenden kanala iner bebiş ve çok rahat olur. 10 cm açıklıkla sezaryene dönenler olmuş okudum böyle şeyler. Valla bu iş biraz sans biraz bebekle ilgili. Eşimin arkadaşının eşi de normal doğum esnasında sezaryene dönmek zorunda kalmış. Hiç riske atmaya gerek yok hangisi olması gerekiyorsa o olsun nasıl gelmek isterse öyle gelsinler yeterki sağlıkla gelsinlerBaşlarda şartliyodum ama simdi sıcak bakmaya başladım bi cesaret gelmeye başladı nedenseteorik olarak normal doğuma dair çok bilgim var, 1.5 sene önce ablam doğum yaptı normale hazırlandı yürüyüşler perine masajlari pilates topu vs açılması da 8 cm e kadar oldu ama bebek kanala inmedi onca sancı boşa gitti sezeryane alındı. Bir ihtimal diyorum bebek biraz erkenden kanala girerse belki denerim fırsat bu fırsat deyip, ablam da destekliyo ne güzel olur dogum isi şans işi hic yapamam diyenler yapiyo, 3 normal dogum yapıp 4.de sezeryane mecbur kalanlar oluyor falan diye. Simdiden cok hantallaştim ama inşallah tüm şartlar normal doguma zorlar beni
Aynen öyle ablam da 8 cm den sonra sezeryane alındı bebek kanala inmedigi icin. Nasip bakalım sağlıkla gelsinler de nasıl geldikleri önemli degilInşallah istediğin gibi olur canım inşallah erkenden kanala iner bebiş ve çok rahat olur. 10 cm açıklıkla sezaryene dönenler olmuş okudum böyle şeyler. Valla bu iş biraz sans biraz bebekle ilgili. Eşimin arkadaşının eşi de normal doğum esnasında sezaryene dönmek zorunda kalmış. Hiç riske atmaya gerek yok hangisi olması gerekiyorsa o olsun nasıl gelmek isterse öyle gelsinler yeterki sağlıkla gelsinler
Her gün içimizden bir insan çıkmıyor normal bence böyle görmekAynen aynen okudugum birkac hikayede 36-37. Haftalarda bebek kanala inmiş, o biraz zorlar tabi ama geçici olduğunu biliyoruz sonuçta, hafif adet ağrısı gibi ağrıları olmus yazan kişinin, hic panik yapmamış bu kadar hafif ağrıyla dogum olmaz diyerek evini falan toplamis oyalanmis duş almış falan sonra ara ara suyu gelmis onu da çok onemsememis az diye, biraz üst üste gelince gitmisler ki 5 cm açılma olmus, e hersey tıkırında gerisi sadece açılmasınin artması ve gerekli zamanlarda ıkınmasına kalmış, öncesinde cok zaman geçmez de açılma hızlı ilerlerse ona da enerjim kalırsa, yani heeeersey yolunda giderseneden olmasin. Çok büyütüyorum biliyorum okuyanlar amaaan amma abartiyo diyodur belki ama heralde benim travmam var ablamdan dolayı o yüzden normal doğumu cok ütopik bişey gibi görüyorum
Ben ilk şoku atlattıktan sonra sıklığına göre evde beklemek istiyorum cesaret edebilirsemHer gün içimizden bir insan çıkmıyor normal bence böyle görmekama heralde sancılar gelirse ben hastanede olmak isterim, mola verdiğim pimpiriklik de bir yere kadar
Ay ne güzel yazmışsın harfiyen uyulması gereken şeyler hepsidetecrübeli olmak böyle bişey sanırım
Bebişler hayırlısıyla sağlıkla doğsun da gerisi boşOglumda ne hazirliklar yaptim dogum fotografcilari suslemeler organizasyonlar falan filan tabi %100 normal dogurmaliyim yoksa olmaz tabiii sen ne plan yaparsan yap benim sıpacık erkenden dogmaya karar verince hepsi yalan oldu babasi bile goremedi dogumu ben de sezaryen oldum
Epidural oldum
Doktorum beni sezaryene ikna etmek icin cok ugrasti agladim zirladim ama suyum geldi sancim yok açılmam yok bebegin kalp atisı yok ben hala inatla normal dogum diyorum
Cunku dediler ki normal doguran annedir
Sezaryende bebegin dogdugu anı gormezsin
Sezaryende agrin olur kalkamazsin
Tü kaka sezaryen
Epidural sezaryen oldum bebegin dogdugu anı da gordum kucagima da aldim sütüm de geldi agrimda olmadi sizımda olmadi 1 gun bile de yatakta yatmadim
Arkadasim normal yapti poposuna kadar dikişi vardi
Demem o ki ha normal ha sezaryen ikisinin de iyi kotu yanlari var şartlamayin kendinizi
Duş alır giderim ben de muhtemelenBen ilk şoku atlattıktan sonra sıklığına göre evde beklemek istiyorum cesaret edebilirsemduş almak falan iyi geliyor diyorlar öyle yapıp giyinip hazırlanıp gidenler var ama ben ona cesaret edemem ya duşta iyice artarsa aman yarabbi
Acaba Adana’da mı yaşıyordun yoksa ben mi karıştırıyorum bir arkadaşım Adana’da güvenilir bir doktor bulamıyor da o yüzden bi sana danışmak istedimOglumda ne hazirliklar yaptim dogum fotografcilari suslemeler organizasyonlar falan filan tabi %100 normal dogurmaliyim yoksa olmaz tabiii sen ne plan yaparsan yap benim sıpacık erkenden dogmaya karar verince hepsi yalan oldu babasi bile goremedi dogumu ben de sezaryen oldum
Epidural oldum
Doktorum beni sezaryene ikna etmek icin cok ugrasti agladim zirladim ama suyum geldi sancim yok açılmam yok bebegin kalp atisı yok ben hala inatla normal dogum diyorum
Cunku dediler ki normal doguran annedir
Sezaryende bebegin dogdugu anı gormezsin
Sezaryende agrin olur kalkamazsin
Tü kaka sezaryen
Epidural sezaryen oldum bebegin dogdugu anı da gordum kucagima da aldim sütüm de geldi agrimda olmadi sizımda olmadi 1 gun bile de yatakta yatmadim
Arkadasim normal yapti poposuna kadar dikişi vardi
Demem o ki ha normal ha sezaryen ikisinin de iyi kotu yanlari var şartlamayin kendinizi
Kanalda bebek ilerlerken gelen ıkınmayı engelleyemezsin vucut topyekun ıkınıyor vakti gelmeden ıkın dedikleri için yoksa bazen filimlerde olur dur derler ama vucut onu çıkarmaya çalışıyor sancıyı hissetmesende ıkınma kendiliğinden oluyor zatenBizim milletimiz nerde hamileye söylenmemesi gereken şey varsa onu söylerbana da ablam acaba epidural olunca ıkınma hissi gidiyor mu nasıl anlaşılır falan demişti ama zaten izlediğim videolarda doktorlar hep yönlendiriyor. Dr. Furkan kayabasoglu epidural medeniyettir diyor yani kolaylık varken bundan yararlanmak isteyen yararlansın kime ne
O zaman gerçekten epidural medeniyettir boşuna acı çekmeyelimKanalda bebek ilerlerken gelen ıkınmayı engelleyemezsin vucut topyekun ıkınıyor vakti gelmeden ıkın dedikleri için yoksa bazen filimlerde olur dur derler ama vucut onu çıkarmaya çalışıyor sancıyı hissetmesende ıkınma kendiliğinden oluyor zaten
İki uç arasında yapıyorlar bende gitmiştim istersen takalım demişlerdi ama ebe altı yedi dedi biri sekiz dokuz dedi artık olmaz dediKızlar son günlerde başka uygulamalarda pozitif normal doğum hikayeleri okudum, belki hatırlayan olur ben kendimi sezeryane odakladim boyum kısa yapamam diyodum. Hala da öyle diyorum aslında ama bazen hayal kuruyorum, son haftalarda bebek erkenden kanala girmiş olsa, ben hafif adet ağrısı gibi belli belirsiz ağrılar yaşayıp hastaneye bi gitsem 5 cm açılma var deseler şok olsakşartlar çok güzel yerine gelmis olsa ben fazla yorulmadan acı duymadan, o zaman denerim normali, zaten 5-6 cm den sonra epidural vurulur falan diye hayalliyorum dua ediyorum, o hikayeleri okuyunca bi gaza geldim açıkçası
O zaman pozitif normal doğum hikayelerini okuman iyi oluyor benceİşte benim cevremde hic yok normal yapan bi annem var o da yok yoook sezaryen olun daha rahat deyip duruyo, ben senden gizli normal doguruyum da gör diyorum, son zamanlar günde 5 kere ararim diyo
Benim arkadaşın ilki tersti ikincide sancı ile doktora gitmiş ebe doguruyorsun demiş tam açılma o da dogurt demiş beni ama o zamanki şartlar sezeryan olduğu için açılması olduğu halde sezeryan yaptılar öyle giden çok belki sizlerde bunlardan biri olabilirsin herkeste dikiş atılmıyor bazılarının vajinası daha uygun dogurmadan geniş yani dikişe hacet kalmıyorAy ne biliyim yaa çok ön yargım var cevremde hic normal dogum yapan yok, ben de sonrasındaki dikiş acısından korkuyorum. Benim ağrı acı eşiğim aşırı düşüktür cok korkarım acı duymaktan nedenseama bu çocuk bi kere olustu mecbur bi şekilde çıkacak, farketmez tabi ama hem sütün daha erken gelme ihtimalinden dolayi hem onunla daha rahat ilgilenecek olmaktan dolayı normal dogum cok cazip tabi ama bakalım şartlar neye yönlendirirse
Neden olmasınAynen aynen okudugum birkac hikayede 36-37. Haftalarda bebek kanala inmiş, o biraz zorlar tabi ama geçici olduğunu biliyoruz sonuçta, hafif adet ağrısı gibi ağrıları olmus yazan kişinin, hic panik yapmamış bu kadar hafif ağrıyla dogum olmaz diyerek evini falan toplamis oyalanmis duş almış falan sonra ara ara suyu gelmis onu da çok onemsememis az diye, biraz üst üste gelince gitmisler ki 5 cm açılma olmus, e hersey tıkırında gerisi sadece açılmasınin artması ve gerekli zamanlarda ıkınmasına kalmış, öncesinde cok zaman geçmez de açılma hızlı ilerlerse ona da enerjim kalırsa, yani heeeersey yolunda giderseneden olmasin. Çok büyütüyorum biliyorum okuyanlar amaaan amma abartiyo diyodur belki ama heralde benim travmam var ablamdan dolayı o yüzden normal doğumu cok ütopik bişey gibi görüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?