2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Çok haklısın kul kurar kader gülermiş, benim eltim de ilkinde normale çok uğraştı ama o kadar çok dikişi olmus ki hem normal doğum ağrısı hem sezeryan gibi dikiş acısı cekmis günlerce, ikincide hic diretmeden sezeryan oldu. Hic inat etmemek lazım hangisi sağlıklı olacaksa o olsun hem kendimiz hem bebeklerimiz icin

Her gün içimizden bir insan çıkmıyor normal bence böyle görmek ama heralde sancılar gelirse ben hastanede olmak isterim, mola verdiğim pimpiriklik de bir yere kadar
Evet ya ben de hemen giderim baksınlar geri yollayacaksa da onlar yollasin eve diye düşünürüm ayy cok heyecanli yaa cok az kaldı aslında

kızlar bebek bazen bi yerdemi toplanıo napıo anlamıyorum , resmen içimi kazıyorlar sanki sertleşiyor geriliyor. sanki karnımdan fırlıyacak bu ara bide aşırı bi hareketlendi sanki
Benim de öyle canım. Içerde cümbüş var resmen Akşama doğru da sertlik oluyor. Birde kasığımda günde bir- iki kez kasılma oluyor, sonra geçiyor.

Bana da dogum sancisiyla anne olundugunu söyleyenler oluyor da hiç umrumda degiller. Cevremde epidural dogum yapan var olumlu yorumlar aliyorum hep ama internette bilgi kirliligi çok kafam karisiyor. Doktorum da epidural önerdi ilk dogum için özellikle öneriyoruz diyor.

Ben de çok video izledim epiduralle ilgili . Ilk bebegim aci eşigim de düsük benim için iyi olur. Sonradan sıkıntı olmaz insallah bel agrisi kaliyor diyor cogu kisi

Bana bunu söyleseler gerçekten çok ters cevap verirdim heralde. Kusura bakmayın yakınınız mi bilmiyorum ama böyle konuşanlara çok ağır hakaretleer etmek geliyor içimden. Annelik doğurmakla da olmuyor normal doğumla da sancıyla da. Kadının kadına bunu demesi de ayrı bir aptallık zaten. Bu donemde kimseyi takmamak lazım baktin baş edilmeyecek kadar cahil he diyeceksin geçecek. Internette de gerçekte çok bilgi kirliliği var her konuda o yüzden burda doktorumuza güvenmek düşüyor. Hepimiz sağlıkla bebeklerimiz kavusuruz inşallah.

kızlar bebek bazen bi yerdemi toplanıo napıo anlamıyorum , resmen içimi kazıyorlar sanki sertleşiyor geriliyor. sanki karnımdan fırlıyacak bu ara bide aşırı bi hareketlendi sanki
Benim karnim da böyle çok sertlesiyor. Doguma hazirlik kasilmalariymis bunlar. Bebegin kaslari gelisiyor fazla hareket etmesi bu yuzden de olabiliyor. Benim kizin oluşu hareketli yerinde durmuyor minik papatyam

Ben de 1.57 im normal doğuma daha meyilliyim değidiğin gibi şartlar neyi gerektirirse öyle olacak hakkımızda hayırlısı olsun hepimizin doğumu normal veya sezeryan farketmez kolay olsun Allah yardım etsin inşallah sağlıkla mutlulukla kucağımıza alalım yavrularımızı çok amin

Eş ailesinin zirvalari canim ya pek takmiyorum. Dogum çok abartiliyormus herkes doguruyormus , aci cekmeden anne mi olunurmus falan filan. Hic laf yetistiremem cahillere cevap bile vermiyorum zaten. Eşimi de etkilemeye baslamislar o da abuk sabuk konusuyor bazen. Dogumu ben yapacagim nasil doguracagimin tasasi onlara dusmus sacmalik işte.
Doktorumun yönlendirmelerini takip edeyim ben en iyisi çok kurcalamayayim.

Bizimki de öyle bazen tek bir yerde toplanıyor hafif bir acı ve sertlik oluyor. Hareket konusunda benimde tam tersi ya sabah ve aksamlari gayet uyi oglen benim zorumla hareket ediyor resmen

Hiç takma eşinde hiç dinlemesin olumsuz şeylerden uzak olmamız gerekir. Hepimizin etrafında var böyle insanlar zaten uzak ya da yakın duyuyoruz işte. Aynen canım en iyisi doktora güvenmek.

İşte benim cevremde hic yok normal yapan bi annem var o da yok yoook sezaryen olun daha rahat deyip duruyo, ben senden gizli normal doguruyum da gör diyorum, son zamanlar günde 5 kere ararim diyo
Benim annem ve çevremdeki çoğu kişi normal doğurdu annem benim de normal doğurmamı istiyor tabi bir engel çıkmadıça

Pozitif normal dogum hikayelerini ben de izliyorum. Bebegimi sakince karsilayacagim diyerek nefes egzersizi yapiyorum iyi oluyor sonra arada kasik agrilarim ve bebegin asagiya baskisini hissediyorum bu ne agri ya dogum bunun kaç kati , aaaaaa , tamam kizimin gelisini sakince karsilacayacaktim deyip tekrar moda girmeye calisiyorum 4.cm sonrasi epidural vuruluyor sonrasi insallah daha iyi olur saglikla gelsin , yavrularimiz her seye deger

Ben de sürekli git gel yaşıyorum. Benve doğuma hazırlık eğitimi falan almamız cok büyük katki sağlar, Instagram'da doula ve ebeleri takip edip online zoom eğitimlerine katilmak lazim

Ben ilk gebe kaldığımda miyomum vardı doktor Almak için tek şans hamilelik demişti. Sonra bebekle birlikte miyom da büyüdü 13-15 cm çapında yusyuvarlak nurtopu gibi bir miyom kanalı kapattı bebeği sıkıştırdı bebek inemiyor hareket edemiyor . ama benim süpersonic akıllı doktorum bekledikçe bekledi neyse en son 41. Haftada bu bebek gelmeyecek deyip beni sezaryene aldı. Epidurel ile Bebek doğdu onu gördüm öptüm sonra ben 45 dakika ameliyatta kaldım miyomu aldılar . Odaya indiğimde yarı baygındım hatırladığım şey kuzum açlıktan ellerini yiyordu. Ağrım sızım miyom ameliyatı sebebiyle çok oldu. Sezaryen dikiş ağrısı sızısı hiç olmadı . Ben de hayırlısı neyse o olsun diyorum hep . Sonuçta her şey olacağına varıyor. Aylarca karnımızda taşıyıp eziyetini çekiyoruz yeterki sağlıkla selametle gelsinler Sadece doğurmakla Değil ki analık

Evet bende son haftalar için aynı planları yapıyorum pilates topunda zıplama sekiz çizme merdiven çıkma inme squat çok etkiliymiş bazı doktorlar ilişkiyi de öneriyormuş vakit yaklaşınca yönlendirirler herhalde
Benim çok sık toplanıyor dayıyor kendini canım bazen vurmasından çok dayanmasını hissediyorum.. hatta bir iki hafta önce karnımı yamulttu ilk kez çok çok netti bir daha o kadar olmadı .. bnce normal bir durum dayanıyorlar..

Hiç takma eşinde hiç dinlemesin olumsuz şeylerden uzak olmamız gerekir. Hepimizin etrafında var böyle insanlar zaten uzak ya da yakın duyuyoruz işte. Aynen canım en iyisi doktora güvenmek.
Eşim bazen cosuyor bazen de heyecana kapilip duruluyor duygulari gel gitli o yuzden ona da takilmiyorum saglikla gelsin kuzularimiz insallah dogunca sesler de kesilir

Ben de sürekli git gel yaşıyorum. Benve doğuma hazırlık eğitimi falan almamız cok büyük katki sağlar, Instagram'da doula ve ebeleri takip edip online zoom eğitimlerine katilmak lazim
Online egitimlere katilmiyorum ama youtubede çok video izliyorum hazirlik videolari dogum videolari vs kendimi hazirlamaya calisiyorum eşim de benle izliyor , bunlari ben niye izliyorum diye soruyor, baba olacaksin sen de ögren diyorum

Squat yapmadan önce bebegin baş aşagi oldugundan emin olmak gerekiyormus çünki squat bebegi kanala itiyor ya ters de itebilirmis. Son haftalardan önce ve doktora sorulmadan yapilmiyor. Vakti gelince ben de yapmayi dusunuyorum özellikle squat.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…