- 2 Aralık 2017
- 6.091
- 8.306
- 198
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #20.601
Benim arkadaşın ilki tersti ikincide sancı ile doktora gitmiş ebe doguruyorsun demiş tam açılma o da dogurt demiş beni ama o zamanki şartlar sezeryan olduğu için açılması olduğu halde sezeryan yaptılar öyle giden çok belki sizlerde bunlardan biri olabilirsin herkeste dikiş atılmıyor bazılarının vajinası daha uygun dogurmadan geniş yani dikişe hacet kalmıyor
Çok haklısın kul kurar kader gülermiş, benim eltim de ilkinde normale çok uğraştı ama o kadar çok dikişi olmus ki hem normal doğum ağrısı hem sezeryan gibi dikiş acısı cekmis günlerce, ikincide hic diretmeden sezeryan oldu. Hic inat etmemek lazım hangisi sağlıklı olacaksa o olsun hem kendimiz hem bebeklerimiz icinOglumda ne hazirliklar yaptim dogum fotografcilari suslemeler organizasyonlar falan filan tabi %100 normal dogurmaliyim yoksa olmaz tabiii sen ne plan yaparsan yap benim sıpacık erkenden dogmaya karar verince hepsi yalan oldu babasi bile goremedi dogumu ben de sezaryen oldum
Epidural oldum
Doktorum beni sezaryene ikna etmek icin cok ugrasti agladim zirladim ama suyum geldi sancim yok açılmam yok bebegin kalp atisı yok ben hala inatla normal dogum diyorum
Cunku dediler ki normal doguran annedir
Sezaryende bebegin dogdugu anı gormezsin
Sezaryende agrin olur kalkamazsin
Tü kaka sezaryen
Epidural sezaryen oldum bebegin dogdugu anı da gordum kucagima da aldim sütüm de geldi agrimda olmadi sizımda olmadi 1 gun bile de yatakta yatmadim
Arkadasim normal yapti poposuna kadar dikişi vardi
Demem o ki ha normal ha sezaryen ikisinin de iyi kotu yanlari var şartlamayin kendinizi
Evet ya ben de hemen giderim baksınlar geri yollayacaksa da onlar yollasin eve diye düşünürüm ayy cok heyecanli yaa cok az kaldı aslındaHer gün içimizden bir insan çıkmıyor normal bence böyle görmekama heralde sancılar gelirse ben hastanede olmak isterim, mola verdiğim pimpiriklik de bir yere kadar
Benim de öyle canım. Içerde cümbüş var resmenkızlar bebek bazen bi yerdemi toplanıo napıo anlamıyorum , resmen içimi kazıyorlar sanki sertleşiyor geriliyor. sanki karnımdan fırlıyacakbu ara bide aşırı bi hareketlendi sanki
Bana da dogum sancisiyla anne olundugunu söyleyenler oluyor da hiç umrumda degiller. Cevremde epidural dogum yapan var olumlu yorumlar aliyorum hep ama internette bilgi kirliligi çok kafam karisiyor. Doktorum da epidural önerdi ilk dogum için özellikle öneriyoruz diyor.Benim eğer normal doğum olursa ki şuan için her sey yolunda ben epidural düşünüyorum. Çevremde eşimin tarafında 2 ay önce falan o şekilde doğum yapan biri var hatta 3.kez bu sekilde yapıyor. Hiç kötü bir şey duymadım.
Bana geçenlerde k.validem sordu doğum nasıl olacak diye bende bu seçeneği de söyledim bana da kalktı sancının bebeğe ve anneye çok faydası var dedi. Doğruluğu var mı bilemiyorum ama bende dayanamıyorum dediğim anda yaptiricam zaten dedim. Yanı acıdan ölmektense ben artık bittim dediğim yerde yaptırmak istiyorum şahsen fikrim bu yönde.
Ben de çok video izledim epiduralle ilgili . Ilk bebegim aci eşigim de düsük benim için iyi olur. Sonradan sıkıntı olmaz insallah bel agrisi kaliyor diyor cogu kisiBen çok video izledim bence çok rahatlattık gibime geliyor normal sancılı doğum yaşadığım için katlanırım gibime geliyor ama işte doğumlar değişiyo acıya gelemeyen ve sezeryan olmak için hiç sebebi olmayan kişilere bence ideal bir durum tıp grlişti artık anestezi uzmanları hakkıyka yapıyor bence
Bana bunu söyleseler gerçekten çok ters cevap verirdim heralde. Kusura bakmayın yakınınız mi bilmiyorum ama böyle konuşanlara çok ağır hakaretleer etmek geliyor içimden. Annelik doğurmakla da olmuyor normal doğumla da sancıyla da. Kadının kadına bunu demesi de ayrı bir aptallık zaten. Bu donemde kimseyi takmamak lazım baktin baş edilmeyecek kadar cahil he diyeceksin geçecek. Internette de gerçekte çok bilgi kirliliği var her konuda o yüzden burda doktorumuza güvenmek düşüyor. Hepimiz sağlıkla bebeklerimiz kavusuruz inşallah.Bana da dogum sancisiyla anne olundugunu söyleyenler oluyor da hiç umrumda degiller. Cevremde epidural dogum yapan var olumlu yorumlar aliyorum hep ama internette bilgi kirliligi çok kafam karisiyor. Doktorum da epidural önerdi ilk dogum için özellikle öneriyoruz diyor.
Benim karnim da böyle çok sertlesiyor. Doguma hazirlik kasilmalariymis bunlar. Bebegin kaslari gelisiyor fazla hareket etmesi bu yuzden de olabiliyor. Benim kizin oluşu hareketli yerinde durmuyor minik papatyamkızlar bebek bazen bi yerdemi toplanıo napıo anlamıyorum , resmen içimi kazıyorlar sanki sertleşiyor geriliyor. sanki karnımdan fırlıyacakbu ara bide aşırı bi hareketlendi sanki
Ben de 1.57 im normal doğuma daha meyilliyim değidiğin gibi şartlar neyi gerektirirse öyle olacak hakkımızda hayırlısı olsun hepimizin doğumu normal veya sezeryan farketmez kolay olsun Allah yardım etsin inşallah sağlıkla mutlulukla kucağımıza alalım yavrularımızı çok aminBen daha bekarken bile olursa normal olsun derdim çok istiyorumbende 1.59 um .. ve inşallah normal olur diyorum.. onu hissetmek yaşamak istiyorum. Şartlar farklı olur farklı şekilde gelmek ister o ayrı hiç önemli değil
Bnce neden olmasın ki? Her şey müsaitse kendini hazır hissedersen bebiş bu kararı vermişse olabilir. Bence akışına bırakıp tek bir yöne kitlenmemek lazım farklı durumlar yoksa elbette
Eş ailesinin zirvalari canim ya pek takmiyorum. Dogum çok abartiliyormus herkes doguruyormus , aci cekmeden anne mi olunurmus falan filan. Hic laf yetistiremem cahillere cevap bile vermiyorum zaten. Eşimi de etkilemeye baslamislar o da abuk sabuk konusuyor bazen. Dogumu ben yapacagim nasil doguracagimin tasasi onlara dusmus sacmalik işte.Bana bunu söyleseler gerçekten çok ters cevap verirdim heralde. Kusura bakmayın yakınınız mi bilmiyorum ama böyle konuşanlara çok ağır hakaretleer etmek geliyor içimden. Annelik doğurmakla da olmuyor normal doğumla da sancıyla da. Kadının kadına bunu demesi de ayrı bir aptallık zaten. Bu donemde kimseyi takmamak lazım baktin baş edilmeyecek kadar cahil he diyeceksin geçecek. Internette de gerçekte çok bilgi kirliliği var her konuda o yüzden burda doktorumuza güvenmek düşüyor. Hepimiz sağlıkla bebeklerimiz kavusuruz inşallah.
Bizimki de öyle bazen tek bir yerde toplanıyor hafif bir acı ve sertlik oluyor. Hareket konusunda benimde tam tersi ya sabah ve aksamlari gayet uyi oglen benim zorumla hareket ediyor resmenkızlar bebek bazen bi yerdemi toplanıo napıo anlamıyorum , resmen içimi kazıyorlar sanki sertleşiyor geriliyor. sanki karnımdan fırlıyacakbu ara bide aşırı bi hareketlendi sanki
Hiç takma eşinde hiç dinlemesin olumsuz şeylerden uzak olmamız gerekir. Hepimizin etrafında var böyle insanlar zaten uzak ya da yakın duyuyoruz işte. Aynen canım en iyisi doktora güvenmek.Eş ailesinin zirvalari canim ya pek takmiyorum. Dogum çok abartiliyormus herkes doguruyormus , aci cekmeden anne mi olunurmus falan filan. Hic laf yetistiremem cahillere cevap bile vermiyorum zaten. Eşimi de etkilemeye baslamislar o da abuk sabuk konusuyor bazen. Dogumu ben yapacagim nasil doguracagimin tasasi onlara dusmus sacmalik işte.
Doktorumun yönlendirmelerini takip edeyim ben en iyisi çok kurcalamayayim.
Benim annem ve çevremdeki çoğu kişi normal doğurdu annem benim de normal doğurmamı istiyor tabi bir engel çıkmadıçaİşte benim cevremde hic yok normal yapan bi annem var o da yok yoook sezaryen olun daha rahat deyip duruyo, ben senden gizli normal doguruyum da gör diyorum, son zamanlar günde 5 kere ararim diyo
Pozitif normal dogum hikayelerini ben de izliyorum. Bebegimi sakince karsilayacagim diyerek nefes egzersizi yapiyorum iyi oluyorKızlar son günlerde başka uygulamalarda pozitif normal doğum hikayeleri okudum, belki hatırlayan olur ben kendimi sezeryane odakladim boyum kısa yapamam diyodum. Hala da öyle diyorum aslında ama bazen hayal kuruyorum, son haftalarda bebek erkenden kanala girmiş olsa, ben hafif adet ağrısı gibi belli belirsiz ağrılar yaşayıp hastaneye bi gitsem 5 cm açılma var deseler şok olsakşartlar çok güzel yerine gelmis olsa ben fazla yorulmadan acı duymadan, o zaman denerim normali, zaten 5-6 cm den sonra epidural vurulur falan diye hayalliyorum dua ediyorum, o hikayeleri okuyunca bi gaza geldim açıkçası
Pozitif normal dogum hikayelerini ben de izliyorum. Bebegimi sakince karsilayacagim diyerek nefes egzersizi yapiyorum iyi oluyorsonra arada kasik agrilarim ve bebegin asagiya baskisini hissediyorum bu ne agri ya dogum bunun kaç kati , aaaaaa , tamam kizimin gelisini sakince karsilacayacaktim deyip tekrar moda girmeye calisiyorum 4.cm sonrasi epidural vuruluyor sonrasi insallah daha iyi olur saglikla gelsin , yavrularimiz her seye deger
Yani normali o zatenBenim annem ve çevremdeki çoğu kişi normal doğurdu annem benim de normal doğurmamı istiyor tabi bir engel çıkmadıça
Evet bende son haftalar için aynı planları yapıyorumBenim boyum da 1,57
Allah biliyor ya çok istiyorum normal, kolay doğum. Boyumun engel olacağına dair bir his barindirmiyorum açıkçası. Vajinal doğum da doğum, sezeryan da doğum. Ama ben de hissetmek isteyenlerdenim. Sancıyı cekebildigim yere kadar çekmek, uyanık olup kucağıma almak isteğim.
Pilates topu ile son haftalarda egzersiz yapıp, ada çayı vs içmek gibi planlar yapıyorum ben de.Bir de ablam 3 normal doğum yaptı, ben de 4300 gr doğmuşum. Annemle ablam yaptıysa ben de yaparım diye gazliyorum kendimi inşallah her şey yolunda olur da sağlıcakla istediğimiz gibi doğum yapar kucağımıza alırız.
Benim çok sık toplanıyor dayıyor kendini canım bazen vurmasından çok dayanmasını hissediyorum.. hatta bir iki hafta önce karnımı yamulttu ilk kez çok çok netti bir daha o kadar olmadı .. bnce normal bir durum dayanıyorlar..kızlar bebek bazen bi yerdemi toplanıo napıo anlamıyorum , resmen içimi kazıyorlar sanki sertleşiyor geriliyor. sanki karnımdan fırlıyacakbu ara bide aşırı bi hareketlendi sanki
Eşim bazen cosuyor bazen de heyecana kapilip duruluyor duygulari gel gitli o yuzden ona da takilmiyorumHiç takma eşinde hiç dinlemesin olumsuz şeylerden uzak olmamız gerekir. Hepimizin etrafında var böyle insanlar zaten uzak ya da yakın duyuyoruz işte. Aynen canım en iyisi doktora güvenmek.
Online egitimlere katilmiyorum ama youtubede çok video izliyorum hazirlik videolari dogum videolari vs kendimi hazirlamaya calisiyorumBen de sürekli git gel yaşıyorum. Benve doğuma hazırlık eğitimi falan almamız cok büyük katki sağlar, Instagram'da doula ve ebeleri takip edip online zoom eğitimlerine katilmak lazim
Squat yapmadan önce bebegin baş aşagi oldugundan emin olmak gerekiyormus çünki squat bebegi kanala itiyor ya ters de itebilirmis. Son haftalardan önce ve doktora sorulmadan yapilmiyor. Vakti gelince ben de yapmayi dusunuyorum özellikle squat.Evet bende son haftalar için aynı planları yapıyorumpilates topunda zıplama sekiz çizme merdiven çıkma inme squat çok etkiliymiş bazı doktorlar ilişkiyi de öneriyormuş vakit yaklaşınca yönlendirirler herhalde
Benim çok sık toplanıyor dayıyor kendini canım bazen vurmasından çok dayanmasını hissediyorum.. hatta bir iki hafta önce karnımı yamulttu ilk kez çok çok netti bir daha o kadar olmadı .. bnce normal bir durum dayanıyorlar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?