2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Sen aynı ben gibisin yaaa bizimkinde doktorların dediğine inanmaz muhalefet olur kendi bildiğini öne sürer bende yana yana düşünüyorumdopumdan sonraki cinnetlermi tek gelin misin sen ben tek gelinim inşallah bir gelin daha alır bekar oğlu var

Hahahah aynen öyle canım. 1 senedir evliyim ondan öncede de 1 senelik tanışmamız var daha yorumsuz bıraktığı bir şeye denk gelmedim
Bol bol sabır dilerim sana 4 yıllık evliyim ben daha bu sene sesimi çıkarmaya başldım önceden birde dediklerini onaylardım evet diye tepeme çıktı

Bol bol sabır dilerim sana 4 yıllık evliyim ben daha bu sene sesimi çıkarmaya başldım önceden birde dediklerini onaylardım evet diye tepeme çıktı
Valla eşime kalsa ben en başından beri gıcık cevaplar veriyorum ters bir insanim ama bence öyle değil. Bende başlarda sesimi çıkarmadım ama baktım ki bu böyle olmaz bir yerde dur demek lazım artık o moda geçtim hiç geri yok hep ileri böyle daha iyi oldu valla artık öyle her seyi söyleyemiyor bir şey derken çekiniyor istemediğime istemiyorum hayır öyle degil böyle diyince vallahi rahatladım her şeye susmakta bir yere kadar bazen yine de he deyip geçiyorum uğraşmamak icin

Ya eşler öyle çünkü onların öz annesi olduğu için söylenenler gıcık gelmez. Bence en iyisini yapmışsın fikri uymuyorsa hayır öyle değil denmeli ki o da her istediğini demesin ben bu yıl başladım bana saçma gelen şeylere hayır demeyi daha iyi oldu çünkü fikrimin uyuşmadığı şeye He deyince sonra ben beni yiyorum

Merhaba hanımlar. Çok şükür şeker durumum ciddi bir raddede değil inşallah da olmaz. Daha bugün gidebildim diyetisyene. Aldığım kilo 4.5-5 kiloydu 58.7 ile hamile kaldım 63 kiloyum şuan. çok iyi dedi ama birkaç gün öncesine kadar 65 lere fırlamıştım ödemden ellerim ayaklarım bacaklarım hep şişti bugün büyük çoğunluğunu atmışım. Ve çok şükür üç gündür mantar ve idrar yolu enfeksiyonu geçmiş gibi görünüyor inşallah tekrar azmaz. Diyet listesi yapmak biraz zor oldu herşeyi yiyemediğimden ama öğrendiğimden beri dikkat ediyordum öğünleri biraz geç yemek haricinde kendi çapımda yaptığım diyetle çok iyi idare ettiğimi söyledi. 15 inde de doktor kontolüm olacak oğlumun kilo alımı dengeli gider ve sonuna kadar da normallere yakın gider de normal doğum yapabilirim inşallah. Ama şu aralar karnım ufak olmasına rağmen kendimi çok çirkin hissetmeye başladım göğüslerim bedenime göre iriydi hamileyken iyice şişti 95 lerden 105 lere geldi sarkık geliyor gözüme karnım hariç belim kalçam bacaklarım hep çatladı. Sürekli birşeyleri kırıyorum biryerlere çarpıyorum. Ailelerimiz olsun çevre olsun herşeyde en iyisini bilir gibi sürekli alakasız alakasız şeyler diyip iyice strese soktular bizi. Ben şekerim var diyorum yada doğum sancım oldu diyorum o bana yere düşüp doğum yapan yeğeninden bahsediyor mesela. Hastane arıyoruz perinatoloji bölümü olması lazım diyoruz kendi sevdikleri hastaneleri diyip duruyorlar... Çok streslendim kendimi çok tükenmiş hissediyorum bir süredir inşallah doğuma yaklaşmadan geçer de stressiz bir şekilde üstesinden gelebilirim. Eşim de iyice strese gömüldü bu çok bilmişler sayesinde... Hepimiz için hayırlısı olsun allah hepimize sabır versin inşallah

Onlara ne katıyor biliyo musun bilmişlik maydonozluk burnumu buna da soktum demeyi katıyor çok uyuzum böylesi insanlara sen takma onları sen yine kilo almışsın benim arkadaşım kilo verdi ben 10 kilo aldım 26 haftada ikimizin bebeğinin kilosu da aynı

Aynen öyle bak hiç unutmuyorum bir gün ordayken eşim eşofman almıştı sonra evde denedi gözüne küçük geldi. Kv diyor bu çekecek küçülecek, bende küçülmez çekmez bu dedm o da çeker çeker dedi benimle inatlasmaya başladı bende dedim 30derecede yıkanan şey çekmez sonra kalktı bana dedi ki kaç senelik karıyım bana mi öğretiyorsunuz. Tatsızlık cikmasin diye cevap vermedim ama icim içimi yedi durdu o günden beri hiç susmuyorum. Ne zaman evime gelse bunu nerden aldın buna ne kullandın bu hangi deterjan vs diye sorar ama sorsan kaç senelik kadın demekki bu işler öyle olmuyor.

Ne alaka düşük kiloyla bebeğin ufak olacağı... Bende az kilo aldım ama oğlumun maşallahı var babasına çekmiş iri bir bebek çok mantıksız hamile anneleri bu şekilde sürekli böyleyse bu olacak kesin böyledir diye endişelendirmek. Bir anneye de burdaydı sanırım sen minyonsun büyük çocuk çıkmaz senden demiş doktoru galiba... Bazı şeyleri çok yanlış bir dille ifade ediyor insanlar. Misal onu okuyunca dedim ben minyonum oğlum da mı minyon olacak diye bir baktık kontolde tosun şimdi de nasıl doğacak endişesi geldi mesela bizim tatlı telaşlara girmemiz lazım boyumuzun karnımızın kilomuzun stresine değil onlar elbet geçer

Eşimle iki yıldır evliyiz 3 yıldır da ailesiyle tanışığım. Ben hazır cevap insanımdır hiç susmadım kayınvalideme. Ama patavatsızlık da etmedim. Eşimin ailesi tamamen kapalı kadınlardan ve vakıf üyelerinden farklı bir dindarlık yapısında insanlar. En başından beri renkli saçlarımla kısa kollumla yani nasıl rahatsam öyle geldim yanlarına bir dedi iki dedi alıştı kayınvalidem. Gelinliğime evime eşyalarıma karışmaya kalktı hiç izin vermedim önemli olan bizim rahatımız sonuçta. Oğlumun odası dolabı ve çanta hariç tamamen ikinci el eşyalar kendilerinden para çıkmadığından o çok mantıklı geldi ama onlara Eşimin aklını çelmeye çok çalıştılar hala da denerler ama ilk yılımızda çok şükür evlenmeden çoğunu aştık eşimle. Önceden çok dışlamışlar eşimi şimdi özellikle evlendikten sonra uzaklaşınca görebildi farkedebildi çoğunu biraz depresif bir dönem geçirdi şimdi daha iyi çok şükür ama şimdi de maddi açıdan demediklerini bırakmıyorlar çocuk için doğum için... Sürekli eşime ve bana toysunuz beceremezsiniz tek başınıza çocuğu diyip durdular. Ben diyorum virüs var aşı olmadınız bile doğumdan sonra bağışıklığımız düşük olacak gelmenizi istemiyorum birkaç ay diye bana gelmiş banane ben gelirim dayanamam diyor kayınvalidem ki üçüncü torunu benim annemin ilk torunu o daha anlayışlı... bende inatla hayır gelemezsin diyorum ağlar gibi yapıyor son zamanlarda hep aynı konu dönüyor

Garmastan al yara oluşursa onda etkili diyorlar lansinoh saddce yumuşatıyor diyorlar ama hepsi kuyruk yağından yapılıyor zannımca farketmezde
Yok yara olmamisti, sadece ilk emdiği dönemde alışma süresinde ucu kuruyup gerildiği için çok rahatlamışti krem sürünce. Öncesinde başlayıp 3-5 günde doğunca devam etmiştim sonra bebek de ben de alışmıştım.

Offf seni çok iyi anlıyorum çok sinir bozucu durumlar yaaa bizde hep eşime bir numara büyük almak zorundayız sanki her aldığıma küçük diyor sanki eşim her sene boy atacak valla o işler kaç yıllık karı olmayla alakalı değil kimisi 40 yılda öğrenir kimiisi 40 günde

Ah ah ne çektik be benim bu konuda tek şansım eşim çünkü o ne kendi ailesini ne bizimkileri doğumdan sonra uzun süreli istemiyor yanımızda. Ben varım ben sana yardım ederim diyor ki eminim yapar. O yüzden ayda 1 görüşürüz yine o da beni şimdilik idare eder hatta doğuma kadar ve doğumdan sonra 2 ay gitmicez tabi onlar gelir kesin bende ilk ve tek gelinim 2 tane bekar oğlu var biri eşimin ikizi digeri abisi ama ne zaman gelin gelir bilmiyorum daha adaylari bile yok

Son düzenleme:
Aynen öyle canım. Valla ne o eşofman çekti ne de sonra aldiklarımız bazı şeylerde yaşın getirmiş olduğu tecrübe vardır illaki ama bu işler öyle olmuyor dediğin gibi.

Valla herkesin inancı yaşam biçimi kendine ne sen onu kendi tarzına uydurabilirsin ne de o seni susmamakta iyi yapmışsın . Eşyalar tabi işine gelir para çıkmasın yeterki. İşte onlarda sonraları görüyor ailelerinin durumunu ne diyim ki bazen insan eşi üzülmesin onun hatrı vardır diye bazı şeyleri görmezden geliyor ama bir yere kadar. Valla iyi demişsin gelme etme diye ben diyemem. İki tarafında bizde ilk torunu olacak ama ben annemi 1 hafta önceden getirtmek istiyorum bana yardımcı olur diye o da erken gelmek istiyor hayır yani doğumdan 1-2 gün önce gel sen de yani gelip bana ne yapabilirsinki

Kızlar o kaynanadan bende de var neyseki cok uzak oturuyo aslında hic etliye sütlüye karışmaz kaynana gibi değildir anlayışlıdir olgundur ama tıbba doktorlara karşı biri, görümcem de öyle. Amaan sürekli usg girme zararlı, o vitaminleri kullanma pekmez ceviz yesen yeter, ben kullanmadim bişey olmadı ben gitmedim bisey olmadi vs modundalar hep. He deyip geçiyorum neyseki yakın degiliz

Aman iyi bari uzun durmasınlar benim eşimde çok istemiyor zaten benim de huyumu biliyo doğumdan 20 gün sonra falan giderler . Biz 1300 km uzakta yaşıyoruz senede 1 defa geliyorlar biz de sene de 1 defa gidiyoz ama ben ekstradan yine kendi anneme gidiyordum 2 haftalığına falan. bizde de abi bekar ben küçüğüyle evliyim ama abininde evlenmeye niyeti yok aday da yok zaten tek gelin ilk torun iki taraf içinde Allah yardımcımız olsun bacım

Ayyyy aynı aynı sorma vitaminlere falan karşı hatta benimki çığır açtı tüp bebek gebeliği benim ve ben kan sulandırıcı kullanıyorum onu kullanmasanda onu yiyeceklerle halletsen gibi bir fikir de bulundu bana daha ne diyim ki yani biz de 1300 km ötedeyiz ama işe yaramıyo pek telefon var

20 gün çok iyimis eşim iki tarafı da 1 hafta sonra göndermeyi düşünüyordu başından beri şimdilerde biraz daha mantıklı düşünüyor özellikle sezaryen olursam annem biraz daha fazla kalır diyorum kalsın canım diyor seneye eger şarka gidersek bizim de öyle olacak senede bir artık valla benim için daha iyi ayyy amin valla Allah yardımcımız olsun ve bir an önce gelin gelsin

Töbe yaaa bizimkiler de öyle her sorunu bitkilerle ve yiyeceklerle çözebilecegine inaniyolar Allah'tan çok ısrarcı değiller söyleyip geçiyorlar, ilk zamanlar cok sinir oluyodum ama he diyip gecmeyi öğrendim cok şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…