2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Ben zaten yürüyüş yapıyorum bayadır üstüne pilates yapabilir miyim diye sordum ama bu youtubeda olan topla yapilan çoğu video bebeğin kanala rahat girmesi ve doğumu kolaylaştırması için ve genelde o hareketler 35 36 haftadan sonra öneriyorlar. Bir de senin için çok daha da erken olabilir kendi doktoruna danışmadan şuan hiç spor tarzı şeyler yapma bence ben yürüyüşü bile izin alarak yapmaya başladım onda bile tempolu yapmama izin vermedi en fazla yarım saat gezinti şeklinde yapıyorum mutlaka doktoruna sorup hareket etmeni tavsiye ederim

Kızlar benim bebiş aşağı döndürmüş kafasını. Agrım çok oluyor. Doktor bu durumda sıkıştırır agrım olur dedi. Çok olursa acile gelebilirsin dedi. Yüzünü de göremiyorum bu şekilde olunca erken doğum riskine karşı da progestan günde 2 ye çıkardı. Agrım oldukça bende erken gelir korkuyorum

Sanırım benimki de baş aşağı durumda tekmelerin yerinden öyle anliyorum, hemen doguma yorma daha degistirebilir cok erken haftalardayiz olumsuzu düşünme beklicek insallah bebişin

Sagol canim cevabın için. Dediğin gibi pilates topunu erteleyecegim. Dün üzerinde biraz vakit geçirdim ve kasıklarım çok ağrıdı biliyor musun, tesadüf muydu bilmiyorum ama kesinlikle bilinçsiz yapmamak lazım sanırım. Ama hamile yogasi her trimesterda yapılıyor kızlar, onu deneyebilirsiniz, güvenli de. Ama onun dışındaki egzersizlere bundan sonra ben de dikkat edeceğim dün çok gözüm korktu :)

Kızlar bişey sorucam bende göğüs kafesimde daralma basınç mı desem çarpıntı mı desem o tarz birşey oluyo biraz daha sola kalbe doğru oluyo sizde de oldu mu haftalardır böyle
Bende aynısı yattığımda oluyo nedense

Olabilir pazartesi bir tahlil vereyim. Ama perşembe kendimi çok yordum misafir gelecekti yemek pasta börek üstüne temizlik yaptım tüm akşam hizmet ettim belki ondan zorlanmış da olabilir.
Artık bu haftalardan sonra o yorulma işlerini bırak bence Allah korusun riskli donemlerdeyiz. Enerjini bebek görmelerine sakla

Aslında ilk üç ayda önerilmiyor spor tıbben. Önerilmiyor derken hani en çok düşükler ilk üç ayda olduğundan pek tavsiye edilmiyor diyelim. Sonrasında normal pilates değil elbette gebelik pilatesi adı altında olan hareketleri yapabilirsin benim bildiğim bir ayı haftası yok onun. Elbette doktorun aksini söylemediyse ve son haftalarda olmamak kaydıyla.

Seninki sanki braxton hicks kasılmalarına benziyor aynısı bende de oluyor. Böyle belli bir bölge kaskatı kesiliyor sanki. Ben de ilk bebiş kafasını falan böyle dışarı doğru itiyor sanıyordum ona dokundugumu sanıyordum ancak değilmiş. Seninki de bu şekildeyse belki odur. Benim böyle olup birkaç dakikada geçiyor. Tabi bu kasılma işlerinde kalsiyum magnezyum değerlerine baktırmak da çok önemli. Eğer mineral dengesizliğinden kaynaklı bir durumsa o zaman tedavi gerektirir.

Kızlar bende her sabah gibi bu sabahta sağ kalça ağrı ve yanmasıyla uyandım uyuyamadım hatta kalkıp varis çorabımı giydim öyle bir kesit. Sizde oluyor mu ya kalçadan bacağa kadar

Evet benim hep bu sekilde ama dun kasiklarimda olan nerelerdeyse yarim saat surdu digerlerinden farkli geldi. Neyse ki simdi gecti cok sukur bisey yok

Bebeğini hergün hıçkırık tutan var mı? Normal bir durum mu hergün olması doktor hıçkırık tutabileceğini söylemişti ama hergün olması tedirgin etti beni.

Bebeğini hergün hıçkırık tutan var mı? Normal bir durum mu hergün olması doktor hıçkırık tutabileceğini söylemişti ama hergün olması tedirgin etti beni.
Hergun olmasi normal ve çok gerekli, bebegimiz dış dünyada nefes alabilmek için egzersizler provalar yapmış oluyor, ben farkettigimde seviniyorum ama çok belirgin olmuyor

Dün farkettim ki biraz bacaklarimda ufak tefek de belimde yani yanlarımda catlaklar başlamış çeşit çeşit yağ sürüyorum, bio oil, bebe yağı ve aktardan aldığım faydalı yağlardan oluşan bi karışım dönüşümlü olarak uzun süredir kullaniyorum, cok az aksatmisimdir ama başladı malesef .. sizlerde de varmı kızlar?

Güzel annişler
Ellerimde ve özellikle ayak ve ayak bileklerimde şişkinlik oluştu
Sizlerde durum nasıl?
Fil ayağı gibi : ( tansiyonum düşük, tuzlu yemiyorum. Yine de korkudan kan ve idrar tahlillerini yaptırdım dün. Sonuçlar bugün çıkar, Çarşamba da doktoruma göstereceğim.

Her gün olması normal ve iyi bir şey. Hatta günde bir kaç kez olması. Ne kadar hıçkırık, o kadar iyi ciğer gelişimi.

Kızlar bende her sabah gibi bu sabahta sağ kalça ağrı ve yanmasıyla uyandım uyuyamadım hatta kalkıp varis çorabımı giydim öyle bir kesit. Sizde oluyor mu ya kalçadan bacağa kadar
Benimde dünden beri sol tarafımda var bugün iyice bacağıma vurdu sekerek yürüyorum bir an düşücem sandım.

Ben günde 1 kere bebek yağı kullanıyorum karnımda bacaklarımda vs yok ama göğüslerimin alt kısmında var çok erkenden oldu onlar da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…