2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Rica ederim duruma gore tercihini yaparsin

Zaten hareketsiz kalınca ilaçlar faydalı olmuyor ama kuruyemişlerde var badem vb onlarıda tuket birde kalsiyumda almak lazım sut urunleri yeşillikler bana çok kramp giriyordu bu sefer girmedi yediklerim ve hareket etkili oldu zannımca ama beline çok yuklenme gebelikte bele yuklenmemek için dogru duruş oluyor netten bak istersen gebelik çok zorlar seni iki ay daha dayanman gerekebilir

Şimdilik kilo olarak 2 hafta önden gidiyor. Bakalım doğduktan sonra da öyle olacak mı :) bian önce kavuşma vakti gelse artık insan sona yaklaştıkça iyice heyecanlanıyor
Hıçkırmasındn belli önde gittiği benimkide önde çok hıçkırıklı tabi geri duşmediyse bu ara fazla iş yaptım yoruldum

Ayy bide o var dimi tepeden tırnağa değişmedik yerimiz kalmıyor arkadaş.. bende henüz yok yüzümde leke falan bakalım
Benim ellerimde bile çıktı lekeler yuzumu demiyorum bile kremler var geçiren ama hem dışarı çıkıyorum yenileri geldcek hemde gebelik devam ediyor ben uğraşmıyorum şimdilik eski lekeleri elşmin ustunden yeni azaltmıştım yenileri geldi 20 haftalıkken heryerim lekelendi çatlak yok benim derim hem sert hem kalın ondan mı nilmiyorum kardeşim bir kilo alıp verse kol ve bacak kısık yerlerinde renk açılması oluyor ama benim cildim çok kuru olfugundan hemen lekeleniyor sadece guneşe ci yapmam yeterli kremler var onlarla geçiren var çatlakları

Ben de 27 yim, ben her gün sürmedim maalesef, öyle aklıma geldikçe sürüyordum. Şimdi her gün sürüyorum artmaması için, bu kadarla kalsa önemli değil çünkü

Elimden geldiğince eğilip kalkmıyorum kendimi zorlamıyorum ınşallah 2 ay daha sorunsuz geçer. Süt ürünleriyle de aram iyi tüketmeye çalışıyorum ınşallah iyi gelir ya çok teşekkürler.

Önde gitmesi bu aylardaki bebek boy ve kilosunun dğerinden önde olduğu manasında yani erken doğacak manasına gelmez çogu son haftalarda geride duşebiliyor hastalık besinde azalma vb sebeplerden yani çok dikkate alma derim adete göre neticede dogum tarihi hesaplanıyor

Yasaklar kalktı akşamları yuru mutlaka derim faydasını görursun bağırsk hareketi için poponun uzerinde oturdukça ağrıda duyarsın neticede baskı oluyor bende bile oturunca ağrı oluyor uzanıyorum ben yediklerime dikkat efiyorum hamur işi felan tuketme birde et kapızlık yspabiluor haşlama yersen daha iyi olur zeytin yağı bir kaşık çmekte faydalı demir ilaçlarıda yapıyor sebze ve meyve ile beslenmek yuruyuş degştirir durumunu normal doguma zararı olur mu bilmiyorum çok ilerlemiş olanlarda aşırı kanaması olanlarda sezeryan yapıyorlar znnımca ama dikkat edersen duzelebilirsinde

Hasas dönem ayaklarını sallama ya uzan yada yuru masada oturma surekli aşagıda tutma şişlik yapar normal yani

Hıçkırmasındn belli önde gittiği benimkide önde çok hıçkırıklı tabi geri duşmediyse bu ara fazla iş yaptım yoruldum
Sonuna yaklaşıyoruz artık nolur nolmaz dinlene dinlene yapmak lazım işleri. Vajina kemiklerinde baskı yürürken bi ağrı hissediyor musun peki? Kerata bugün bana adım attırmadı ya özellikle sol tarafta.

Doğumdan sonra çok duşunup takmasın en az bir sure akla gelmiyor şimdi rahatız aklımıza gelip sorun ediyoruz bende ömrumde kilo vermiş değildim önceki gebeliğimde akapuntur yaptım sonrada diyet listesi uyguladım şişman olmamıştım korkmuştum çunku ilk zaman kimşlerinde diyet yapmak sute etki ediyor o yuzden duruma göre birşey duşunursun rabbnim başka sorun vermesin bebek dogunca yok çişi yok kakasını yaptı mı yok emdi emmedi yok sarılık vb dertlerçıkıyor çok akla gelmiyor bebeği duşunmekten kendini unutuyon bende öyleydi yani iki yaşına yakın kilo vereyim dedim artık ama sutu gelmeyenler hemen eski haline dönuyor ben mesala denemedim bile kilo vermeyi

katılıyorum kesinlikle. her gün olmasa da eşimle yürüyoruz son dönemde. yürüdük mü de 10 bin adımı buluyor doktor bir sınır koymadı bana bazen durarak, bazen oturarak yürüyorum. gerçekten çok iyi hissettiriyor. mesela her 4 haftalık süreçte normal beslenmeme rağmen 2 kilo alıyordum, kabızlık sıkıntısı oluyordu. yürüyüşe başladığımdan beri hiç kilo almamıştım ta ki haftasonu biraz ölçüyü kaçırana kadar. 2-3 gün üstüste gelince vücudum tolere edemedi heralde 700-800 gram artış oldu umarım bebek almıştır o kiloyu da :)

Ablamın sütü gec ve az az geldi baslarda o kadar cok yedi ki süt olsun diye, valla uzmanlar ne kadar da su ve yesillik dese de bazi sekerli seyler de süt yapiyor bunu tecrubeyle gördük. O ara epey aldi aradan 1.5 sene geci yeni yeni veriyo zorlanarak. Öyle olmaktan korktugum icin biraz panik yaptım heralde dedigin dogru şimdi bosluktan bunları düşünüyorum Allah baska dert vermesin de

Yani her seferinde 15-20 oluyo ama gün içinde bu 15-20 kez olmuyo bende. Hatta hergun olmuyo bile keske olsa da ciğerleri gelişse diyorum
Aynen tek seferde diyorum. Demek öyleymiş yeni bir şey öğrendim ben de. Kendim doktorum ama annelik ilk defa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…