2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Bence birazcık nazar ettik rezene aldım günde 2 kere içiyorum Sende bi dene
Hem humana still tea hem rezene kimyon çayını aldım içiyorum ama rezeneyi aktardan alıp deniycem bi de. Yarın 15. Gün kontrolü var bakalım kilosu ne durumda en geçerli bilgi yeterli kilo alımı olur heralde inşallah almıştır. Mama denedim sürekli emmek isteyince acaba doymuyor mu diye nefret etti çocuk mamadan 10 ml zor verdim.

Kızlar doğum yaptığım ilk hafta bebeğe alışmakla geçti şimdi ise 2 yada 3 saate bir uyandırıyorum emsin diye emiyor 1 saat sonrada başlıyor huysuzlupa 2 saat geçiyor tabi bu arada sürekli meme veriyorum huysuzlupu geçsin diye 3 saat ortalama uyanık kalıyor. Ama o 2 saat varya tam bir eziyet oluyor ağlama krizine giriyor memeyi yutmak istemiyor arada susuyor sakinleşiyor gözler bayılıyor deli gibi uykusu var ama uyuyamıyor. Ne yapacağımı bilemiyorum. Uyuyalı 1 saat oldu yaklaşık 1,5 saat sonra falan uyandırıp tekrar emzirmem lazım ama korkuyorum eziyet olucak diye hani uyurken emse onada razıyım uyanmasın hiç oofffff ne yapacam ben ya

Amin
Bende vermedim mama cuma 15. Gün kontrolleri var onu bekliyorum senin gibi isallah kilo almıştır bebisler herkes kilo aldı diyor ama bana sanki hep aynı geliyor sende yarın iyi haberlerle gel isallah humanayii bende alayım yarın

Kızım gece günduz kucagımda uyumak ıstıyor. 27 gunluk .yatagına yatırdığım gibi uyanıyor besıgınin içinde reflu ytagında yatıyor cıldırcam suan üzerinde mesela bu gece öyle uyuyacağız bunu nasıl asarız yardımcı olbilcek biri varmı

Bizim ufakligin sarılık geçmedi Dr emzir dedi bol bol emziriyorum sütüm de baya çok yani onda sorun yok ama 7 gün başladı bugün 14 günlük oldu bir haftadır var geçmedi

Bu arada 10 gün sağlık ocağına topuk kanı için gittik 500 gr Almis 10 gunde

Şu ara sanırım bir çok kişide durum aynı. Bebeklerin ihtiyaç duyduğu bir dönem galiba ben battaniye ile yarım kundak yapıp yine battaniyesi ile yatırıyorum. Diğer türlü yatağı Kucağimdan daha soğuk olduğu için koyarken daha çok uyaniyordu sanki. Etkisinden emin değilim ama herşeyi deniyorum işte

Doktor bi
Ze gözlerinden gitmesi iki ayı bulur demişti. 40 günlük oldu hala göz çevresinde uçlarda çok çok az var. Biraz sürüyor sariligin vücuttan gitmesi riskin geçmesi ve düşüşe geçmesi önemli. Vücuttan cisle kaka ile atacak zamanla

Ben bide aşırı sulugöz insanım cevap veremeyince oturup ağlıyorum iyice sıkıldım..
gerçekten çook zor dönem ya hem birine ihtiyacımız var hem yanımızdakilerden çok etkileniyoruz Allah yardımcımız olsun

Kızlar geçen akşam bebeğimin gözleri aktı ve aşırı çapaklandı ama çok yogun sonra gun içinde gözünü hepten kapladı çapaklar..
hemen gittik konjektivit olmuş dedi doktor damla verdi o kadar ağladım ki akşam el kadar kuzum ya gözlerinl gördükçe içim gitti.. hasta kimse gelmedi… kaynattım ama tek fikrim banyo suyundan kapmış olma ihtimali.. banyosunu da içme suyuyla yapıcam artık

Bize de uzamış sarılık dedi doktorumuz. Sizden de altta bir neden var mi diye kan idrar filan aldılar mı? Bizden aldılar cok şükür bisey çıkmadı sadece bir sonucu bekliyoruz bir hafta sonra çıkacakmış. O da normal gelirse anne sütü sariligi diyeceğiz 2 3 aya kadar sürebilir dedi. Bir de Bilirubin degerleriniz nasıldı?

Geçmiş olsun. 15. Gün kontrolünde bilirubin değerimiz 13 çıktı, max referans deger 16.7 diye bize normal sorun yok dediler. O aralar sık sık sarariyodu ama zamanla geçti

Geçmiş olsun. 15. Gün kontrolünde bilirubin değerimiz 13 çıktı, max referans deger 16.7 diye bize normal sorun yok dediler. O aralar sık sık sarariyodu ama zamanla geçti
Teşekkür ederim canım, bizim en son kontrolde 11 çıktı ama cocuk bi ilk iki gün beyazdı simdi hala sari baya. Yavaş düşüyormuş bilirubin. Bi sebebi olmasın da yavaş geçsin napim artık

Biz birinci ay kontrolune gittigimizde, 2. ay icin kalca ultrasonu, goz muayenesi ve asi randevusu aldirdi. Yani 2.ay dolunca yaptiracagiz

Teşekkür ederim canım, bizim en son kontrolde 11 çıktı ama cocuk bi ilk iki gün beyazdı simdi hala sari baya. Yavaş düşüyormuş bilirubin. Bi sebebi olmasın da yavaş geçsin napim artık
Emziriyosan güzel besleniyosa bi sorun olmaz bence sararma durumu zamanla geçiyor çiş kaka yapa yapa

Aynı şekilde bizimki de araştırılıyor canım 13 gün oldu hala çıkmayan sonuçlar var şimdiye kadar çıkanlar temiz. 12 çıktı değeri en son baktığın da tekrarlamadı düştü mü aynı mı ne durumda şuan bilmiyorum ama sanki gidiyor sarılığı azaldı

Uzamış sarılık konusunda bilgi vermisti doktor, bazen süreç uzuyor ama önemli değil demişti. 5. Gün deride 17 çıktı, sınırda olduğu için fototerapi alıp almayacağına karar vermek için kan testi yaptık 15 çıkınca gerek kalmadı. Yakın takip yaptik. 1 ay kontrolündeydi galiba deride 11 çıktı. bizden de idrar istemişti ama kız cocugunda çok zor olduğu için veremedik, sonrasında da düşmeye başladığı için ilave bir test istemediler

Kızlar kaçıncı ayda emzik veriyosunuz ben durmayınca 15 günlükken verdim de iyi mi yaptım kötünü bilemiyorum internette 1 aydan önce vermeyin yazıyordu hep

Kızlar,
D vitamini verdi mi sizin bebislere de doktor. Süte karıştırıp veriyorum ben kaşıkla verdiğimde bir kısım kalıntı kasiktada kalıyor

Sarilığımız geçmişti ama haftasonu yoğun misafir geldi 2 saatlik emzirme sanatlarım uzadı gözlerinin ici 2 gündür hafif sarı gibi dikkat ediyorum yemesine ama bilemedim. Fototerapi almıştık yeni doğduğu haftalarda yinede korkuyor insan şimdi dikkat ediyorum yine yemesine falan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…