2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Aylık 1 kilo üstü takip mi gerektiriyor 2 kere kontrole gittik hiç öyle bir şey demediler bize ayda 2 kilo aldı oğlum

Bizde 6 günlükken düştü bir hafta da hafif hafif kanadı. Verdikleri losyonla silmeye devam ettik 1 hafta sonrasında geçti. Bezin kapatmaması ve göbek deliğinin katlanmayıp hava alması gerekiyormuş.

Aylık 1 kilo üstü takip mi gerektiriyor 2 kere kontrole gittik hiç öyle bir şey demediler bize ayda 2 kilo aldı oğlum
Benim anladığım her doktorun yoğurt yiyişi farklı. Bana denilen bu şekilde, şimdi sizi de sıkıntıya sokmak istemem açıkçası. Ancak dilerseniz bir görüş alın siz de kilo hakkında. Size de maşallah sütünüz çok yarıyor demek ki ne güzel.

Sağlık ocağındaki hemşireler sorun değil iyi iyi sadece anne sütüyse dediler. İki kez de doktor kontrolü oldu onlar da sorun yok dediler ama çok tombul olur diye korkuyorum işte 19 unda bir da gidicez hem kalça için hem kontrol için o zamana kadar kaç alacak bakalım

Bizimde 1 kilo üstü, bize de birşey demedi. Hatta sürekli emmek istiyor emzik versem mi dedim, emsin istediğinde dedi. Arkadaşın da dediği gibi her doktorun yöntemi farklı ilk kızımda da kilo alımı hızlıydı. hareketleri zayıf bebeklere göre daha geç oluyor o kadar (popolarini kaldıramıyorlar galiba)

Hayır hareketli de bizimki şuanda ama çok emiyor iki gün önce kaynanamlarda 1 buçuk saat emdi 30 dk sağ sonra 30 dk sol aralıksız doymadı kötü olur diye kaldırdım gazını çıkardım dolaştırdım yorulsun da uyusun diye 15 dk donra bir 30 dk daha emdi uyumadı hala gözler faltaşı gibiydi arabaya bindik ışıkları izlerken uyuya kaldı ama bu gidişlr emeklemeye başlayınca totoyu kaldıramayacak 1 ayda tombul bacaklı koca göbüşlü bir bebek oldu yanak hep vardı zaten

Bazı bebeler obur oluyor, bizdekiler öyle galiba. Evet evet benim söylediğim yürüme emekleme dönemi için. Yani her çocuk tabi farkli da benim çevremde kiyasladigim gördüğüm genelde öyleydi, totolar kalkmiyordu . Ortalamada kalsinlar da kilo çok da önemli değil. Allah sağlık versin hepsine

Aynen kesinlikle. Bütün bebiklerimiz sağlıklı büyürler inşallah

Ben de günde 4-5 kere degil de belki 1-2 kez süt az çıkarsa vermeyi düşünüyorum. Nette de günlük 20-30 gr yazıyo, önceki doktor da 30 gr dedi ama bu doktor az buluyor kilosunu. Evet az ama dedigin gibi haftalık 200 gr bence de normal. 3 kilo alti doğduğu icin biraz hızlı toparlansin istiyo doktor galiba

Güzel tavsiyelerin için teşekkür ederim doğru diyorsun bebek emerken daha fazla emiyor sağdığımda daha az çıkıyor . Malt içeceklerden alıcam bakalım onlar baya getiriyor diyorlar ama bilmiyorum deneyeyim bi

Ben de aldirdim bugun suan içiyorum bakalım. Bana da mama basla diye ısrar ediyo de sütüm iyi olduğu halde..

Ben de aldirdim bugun suan içiyorum bakalım. Bana da mama basla diye ısrar ediyo de sütüm iyi olduğu halde..
Doktor mu ısrar ediyo mamayı. Benimki sadece sütle doymuyo ve devamlı memede olmak istiyo günde 2 defa gecede 1-2 defa 30 cc veriyorum. Bugün doktora sordum kilo alımı güzel dedi. 30 cc yeter mi dedim memeyle birlikte yeterli gelebilir ama 45 de rahat verebilirsin dedi

Bana gunde 4-5 sefer 45 ml ver dedi yaa.. 15. Gün doğum kilosunu yakalayamamisti ama ondan sonra haftada 220 Gr almış. Ona rağmen mama ver diyo. Mama vermeden yani bir haftada 3 kere vererek kendi sütümü de sağıp vererek haftada 220 Gr aldırdım.. yine de yetersiz görüyor napcam bilmiyorum

Başlarda sorun yaşadın kilo ile ilgili ama bence bu durum ortadan kalkmış ve kilo almaya başlamış. Haftada 200 gr bence iyi. Sen teorik olarak zaten bilgilisin ama terzi sökük hikayesi gibi bir durum mevcut. Naçizane tavsiyem emerken sağmaya göre daha fazla süt çıktığını biliyorsun zaten. Gak dese meme, guk dese meme vererek sağmaya bile uğraşmasan olur diye düşünüyorum. Çünkü sütünün olduğunu söylüyorsun. Kendine çok yüklenip üzüyorsun kendini. Mama konusunu da çok ihtiyaç olursa günde bir kez verirsin. Bebeklerimizi dinlesek zaten onlar bizi yönlendiriyor. Bütün gün emdi yavrum yine hırçın hırçın ağladı 60 ml mama hazırladım uyutmaya çalışıyorum şimdi. Sakinleşti çok şükür. Sürekli emip çok sık çişini yapıyor. Bu yüzden çok acıkıyor sanırım.

Bana bir öğün meme, bir öğün mama demişti. Hemde 5.gün kontrolünde 150 gr kaybetti diye. Ilk başta zaten kaybediliyor. Mantıklı gelmedi doktorun söylediği sürekli emzirdim. Yeri geldi günde 1, yeri geldi 3 günde 1 mama verdim. Çok şükür kilo alımı iyi, sütüm de azalmadı.

Çok teşekkür ederim bizimde dün 1 kez oldu sanırım gazini çıkaralım derken fark edemedik. Bizimkinin aşı kartında k vitamini iğnesi yapıldı olarak görüyor. Insallah bir daha olmaz takip edeceğim

Bizde 6 günlükken düştü bir hafta da hafif hafif kanadı. Verdikleri losyonla silmeye devam ettik 1 hafta sonrasında geçti. Bezin kapatmaması ve göbek deliğinin katlanmayıp hava alması gerekiyormuş.
Çok teşekkür ederim bezini kapatıyordum düştü diye ama bir süre daha kapatmayayım o zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…