2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Teşekkür ederim Bende 1 kez sürdüm ama aklıma bebeğim gelince kıyamıyorum sanki ona zarar verir her şey gibi geliyor benim doğumdan sonra çatlamaya başladı hala daha devam ediyor garip bir şekilde.

Bende biogaia kullanıyorum arada veriyordum duruma göre düzenli vereceğim dün kıyamet koptu hiç öyle ağlamamıştı. Ben emziği daha 1 haftalıkken verdim sanki aylardır bu anı bekliyordu insan bir kere yadırgar ama nerdeee

Hiç öyle düşünme her zaman gelmiyor bizde de. Benim göğsüm baya dolu olunca başta ses geliyor sonra düzene biniyor sadece emme hareketi görüyorum. Sütümün oldugunu da biliyorum o yüzden sese takılmıyorum. Süt gelmese inanki durmaz kıyameti koparır. Bazen gaz sancısı geliyor memedeyken hemen atıyor ağlamaya başlıyor mesela.

Gruba biraz neşe moral olsun bunlar bizim doğumdan bu güne çektiğimiz fotolardan bazıları siz de çekiyor musunuz
Ya maşallah kuzuma ne tatlı fotolar gerçekten neşe oldu. Ben ilk kızımda neler neler çektim de şimdi çekmeye başlamadım diyebilirim. 1. Ay fotosu çekeyim ben de. Pazara da kırkımız var

Kızlar bana bi akıl verin yaa uzun uzun anlatıcam..
Oglum 2950 dogdu, 15. Gün kontrolünde 2800dü, doktor çok kötü dedi sütün varsa emzirdikten sonra sağıp ver, azsa mama basla dedi, günde 20-30 gr almasi lazım dedi haftaya kontrol dedi. Bu bir haftada ben emzirdim sonra da süt sağıp verdim bazen 30 ml bazen 40-50 ml, her emme sonrasi olmasa da hergun verdim böyle böyle, 2-3 sefer de mama verdim sütü iyi stoklayamayınca. Mamaya karşı değilim ama sütüm baya iyi bence o yüzden mamayi en asgari düzeyde verdik hep.
Bugun 1 hafta oldu ve kontrole gittik ama baska bi kliniğe başladık başka doktor, ona da anlattım aynen böyle, bugun bebeğim 3020 Gr çıktı yani 1 haftada 220 Gr almış, tartı farkını da düşünürsek hadi 200 gr diyelim. Günlük 28-30 gr a denk geliyor ama bu doktor da illa mama ver günde 4-5 kere 45 ml ver mutlaka dedi. Sütüm cok dedim sağıp veriyorum ve 200 Gr almış bir haftada dedim illa mama ver sen bebege eziyet etmeyelim kendini günaha giriyor gibi hissetme diyor bana.. ben napiyim şimdi sağınca iyi geliyo süt, gelmese yetmese mama veriyorum zaten ama cok gerek olmadi ve bir haftada 200 gr almis bu sekilde ayda 800-850 gr a denk geliyor..
Siz olsaniz napardiniz?

Ben olsam mama vermezdim gayet yerinde aldığı kilo bence benim kızım da böyle alıyor bizim dr kesinlikle yeterli gayet iyi kilo almış dedi.

Ben olsam mama vermezdim gayet yerinde aldığı kilo bence benim kızım da böyle alıyor bizim dr kesinlikle yeterli gayet iyi kilo almış dedi.
Ablamlar da öyle diyo ama kafam karıştı iyice. 3 kilonun altinda doğduğu icin hemen hızlıca toparlansin diye böyle diyo heralde doktor ama bu kadar zayif bir bebek 4 kilo dogan bebek gibi hızlı kilo alamazki zaten dimi

Ya hanımlar ben galiba dünyaya süt canavarı bir oğul getirdim. Bir ayda 2 kilo aldı hastaneden çıkışta da 3180 den 3130 a 50 gr düşmüştü sadece ilk hafta sonunda 130 gr vermişti 3 kilo olmuştu ondan beri bir daha düşmedi. sürekli memede sürekli emiyor uyumak için emiyor ağrısı olunca emiyor hayır ağlamıyor da bir kere emzirecek miyim diye yoklamak için uvah ediyor o kadar. 5.1 kilo şuanda. Boyu da 48 den 56 cm e çıkmış. Çok hızlı büyüyorlar bir anda gözümde kocaman oldu. Asla 0-3 ay giydiremiyoruz çok dar oluyor 6-9 aylık şeyler giydiriyoruz sadece uzun oluyor çok kilo almasa bari totosunu doğrultamayacak büyüdükçe

Gruba biraz neşe moral olsun bunlar bizim doğumdan bu güne çektiğimiz fotolardan bazıları siz de çekiyor musunuz
Ben her güne bir yüz çekiyorum zaten. Haricinde sürekli resmini çekiyorum tüm komik suratlarını babası yoğun çalıştığı için ne zaman babasıylaysa en az bir resimlerini çekiyorum. Hastanede de sezeryandayken doktorum çekmişti onlar da var bilgisayara geçersem atıcam ben de heyecan yaptım

Doktor daha iyi bilir tabi de sanırım ben de mama vermezdim çünkü kilo almış. Meme acıların geçtiyse ve emzik veriyorsan belki emzik niyetine de memede vakit geçirip daha çok emmesini saglayabilirsin. Kaç günlük bu arada? İlk 15 gün kontrolünde bizim de günlük 20 gramlardaydi sonraki 15 günde alımı hızlandı.

Bugun 22 günlük. Gecen hafta 15. Gün kontrolunde sadece 100 gr almisti 8-9 günde. Ama o zaman şırıngayla ekstra beslemiyodum, o günden sonra başladık hem emzirip hem sağıp vermeye. Bebek küçük daha aktif ememiyo, ben sürekli dürtüyorum ama memede sürekli uyuyo. Kalani sağıyorum, önceki sagdiklarimla beraber her emmede olmasa da 30-50 ml arası günde bikac kere ekstradan süt vererek haftada 220 gr almis. Hiç içime sinmiyo durum böyleyken mama kullanmak. Sağınca az gelirse aç kalirsa zaten veriyorum mama

1. Aydan sesleniyorum hanımlar bana bakamazsın diyenlere inat tek başıma 4 hafta sorunsuz baktım oğluma ve kaynanam eşime düşündüğümden daha iyi bakıyor demiş. Annem de yüzüme karşı çoğu anneden daha kolay atlatıyorsun daha hızlı alıştın ve benden daha cesur bir annesin dedi. İlk tabularını yıkıp iltifatımı aldığıma göre kucağa alma alışır baskılarına direnmeye devam edebilirim ya ben rahatım çocuk rahat işimi görüyorum bir inattır etrafımdaki herkeste bir kucağından indir alışırcılık annesini seviyoe çocuk huzurla uyuyor işte 1 haftadır uyurken kanguruya koyup iş de yapıyoruz dertleri iş yapamamam değil demekki kıskanıyorlar mı acaba diye düşünmüyor değilim stres depresyon yok ama kafam doldu artık direnmekten her görüşmede ister telefonda ister yüz yüze bir kere gene kucağında mı yada kucağından indir yatağa yatır alışmasın demezlerse rahat etmiyorlar yüzlerini göresim gelmiyor artık eve kapatıcam oğlumla kendimi ya

Maşallah sana canım kimseyi takma, kendini ispatlamissin zaten. Darısı benim başıma, inşallah benim de kendime güvenim gelir, sudan çıkmış balık gibiyim, bırak iş yapmayı kendimi doyuramiyorum bebek var diye. Halbuki hic yalnız kalmadim eşim var ilk günden beri, sık sık da annem gelip gidiyor. Kayinvalidem dahil herkes bana sen yaparsin sen beceriklisin elin hızlı, bebeğe de bakarsin en güzel şekilde, kendine güven biz sana güveniyoruz dese de ben hala kendime guvenemiyorum elim ayağıma dolaşıyor

Sendeki durum da bendekinin tam tersiymiş benim iki işi bir arada yapamayacağımı düşünüyorlardı hep kaynanam zorla sürekli bize gelmeye çalıştı ilk haftalar sen halledemezsin diye. Onlarda da sürekli çocuğu almaya susturmaya çalışıyordu zaten susan çocuğu. Son iki haftadır sen iyisini bilirsin demeye başladılar bir rahatladım. İlk zamanlar olur öyle şeyler ilk çocuğunsa hele bir anda bütün düzenin değişiyor sonuçta. Her şeyi halledebiliyor olsam da dakikaları saymadan duş almayı özledim mesela eşimin çalışma saatleri de düzensiz bie gün komple yok bir gün sabah var bir gün akşam iyice zor hale geldi ben en başından beri zorla uğraştığımdan hızlı alışmışımdır. Etrafında birileri olunca onlsrın ysrdım edeceğini bilmek de fark ediyor baya çünkü. Kendine zaman tanı elbet birbirinize alıştıkça hem bebeğin hem işlerin düzenini oturtacağız

Haklısın canım ilk günden itibaren annem vardi, bir hafta dolunca gitti ama tepe takla oldum cok agladim çok zorlandım geri gelip gitmelere basladi annem, öyle yardimci oluyo, eşim ilk günden beri izinli, her isimi yapiyo ayağıma yemek bile getiriyor ama bende hep bi yetersizlik hissi var, bide bebegim kilo almamıştı falan derken iyice özgüvenim yerle bir oldu..

Haftalık kilo alımı normal ama belki alt sınırda olduğu için mama takviyesi önermiştir. Ben sütüm varsa bi öğünden sonra 30cc mama verirdim ama öyle günde 4-5 kere değil. Tabi bu kendi fikrim.

Doktor bana günlük 30 ila 50 gr almalı, aylık 600 altı ya da 1 kg üstü kilo alması takip gerektirir demişti. Haftalık 200 alması normal yani.

Bizimde kanadı canım takip edin yoğun olursa k vitamini vuruyorlarmış..
sonrasında ben bir iki kez batikon sürdüm kulak çöpüyle.. sonrasında bir kez daha kanadı ama devamı gelmedi .. şuan ıslatmamaya hala dikkat ediyorum.. çoğu bebekte oluyormuş sanırım

Umarım kısa sürede rahatlarsın bu kadar güzel bir durumun tadını çıkaramıyoruz resmen birsürü şeyi düşünmekten. Zamanla azalacak herşey düzene girecek. Ben o kadar halledip oğlum ilk uyanık kaldığında kötüleşmiştim. 2. Haftanın ortalarında oğlum ilk kez emip uyumamıştı uyanık kalmaları merak etmeleri başlamıştı annemi arayıp ağlamıştım panikten canını yaktım yada birşey oldu sanmıştım. Annem de bana o kadar çok emmiş enerji dolmuş tabi uyumaz yorman lazım oynaman gezdirmen lazım diyip gülmüştü bebeklerimixle birlikte öğreniyoruz her şeyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…