- 18 Kasım 2020
- 6.455
- 8.009
- 128
- 34
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #37.381
Evet bazen çıkmayabiliyorBen de emzirme arasında gazını çıkarmaya çalışıyorum ama cogu zaman çıkmıyo
3150 doğdu ilk hafta 2800lere düştü. İlk hafta hiç uyanmadığından ve meme tutmadığından sarılık oldu, 2 gün hastanede yattık. Orada emzirme desteği verdiler şu şırınga ve borulu sistem ile o sayede memeye alıştı ve sonraki hafta çok şükür hızlıca toparlanıp doğum kilosuna ulaştı. 15. Günde 3200 22. Gününde 3500 gr idi. Ama şu an ne durumda açıkçası bilmiyorum sütüm eskisi gibi fışkırarak akmıyor sağarken. Haftaya pazartesi bir ay dolacak o zaman göreceğiz. Ben de tekrar çaylara başladım. Memelerdeki eski doygunluk yok şu an.Kilo alımı nasıl peki? Benimki 15. Günde dogum kilosuna ulaşamamıştı. O yüzden cok takıntı yapıyorum bu beslenme işini. Emzirdikten sonra sağıp süt veriyorum cok istahla içiyo, memede hicbisey almiyo mu bu çocuk bilmiyorum ki anlamiyorum hic
Ya yıldım gerçektenBen kullanıyorum ama aynı dertten ben de muzdaribim. Anne yanının içine koydum ben geceleri yatırıyorum kusarlarsa falan diye ama sürekli ayakları bizim yatakta buluyorumzaten büyüyorlar max 1 ay daha kullanılabilir gibi geliyor. Çok da gerekli değilmiş.
Ay maşallah çok güzelsiniz sağlıklı uzun ömrü olsun masalınGruba biraz neşe moral olsun bunlar bizim doğumdan bu güne çektiğimiz fotolardan bazıları siz de çekiyor musunuz
Ayy içim rahatladıı iyi ki de yazdınBizde de oldu, üzülme o kadarbiz daha banyo da yaptırmamıştık, ondan olmayabilir. Hastanede hemşire meme ucu değerse göze, çapak olur demişti. Ona da bir dikkat et istersen. Biz de bir hafta damla kullandık, şimdi ara ara çok az çapak oluyor, çayla siliyoruz.
Bir kez yaptım o halde devam edeyim en iyisiGeçmiş olsun canım çay suyu ile silince geçiyormuş çapak
Yok canım doğum kilosuna göre söylüyor doktor çıkış kilosuna göre 2 oluyorHastane çıkış kilosuyla mı karşılaştırıyorsunuz? Maşallah, çok iyi almış
‘Hayatıma bir meme olarak devam ediyorum’ben de tam olarak böyleyim. Uyku bile memede. Umarım yatağa yatıp iki saat uyuyacakları günler yakındır
Ben de o sesi emzirirken duyamiyorum, o kadar zaman memede bos bos duruyo olamaz ben canım acıya acıya emziriyorum da boğazından süt gitmiyor mu kafayi yicem yaa cogunlukla aglayarak emziriyorum, psikolojim berbat.. tabiki cocuga yansır gözümün içine içine bakıyor memede3150 doğdu ilk hafta 2800lere düştü. İlk hafta hiç uyanmadığından ve meme tutmadığından sarılık oldu, 2 gün hastanede yattık. Orada emzirme desteği verdiler şu şırınga ve borulu sistem ile o sayede memeye alıştı ve sonraki hafta çok şükür hızlıca toparlanıp doğum kilosuna ulaştı. 15. Günde 3200 22. Gününde 3500 gr idi. Ama şu an ne durumda açıkçası bilmiyorum sütüm eskisi gibi fışkırarak akmıyor sağarken. Haftaya pazartesi bir ay dolacak o zaman göreceğiz. Ben de tekrar çaylara başladım. Memelerdeki eski doygunluk yok şu an.
Son 2 gündür gece yatarken sağdığım sütü verip ara uyanmada da mama yapmaya başladım, memeden emmesine göre 30 ya da 60cc. En azından bebeğin ne içtiğini bilebilmek için. Biberonla mama ya da süt verirken bi ses çıkarıyor, hehhhgluk gibi işte o sesi memede duyarsam tamam diyorum kursağından geçiyor süt. Gerçi bir de çok içip kusma sorunu var o da ayrı kafayı yedirtiyor. Gün içinde de memeden uzaklaşmasın diye emzik gibi yaşıyorum işte.
Siz çok takıntı yapmayın, bana hastanede şunu demişlerdi, ruh halin neyse onu bebeğe yansıtırsın. Emmeyeceğini düşünürsen emmez, meme tutmaz. Gerçekten de tek sefer eds ile memeyi tutar oldu, o çelimsiz bacaklar bir anda dolgunlaştı. Her bebeğin gelişimi farklı, yeter ki sağlıklı olsunlar. Küçükler bir anda atağa geçip arayı kapatıyor. Stres yapmayın bu en güzel zamanlarında.
Şu an sarılığı nasıl3150 doğdu ilk hafta 2800lere düştü. İlk hafta hiç uyanmadığından ve meme tutmadığından sarılık oldu, 2 gün hastanede yattık. Orada emzirme desteği verdiler şu şırınga ve borulu sistem ile o sayede memeye alıştı ve sonraki hafta çok şükür hızlıca toparlanıp doğum kilosuna ulaştı. 15. Günde 3200 22. Gününde 3500 gr idi. Ama şu an ne durumda açıkçası bilmiyorum sütüm eskisi gibi fışkırarak akmıyor sağarken. Haftaya pazartesi bir ay dolacak o zaman göreceğiz. Ben de tekrar çaylara başladım. Memelerdeki eski doygunluk yok şu an.
Son 2 gündür gece yatarken sağdığım sütü verip ara uyanmada da mama yapmaya başladım, memeden emmesine göre 30 ya da 60cc. En azından bebeğin ne içtiğini bilebilmek için. Biberonla mama ya da süt verirken bi ses çıkarıyor, hehhhgluk gibi işte o sesi memede duyarsam tamam diyorum kursağından geçiyor süt. Gerçi bir de çok içip kusma sorunu var o da ayrı kafayı yedirtiyor. Gün içinde de memeden uzaklaşmasın diye emzik gibi yaşıyorum işte.
Siz çok takıntı yapmayın, bana hastanede şunu demişlerdi, ruh halin neyse onu bebeğe yansıtırsın. Emmeyeceğini düşünürsen emmez, meme tutmaz. Gerçekten de tek sefer eds ile memeyi tutar oldu, o çelimsiz bacaklar bir anda dolgunlaştı. Her bebeğin gelişimi farklı, yeter ki sağlıklı olsunlar. Küçükler bir anda atağa geçip arayı kapatıyor. Stres yapmayın bu en güzel zamanlarında.
Ne kadar çok sütün olursa olsun mama daha uzun süre tok tutuyor, anne sütünün %70-80i su, cok cabuk hazmediliyor cabuk acıktırıyor o yüzden. Sağmaya devam et, sağarken memelere koltuk altindan aşağı doğru masaj yap veya sıcak havlu koy oralara, süt kanallarını uyararak yaparsan daha iyi çıkabilir. Zaten 11. Güne göre de gayet iyi çıkıyor sütün maşallah. Bide Instagram'da cok fazla emzirme danışmanı, bebek hemşiresi falan takip etmeye başladım, hepsinin söylediği ortak bisey var, sağdıgınız sütün miktari memedeki sütün miktarini göstermez, bebek emerken daha fazla emer falan diyolar hep ne kadar küçük olursa olsun duygusal olarak bebeğin uyarmasiyla yapay bi makinanın memeyi uyarmasi cok farklıymış canımKızlar sütünüzü sağdığınızda kaç cc çıkıyor biz 11 günlüğüz 20 cc anca sağıyorum her iki memeye dönüş yapa yapa. Çok zorlarsam 30 cc çıkıyor ama ama uçları da acıyo artık. Öyle fışkıran bi süt yok. Beni emince uykuya bazen dalıyor ama koşa sürede uyanıyo mama aldığında daha uzun uyuyo
Geçti gibi. Gözün etrafında biraz kaldı ama doktor aşağı yukarı 2 ayı bulur tamamen gitmesi dedi. 17.75le girdik 11 ile çıktık. Ama tehlikeli günler geçince kan testi yapılmadı başka.Şu an sarılığı nasıl
Vücudunda evet sarılık yok sadece yüzde kaldı en belirgin olan da gözlerinde en son yüzü normale dönüyormuş zaten.Rengi fark ediyor mu peki eskiye göre?
Bebeğin emmesinden kaynaklanan Meme ucu tahrişi için bile doktorlar madecassol sürdürtüyorlar. Karın çatlağına hayli hayli kullanılır bence . Hem Kaşındığına göre çatlaklar tam oturmamış, medacassol biraz azaltır belki.Kızlar emzirirken madecassol kullanılır mi karnımdaki catlaklar çok kaşınıyor oraya sürücem ama kararsız kaldım. Çok kabardı baş edemiyorum doktora sormayı da unuttum sizce ne kullansam.
Canım merhabalar, benim de iki ay önce karaciğer enzimlerim yükselmişti ve safrada çamur çıktı, safra asitlerim normal çıktı. Bir ilaç kullandım karaciğer değerlerim biraz nornale döndü ama bu defa da kaşıntı başladı karın bölgemde. Bugün gene safra asitlerine baktırıcam. Senin durumunu merak ettim noldu naptınız?Kızlar burda bir arkadaşımız kaşıntı ile ilgili bir şey yazmıştı mesajlarda bulamıyorum aksatmayin demişti ondaki kaşıntı sebebi neydi acaba
Bende de 15-20 gündür var doktora bugün söyledim oda safra asitleri testi yaptır dedi eğer ondan kaynakliysa seni acil doğuma almam gerekiyor dedi onuda yarın yapacam sonuçları cumartesi günü çıkıyor aklıma burda bir arkadaşımızin da kaşıntısı vardı ama tam hangi sebepten bilmiyorum hatırlayan var mı ?
Canım süt gelmese, emmese memede durmaz yaygara koparır diye düşünüyorum açıkçası. Memedeyken gaz sancısı gelince bile tutamıyor memeyi, kaldı ki memeyi çekmese aç olur, durmaz, ağlar sürekli.Ben de o sesi emzirirken duyamiyorum, o kadar zaman memede bos bos duruyo olamaz ben canım acıya acıya emziriyorum da boğazından süt gitmiyor mu kafayi yicem yaa cogunlukla aglayarak emziriyorum, psikolojim berbat.. tabiki cocuga yansır gözümün içine içine bakıyor memede
Aynen canım benim. Onlar iyi olsun yeterki. Dediğin gibi minicik damlalar ne kadar pahalıAaaa senin baya tempolu olmuşbizim bebişin gazı yokmuş ya sanırım o gün ac kalmış sütüm yetmedi heralde biz gaz sandık. Gece gece o kadar da para verdik minicik damlaya Gazı da var ama kendisi çıkıyor hem de baya sağlam hallediyor kendi işini bizimki çok aç lokur lokur götürüyor sütleri öyle olunca bizde memedeyiz hep altını artırmaktan nefret ediyor hemen sakınmazsın diye meme veriyorum gazi oluyor meme veriyorum böyle böyle gidicez bir süre artık. Allah sağlık huzur versin gerisi önemli değil valla
Biz sadece sf ile yıkıyoruz. Doktor her emzirmeden önce yapabilirsiniz demişti. Hiç aspiratör kullanmadık.Kızlar bebeğinizin burnu tıkandığı zaman neler yaptınız, emerken tıkanıyor, dün SF ile yikadiktan sonra aspiratör ile çektim temizlendi, bugün yine aynı tıkanık bu sürekli böyle mi olacak, aspiratör u de sürekli kullanmak istemiyorum
Bende 18. Günde verdim. Beni emzik olarak kullanıyodu. Böyle olunca 30-45 dk da bir emmek istiyordu. O zamanda dinlenemiyordm ve gün içinde çok sık olmaya başlamıştı. Son 4-5 gündür. Nedeni bebek eğer memeyi tutmada başarılı değilse sıkıntıymış meme reddi olabiliyormuş. Ama bizim ki maşallah ilk günden güzelce emiyor. Hastanede bile emzik verenler var. Biz iyi dayandık yine. Tabi sen doktoruna da sor baklım ne dicekKızlar selam?,
Perşembe günü 1 aylık kontrol var, kalca ultrasonu var. Başka yapılan tetkikler neler 1 ay olduğunda tecrübeli annisler yazarsa sevinirim.
Emzik icin de internett hep 1 ay sonrasi diye okumuştum ama kendim 1 ay dolmadan bir gece çok ağlayınca verdim cok bağımlı değil ama onunla unutuyorum uyumayınca acaba hata mi ettim bu konuda fikri olan varsa ?? Doktora da soracağım bakalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?