2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kızlar doğum kilolarından naber? Ben 10,5 kg aldım fazla almamıştım ama ilk 10 gün 5 kg su gitti, kalan 5,5 kg nın bir ayda 100 gramını bile veremedim. Çok da yemiyorum. Ne olacak böyle?

Kızlar doğum kilolarından naber? Ben 10,5 kg aldım fazla almamıştım ama ilk 10 gün 5 kg su gitti, kalan 5,5 kg nın bir ayda 100 gramını bile veremedim. Çok da yemiyorum. Ne olacak böyle?
Bende aynı durumdayım az yiyim diyorum ama az yedim dikkat ettiğim zaman sütüm azalıyor sağım yapıyorum ordan anliyorum kısır bir döngü 6ay hiçbişi yapmadan giderse gidecek kilolar benimkilerin pek gidesi yok gibi ama

Hiç takılma simdi kilolara, doktorlar da emziren annelere en az 1 yıl diyet önermiyor. Dogumdan 1 hafta sonra sadece 2-3 kilom gitmisti, annem yanımdaydı o hafta, sürekli önüme yemekler tatlilar sekerli kompostolar geldi gitti, sonraki hafta annem gitti, eşimle ben bebege anca bakabildik sonra sütüm bile azaldi hic annemin oldugu hafta gıbi yeyip icemedim, o haftanin sonunda 5 kilo birden vermiştim sadece 1 haftada ve ödem falan da yoktu bende hiç şişmedim. Süt azalmasin yani boşver kilolari şimdilik

Vallahi bende sadece sütü şu yapara gönülden inanıyordum ama günde 3-4 litre içiyorum yemezsem gelmiyor sadece su içmekle olmuyor bende süt

Canım hemen mama başlama derim ben, bir hafta daha şans ver. Eski usulünle devam et emzir sağ şırıngayla ver bakalım bir haftada kg alımı ne olacak baktın yeterli mamaya hiç başlamamış olursun, birde ilk çocuğumda Dr bana şey demişti; kimi inek yağlı süt yapar kimi daha su ağırlıklı sütün su ağırlıklı ise de emdiği yeterli gelmiyor olabilir, protein ağırlıklı beslen bu hafta ve emzir bakalım bi hafta sonra bence kilo alımı çok daha iyi olacak

Her dr farklı benımkı de 3600 dogdu 3400 hastane den cıktık hemen mama dedıler besleyemıyosun vs dıye. Vernedım alır zaman la dıye. Bidaha ölcülmedı ama yuzu gozu toparladı. Grlara takılma saglıklı görünüyor mu? Mutlumu bebeğin gerisi sorun değil. Zaman gelince kg alıcaklar napalım. Benımkı çok kusuyor mesela hersey yoluna girecek bir sekilde

Ben tam 20 kilo almıştım. 3400 gr bebeğim doğdu. Hastaneden geldiğimde sadece 3300 gr gitmişti. Nasıl oldu anlamadım ama Sadece 12 kilo gitti. O da kanama devam ederken. Sonra durdu kilo verimi bir anda. Şu an ne yemek saatim ne de yediklerim düzenli. Spor da yapamam. Nasıl gidecek bu kilolar bilmiyorum.

Evet bence süt yetiyor sağıp verdikten sonra bazen fazlasını kusuyor hatta. Sürekli kusan bi bebek değil hızlı toparlar diye umut ediyorum. Sağınca süt az çıkarsa mama da veriyorum zaten günde 1-2 kez. Dediğin gibi kritik bi seviyede değil kilosu, cişi kakasi da yeterli. Fazla stres yapmamam lazım

Ben hiç tartılmadım bile ya çok merak ediyorum. 9 kilo almıştım, 3400 bebiş doğdu. Evdeki tartımın pili bitmiş bir an önce alıp tartılmak istiyorum.

Evet ben de dedigin gibi devam etmeyi düşünüyorum. Sütüm nasil bilmiyorum ama yetmediği yerde mama verip çoğunlukla anne sütü vererek denicem bir hafta daha teşekkür ederim

İlk 10 gun icindeki aglamalarin sebebi genellikle aclik diyordu bir doktor. Gaz sancisi 10-15 gunden sonra baslarmis.
Çok haklısınuz ikiniz de, bugün 5. Gün kontrolümüz vardı hem çocuk doktoru hem de emzirme danışmanı gördü. Gaz sancısı değildir dediler. Emzirme danışmanı göğüslerime baktı sertti baya göğüslerim, baya sert bir masaj yaptı bebeği emzirirken bebek lıkır lıkır içti hem de o sertlik azaldı. O sertlik etkilermiş bebeğin beslenmesini. Göğüs pompasına başla dedi eğer sertlik olursa veya bebek etkin emmezse dedi.
Sarılık da 12.1 çıktı, pazartesi tekrar kontrole çağırdı.

Dün sordum canim verdim diye onerilmiyormus galiba ama dedim. Damak yapısını bozabiliyor dedi. Çok aşırı vermemeye çalışın dedi

Kızlar gün içinde sağıp farklı biberonlarla dolaba koyduğun sütü gün sonunda tek poşette birleştirip buzluğa koyabilir miyim? Mesela geçen gün hepsini tek biberonda topladım ama daha icirmedim bir zararı olur mu acaba. Direk sağıp poşetle dondurucu kısmına koysam çok bir şey çıkmıyor 75 ml falan oluyor o şekilde geliyor gözüme buzluğa koymak için

Canım aynı günün sütünü, sıcaklık derecesi aynı olunca birlestirebiliyorsun. Dikkat etmen gereken biri yeni sağdığın biri de buzdolabındaki soğumuş süt olmaması. Yoksa sorun yok.

Kızlar bebeğim kucağımda yüzünü dayayıp uyuyor, sırt üstü yatırınca kollarını oynatıp hemen uyanıyor. Bel, sırt kalmadı bende. Yüzüstü yatırıp gözümün önünde tutsam sorun olur mu? 34 günlük oldu.

Canım aynı günün sütünü, sıcaklık derecesi aynı olunca birlestirebiliyorsun. Dikkat etmen gereken biri yeni sağdığın biri de buzdolabındaki soğumuş süt olmaması. Yoksa sorun yok.
Ben biri bir önceki günden kalan biri o gün koyduğum ama sıcaklığı aynı olan iki sütü karıştırdım. İkiside dolapta ve soğuktu karıstırdıgımda acaba bir sorun olur mu

Haklisin, diyet yapmam tabi ama emzirirken birazcik daha vermek isterdim dun doktora giderken bir kiyafet denedim hicbir sey olmayinca moralim bozuldu emzirmek cok kalori harcatiyor diyorlar bir de

Benim de bebisim 2,5 kilo dogdu ama eve geldigimde 9 aylik hamile kilom cikmisti 5,5 kgsu birden cozuldu gerisi kaldi. Biraz dert oldu icime ya. Su tempoda spor imkansiz insallah emzirerek verebiliriz.

Bebeğin kakası altın sarısı gibi bir renkti 2 gündür koyu yeşil oldu hani üzüm yaprağı rengi gibi. Sizinkilerin nasıl bir aylık oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…