2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Çok haklısın gercekten ben bide emzirme egitimi falan aldım bisuru danışman takip ediyorum teorik olarak herşeye hakimim ama meme ucu yaralarim da cok oldu, emzirmeden bu şekilde uzaklaştım, bir an önce olsun bitsin dedim her seferinde. Simdi daha iyi inşallah dediğin gibi sık emzirmeyle ve sağıp vermeyle, gerektiği zaman da mamayla destekleyerek devam etcem. Doktorlar cok garip gerçekten biri kilosu çok kötü der biri kilo almis ama yine de mama ver der.. 3 kilo üstü dogsa bu kadar ısrar etmezdi heralde ama ne biliym..
5 gün bizimki 250 gr kaybetmisti de normal sınırlar içinde demişti dr seninki de ilginçmiş.. dediğin gibi yapıcam canim cok teşekkür ederim

Bana hastanede emzirmeye yardımcı olan hemşireler çok üzülmüştü sanırım, çünkü emzirmeyi beceremiyorum çocuğum aç diye ağlıyordum. Biri demişti ki, size böyle anlatıyoruz, uyguluyoruz ama belki çocuğumuz olunca biz de emzirmekte zorlanacağız. Bilmek elbette önemli ama uygulama çok farklı. Meme ucu yarası mesela, tahmin eder miydik bu kadar can yakacağını. Ilk günler meme ucum açılmıştı. Sanki dişleri var da kesmiş gibi. Garmastan krem iyi geldi. Yıkamak zor gelince bıraktım sürmeyi.

Ben hic yara da beklemiyodum, bu kadar bunalim sıkıntı da beklemiyodum epeyce hayal kırıklığı yaşadım zor oldu bana.. ben de beceremedigimden o kadar yara oldu işte doğru veremiyorum, ablam her seferinde gösteriyor tutturuyor ama ben beceremiyorum.. inşallah hersey bir an önce yoluna girer artık cok yoruldum

İnşallah canım. Elbette böyle sürmeyecek, geçecek bugünler. Hatta unutacağız belki de yaşadığımız zorlukları. Ben mesele hiç hamile kalmamış gibi hissediyorum. Halbuki ödem, mide bulantısı, el ayak uyuşması, kilo alımı ne kadar yormuştu. Şimdi hiç yaşamamış gibiyim. Sakin kalmak lazım, hep böyle sürmeyeceğine inanmak lazım. Lohusalık farklı bir psikoloji tabi. Kolay olmuyor. Her şey uç noktalarda yaşanıyor.

Haftada 220 almış olması yeterli neden öyle dediki. Doğum kilosu düşük müydü. Öyle olsa bile senin sütün varsa demeyebilir aslında. Bizim çocuk doktoru mama vermeme iyi dedi tabi gem mama hem meme olmasına. 30 cc veriyorum dedim 45 yapabilirsin artık hatta 60 cc bile alır ama sütün varsa 45 yap dedi. Kendi kadın doğumcum ise mamaya gerek yok dedi. Ama mamasız sadece süt yeterli olmuyor benim bebeğe devamlı istiyo

Benim bebeğim 2395 doğdu 1 hafta sonra 2570 olmuştu hiç mama ver falan demedi doktor

Doğum kilosu ile ilgili değil bence benimki de 3 kg altı ama 5 gün kontrolünde doğum kilosuna ulaşmıştı sizinki şimdi kilo alsa da genel olarak alması gerekeni almadığı için mama verin diyorlar sanırım belki biraz yakalyınca bıraktırırlar

Dogru diyosun canım hepsini biliyorum ama iste hormonlar beynimi ele geçirmiş durumda.. önümde örnekler de var yakından şahit olduğum, hic bir zorluk öylece kalmıyor tabi, insallah bir an önce atlatırim bu bunalım halini

Evet benimki 15. Günde dogum kilosuna ulaşamamıştı, o günden bugüne kilo aldi ama eksi başladığı için doktor biraz hızlı toparlansin istiyo sanırım. Mama da vericem zaten inşallah çabuk toparlanir

Seninki daha çok küçük ona bile 45-60 cc dediyse ben benimkine sağılmış sütü az mi veriyorum diye düşünmeye başladım mamayla tamamlayim artık üstünü

Aylık 1 kilo üstü takip mi gerektiriyor 2 kere kontrole gittik hiç öyle bir şey demediler bize ayda 2 kilo aldı oğlum
Bizde de durumlar aynı hatta eşim doktora çocuğum obez olur mu diye bile sordu doktor anne sütü kilosu iyidir gürbüz olacak iri uzun boylu, yarın birgün diş çıkarırken yürürken zaten zayıflayacak istediği kadar emsin alsın dedi canım bize

Oy ne güzel nice mutlu fotoğraflarınız olsun inşallah

Qvermenız lazım mama gunluk 40 60 gunde gr almalarını ıstıyor doktorlar cunku ilk aylar ıyı kilo alması lazım sonradan kilo alımı duruyor ve kilo aldırmak daha zor okuyor sımdı xabucak toparlanın manayı sıırnga ile verin

Merhaba hanımlar ben de pazartesi günü doğum yaptım. Bebeğim gazlı baya. 2 saatte bir emziriyorum. Geceleri emzirip yatağına koyuyorum hemen kıyameti kopararak uyanıyor. Çok uykusuz kaldım bu yüzden paikolojim bozuldu. Nolur yardım edin tüm gece bebek kucağımda oturmak zorunda kalıyorum. Sizde de bu şekilde mi durum?

Hayırlı olsun sağlıkla büyüsün inşallah
İlk zamanlar böyle oluyor evet ama gazdan değil belki kucağınızda güvende hissediyor sizden ayrılması zor geliyordur ilk bir kaç gün bu derece ağlatacak kadar gaz olmaz diye biliyorum
O uyuduktan sonra göğsünüzde yatırmayı deneyebilirsiniz hem o arada sırtını da gaz için Ovarsınız o da uyur daha iyi dalmış olur

İlk 10 gun icindeki aglamalarin sebebi genellikle aclik diyordu bir doktor. Gaz sancisi 10-15 gunden sonra baslarmis.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…