- 17 Haziran 2015
- 5.120
- 10.789
- 448
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #37.441
Maasallah çok güzel bir kızın varGruba biraz neşe moral olsun bunlar bizim doğumdan bu güne çektiğimiz fotolardan bazıları siz de çekiyor musunuz
Çok haklısın gercekten ben bide emzirme egitimi falan aldım bisuru danışman takip ediyorum teorik olarak herşeye hakimim ama meme ucu yaralarim da cok oldu, emzirmeden bu şekilde uzaklaştım, bir an önce olsun bitsin dedim her seferinde. Simdi daha iyi inşallah dediğin gibi sık emzirmeyle ve sağıp vermeyle, gerektiği zaman da mamayla destekleyerek devam etcem. Doktorlar cok garip gerçekten biri kilosu çok kötü der biri kilo almis ama yine de mama ver der.. 3 kilo üstü dogsa bu kadar ısrar etmezdi heralde ama ne biliym..Başlarda sorun yaşadın kilo ile ilgili ama bence bu durum ortadan kalkmış ve kilo almaya başlamış. Haftada 200 gr bence iyi. Sen teorik olarak zaten bilgilisin ama terzi sökük hikayesi gibi bir durum mevcut. Naçizane tavsiyem emerken sağmaya göre daha fazla süt çıktığını biliyorsun zaten. Gak dese meme, guk dese meme vererek sağmaya bile uğraşmasan olur diye düşünüyorum. Çünkü sütünün olduğunu söylüyorsun. Kendine çok yüklenip üzüyorsun kendini. Mama konusunu da çok ihtiyaç olursa günde bir kez verirsin. Bebeklerimizi dinlesek zaten onlar bizi yönlendiriyor. Bütün gün emdi yavrum yine hırçın hırçın ağladı 60 ml mama hazırladım uyutmaya çalışıyorum şimdi. Sakinleşti çok şükür. Sürekli emip çok sık çişini yapıyor. Bu yüzden çok acıkıyor sanırım.
5 gün bizimki 250 gr kaybetmisti de normal sınırlar içinde demişti dr seninki de ilginçmiş.. dediğin gibi yapıcam canim cok teşekkür ederimBana bir öğün meme, bir öğün mama demişti. Hemde 5.gün kontrolünde 150 gr kaybetti diye. Ilk başta zaten kaybediliyor. Mantıklı gelmedi doktorun söylediği sürekli emzirdim. Yeri geldi günde 1, yeri geldi 3 günde 1 mama verdim. Çok şükür kilo alımı iyi, sütüm de azalmadı.
Bana hastanede emzirmeye yardımcı olan hemşireler çok üzülmüştü sanırım, çünkü emzirmeyi beceremiyorum çocuğum aç diye ağlıyordum. Biri demişti ki, size böyle anlatıyoruz, uyguluyoruz ama belki çocuğumuz olunca biz de emzirmekte zorlanacağız. Bilmek elbette önemli ama uygulama çok farklı. Meme ucu yarası mesela, tahmin eder miydik bu kadar can yakacağını. Ilk günler meme ucum açılmıştı. Sanki dişleri var da kesmiş gibi. Garmastan krem iyi geldi. Yıkamak zor gelince bıraktım sürmeyi.Çok haklısın gercekten ben bide emzirme egitimi falan aldım bisuru danışman takip ediyorum teorik olarak herşeye hakimim ama meme ucu yaralarim da cok oldu, emzirmeden bu şekilde uzaklaştım, bir an önce olsun bitsin dedim her seferinde. Simdi daha iyi inşallah dediğin gibi sık emzirmeyle ve sağıp vermeyle, gerektiği zaman da mamayla destekleyerek devam etcem. Doktorlar cok garip gerçekten biri kilosu çok kötü der biri kilo almis ama yine de mama ver der.. 3 kilo üstü dogsa bu kadar ısrar etmezdi heralde ama ne biliym..
5 gün bizimki 250 gr kaybetmisti de normal sınırlar içinde demişti dr seninki de ilginçmiş.. dediğin gibi yapıcam canim cok teşekkür ederim
Ben hic yara da beklemiyodum, bu kadar bunalim sıkıntı da beklemiyodum epeyce hayal kırıklığı yaşadım zor oldu bana.. ben de beceremedigimden o kadar yara oldu işte doğru veremiyorum, ablam her seferinde gösteriyor tutturuyor ama ben beceremiyorum.. inşallah hersey bir an önce yoluna girer artık cok yoruldumBana hastanede emzirmeye yardımcı olan hemşireler çok üzülmüştü sanırım, çünkü emzirmeyi beceremiyorum çocuğum aç diye ağlıyordum. Biri demişti ki, size böyle anlatıyoruz, uyguluyoruz ama belki çocuğumuz olunca biz de emzirmekte zorlanacağız. Bilmek elbette önemli ama uygulama çok farklı. Meme ucu yarası mesela, tahmin eder miydik bu kadar can yakacağını. Ilk günler meme ucum açılmıştı. Sanki dişleri var da kesmiş gibi. Garmastan krem iyi geldi. Yıkamak zor gelince bıraktım sürmeyi.
İnşallah canım. Elbette böyle sürmeyecek, geçecek bugünler. Hatta unutacağız belki de yaşadığımız zorlukları. Ben mesele hiç hamile kalmamış gibi hissediyorum. Halbuki ödem, mide bulantısı, el ayak uyuşması, kilo alımı ne kadar yormuştu. Şimdi hiç yaşamamış gibiyim. Sakin kalmak lazım, hep böyle sürmeyeceğine inanmak lazım. Lohusalık farklı bir psikoloji tabi. Kolay olmuyor. Her şey uç noktalarda yaşanıyor.Ben hic yara da beklemiyodum, bu kadar bunalim sıkıntı da beklemiyodum epeyce hayal kırıklığı yaşadım zor oldu bana.. ben de beceremedigimden o kadar yara oldu işte doğru veremiyorum, ablam her seferinde gösteriyor tutturuyor ama ben beceremiyorum.. inşallah hersey bir an önce yoluna girer artık cok yoruldum
Haftada 220 almış olması yeterli neden öyle dediki. Doğum kilosu düşük müydü. Öyle olsa bile senin sütün varsa demeyebilir aslında. Bizim çocuk doktoru mama vermeme iyi dedi tabi gem mama hem meme olmasına. 30 cc veriyorum dedim 45 yapabilirsin artık hatta 60 cc bile alır ama sütün varsa 45 yap dedi. Kendi kadın doğumcum ise mamaya gerek yok dedi. Ama mamasız sadece süt yeterli olmuyor benim bebeğe devamlı istiyoBana gunde 4-5 sefer 45 ml ver dedi yaa.. 15. Gün doğum kilosunu yakalayamamisti ama ondan sonra haftada 220 Gr almış. Ona rağmen mama ver diyo. Mama vermeden yani bir haftada 3 kere vererek kendi sütümü de sağıp vererek haftada 220 Gr aldırdım.. yine de yetersiz görüyor napcam bilmiyorum
Benim bebeğim 2395 doğdu 1 hafta sonra 2570 olmuştu hiç mama ver falan demedi doktorBana gunde 4-5 sefer 45 ml ver dedi yaa.. 15. Gün doğum kilosunu yakalayamamisti ama ondan sonra haftada 220 Gr almış. Ona rağmen mama ver diyo. Mama vermeden yani bir haftada 3 kere vererek kendi sütümü de sağıp vererek haftada 220 Gr aldırdım.. yine de yetersiz görüyor napcam bilmiyorum
Doğum kilosu ile ilgili değil bence benimki de 3 kg altı ama 5 gün kontrolünde doğum kilosuna ulaşmıştı sizinki şimdi kilo alsa da genel olarak alması gerekeni almadığı için mama verin diyorlar sanırım belki biraz yakalyınca bıraktırırlarBen hic yara da beklemiyodum, bu kadar bunalim sıkıntı da beklemiyodum epeyce hayal kırıklığı yaşadım zor oldu bana.. ben de beceremedigimden o kadar yara oldu işte doğru veremiyorum, ablam her seferinde gösteriyor tutturuyor ama ben beceremiyorum.. inşallah hersey bir an önce yoluna girer artık cok yoruldum
Dogru diyosun canım hepsini biliyorum ama iste hormonlar beynimi ele geçirmiş durumda.. önümde örnekler de var yakından şahit olduğum, hic bir zorluk öylece kalmıyor tabi, insallah bir an önce atlatırim bu bunalım haliniİnşallah canım. Elbette böyle sürmeyecek, geçecek bugünler. Hatta unutacağız belki de yaşadığımız zorlukları. Ben mesele hiç hamile kalmamış gibi hissediyorum. Halbuki ödem, mide bulantısı, el ayak uyuşması, kilo alımı ne kadar yormuştu. Şimdi hiç yaşamamış gibiyim. Sakin kalmak lazım, hep böyle sürmeyeceğine inanmak lazım. Lohusalık farklı bir psikoloji tabi. Kolay olmuyor. Her şey uç noktalarda yaşanıyor.
Evet benimki 15. Günde dogum kilosuna ulaşamamıştı, o günden bugüne kilo aldi ama eksi başladığı için doktor biraz hızlı toparlansin istiyo sanırım. Mama da vericem zaten inşallah çabuk toparlanirDoğum kilosu ile ilgili değil bence benimki de 3 kg altı ama 5 gün kontrolünde doğum kilosuna ulaşmıştı sizinki şimdi kilo alsa da genel olarak alması gerekeni almadığı için mama verin diyorlar sanırım belki biraz yakalyınca bıraktırırlar
1 hafta sonda kilo almış çünkü ondan dememistir. Benimki 1 hafta sonra 250 gr vermişti. 15. Günde de dogum kilosuna ulaşamamıştıBenim bebeğim 2395 doğdu 1 hafta sonra 2570 olmuştu hiç mama ver falan demedi doktor
Seninki daha çok küçük ona bile 45-60 cc dediyse ben benimkine sağılmış sütü az mi veriyorum diye düşünmeye başladımHaftada 220 almış olması yeterli neden öyle dediki. Doğum kilosu düşük müydü. Öyle olsa bile senin sütün varsa demeyebilir aslında. Bizim çocuk doktoru mama vermeme iyi dedi tabi gem mama hem meme olmasına. 30 cc veriyorum dedim 45 yapabilirsin artık hatta 60 cc bile alır ama sütün varsa 45 yap dedi. Kendi kadın doğumcum ise mamaya gerek yok dedi. Ama mamasız sadece süt yeterli olmuyor benim bebeğe devamlı istiyo
Nice güzel mutlu fotoğrafları olsun inşallah kuzununYa maşallah kuzuma ne tatlı fotolar gerçekten neşe oldu. Ben ilk kızımda neler neler çektim de şimdi çekmeye başlamadım diyebilirim. 1. Ay fotosu çekeyim ben de. Pazara da kırkımız var
Bizde de durumlar aynı hatta eşim doktora çocuğum obez olur mu diye bile sorduAylık 1 kilo üstü takip mi gerektiriyor2 kere kontrole gittik hiç öyle bir şey demediler bize ayda 2 kilo aldı oğlum
Oy ne güzel nice mutlu fotoğraflarınız olsun inşallahBen her güne bir yüz çekiyorum zaten. Haricinde sürekli resmini çekiyorum tüm komik suratlarınıbabası yoğun çalıştığı için ne zaman babasıylaysa en az bir resimlerini çekiyorum. Hastanede de sezeryandayken doktorum çekmişti onlar da var bilgisayara geçersem atıcam ben de heyecan yaptım
Teşekkür ederiz teyzesiMaasallah çok güzel bir kızın varkaderi de güzel olsun inşallah. Allah nazardan saklasın...
Qvermenız lazım mama gunluk 40 60 gunde gr almalarını ıstıyor doktorlar cunku ilk aylar ıyı kilo alması lazım sonradan kilo alımı duruyor ve kilo aldırmak daha zor okuyor sımdı xabucak toparlanın manayı sıırnga ile verinAblamlar da öyle diyo ama kafam karıştı iyice. 3 kilonun altinda doğduğu icin hemen hızlıca toparlansin diye böyle diyo heralde doktor ama bu kadar zayif bir bebek 4 kilo dogan bebek gibi hızlı kilo alamazki zaten dimi
Hayırlı olsun sağlıkla büyüsün inşallahMerhaba hanımlar ben de pazartesi günü doğum yaptım. Bebeğim gazlı baya. 2 saatte bir emziriyorum. Geceleri emzirip yatağına koyuyorum hemen kıyameti kopararak uyanıyor. Çok uykusuz kaldım bu yüzden paikolojim bozuldu. Nolur yardım edin tüm gece bebek kucağımda oturmak zorunda kalıyorum. Sizde de bu şekilde mi durum?
İlk 10 gun icindeki aglamalarin sebebi genellikle aclik diyordu bir doktor. Gaz sancisi 10-15 gunden sonra baslarmis.Merhaba hanımlar ben de pazartesi günü doğum yaptım. Bebeğim gazlı baya. 2 saatte bir emziriyorum. Geceleri emzirip yatağına koyuyorum hemen kıyameti kopararak uyanıyor. Çok uykusuz kaldım bu yüzden paikolojim bozuldu. Nolur yardım edin tüm gece bebek kucağımda oturmak zorunda kalıyorum. Sizde de bu şekilde mi durum?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?