2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Ediyor ve 1 aylık oldu. Bizimki kesin uzamış sarılık. 14 günü bilemiyorum. Kaç çıktı ölçüm

Sizinki uzamış sarılık mıymış.

Rengi nasıl şimdi bebeğin. Hiç azalma var mı sararmasında.

Kızlar bir sorum olucak benim sütüm az biberonla takviye veriyorum hipp aldım önce emziriyorum sonra 30 cc veriyorum ama bu sıra memeyi istememeye başladı bu sütü artırmanın yollarını bulanınız var mı

Ediyor ve 1 aylık oldu. Bizimki kesin uzamış sarılık. 14 günü bilemiyorum. Kaç çıktı ölçüm
Doktor hiç ölçüm yapmadı zaten devlette ona sinir oldum. Biz çok sarı değil diye düşünüyorduk doktor bakıp şu zamanda 5in altında olması lazım dedi ama sizinki 5in üstünde şuan dedi ölmeden. Testleri yaptırın dedi onlarda pazartesine kaldı. Siz yaptırdınız mi test

Ben cok korkuyorum yıkamaya ya Bizde annemle bir kez yıkadık bası hariç, sonra yıkamadık işitme testine gidicez tekrardan diye. Test işleri bitince tamamen yıkıcaz eşimle ama ben çok korkuyorum. Seni coookkk tebrik ederim bence de kendinle gurur duymalısın

Teşekkür ederim. Mecbur kalınca insana bi cesaret geliyormuş. Ben de çok korkuyordum. O kadar zor değilmiş. İçi köpüklü file almıştım. Epey kolaylık sağladı o. Güvenli bir şekilde yatırdım kızımı. O olmasaydı zor olurdu benim için de.

Bugün 1 aylık kontrole gittik sarılık için ama test yapma gereği duymadı. Bizim ufaklığın yüzünde ve göz kenarlarında hafif var bir sarılık ama tehlikeli durmuyor dedi doktor. 4 ayda anca vücuttan atıldığını söyledi. Sizin bebeğinizde kalan bir sarılık hali var mı?

Vakumlu süt toplayıcı kullanıyorum ben Mochi marka.
Çok sertti benim de ve kol altlarıma kadar şişmişti çok şükür mochi çok işe yaradı
Pompa Makina almadan Önce bunu da deneyebilirsin
Lansinohu denedim hiç memnun kalmadım dakikalarca sağdım dibinde hala. Sonra da sağmamaya başladı. Hata bende mi anlamadım. Bebeği emzirdikten sonra sağdım saçma mı olmuş zamanı, emzirmeden önce mi sağmak lazım acaba? Olmadı mochi alırım ya da hastane tipi kiralıcam

Sizinki uzamış sarılık mıymış.
Tam tanı koymak için mi bilmiyorum ama idrar testi istemişti yaptıramadık. Sonraki kontrolde de kilo alımı iyi sarılığı da azalmış dedi, uzamış sarılık diye bişey söylemedi ama gözlerden yüzden en son gider diye ilk başta söylemişti zaten, şu an çok çok az göz kenarlarında kaldı.

Bizde bir kere yıkasak alışırım heralde şimdi ister istemez gözüm korkuyor zaten en başta her şey biraz göz korkuttu ilk altını açmak ilk kez giydirmek falan ama gerçekten alışıyor insan.

Bana sarı geliyor sarıdan çok aslında Kara sarı gibi değişik bir renk. Ailecek çok beyaz olduğumuz için belki bana çok garip geliyor

Biberon malesef bir numarali meme reddi sebebi. Bir an önce biberonu bırakmalısınız. Ben de sütümü sağıp veriyorum veya arada mama veriyorum ama enjektörle veriyorum, serce parmağımi bebeğimin damağında tutup parmağın kenarından enjektörü tututorum, parmağım meme ucuymus gibi oluyo emiyo yani emerken enjektörden süt geliyor. Biberonu bırakmadan meme reddi düzelmez. Süt artırmak icin de e bebekte satılan malt içeceğini tavsiye ederim. Bide dinlenmek süt yapıyor

Ben de lansinoh kullanıyorum memnunum.ben de emmeden sonra sağıyorum, iki memeyi de emerse süt az geliyor tabi. Bide bı tarafı emerken öbür tarafa mochi takiyorum akani topluyor iyi oluyor sağdıgım süte ekliyorum. Sağarken de diger tarafa takiyorum ikisinden de memnunum

Kızlar merhaba. Ya bu gelişim atakları konusunda bilgi sahibi olan, daha da önemlisi yaşamış olan var mı? Bu 5. Hafta atağı midir nedir sanırım onu yaşıyoruz. Ne kadar sürer kaç günde biter acaba? Bebeğim hiç uyumuyor tedirgin edici bir durum. Uykusu var gözleri kızardı ama uyumuyor. Ağlamıyor da, öyle bakıyor biraz huzursuzluk var ama o kadar. Tükendik eşimle ne zaman bitecekse bu atak..

Kızlar doğum kilolarından naber? Ben 10,5 kg aldım fazla almamıştım ama ilk 10 gün 5 kg su gitti, kalan 5,5 kg nın bir ayda 100 gramını bile veremedim. Çok da yemiyorum. Ne olacak böyle?
Ben 50 kilo ile hamile kaldım 64 kilo ile doğuma girdim çıktığımda yine 64 tüm ödemlerden dolayı iki hafta sonra 60 a düştüm giden 4 kilo da bebek pilesenta suyu falan yani hiç kilo veremedim hala 60 kiloyum göbeğim ve basenlerimde kilom nasıl gidecek bilmiyorum ikinci döneme kadar veririm inşallah hiçbir kıyafetim olmuyor hala hamile taytı giyiyorum okula başlayınca ne giyerim diye düşünüyorum ilk zamanlar süt olsun diye yemediğim içmediğim şey kalmadı ama yine de sütüm olmadı artık bıraktım birkaç gündür de az yiyorum bakalım korse işini de 5 tane korse aldıktan sonra üzerime uyan korseyi buldum sonunda dünya kadar param çöpe gitti neyse sağlık olsun inşallah bir işe yarar çocuk bakmaktan yorulmasam günlük yürüyüş yaparım ama yorgunluk ve uykusuzluğun üzerine yürüyüşe dermanım kalmıyor eski yeme düzenime geçip evde egzersiz yaparsam eski kiloma gelirim herhalde bakalım

Maşallah size ben de üç seferdir kendim yıkıyorum bir tane küvet süngeri bir de küvet içine yerşen bir aparat o da ayrı bir küvet gibi aldım bunlar sayesinde rahat yıkıyorum file de var ama onu kullanmadım en son yıkadığımda süngeri küvetin içine serdim bebeğimi üstüne koydum ayakları suyun içinde çok keyif aldı baya baya küvet keyfi yaptı hamfendi suyu çok seviyor banyodan önce kombinin derecesini de yükseltiyorum üşümesin diye banyodan sonra da bebe yağı ile masaj yapıyorum epey rahatlıyor birkaç saat uyuyor

Son düzenleme:
Ne kadar zamanda kaç cc süt çıkıyor sizde lansinohla? Ben gerçi pazartesi doğum yaptım senin sütün fazladır bana göre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…