2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kızlar mama takviyesi verenler günde kaç defa kaç cc veriyorsunuz . Biz 13 günlüğüz 30 dan 45 cc ye çıkardım gündüz 2-3 defa gece 1-2 defa veriyorum . Süt tek başına yetmiyor ya

Kızlar mama takviyesi verenler günde kaç defa kaç cc veriyorsunuz . Biz 13 günlüğüz 30 dan 45 cc ye çıkardım gündüz 2-3 defa gece 1-2 defa veriyorum . Süt tek başına yetmiyor ya
Bana doktor günde 4-5 kere 45 ml mama ver dedi ama ben günde 1-2 kere veriyorum bazen de hic vermiyorum süt yetiyo bence

Ay ben 18 kg almıştım 67yle doğuma gittim şuan 13 günlüğüz 7 kg gitti . 60 kg kaldı. Daha vermek istemiyorum ama iştahım kesildi
Vermek istemeyince de hepsi gider sans iste Yine de sut yapici seyleri yemeye calis derim. Verirsek de saglikli beslenerek kilo vermek sart ozellikle emzirme doneminde

Merhaba kızlar 5.hafta atağı atlatan bizi neler bekliyor geliyor gelmekte olan kolik bir bebem var gece 10da başlayan ağlama krizlerimiz 1 sularında son buluyor şimdi birde 5.hafta atağı varmis duyguların geliştiği falan daha fazla mı ağlıyorlar atak haftasında?

Kızlar bebeğinin kalasında mukus olan var mı? Ben ilk günler görmüştüm ama evdeki herkes normal dedi sonra düzeldi normale döndü ama bugün yine oldu. Acaba süt alerjisi falan mı var yoksa normal mi. Internette süt alerjisi ya da enfeksiyon yazıyor ama bilemedim doktor kontrolümüz de p.tesi günü.

Aynı sorun bende de var. Kollarım ayaklarım karnım her yerim deli gibi kaşınıyor kızarık döküntü gibi şeyler var. Karnımdaki için doğum doktorum normal dedi iyileşmeye çalışırken kabarırmış ama bacaklarımdaki çatlaklar üzerinde de kabarıklık var. Kollarımda yok ama kaşınıyor deli gibi. Bende bir tahlil vermek istiyorum yoksa her yerim yara olucak kaşımaktan

Ben de lansinoh ve mochi kullanıyorum ara ara. Mochiden daha memnunum orası ayrı ama lansinohu iyi yerleştirememiş olabilir misin? Tam oturtmayinca çekmediği oldu bende de.

Haklısınız sorun bendeymiş kanallarım tıkalıymış

Etkisi var mı bilmiyorum ama ben 2 kez hem süt artırıcı damla hem de çay kullandım. Neredeyse her saat sağma ihtiyacı duyuyorum geceleri uykudan uyanıyorum her yer süt yani maşallah tabi. Damlayı dogumhanedeki emzirme danışmanı tavsiye etmiş eşime. Bir gece bebiş hiç uyumadı ağladı biz gaz sandık sanırım açmış onlar da süt için damla tavsiye etmişler. Çayı ben kendim internetten sipariş vermiştim. Icerikleri neredeyse birebir aynı. Düzenli kullanmaya başlayacağım belki etkisi vardır belki kendiliğinden sütüm geliyordur bilemiyorum ama istersen görsel atabilirim. Bu arada ben hem sağdığım sütü biberonla veriyorum hem emzik veriyorum meme reddi yaşamadım ama biberon meme reddi yapıyor diyorlar.

Bu yazdıklarımı herkes okusun görsün istiyorum. Belki size belki bir başkasına faydası dokunur. Birkaç gündür mememde sertlik vardı ve emzirmeyle gitmiyordu. Dün yazmıştım emzirme danışmanı eliyle masaj yaparak bebeği emzirtti bana baya rahatlamıştım ama birkaç saate yine aynı oldu. Gece boyu emzirirken masaj yapmama rağmen bebeğim emmek istedi ağladı, çok zor bir gece geçirdim. Lansinoh pompa kar etmedi. Daha sonra bir arkadaşımın da aynısı başına gelmişti onu aradım kendisi Solgar marka Lesitin kullanmış (soyadan yapılan birşey) bunun tıkalı kanallardaki sütü açma etkisi varmış. Hemen ondan aldım sabah, bebeğe de mama verdim. Lesitinden bir tane içtim ve bebek çok rahat emerek meme sertliklerini boşalttı. Diğer göğsümü emmedi bile, ben de sağdım rahatça.

Bizim canım doktor süt alerjisi olduğunu söyledi bana. Dışkıda kan olmadıkça korkulacak birşey yok yiyebilirsin dedi ama ben yine de 1 haftadır yemiyorum değişen birşey yok cuma günü kontrole gittiğimde tekrar konuşacağım bu konuyu
6 aydan önce alerji testi çok sağlıklı sonuç vermiyor diyorlar ama bakacağım yine de

Ayy
Ayy Sendede mi var kaşıntı yeni mi başladı yoksa çoktan mi var benimki yaklaşık iki aydır böyle hala bulamadım çaresini en son dermatolojiye gitmek olacak sende aksatma benim şuan bacaklarım yara içinde kaşisam tekrar yara olacak kaşınmadan da duramıyorum çok kötü bir durum ya

Aslında son zamanlarda hiç süt peynir vs tüketmedim ama dün biraz yoğurt yemiştim. Bende dikkat edeyim bakalım düzelecek mi. Bizim bir de mide bulantımız var ağız hareketlerinden öyle anlıyorum huysuz biraz inşallah başka bir şeyi yoktur anlayamıyoruz ki derdini

Karnımdaki doğumdan 1 hafta önce falan başladı diğer yerlerim de doğumdan sonra. Aşırı kötü bir şey ya benimde bacağım falan kaşımaktan yara oldu ama duramıyorum resmen daha bir çözüm bulamadım doktora gidicem bende

Aynen canım gerçekten anlayamamak çok kötü canı mı acıyor bişey mi var diye düşünüp duruyoruz bizimki uyanık olduğu her an memede olmak istiyor 2 gündür doğru düzgün uyumuyor da nasıl dayanıyor uykusuzluğa anlamıyorum

Merhaba kızlar bebekle gün nasıl geçiyor anlamıyorum bı bakıyorum akşam olmuş benim kanamam İlk hafta çok az gelmişti bu haftaya girdik çok arttı benzer durumu yaşayan varmı
Benim ilk günler yoğundu bazen azalıyor bazen taşıyor. 40 güne kadar normal diye biliyorum.

Ha kızlar benim bebek uyumak istemiyorum hiç. Benzer durumu yaşayan varmı. Bir uyandığında 2 saat ile 4 saat arası uyumuyor. Maşallah huysuzluk yapmıyor ama sürekli emmek istiyor. Sütüm bitiyor kanım çekiliyor resmen. Mecbur mama veriyorum acaba karnımk doymuyor diyorum.

Kaşıntı benim bacaklarımda ve ayaklarimda cok oldu, bacaklarımda nokta nokta kızarıklıklar da oldu hatta kaşıdıkca arttı ama sonra kendiliginden gecti, stresten heralde dedik, dogumdan 1 hafta sonra falan oldu 1 hafta içinde geçti sanırım

Benim gece böyle olmaya başladı devamlı meme istiyo. Gündüz neysede gece böyle yapıyo zombi gibi dolanıyorum gece mızmız da oluyo bacaklarım kemiklerim ağrıyo resmen

Vermek istemeyince de hepsi gider sans iste Yine de sut yapici seyleri yemeye calis derim. Verirsek de saglikli beslenerek kilo vermek sart ozellikle emzirme doneminde
Aynen ya ne istersek tam tersi oluyor ama protein ağırlıklı beslenmek lazım vücut esnedi sonuçta yumuşadı etler sıkılaşması için protein ile beslenmek lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…