2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Ya bizde kan yok ama mukus var acaba alerji mi diye düşünüyorum bende. Yarın doktora soracağım inşallah alerji değildir ya çok üzülürüm öyle olursa. Ilk çocuğum ilk tecrübem bazen ne yapacagimi şaşırıyorum ağladığında falan. Belkide benim yüzümden canı yanıyor o kadar da dikkat ediyorum yediklerime.

Sürekli ıkınmıyor ama ıkınırken kusuyor benimkilerden biri de. Gaz olunca ıkınıyorlar genelde.

Benzer şeyler yaşıyoruz. bu aylarda normal demek ki sürekli olması beni biraz tedirgin etmişti. bende genelde gazini çıkarmadan yatirmiyorum ama yeniden mi yapıyor anlamadım ki

Yaaaa benim ilk kız alerjikti. Biz de kakasinda kan görmüştük ve tam 1 yaşında geçti. Benim de tedirginligim biraz bundan kaynaklı. Üzülme canım belli bir süre sonra alışıyorsun yeme düzenine. Dışarıda yiyecek birşey bulunmuyor zor oluyor ama pandemiden evdeyiz zaten. Torkunun bitter çikolatası vegandi onu tuketebilirsin bu arada gerçekten diyeti bozmamani öneririm süreci daha kolay atlatırsın. Arada kaçamak olunca süreç biraz uzayabiliyor.

Doktor alerji olduğunu demişmiydi. Bunun bir tahlili falan yok dimi. Ben doktora kakasında afedersin beyaz beyaz parçacıklar gördüğümü söyledim mukusmu oluyor onu da bilmiyorum ama çok önemsemedi doktor

Mustelanın vücut losyonunu sürüyorum ben
Yağ yeni doğanda gözenekleri tıkar dediler sonraki aylarda yağ kullanırım şimdilik losyonla başlayım dedim

Aynı vicdan azabını bende cekiyorum. Süt ürünleri yediğimde dikkat etmiştim kusması cok artıyor ve mukuslu kaka yapıyordu, Bayadır yemedim ama düşünmeden sütlü tatlı yedim, hiç aklıma gelmemişti dokunacagı çok pişman oldum, dr sormadan kendim uyguladım ama dr bir gidip sormak istiyorum.

Yemem cok önemli değil zaten yemişim 37 yıl, bir tek emzirme sekerimi dusuruyor obdan tatlı krizine giriyorum artık şerbet, hurma, kuru kayısı yiyip öyle atlatıcaz. Saglıkları yerinde olsunda.

Doktor alerji olduğunu demişmiydi. Bunun bir tahlili falan yok dimi. Ben doktora kakasında afedersin beyaz beyaz parçacıklar gördüğümü söyledim mukusmu oluyor onu da bilmiyorum ama çok önemsemedi doktor
Canım dr gitmedim okuduklarım arastırdıklarım ve deneye yanıla buldum. Tek sefer yada cocuk huzursuz olmadıkca drlar müdahale etmiyor yada muayene etmiyor doğru düzgün bende kendimi diyete sokarak mukusu engellemiştim. Ama dün unuttum tatlı yedim sütlü, bugün kakamız kötü olunca basımdan asagı kaynar sular döküldü resmen.

Bende emin olamadım diye yoğurt yedim ama yarın sorucam doktora bakalım ne diyecek. Inşallah yoktur alerjisi falan. Bizde kusuyoruz ama gaz cikaramadigimiz zaman oluyor genelde.

Ev işi kısmına daha hiç geçmedim annem yanımda o yapıyor ama haftaya gidecek bende sen gibi yaparım artık. Ğnsan uykusuz olunca gün içinde çok halsiz oluyo.
Biz bugün dışarı çıktık çıkmışken şöyle bişey aldık benim kız süpürge sesiyle uyuyo . Oyuncağını aldık

Eklentiler

• C66B03E0-5394-4073-8E3B-27B29A02AECB.webp
    11 KB · Görüntüleme: 72
Promaltı 2 gündür içiyorum işe yarıyor gibi . Bizim bebekte öyle devamlı meme istiyo benim çok fazla sütüm de yok bari takviye olsun

Ben günde daha fazla mama veriyorum . Vermek zorunda kalıyorum memeyle doymuyo

Kızlar bebekleriniz bir ayda ne kadar uzamış? Bizim ki 7 cm uzamış gözüküyor ama nasıl olur anlamadım doğumda yanlış ölçtüler muhtemelen yoksa bu kadar uzama normal mi
5 cm uzamış bizimki. Normal canım illa 1-2cm yanilma paylari oluyordur. Dediğin gibi ilk başta eksik olcmus olabilirler

Selam herkese süt sağıyorum. Mama da veriyoruz yetmediğinde. Bez olayını çözemedim daha temizliyorum hemen üç dk ha gene kaka yapıyor kızımız, değiştirme zamanı kıyamet kopuyor zaten. Baya yorucu olabiliyor. Çok gazlı bir bebeğimiz var. Ama dünyanın en güzel duygusuymuş çok mutluyum yorgun mutlu

ne güzelmiş hayırlı olsun bizimki sesi sevmiyor en küçük seste uyanıyor halbuki babasıda çok uğraştı 2 haftadır sese duyalı olmasın uyurken diye. Evet insan halsiz oluyor uykusuz olunca bana hemşire gece en fazla 5 saat uyuyabilir ama gündüzleri 2 saate bir besle demişti. Bende ona alıştırmaya çalışıyorum. Sende dene istersen

Ben günde daha fazla mama veriyorum . Vermek zorunda kalıyorum memeyle doymuyo
Çok verirsen memeye küser dediler evet benimkide doymuyor bence gece 1 saat emzirdim keyif yapıyordu uyumuyordu 2 ölçek mama verdim nasıl bayıldı hemen görmelisin. O yüzden gece veriyorum ki uyusun diye. Yarın bebek hemşiresi gelecek sorucam bunları niye uyumuyor falan diye. Paylaşırım önemli bilgiler olursa.

Canım mukus dediğin kakadaki pütürler değil dimi? O normal çünkü anne sütündeki yağlar onlar. Yapış yapış bi görüntü oluyor o mukus. Ona da baska şeyler de sebep olabiliyor, mesela hurma yemek bile sebep olabiliyomus. Bebeğin genzinde balgam sümük vs olması onları yutmasi da sebep olabiliyomus. Mutlaka baska sebepleri de olabilir. Benim oğlum daha 6 günlükken benim de böyle şüphem vardı, memeyi de istemiyodu. Doktora sordum, bu kadar küçük bebekte süt alerjisi beklemeyiz 3 aydan önce böyle bi alerji olsa bile belirti vermez, sen süt ürünlerini kesip diyete girersen cocugu da kalsiyumdan mahrum bırakırsın dedi. Nette de cok araştırdım kakada kan görmeden hiçbir doktor evet diyete başlamalisin demiyormus. Ben bikac kez başladım bıraktım pek bi fark olmadi, memeyi reddetmesi zaman zaman var yine ama sonra tutuyor

Bebeklerin kusmasını nasıl engelleyebiliriz o gaz çıkarırken kesik lor gibi çıkarması değil hani böyle sütü direkt kusuyor çok üzülüyorum o zaman

Bebeklerin kusmasını nasıl engelleyebiliriz o gaz çıkarırken kesik lor gibi çıkarması değil hani böyle sütü direkt kusuyor çok üzülüyorum o zaman
Emer emmez yatırırsam ya da fazla emdiyse öyle kusuyor kızım. Fazla emmesine çarem yok ama emzirdikten sonra bir müddet yatirmiyorum ve altını açmıyorum kusmasin diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…