2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kızlar günaydın. Görme testini yaptıran tatlı anneler size bir sorum var. İşitme testi gibi banyo yaptırmamak vs gibi özel bir durum söz konusu mu? Birde test yapılırken bebeği zorluyor mu? Nasıl oluyor bu test?

Gündüz bazen 3 saatte besliyorum mama verince. Meme verince zaten saat aralığı çok kısa oluyo sütüm mü doyurmuyo bilmiyorum Uykudan uyandırıp gündüz uykusu güzel baya uyuyor ben dürtüyorum. Ama maşallah gece dürtmeye gerek kalmıyor zaten uyanıyo hep 5 saat gece aralıksız hayatta uyumaz bizimki

Görme testi basit bi muayene ile gerçekleşti bizim 3 günlükken . İşitme testinde banyo yapmamak gibi bişey söz konusu olmadı biz banyo yaptırmıştık

Ay sorma aynen bende öyleyim memeyle uyumuyo. Sorarsan babada haber ver ne diyecek bakalım

Görme testi basit bi muayene ile gerçekleşti bizim 3 günlükken . İşitme testinde banyo yapmamak gibi bişey söz konusu olmadı biz banyo yaptırmıştık
İşitme testine gittiğimizde bir gün önce banyo ettiği için yapmadılar biz de. 3 gün yıkamayın öyle gelin dediler canım.

Bebeklerin kusmasını nasıl engelleyebiliriz o gaz çıkarırken kesik lor gibi çıkarması değil hani böyle sütü direkt kusuyor çok üzülüyorum o zaman
Maalesef yok öyle bir şey, ne yaparsak yapalım kusacağı varsa kusuyor ama ben üzülmeyi kestim artık şunları okuyup doktor da normal deyince. Çişini kakasını yapıyor uyuyorsa endişelenmeye gerek yok. Fışkırtarak kusuyorsa önemliymiş sadece.

Merhabalar
Biz emzirme danışmanı tuttuk ama benim kızım hala biberon ile besleniyor. Beni fazla emmiyor. Siz nasıl başardınız? Hemen memeyi tuttu mu? Mama da veriyorum süt yetmeyince … aç kalmasın yeterki…

Benimki de memeyi tutamiyor, kayiyor ağzından hep ucuna geliyor ucunu emmek istiyor, o sekilde de aktif ememez zaten ve meme ucu yarasi oluyor hep. Cok sinirleniyo her emme seansı savaş gibi geçiyor. Böyle devam ederse ben de bı danışmanlık alcam. Biberon kullanmiyoruz, sağdiğim sütü veya mamayı enjektör+parmak seklinde veriyorum. Sizinki kac günlük? Beceremedikleri için mi böyle oluyor nasıl duzelcez bilmiyorum ya cok üzülüyorum

Tam aklımdaki sorular ben de kaynak yapayım. Görme testini öyle her yerde yaptırabiliyor muyuz? Atıyorum özel polikliniklerin göz doktorlarına götürsek bakıyorlar mı mesela?

Arkadaşlar bebeğimin kilo alımı normal gazida kendi cikartiyor gibi ama damla kullanıyoruz.sutumuzde var ama yinede bazen çok ağlıyor bir kez mama verince uyuyor yoksa huzursuz sizce acmidir? Huzursuzlaninca uykuya gecemiyor sanki memeyi alıp geri bırakıyor sonra çığlık kıyamet ağlıyor mama veriyoruz azıcık sonra tekrar meme emip uyuyor?eşimle çok kafa yoruyoruz aç mı acaba?

İşitme testine gittiğimizde bir gün önce banyo ettiği için yapmadılar biz de. 3 gün yıkamayın öyle gelin dediler canım.
Aaa öyle mi . Bize hiç demediler yapıldı işitme testi. Size öyle dedilerse o şekilde yapın ama bebeği rahatsız eden bi uygulaması yok içiniz rahat olsun

Tazyikli sütte sorun oluyor bizde yutamiyor ağlıyor siz ne yapıyorsunuz Bu konuda önce sagiyormusunuz biraz

Tazyikli sütte sorun oluyor bizde yutamiyor ağlıyor siz ne yapıyorsunuz Bu konuda önce sagiyormusunuz biraz
Ben arkaya doğru yaslanıp emziriyorum ve sonrasında sağım yapıyorum. Çünkü önce sağım yapınca besleyici sütü sağmış oluyormuşuz. Bana bu şekilde yapmam söylendi. Her seferinde sağım yapmıyorum tabi baktım rahatsız ediyor sertleşiyor memeler. Sonrasında bebeği emzirip sağıp saklama poşedine koyup buzluğa atıyorum

Aynı benim kızımı anlatmışsın. Sütüm bence yetiyor besliyor da. Huzursuzluğu gazdan diye düşünüyorum ama eşim mama ver diye çok diretiyor o durumda. Daha önce paylaştım burda mama alınca mama ağır geliyor ve uyuyur diye tshmin ediyorum. Mamadan sonra meme istediği de oldu rahatlamak için.

Bazen uyuyamadığı için bile ağladığı oluyor.açlık soğuk sıcak gaz hepsi olabilir.ben öyle durumlarda eleme yanılma yapıyorum en son göğsümde yatırıyorum veya evde kucağıma alıp yürüyorum sakinliyor

Bugün 1 aylık aşıya gittik uzamış sarılık dediler sağlık ocağında. Tarttılar kıyafeti ile 150 Gr eksik söylediler. O kadar fark olur mu sizce sinir oldum o 150 grı aldırana kadar neler yaptım ben cidden siiznkiler de o kadar eksi düşüyor mu merak ettim

Ben bebekleri tartmaya çalışmıştım bi ara o zaman murfak terazisinde kıyafetler ve temiz bez 200g gelmişti

200 gr düştüler, sinir olmuştum ben de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…