2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
tek sağımda mı 75 çıkıyor merak ettim

200 dusuyo bizim doktorda bnde sinir oluyorum ama yapcak bisi yok

Tam tarif ettiğin gibiydi canım bende bugün kontrolde sordum doktora çok yoğun ve kanlı değilse sorun yok normal dedi yeni dogan bebek için. Bende süt alerjisi falan diye korktum ama çok şükür normalmiş

Kızlar bugün 2 haftalık olduk biz ve kontrole gittik. 8 günde 460 gr almış bebiş kilo alımı gayet iyi dedi doktorumuz. Kakada mukus görmüştüm onu sordum yeni dogan bebeklerde çok aşırı ve kanlı olmadığı sürece normalmiş. Işitme testinden geçemedik 5.Gün o da normal ben daha ilk seferde geçeni görmedim dedi. Pişik sorunumuz vardı hametan ve bepanthol kullandım geçmedi kaç gündür, dün arkadaşım madecassol tavsiye etti aklıma gelmişti ama araştırmadım diye sürmemiştim dün sürdüm neredeyse bir şey kalmadı. Doktorda hametan ve madecassol sürebilirsin dedi. Bizden haberler böyle

tek sağımda mı 75 çıkıyor merak ettim
Tek sağımda iki göğüsten o kadar çıkıyor evet. Bazen emzirmeden önce çok süt aktığı için sağıyorum bazen emzirdikten sonra. Tamamen sağmadım hiç ama genelde ya bebiş uyanıyor ya yoruluyorum bırakıyorum

3.Gün sağlık ocağında 200gr düştüler bizden 1 haftalık kontrolde tamamen çıplak ölçtü doktor 200 gr vermişti gerçekten de.

Benim oğluşum mamayla besleniyor günde bugüne kadar en fazla 30 cc kadar anne sütü içiyordu sağıp veriyordum mecbur.. e o emmedikçe süt bir kaç gündür iki göğüs toplamı bir tatlı kaşığı kadar gelir oldu memeyi arada hep denedim uykuda uyanıkken baya bi acıkınca ya da huzurluyken hepsinde ama almafı Silikon göğüs ucuda öyleydi.. iki üç çekip bırakırdı..
Bugün silikonla çekmeye başladı bebeğim ve bu bile öyle mutlu etti ki beni
sorum şu ki anneler silikon uçta olsa emdikçe artar mı bu süt yine de yoksa çokmu geç kaldık??

Bence hiç geç değil 4 ay sonra yeniden emziren birini hatırlıyorum ben bir yerde okumuştum. Ne kadar çok denersen o kadar iyi bence. Hep iyi düşün çok güzel olucak bebiş çok güzel emicek inşallah

Benim ablamda bebeği hastalanmıştı memeyi bırakmıştı 2 ay sonra tekrar emzirdi. Hiç geç değil süt arttırıcı takviyeler alırsın toparlanır hemen emmesi

Canım önce emzirince sorun oluyor süt ilk başta tazyikli geliyor önde sağsak daha mi iyi olur acaba?

Canım önce emzirince sorun oluyor süt ilk başta tazyikli geliyor önde sağsak daha mi iyi olur acaba?
Aynı sorunu bende yaşıyorum canım araştırdım biraz makine ile sağmak tazyiği arttırıyor diyorlar hep. Ben biraz elle sağıp geriye yaslanıp öyle emziriyorum daha rahat emiyor gibi

Bizimki yenidoğan bakım ünitesi nde kaldı orada emzik ve biberon almıştı eve gelince biz de mama verdik sonra danışman geldi memeyi tutturmaya çalıştık başarılıda oldu , 10 dk da olsa emiyor sonra biberon ile geri kalan anne sütünü veriyorduk ama sonra ne olduysa altı gün sonra falan sadece mamaya geçti tekrar memeyi reddetti. Tekrar danışmanı çağırdık saati 200tl biz 10 saat destek aldık, bence danışmanın hatası çok zorladı başını iyice itti falan ağlamaktan katıldı kuzum. Ters tepti bence. Sonra da danışman psikolog desteği alın sütünüz azalmaz kafanızı rahat tutmanız lazım falan dedi gitti, arada mesaj ile soruyor o kadar. Başka bir danışman ile görüştüm daha yaşlı tecrübeli biri, 20 ekim için randevuleştik,siz ne güzel biberonsuz bekleyebiliyorsunuz maşallah diyeyim nazar değmesin, daha doğum kilosunu yakalayamadık çarşamba kontrolde belli olacak, benim de meme ucum çok fena oldu su topladı kocaman, enjektör ile patlattım şimdi yarık gibi oldu. Gümüş kapak mı alsam diye düşünüyorum.15 günlük olduk biz de

Offff üzüldüm Ya başını itmeyi bastırmayı siz de bilirdiniz. Onun görevi bunu yapmadan tekrar Memeyi bebeye kazandırmak olmalıydı
Olsun burada çok yorum ve durum okudum ben Hepsi de olumlu yöndeydi
Günler sonra memeye dönen de gördüm
Yattığı pozisyon dahi değiştirilerek bebeğe tekrar meme başlatılanı da.
Dualarım sizinle Allah yardımcınız olsun hemen normale dönsün inşallah
Bir de Bu aralar madem almıyor hemen iyileşmeye bakın ki tekrar memeye döndüğünde de yara işe uğraşmayın Gümüş kapak ile çok iyileşen olmuş

Danışman biberon kullanmaniza müsade mi etti? Biberon 1 numaralı meme reddi sebebi, onu bırakmadan memeye döndüremezsiniz. Ben de iki ayrı danışmana msj atip durumu ayrıntılı anlattığımda sakın bebegi zorlama kafasını ittirerek ısrar etme dediler, annem ve kv bu yönde söylüyodu bana çünkü bastır kafasina diye. Memede bebegin rahatlaması lazım onun için annesinin zorladığı biseye dönüşmesin meme dediler danışmanlar. Tabi ücret vermeyince devamini soramadim, düzgün tutturamiyorum hala da.. sağ taraf iyilesmisti simdi yine acımaya başladı. Solda da beyaz bi kabarcık var aşırı acıyor, ben de ona İnce bir iğne soktum ama boşaltamadim icini. Gümüş kapak da var ama cok fayda etmedi..

Danışmanınıza çok sinirlendim ben de. Umarım en kısa sürede toparlanırsınız. Benim bebe de ilk hafta tutmadı hastanede şırınga ve nazal sonda borusuyla destek sistemi yaptılar meme ucunun kenarından. Belki ufaktı diye hemen memeye döndü. Size de denediler mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…