- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #37.721
Selam, sanırım biz de o dönemdeyiz. Uyuyor bebeğim ama genel olarak huysuz, geceleri uykuları kötüleşti. Beklenen doğuma göre hesaplanıyor, ilk atak 5.-6. Haftalarda oluyor. Harika haftalar diye bir uygulama var, 36 tl gibi bir şeydi ücreti, ben onu indirdim oradan takip ediyorum. İnternette de bulursun diye tahmin ediyorum ama benzer bilgileri. Fotoğraf olarak da ekledim app’teki bilgileri. Umarım işinize yararKızlar merhaba. Ya bu gelişim atakları konusunda bilgi sahibi olan, daha da önemlisi yaşamış olan var mı? Bu 5. Hafta atağı midir nedir sanırım onu yaşıyoruz. Ne kadar sürer kaç günde biter acaba? Bebeğim hiç uyumuyor tedirgin edici bir durum. Uykusu var gözleri kızardı ama uyumuyor. Ağlamıyor da, öyle bakıyor biraz huzursuzluk var ama o kadar. Tükendik eşimle ne zaman bitecekse bu atak..
Biz arada çıkıyoruz canım. Bebek arabasında durmuyor benim kızım, sürekli beni istiyor. O yüzden slingle çıktık. Zaten hem benim sıcaklığımı alıyor, hem de her yeri sarılı. Bir de şapka taktım ben. American Academy of Pediatrics de ilk günden itibaren çıkarabilirsiniz, sadece çok ekstra sıcak ve soğuk günlerde çıkartmayın diyor. Doktor da sıcaklığı koruyabilirseniz hiç sorun yok, çıkartın dedi.Kızlar hiç dışarı çıktınız mı bebekle ben daha hastane hariç hiç çıkmadım. Havalar bozdu İstanbul soğuk ve yağmurlu. Alış veriş merkezi de tehlikeli olur. Böyle olunca da koca kışı evde mi geçireceğiz diyorum. Çok gezme meraklısı biri değilim de insan arada değişiklik istiyor
Bana sling için internetten bir sayfa önermistiniz, yanlış hatırlamıyorsam sizdiniz. Ben de aldım ama korkuyorum takmaya. 2 kez denedim 5 er dakika. Çevrem felaket tellalı gibi. Kalcasina zarar vericem diye korkuyorum. Bebeğim slingle rahat aslında. Bacaklarının zorlandığını düşünmüyorum. Hatta bu sabah çok huysuzdu, slinge alınca uyudu hemen. Korkumu yenersem daha uzun süre takabilirim sanırım.Biz arada çıkıyoruz canım. Bebek arabasında durmuyor benim kızım, sürekli beni istiyor. O yüzden slingle çıktık. Zaten hem benim sıcaklığımı alıyor, hem de her yeri sarılı. Bir de şapka taktım ben. American Academy of Pediatrics de ilk günden itibaren çıkarabilirsiniz, sadece çok ekstra sıcak ve soğuk günlerde çıkartmayın diyor. Doktor da sıcaklığı koruyabilirseniz hiç sorun yok, çıkartın dedi.
Yakında düzenli yürüyüşlere de başlarız diye umuyorum. Başka türlü gitmeyecek bu kilolar
Geri dönüş olmuyor sadece sıkıntı varsa yapıyorlarTopuk kanıyla ilgili geri dönüş alan oldu mu arkadaşlar?
Peki topuk kanında bebeğin neyine bakıyorlar bilen var mıGeri dönüş olmuyor sadece sıkıntı varsa yapıyorlar
Yağdan ziyade losyon öneriliyor, yağ cildin gözeneklerini kapatıyormuş. Ben ecowell’in losyonunu aldım. İçeriklerini araştırıyorum, temiz içerikli olmasına dikkat ediyorum. Araştırın istersenizKızlar bebeğinizin cildine nemlendirici olarak ne kullanıyorsunuz ben almamıştım z.yağı kullanırım diye şimdi de kararsız kaldım ya da hindistan cevizi yağı nasıl olur acaba bilemedim yardımcı olursanız çok sevinirim
40 bitene kadar 40 çeşit olacaklar sabredelim bakalım.Gündüz bazen 3 saatte besliyorum mama verince. Meme verince zaten saat aralığı çok kısa oluyo sütüm mü doyurmuyo bilmiyorum Uykudan uyandırıp gündüz uykusu güzel baya uyuyor ben dürtüyorum. Ama maşallah gece dürtmeye gerek kalmıyor zaten uyanıyo hep5 saat gece aralıksız hayatta uyumaz bizimki
Evet, bendimBana sling için internetten bir sayfa önermistiniz, yanlış hatırlamıyorsam sizdiniz. Ben de aldım ama korkuyorum takmaya. 2 kez denedim 5 er dakika. Çevrem felaket tellalı gibi. Kalcasina zarar vericem diye korkuyorum. Bebeğim slingle rahat aslında. Bacaklarının zorlandığını düşünmüyorum. Hatta bu sabah çok huysuzdu, slinge alınca uyudu hemen. Korkumu yenersem daha uzun süre takabilirim sanırım.
Bazı dönemleri oluyormuş bebeklerin o saat yada günlerde sadece emmek yada doymak bilmiyorlarmış. Herşey normal dedi her bebekte aynı değil dedi 2. Ayda daha çok yerine oturur herşey dedi. Tehlikeli zaman bitti şimdi kendisi uyanana kadar sakın uyandırma acıkınca uyanır dedi.şimdide gündüzleri 5 saatten fazla uyutma ama gece istediği kadar uyusun dedi.Ay sorma aynen bende öyleyim memeyle uyumuyo. Sorarsan babada haber ver ne diyecek bakalım
Bu uyandirma konusunda çok arada kalıyorum ya benimkinin kilo alımı geriden geliyor o yüzden ve doktorlarin da bir kısmının önerisiyle ben geceleri falan 3 saatte bir uyandirmak istiyorum, bazen uyanmiyor çok uğraşıyorum ama annem ve kv ısrarla bırak uyusun uyku da büyütür biz hic uyandirmazdık diyolar..Bazı dönemleri oluyormuş bebeklerin o saat yada günlerde sadece emmek yada doymak bilmiyorlarmış. Herşey normal dedi her bebekte aynı değil dedi 2. Ayda daha çok yerine oturur herşey dedi. Tehlikeli zaman bitti şimdi kendisi uyanana kadar sakın uyandırma acıkınca uyanır dedi.şimdide gündüzleri 5 saatten fazla uyutma ama gece istediği kadar uyusun dedi.
Ben de biraz aşağı takmışım bu fotoğrafa göre. 3_6 ay arası gibi duruyordu. Teşekkür ederimEvet, bendimben de ilk taktığımda bana da bir sürü şey söylediler, sonra tekrar oturup araştırdım, video izledim falan, hiç bir sorun yok. Sadece ilkinde biraz aşağı takmışım, göğüste durması gerekiyor bebeğin. Bir görsel ekliyorum, belki işe yarar
çok güzel uyuyorlar gerçekten sling’de, o kadar uyumuyor kucağımdadoktorumuz da yurt dışında ilk aylar için sling öneriliyor dedi
Ya aslında bende ona katılıyorum uyusunda büyüsün olayına. Ama benimki uyumuyor. Dün konuştuk bu konuda hemşireyle göğüslerde sütün dolması içinde çok sık emzirmemek lazım dedi. Bence gece uyandırma bırak uyusun ama gündüz sık sık uyandırırsın. Hatta bana şöyle söyledi akşam saat 10 da uyuduysa sabah 7 ye kadar uyanmazsa uyandırma gün içinde yeteri kadar beslersin daha iyi dedi.Bu uyandirma konusunda çok arada kalıyorum ya benimkinin kilo alımı geriden geliyor o yüzden ve doktorlarin da bir kısmının önerisiyle ben geceleri falan 3 saatte bir uyandirmak istiyorum, bazen uyanmiyor çok uğraşıyorum ama annem ve kv ısrarla bırak uyusun uyku da büyütür biz hic uyandirmazdık diyolar..
Allah Allah şaşırdım ya emzirme danışmanları da sütün birikmesi diye bisey yok ne kadar emerse o kadar süt gelir diyor.. sen yurt dışındaydin dimi canım? Burdaki doktorlar ebeler emzirme danışmanları ilk 2 ay 2-3 saatte bir emzirin diyor, mama veriliyosa 4 saat falan olabilir max.. valla kime uyacagimi şaşırdım. Dün aksam 11de emzirdim saatimi 2.30a kurdum ama uyandiramadim, ağzının kenarına falan dokundum istemedi, annem de illa uykusu var bırak uyusun aciksa uyanirdi dedi bıraktım artık 4 bucuga kadar ama hic icim rahat etmedi güzel bi uyku çekemedim huzursuz oldum.Ya aslında bende ona katılıyorum uyusunda büyüsün olayına. Ama benimki uyumuyor. Dün konuştuk bu konuda hemşireyle göğüslerde sütün dolması içinde çok sık emzirmemek lazım dedi. Bence gece uyandırma bırak uyusun ama gündüz sık sık uyandırırsın. Hatta bana şöyle söyledi akşam saat 10 da uyuduysa sabah 7 ye kadar uyanmazsa uyandırma gün içinde yeteri kadar beslersin daha iyi dedi.
Bende hep öyle oluyordum dünde hatta ben dedim göğsüm şişti emzirmem lazım uyansın dedim acıkmıştır dedim. Sen nasıl dayanıyorsan bebekte dayanır Acıkırsa zaten uyanır dedi hemşire. Benim annemde bugün hiç uyandırmadım 6 tane büyüttüm diyor buda yeni moda diyorAllah Allah şaşırdım ya emzirme danışmanları da sütün birikmesi diye bisey yok ne kadar emerse o kadar süt gelir diyor.. sen yurt dışındaydin dimi canım? Burdaki doktorlar ebeler emzirme danışmanları ilk 2 ay 2-3 saatte bir emzirin diyor, mama veriliyosa 4 saat falan olabilir max.. valla kime uyacagimi şaşırdım. Dün aksam 11de emzirdim saatimi 2.30a kurdum ama uyandiramadim, ağzının kenarına falan dokundum istemedi, annem de illa uykusu var bırak uyusun aciksa uyanirdi dedi bıraktım artık 4 bucuga kadar ama hic icim rahat etmedi güzel bi uyku çekemedim huzursuz oldum.
Merhaba canım. Bebeklerimizin günü aynı. Bende geceleri uyandırma konusunda güçlük çekiyorum. Kendim de uyanmakta zorlanıyorum, bebekte zorlanıyor. Gündüz sık sık emziriyorum, gece de 2 saatte bir emzirmeye çalışıyorum. Bana ebe gece gündüz ayrımı olmadan sıksık emzir dedi. Şimdi sizin mesajınızı gördüm de, acaba geceleri ne kadar sürede emzirmek lazım? Sizde durumlar nasıl?Ya aslında bende ona katılıyorum uyusunda büyüsün olayına. Ama benimki uyumuyor. Dün konuştuk bu konuda hemşireyle göğüslerde sütün dolması içinde çok sık emzirmemek lazım dedi. Bence gece uyandırma bırak uyusun ama gündüz sık sık uyandırırsın. Hatta bana şöyle söyledi akşam saat 10 da uyuduysa sabah 7 ye kadar uyanmazsa uyandırma gün içinde yeteri kadar beslersin daha iyi dedi.
Ben hüngür hüngür ağladığımı biliyorum uyandıramadıgım için. Ama sonra tesadüfen farkettimki altını açınca uyanıyorMerhaba canım. Bebeklerimizin günü aynı. Bende geceleri uyandırma konusunda güçlük çekiyorum. Kendim de uyanmakta zorlanıyorum, bebekte zorlanıyor. Gündüz sık sık emziriyorum, gece de 2 saatte bir emzirmeye çalışıyorum. Bana ebe gece gündüz ayrımı olmadan sıksık emzir dedi. Şimdi sizin mesajınızı gördüm de, acaba geceleri ne kadar sürede emzirmek lazım? Sizde durumlar nasıl?
Onu da yapıyorum canım. Uykusu çok ağır olduğu zaman ona da uyanmıyor, şaşırıyorum ne yapacağımıBen hüngür hüngür ağladığımı biliyorum uyandıramadıgım için. Ama sonra tesadüfen farkettimki altını açınca uyanıyoristersen dene gece
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?