- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #37.741
Bende gece 11 12 arasi mama veriyorum gece de 3 veya 4 gibi uyandiriyorum emziriyorum kemdi uyanmiyor senin gibi zorla emzriyorum hatta bazen 10 dk zor emiyo uyucam diye sonra yatiriyorum sabah 6 7 gibi emziriuorum bidaha da ne zaman isterse heo emziriyorum ac kaloliyor diye korkuyordum ama uykuda buyutur diye dusunuyorum banada iyi gliyo uyumak sizde birakin uyusun biraz ac olunca agliyolar zatenAllah Allah şaşırdım ya emzirme danışmanları da sütün birikmesi diye bisey yok ne kadar emerse o kadar süt gelir diyor.. sen yurt dışındaydin dimi canım? Burdaki doktorlar ebeler emzirme danışmanları ilk 2 ay 2-3 saatte bir emzirin diyor, mama veriliyosa 4 saat falan olabilir max.. valla kime uyacagimi şaşırdım. Dün aksam 11de emzirdim saatimi 2.30a kurdum ama uyandiramadim, ağzının kenarına falan dokundum istemedi, annem de illa uykusu var bırak uyusun aciksa uyanirdi dedi bıraktım artık 4 bucuga kadar ama hic icim rahat etmedi güzel bi uyku çekemedim huzursuz oldum.
Onu da yapıyorum canım. Uykusu çok ağır olduğu zaman ona da uyanmıyor, şaşırıyorum ne yapacağımı
Ben gündüzleri saatte bir falan emziriyorum bazen daha da kısa oluyor kendisi acıkıp ağlıyor. Geceleri 2 saatte bir ben kaldırıyordum çok zor uyanıyordu şimdilerde 3 saatte bir kaldırıyorum biraz daha iyi oldu. Bazen kendisi acıkıp uyanıyor ama hiç 3 saatten fazla yatırmadım hatta vicdan azabı cekiyorum öyle oluncaBende hep öyle oluyordum dünde hatta ben dedim göğsüm şişti emzirmem lazım uyansın dedim acıkmıştır dedim. Sen nasıl dayanıyorsan bebekte dayanır Acıkırsa zaten uyanır dedi hemşire. Benim annemde bugün hiç uyandırmadım 6 tane büyüttüm diyor buda yeni moda diyorya aslında ne varsa eskilerde var dinlemek lazım evet kuzum yurtdışındayım. Burda işitme testi topuk kanı yada herhangi birşey 6 haftaya kadar nerdeyse hiç dışarı çıkmıyoruz hepsini onlar gelip yapıyor evde kontrol ediyolar kilosuna kadar. Sohbet ediyolar bilgi veriyorlar ilk 8 gün bakıcı hemşire geliyor tansiyonundan tut emzirme pozisyonunu kadarherşeyi takip edip bilgi verip anne babaya öğretiyor. Bence gece bırak uyusun en azından 6 saat falan bende istiyorum uyusun ama uyumuyor 1 kere uyudu 5 saat 20 dakika emdi geri uyudu 3 saat keşke hep böyle olsa dedim.
Ya herkes böyle diyor da benimki 15. Günde doğum kilosunu yakalayamamisti, biraz geriden geliyoruz o yüzden de tedirgin oluyorum. Son hafta 1 haftada 220 gr almıştı ama dr yine de mama başla bir an önce toparlansin falan dedi beni strese soktu. Ben uyuyamayinca da cok depresif oluyorum cocuga da yansıyor. Napcam bilmiyorum arada kaldımBende gece 11 12 arasi mama veriyorum gece de 3 veya 4 gibi uyandiriyorum emziriyorum kemdi uyanmiyor senin gibi zorla emzriyorum hatta bazen 10 dk zor emiyo uyucam diye sonra yatiriyorum sabah 6 7 gibi emziriuorum bidaha da ne zaman isterse heo emziriyorum ac kaloliyor diye korkuyordum ama uykuda buyutur diye dusunuyorum banada iyi gliyo uyumak sizde birakin uyusun biraz ac olunca agliyolar zaten
Evet duymuştum cok güzel bişey yaa dogum yaptığım hastanenin bebek hemşiresi falan benden daha bilgisizdi çok sinir olmuştum.Bende hep öyle oluyordum dünde hatta ben dedim göğsüm şişti emzirmem lazım uyansın dedim acıkmıştır dedim. Sen nasıl dayanıyorsan bebekte dayanır Acıkırsa zaten uyanır dedi hemşire. Benim annemde bugün hiç uyandırmadım 6 tane büyüttüm diyor buda yeni moda diyorya aslında ne varsa eskilerde var dinlemek lazım evet kuzum yurtdışındayım. Burda işitme testi topuk kanı yada herhangi birşey 6 haftaya kadar nerdeyse hiç dışarı çıkmıyoruz hepsini onlar gelip yapıyor evde kontrol ediyolar kilosuna kadar. Sohbet ediyolar bilgi veriyorlar ilk 8 gün bakıcı hemşire geliyor tansiyonundan tut emzirme pozisyonunu kadarherşeyi takip edip bilgi verip anne babaya öğretiyor. Bence gece bırak uyusun en azından 6 saat falan bende istiyorum uyusun ama uyumuyor 1 kere uyudu 5 saat 20 dakika emdi geri uyudu 3 saat keşke hep böyle olsa dedim.
İşte banada dün hemsire gece istediği kadar uyusun uyandırma dedi. Gündüz en fazla 5 saat dedi. Tehlikeli zamanı atlattın dedi ama benim bebeğim 3-4 saate bir uyanıyor 2 saat uyumuyor bende çok istiyorum ki gece şöyle 7 saat falan uyusun gündüz 2 saate bir yine beslerim umrumda değil .Merhaba canım. Bebeklerimizin günü aynı. Bende geceleri uyandırma konusunda güçlük çekiyorum. Kendim de uyanmakta zorlanıyorum, bebekte zorlanıyor. Gündüz sık sık emziriyorum, gece de 2 saatte bir emzirmeye çalışıyorum. Bana ebe gece gündüz ayrımı olmadan sıksık emzir dedi. Şimdi sizin mesajınızı gördüm de, acaba geceleri ne kadar sürede emzirmek lazım? Sizde durumlar nasıl?
Aynen herkes farklı bişeyler söylüyor. Herkes bildiğini yapsın ya öylede böylede büyüyycekler nasılsaBen gündüzleri saatte bir falan emziriyorum bazen daha da kısa oluyor kendisi acıkıp ağlıyor. Geceleri 2 saatte bir ben kaldırıyordum çok zor uyanıyordu şimdilerde 3 saatte bir kaldırıyorum biraz daha iyi oldu. Bazen kendisi acıkıp uyanıyor ama hiç 3 saatten fazla yatırmadım hatta vicdan azabı cekiyorum öyle oluncagerçekten herkes başka bir şey diyor kime inanacağız ya. Bizim hastanemizin bebek hemşiresi emzirme danışmanı ve çocuk doktoru 2 saatte bir mutlaka besle dedi mesela, gece gündüz fark etmiyor.
Orası öyle tabiAynen herkes farklı bişeyler söylüyor. Herkes bildiğini yapsın ya öylede böylede büyüyycekler nasılsa
Benim ki kilo aldigi halde 2 saatte bir emzir dedi ilk hafta ama cok yorgun oluyordum geceleri 3 saatte uyandiriyordum aylik kontrolunde 730 gr almisti bende biraktim 4 saate cikardim gece beslemesini haftalik 200 gram gayet ideal zaten sen aylik kontrolunu bekle bakalim ozmn kilo alimi iyi olursa sende biraz rahatlarsin mutlaka aliuodur kilo skma caniniYa herkes böyle diyor da benimki 15. Günde doğum kilosunu yakalayamamisti, biraz geriden geliyoruz o yüzden de tedirgin oluyorum. Son hafta 1 haftada 220 gr almıştı ama dr yine de mama başla bir an önce toparlansin falan dedi beni strese soktu. Ben uyuyamayinca da cok depresif oluyorum cocuga da yansıyor. Napcam bilmiyorum arada kaldım
3-4 saat uyusa bayram edecek bir anneyimİşte banada dün hemsire gece istediği kadar uyusun uyandırma dedi. Gündüz en fazla 5 saat dedi. Tehlikeli zamanı atlattın dedi ama benim bebeğim 3-4 saate bir uyanıyor 2 saat uyumuyor bende çok istiyorum ki gece şöyle 7 saat falan uyusun gündüz 2 saate bir yine beslerim umrumda değil .
Ben düzgün emziremedim sütüm çok fazlaydı ama bebek de emmeyi beceremiyodu ben de meme ucu yaraları yüzünden dogru tutturup doyuramiyodum heralde o yüzden alamamıştı. Her hafta gittik doktora zaten bu cumartesi de kontrol var yine standart bi kilo alımı olduysa ben de biraz rahatlarim dediğin gibiBenim ki kilo aldigi halde 2 saatte bir emzir dedi ilk hafta ama cok yorgun oluyordum geceleri 3 saatte uyandiriyordum aylik kontrolunde 730 gr almisti bende biraktim 4 saate cikardim gece beslemesini haftalik 200 gram gayet ideal zaten sen aylik kontrolunu bekle bakalim ozmn kilo alimi iyi olursa sende biraz rahatlarsin mutlaka aliuodur kilo skma canini
Ben uyandırmıyorumOrası öyle tabiSen kaç saatte bir uyandiriyorsun ben 3 saatte uyandiriyorum bu aralar
Benimkinin gazıda tutuyor arada o 2 saat burnumdan geliyor. Ama yerinde olmakta istemezdim3-4 saat uyusa bayram edecek bir anneyimsaat başı çok nadir 2 saat bir uyanıyor ve uyandığında de geri uyumak istemiyor hayır kilo alımı da iyi gazda değil emzik gibi memede durmak istiyor gözler açık bi şekilde demem o ki şükret kardeşimm tadını çıkar uykunun
Bizimde sağlık ocağında 200 gr kıyafete saymışlardı. O kadar gelmez dedim. Yanımda yedek kıyafetleri vardı tarttık. çorap ve bezi hariç 180 gr geldi.Bugün 1 aylık aşıya gittik uzamış sarılık dediler sağlık ocağında. Tarttılar kıyafeti ile 150 Gr eksik söylediler. O kadar fark olur mu sizce sinir oldum o 150 grı aldırana kadar neler yaptım bencidden siiznkiler de o kadar eksi düşüyor mu merak ettim
Merhaba doktora sorabildiniz mi? Benim kızımın da kakası mukuslu bende süt alerjisinden şüpheleniyorumYa bizde kan yok ama mukus var acaba alerji mi diye düşünüyorum bende. Yarın doktora soracağım inşallah alerji değildir ya çok üzülürüm öyle olursa. Ilk çocuğum ilk tecrübem bazen ne yapacagimi şaşırıyorum ağladığında falan. Belkide benim yüzümden canı yanıyor o kadar da dikkat ediyorum yediklerime.
Kıyabilsem bende öyle yapıcam ama kıyamıyorumBen uyandırmıyorumkendi maaşallah 3-4 saate bir uyanıyor. Bana uyandırma artık tehlikeli zaman bitti acıkınca kendi uyanır dedikleri için. Bende geceleri uyusa keşke 6-7 saat diyorum.
Merhaba evet sordum çok yoğun ve kanlı değilse yeni dogan bebeklerde normal dedi. Önemli olan kan olmasıymışMerhaba doktora sorabildiniz mi? Benim kızımın da kakası mukuslu bende süt alerjisinden şüpheleniyorum
Ya mukuslu nasıl oluyor ben hiç anlamam hardal rengi sulu bi kakası var bizimkinin acaba normal mi ?Merhaba evet sordum çok yoğun ve kanlı değilse yeni dogan bebeklerde normal dedi. Önemli olan kan olmasıymış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?