2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Bende gece 11 12 arasi mama veriyorum gece de 3 veya 4 gibi uyandiriyorum emziriyorum kemdi uyanmiyor senin gibi zorla emzriyorum hatta bazen 10 dk zor emiyo uyucam diye sonra yatiriyorum sabah 6 7 gibi emziriuorum bidaha da ne zaman isterse heo emziriyorum ac kaloliyor diye korkuyordum ama uykuda buyutur diye dusunuyorum banada iyi gliyo uyumak sizde birakin uyusun biraz ac olunca agliyolar zaten

Ben gündüzleri saatte bir falan emziriyorum bazen daha da kısa oluyor kendisi acıkıp ağlıyor. Geceleri 2 saatte bir ben kaldırıyordum çok zor uyanıyordu şimdilerde 3 saatte bir kaldırıyorum biraz daha iyi oldu. Bazen kendisi acıkıp uyanıyor ama hiç 3 saatten fazla yatırmadım hatta vicdan azabı cekiyorum öyle olunca gerçekten herkes başka bir şey diyor kime inanacağız ya. Bizim hastanemizin bebek hemşiresi emzirme danışmanı ve çocuk doktoru 2 saatte bir mutlaka besle dedi mesela, gece gündüz fark etmiyor.

Ya herkes böyle diyor da benimki 15. Günde doğum kilosunu yakalayamamisti, biraz geriden geliyoruz o yüzden de tedirgin oluyorum. Son hafta 1 haftada 220 gr almıştı ama dr yine de mama başla bir an önce toparlansin falan dedi beni strese soktu. Ben uyuyamayinca da cok depresif oluyorum cocuga da yansıyor. Napcam bilmiyorum arada kaldım

Evet duymuştum cok güzel bişey yaa dogum yaptığım hastanenin bebek hemşiresi falan benden daha bilgisizdi çok sinir olmuştum.
Benim oğlum 15. Günde doğum kilosuna ulaşamamıştı o yüzden de tedirgin oluyorum sık sık beslemek istiyorum ama memelerim de hic dinlenemiyor çok acıyor zaten. İkilemde kaliyorum hep

İşte banada dün hemsire gece istediği kadar uyusun uyandırma dedi. Gündüz en fazla 5 saat dedi. Tehlikeli zamanı atlattın dedi ama benim bebeğim 3-4 saate bir uyanıyor 2 saat uyumuyor bende çok istiyorum ki gece şöyle 7 saat falan uyusun gündüz 2 saate bir yine beslerim umrumda değil .

Aynen herkes farklı bişeyler söylüyor. Herkes bildiğini yapsın ya öylede böylede büyüyycekler nasılsa

Herkesin tecrübesi farklı ama bende kendi tecrübemi paylaşayım kizlar. İlk cocugumda adını hatırlamıyorum ama bize de ünlü bir ebe gelmişti destek için (sağlık sigortası hizmetiudi). Emzirme konusunda süt dolması diye birşey olmaz ne zaman istiyorsa ver, emdikçe ihtiyaç var diye yeni süt üretilir demişti. Doktorumuzda aynı şekilde her istediğinde ver demişti. Sadece sağlık ocağı hemşiresi arkadaşıma memelerin dolsun bekle demişti bana çok mantıklı gelmemişti.
İki sene emzirdim ve her istediğinde meme verdim. Dolmasını beklemedim, hatta bazen emzik gibi boş boş emdi.
15 gün sonunda bebeleri gece uyandırmaya gerek yok diye biliyorum. Riskli günler geçiyor, uykuya ihtiyacı varsa uyuyor acikirsa uyanıyor. Çocuğu rahat bırak uyusun demişti doktorumuz. Gerçi bizimki belli bir günden sonra zaten 2 saate bile kalmıyordu

Benim ki kilo aldigi halde 2 saatte bir emzir dedi ilk hafta ama cok yorgun oluyordum geceleri 3 saatte uyandiriyordum aylik kontrolunde 730 gr almisti bende biraktim 4 saate cikardim gece beslemesini haftalik 200 gram gayet ideal zaten sen aylik kontrolunu bekle bakalim ozmn kilo alimi iyi olursa sende biraz rahatlarsin mutlaka aliuodur kilo skma canini

3-4 saat uyusa bayram edecek bir anneyim saat başı çok nadir 2 saat bir uyanıyor ve uyandığında de geri uyumak istemiyor hayır kilo alımı da iyi gazda değil emzik gibi memede durmak istiyor gözler açık bi şekilde demem o ki şükret kardeşimm tadını çıkar uykunun

Ben düzgün emziremedim sütüm çok fazlaydı ama bebek de emmeyi beceremiyodu ben de meme ucu yaraları yüzünden dogru tutturup doyuramiyodum heralde o yüzden alamamıştı. Her hafta gittik doktora zaten bu cumartesi de kontrol var yine standart bi kilo alımı olduysa ben de biraz rahatlarim dediğin gibi

Selam herkese. Aylık kontrole gittik biz pazar günü (27. günde). Doğum kilomuz 3.400’dü, kontrolde 3.750 çıktı. Kilo alımı beklenenden az 10 gün sonra tekrar kontrole gideceğiz. Eğer 200 gr almadıysa, mamaya başlayacağız.
15. günde 3.370 çıkmıştı, 12 günde 380 gr almış aslında, bence iyi ama yine de kendisi görmek istedi sanırım, doktor değiştirdik çünkü. Umarım yeterli kilo alır miniğim. Şu ara biraz stres yaşadım ama, sanırım dönecek bir işim olmayacak o azaltmasa bari sütümü

Orası öyle tabi Sen kaç saatte bir uyandiriyorsun ben 3 saatte uyandiriyorum bu aralar
Ben uyandırmıyorum kendi maaşallah 3-4 saate bir uyanıyor. Bana uyandırma artık tehlikeli zaman bitti acıkınca kendi uyanır dedikleri için. Bende geceleri uyusa keşke 6-7 saat diyorum.

Benimkinin gazıda tutuyor arada o 2 saat burnumdan geliyor. Ama yerinde olmakta istemezdim

Bizimde sağlık ocağında 200 gr kıyafete saymışlardı. O kadar gelmez dedim. Yanımda yedek kıyafetleri vardı tarttık. çorap ve bezi hariç 180 gr geldi.

Merhaba doktora sorabildiniz mi? Benim kızımın da kakası mukuslu bende süt alerjisinden şüpheleniyorum

Ben uyandırmıyorum kendi maaşallah 3-4 saate bir uyanıyor. Bana uyandırma artık tehlikeli zaman bitti acıkınca kendi uyanır dedikleri için. Bende geceleri uyusa keşke 6-7 saat diyorum.
Kıyabilsem bende öyle yapıcam ama kıyamıyorum şimdilik 3 saate devam ediyorum belki büyüdükçe bende kaldırmam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…