2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Aslında standart olarak günlük 20-30 gr almasi lazım bebeklerin ama nedense doktorlara bu da yetmiyor. Hem kendileri diyo 20-30 gr diye hem de mama ver diyolar ben anlamıyorum. Bizim dogum kilomuz da 2950, sizinki yine iyiymiş maşallah. Stres yapma bence, bize mutlaka mama basla dediler son hafta 200 gr aldığı halde. Süt yetmezse veriyorum sadece valla doktora kalsa günde 4-5 kez 45 ml mama dedi. Bakalım ne dicek bu hafta

Inşallah beklenen kiloyu alıcaktır minik hiç merak etme. Streste yapma sütün etkilenmesin hicbir şeyden. Bize göre yeterli oluyor ama doktorlara yetmiyor galiba. Hamileyken de kilo aldırmaya çalışıyorduk şimdi yine aynı uğraşıcaz böyle ne yapalım analık işte

Canım önce emzirince sorun oluyor süt ilk başta tazyikli geliyor önde sağsak daha mi iyi olur acaba?
Valla canım sen önden sağım yapıp verirsen olur neden olmasın. Ben bu şekilde alıştım. Diğer türlü denerim ama şu an böyle biraz daha gider. Benim bebeğim çok ağlıyor. Öyle olunca ne yapacağımı şaşırıyorum gerçekten. Kolik mi değil mi çözemedik hala dr a gitmemizede az kaldı bakalım ne dicek

Kızlar sarılık için güneşe tutun diye bir şey duydunuz mu ben tutuyorum birkaç gündür
Evet canım bende pencerenin önünde tutuyorum güneşlendiriyorum d vitamini alsın diye. Biz sarılık olmadık ama çok iyi geliyormuş sarılık olmasınıda engelliyormuş. D vitaminini takviye olarak veriyor dr ama yeterli gelmiyormuş

Benim ilk kızımın doktoru “kilo alımı önemli çünkü ileride diş zamanı kilo alımı çok duruyor ve vermeye başlıyor şimdi kilo almazsa o dönem gelişim geriliği oluyor Allah korusun beyin gelişimini de etkiliyor“ demişti
Hakikaten de o diş dönemine gelince göreceksin tüm gün aç geziyor çocuk. hasta da değil ama yemiyor işte. yemek anları krize dönüyor.
O yüzden sen stres yapma kendini de yorma. mama da lazımsa onu da ver. geceleri belki işe yarar. Kilo aldırır ona.hem Sen uyursun dinlenirsin öbür sabaha daha dinç, keyifli ve istekli olursun hem bebik uyur dinlenir sen de tüm gün emxirirsin

Gece mama vermek en çok anne için iyi bence Dün akşam mama vermedim, gece saat başı uyanıp 10 dk emdi uyudu. Mama ile 4 saati rahat vardı 10 dk dan fazla da emziremedim, hemen uyudu.

Yazarken seni düşünerek yazdım valla
Bugün sağlık ocağına gittik aşı için. 7. günde tam 3 kg gelmişti, hemşiremiz ‘3 haftada 750 gr almış, daha ne alsın’ dedi bence de öyle ama Haftaya çarşamba gideceğiz biz de kontrole, umarım ikna olurlar bu sefer
İşimi, şirketimi seviyordum. Bir anda dağılınca tüm şirket, üzüldüm ya. Başka bir kapı açılır elbette ama yine de belirsizlik ister istemez strese neden oluyor
Bu arada senin sütün çoktu sanırım ama, süt için bana bestlak damla çok iyi geldi. Geçen gün bitti, birkaç gün sonra alabildim tekrar, bariz fark var kullanmadığım günlerle arasında. Diğer çaylar, malt içecekleri falan pek etki etmedi bana.

Şirkette toplu işten çıkartmalar var. Ben 3 aylıkken bırakıp işe dönecektim, işten çıkartılırsam (ki büyük ihtimal) en azından bebeğimle 6 ay kalırım, o yönden çok sevindim ama belirsizlik biraz can sıkıcı. Elimden geleni yapıyorum Bence de alır 200 gr 10 günde
Analık çok zormuş ama
Üzücüymüş. Kaç gün sürüyor bu dönem?

Doğru demiş zaten 40 I çıkana kadar huyları devamlı değişiyormuş. Bu gece 4 e kadar uyudu ben uyandırmadım sonra fazla uyumadı ama en azından bende sabah 4 e kadar deliksiz uyudum

Net şu kadar gün değil ama iştahsız olduğu belli bir dönem var dişle ve büyümeyle zirve yapıyor
Parklarda bahçelerde elinde tabakla koşan ananeler Babaneler işte bu döneme denk geliyor
Senin iş olayına da üzüldüm ama inşallah daha iyisi olacaktır Bu da bahanesidir hakkında hayırlısı inşallah

Masallah gayet iyi almış daha ne olsun.. sütüm ilk 2 hafta aşırıydı ve o süreçte kilo alamadı nasıl olduysa. Sonra biraz azaldi, yine yok diyemem ama normale döndü, bazen akşam gec vakit cok emerse kalmıyor pek mama veriyorum napiyim. Malt içeceği içiyorum ben de komposto falan, bestlak ben de denemek istiyorum bu haftaki sonuca göre

Doğru aslında haklısın.. baya stres sebebi oldu bu kilo olayı bende. Bide memeyi dogru tutamiyo hala, o da geriyo beni.. insallah düzelir artık cok yorucu

Bebeklerin uykuları nasıl sevgili anneler..benimki kucaktan bırakınca ağlıyor 3 dakikada uyanıyor kucağımda uyuyor sorunsuz bu normal mi? Kucak delisi yaptın dyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…