- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #37.781
Ben de 3 saatte bir mama veriyorum biz 30 CC ile başlamıştık ilk günler 25 CC de sütüm oluyordu ilk zamanlar çocuk doktoru gündüz 2 saatte bir 40 CC gece 3 saatte bir 50 CC ver demişti yalancı açlık olur demişti bizi yanıltmış bebeğim ayda en az 600 Gr alması gerekirken 300 Gr almış çok üzüldüm ağlamasının sebebi de açlıkmışOrası öyle tabiSen kaç saatte bir uyandiriyorsun ben 3 saatte uyandiriyorum bu aralar
5. Haftada gazı çoktu ve doymuyormuş bebeğim biz gazdan dolayı ağlıyor sanıyorduk o zamanlar bizim de aynıydı kucakta uyuyordu yatırınca uyanıyordu gaz ve beslenme sıkıntısını çözdük şimdi mamasını yiyince gazını çıkarıp yatırıyorum kendi uyuyorBebeklerin uykuları nasıl sevgili anneler..benimki kucaktan bırakınca ağlıyor 3 dakikada uyanıyor kucağımda uyuyor sorunsuz bu normal mi? Kucak delisi yaptın dyorlar
Süt için lütfen üzülme her şey süt değil mama da çok güzel besler ama emzirmeden de vazgeçme. 4 Ay sonra yeniden sütü gelip emziren birini okumuştum olmuyorsa da sağlık olsun tabiki. Mama sanırım daha tok tutuyor biz sadece emiyoruz o yüzden 3 saatte kendisi kalkıyor bazen. Gündüzleri daha sık emiyor bende her istediğinde veriyorum. Normalde doktor ve bebek hemşiresi 2 saatte bir emzir mutlaka dedi ama çok zor uyanıyordu böyle daha iyi oldu diye bırakıyorum mecburen. Bizim kilo alımı da güzeldi 8 günde 460 gr almış biraz da ona güvenerek 3 saate uzattım gece kalkmasını. Bütün bebişler çok güzel büyür inşallah ❤Ben de 3 saatte bir mama veriyorum biz 30 CC ile başlamıştık ilk günler 25 CC de sütüm oluyordu ilk zamanlar çocuk doktoru gündüz 2 saatte bir 40 CC gece 3 saatte bir 50 CC ver demişti yalancı açlık olur demişti bizi yanıltmış bebeğim ayda en az 600 Gr alması gerekirken 300 Gr almış çok üzüldüm ağlamasının sebebi de açlıkmışzamanla sütüm azaldı ve hiç kalmadı emzirme işi bitti bizde sadece mama veriyorum ve doktorumuzu değiştirdik şimdi 100cc veriyorum doktor kusmadığı sürece yavaş yavaş arttırabilirsin en fazla 120 CC ye kadar dedi gündüz 3 saatte bir gece bazen 4-5 saat uyuyor bıraksam uyur da benim içim rahat etmiyor uyandırıyorum
Kakası mukuslu demişsiniz yani yapış yapış gibi mi?İLK BIR AY ÖZET&&&&&
35 gunluk tecrübelerim ilk 3 hafta 2 saatte bir yada 3 saatte bir uyandırdım. Sonraki gunker kendi nezamam isterse. Anne sutu içim bestlak kullanıyorum. Basarili ama cok pahalıbol su içiyorum
bebegım halen daha cok uyuyırcok sukur. Gaz sorunumuz olmadı. Geceleri banyo yaptırarak uyutuyor um deneyin cok rahat uyuyor. Benı yormuyor. Doktorumuz losyon önermedı sadece Sampuan kullanıyoruz. 1.ayda 1200 gr almış sütümü sağmıyorum her istedıgınde emzırıyom. Kakası mukuslu hardal remgo oluyor. Ne kadar kala yaparsa ıyı beslendiğini. Gösterir. Arada dısarı cıkıyor uz bebek arabasında gezdıroyorum.devıt oceans probıyptık nbl kullanıyorum
Dün akşamın bulaşığı hala tezgahta desem... Kucağımda uyuyor, iyice daldı deyip bırakıyorum yatağına uyanıyor. Ağlıyor, kucağımda bile sakinlesmiyor. Pilim bitti... Banyo ettirdim, emzirdim uyanmazsa iyiyim şimdilik.Bebeklerin uykuları nasıl sevgili anneler..benimki kucaktan bırakınca ağlıyor 3 dakikada uyanıyor kucağımda uyuyor sorunsuz bu normal mi? Kucak delisi yaptın dyorlar
Kızlar ilk çocuk da deneyimlediğim şeyi söyleyeyim, büyük oğlum uykucuydu zorla ben kaldırıp emziriyordum sonra dr bana artık tehlikeli zaman geçti bırak uyusun dedi süper dedim ve geceleri 4-5 sa uyudu ve bir süre sonra da sütüm inanılmaz azaldı çünkü gece boyu emmeyince göğüsler dolu kaldı beyine de bu kadar süt yeterli sinyali gitti. Şimdi ikinci çocuğum yine drlar elleme diyor kilosu iyi ama neden iyi çünkü ben mutlaka maksimum 3 saate emziriyorum aynı hataya düşmek istemiyorum. Eğer bebeğinizin kilosu geriden geliyorsa gece beslenmesini mutlaka yapın en yağlı süt geceleri oluyor. Kalkması çok zor ama bi süre idare edicez kuzular içinBen uyandırmıyorumkendi maaşallah 3-4 saate bir uyanıyor. Bana uyandırma artık tehlikeli zaman bitti acıkınca kendi uyanır dedikleri için. Bende geceleri uyusa keşke 6-7 saat diyorum.
Canım doymadığını nasıl anladınız..biz 17.gün kontrole gittik 900 gr almıştı..iyi gibi kilo alımı..ama alışkanlık olmasın diye 2 günde bir 2 ölçü mama verdim aç mı diye ama yine uyumadı..bezlerimiz dolu..gazda çıkartıyoruz ama bütün gece ıkınıyor sürekli huzursuz.gaz damlası ne kullanıyorsunuz?5. Haftada gazı çoktu ve doymuyormuş bebeğim biz gazdan dolayı ağlıyor sanıyorduk o zamanlar bizim de aynıydı kucakta uyuyordu yatırınca uyanıyordu gaz ve beslenme sıkıntısını çözdük şimdi mamasını yiyince gazını çıkarıp yatırıyorum kendi uyuyor
Bugün benimde pilim bitik. Gece doğru düzgün uyumadı, gündüz uyuruz dedim iki kere yarım saat uyudu okadar. Ne kollarımda güç kaldı ne gözlerimdeDün akşamın bulaşığı hala tezgahta desem... Kucağımda uyuyor, iyice daldı deyip bırakıyorum yatağına uyanıyor. Ağlıyor, kucağımda bile sakinlesmiyor. Pilim bitti... Banyo ettirdim, emzirdim uyanmazsa iyiyim şimdilik.
Hametan kullandım iyi geldi. Kaka sonrası poposunu mutlaka yıkadım, diğer zamanlar pamukla sildim. Fırsat buldukça altını açınca havalandirdim. Kremi iyice yedirerek sürdüm, hemen değilde kremi biraz emince öyle kapattım altını. Kısa surede geçtiKızlar pişik için ne öneriniz varbir anda çok kötü oldu çok ağlıyor şuan
Bizimde pişiğimiz var kaç gündür geçmiyor. Hametan ve bepanthol baby kullandım geçmedi. Madecassol denedim geçiyor gibi oldu yine geçmedi en son bugün aile hekimine gitti eşim iki tane krem vermiş. Trosyd'i ben istettim diğerini de yanına doktor yazmış tek başına etkili olmaz diye. Ikisini karıştırıp sabah akşam kullanacağız henüz bir kez denedim etkisini bilemiyorum inşallah iyi gelir.Kızlar pişik için ne öneriniz varbir anda çok kötü oldu çok ağlıyor şuan
Canım merhaba eğer geçmezse mutlaka direk cildiye doktoruna git. Biz bu şekilde kurtulabildik 32 gün çekti yavrum kaç tane çocuk doktoru gezdim çareyi cildiye doktoru buldu bi karışım hazırlattı eczaneden ve 2. Gün geçti çok şükürBizimde pişiğimiz var kaç gündür geçmiyor. Hametan ve bepanthol baby kullandım geçmedi. Madecassol denedim geçiyor gibi oldu yine geçmedi en son bugün aile hekimine gitti eşim iki tane krem vermiş. Trosyd'i ben istettim diğerini de yanına doktor yazmış tek başına etkili olmaz diye. Ikisini karıştırıp sabah akşam kullanacağız henüz bir kez denedim etkisini bilemiyorum inşallah iyi gelir.
Gece bizde saat başı kalktık, gündüz de zor geçti. O kadar yorgunum ki. Sırt ağrısı zaten var, kollar da taşımıyor artık. Nasıl olacak bilmiyorum, bir gün diğerini tutmuyor...Bugün benimde pilim bitik. Gece doğru düzgün uyumadı, gündüz uyuruz dedim iki kere yarım saat uyudu okadar. Ne kollarımda güç kaldı ne gözlerimde
Net şu kadar gün değil ama iştahsız olduğu belli bir dönem var dişle ve büyümeyle zirve yapıyor
Parklarda bahçelerde elinde tabakla koşan ananeler Babaneler işte bu döneme denk geliyor
Senin iş olayına da üzüldüm ama inşallah daha iyisi olacaktır Bu da bahanesidir hakkında hayırlısı inşallah
İlk haftalarda çenesi çok güçlü olmadığı içindir belki. Memedeki süt bebişin emmesine göre kendini ayarlıyor sanırım, fazla olması da dert, en iyisi normal gelmesi. Umarım miniklerimiz yeterli kilo almış olurlar bu kontroldeMasallah gayet iyi almış daha ne olsun.. sütüm ilk 2 hafta aşırıydı ve o süreçte kilo alamadı nasıl olduysa. Sonra biraz azaldi, yine yok diyemem ama normale döndü, bazen akşam gec vakit cok emerse kalmıyor pek mama veriyorum napiyim. Malt içeceği içiyorum ben de komposto falan, bestlak ben de denemek istiyorum bu haftaki sonuca göre
Bizde öyleyiz şuanDün akşamın bulaşığı hala tezgahta desem... Kucağımda uyuyor, iyice daldı deyip bırakıyorum yatağına uyanıyor. Ağlıyor, kucağımda bile sakinlesmiyor. Pilim bitti... Banyo ettirdim, emzirdim uyanmazsa iyiyim şimdilik.
Doktorun ilk dediği ıslakken sakın bağlamaydı ben dikkat etmiyordum dikkat edince geçtiBizimde pişiğimiz var kaç gündür geçmiyor. Hametan ve bepanthol baby kullandım geçmedi. Madecassol denedim geçiyor gibi oldu yine geçmedi en son bugün aile hekimine gitti eşim iki tane krem vermiş. Trosyd'i ben istettim diğerini de yanına doktor yazmış tek başına etkili olmaz diye. Ikisini karıştırıp sabah akşam kullanacağız henüz bir kez denedim etkisini bilemiyorum inşallah iyi gelir.
Valla öylede benim sütün maşallahı var bizimki uyanınca 2 saat memede kalıyor güzel emiyor ama doymuyor işte ben mamada veriyorum mecbur. Aksi takdirde 5-6 saat uyumuyor zehir ediyor gecemide gündüzümüde ama mamayı yiyince bayılıyor. Gece 2 de veriyorum anne sütünü, hatta sütün bitip canım acıyıncaya kadar uyusun diye mecbur hoop mama veriyorum en son sonra sabah 5 yada 6 ya kadar uyuyor.Kızlar ilk çocuk da deneyimlediğim şeyi söyleyeyim, büyük oğlum uykucuydu zorla ben kaldırıp emziriyordum sonra dr bana artık tehlikeli zaman geçti bırak uyusun dedi süper dedim ve geceleri 4-5 sa uyudu ve bir süre sonra da sütüm inanılmaz azaldı çünkü gece boyu emmeyince göğüsler dolu kaldı beyine de bu kadar süt yeterli sinyali gitti. Şimdi ikinci çocuğum yine drlar elleme diyor kilosu iyi ama neden iyi çünkü ben mutlaka maksimum 3 saate emziriyorum aynı hataya düşmek istemiyorum. Eğer bebeğinizin kilosu geriden geliyorsa gece beslenmesini mutlaka yapın en yağlı süt geceleri oluyor. Kalkması çok zor ama bi süre idare edicez kuzular için
Bepanthen çok iyi geliyor acısınıda alır. Tek seferde fayda sağlıyor genelde.Kızlar pişik için ne öneriniz varbir anda çok kötü oldu çok ağlıyor şuan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?