2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kızlar sütüm yetmiyor gibi duygular yaşıyormusunuz ve süt verenlere soruyorum memeniz sürekli şiş mi mesela doluluk hissi nasıl kafama çok takılıyor ek süt veriyorum psikolojik olarak rahat oluyorum

Bende aynıyım eğer doluluk hissediyorsam mama vermiyorum ama genelde az sütüm varmış gibi hissediyorum.

Uyumayan bebiş yapmışım sürekli sallamak gerekiyor gece gündüz yoksa iki dk uyanıp ağlıyor. Mıkır mıkır sürekli, ya memede ya beşikte sallarak yasıyoruz. Uzun süre uyuma durumu olmadı henüz, gaz problemi yok yani öyle düşünüyorum. Emzik tutsa aslında rahat ederdik, temas istiyo benim ponçik anladığım kadarıyla. Kac emzik denedim almadı bakkal emziği bile aldım yok tutmuyor varmı caresi olan

Bibss markasını denedin mi benim bebeğim verir vermez tuttu

Çok iyi kilo almış gerçekten. Biz 10 günde 200’ü görmeyi umuyoruz şu anda en azından bu kontrol için mama vermemeye ikna etmeye çalış eşini
Göz muayenesini 3. ayda yapıyoruz dedi bize doktorumuz, daha erken yapmıyorlarmış. Şaşırdım o kadar erken yapmalarına.

Ahahaa ondan bir tane de bende var. Bir de sadece anne teması istiyor bendeki versiyon 40’ı çıkınca biraz değişir mi acaba diye heyecanla bekliyorum

Kızlar sütüm yetmiyor gibi duygular yaşıyormusunuz ve süt verenlere soruyorum memeniz sürekli şiş mi mesela doluluk hissi nasıl kafama çok takılıyor ek süt veriyorum psikolojik olarak rahat oluyorum

Sürekli emdigi için sertleşmeye vakit kalmıyor. Eğer uzun uyursa sertleşiyor. Akşama süt azalıyor ama aglamadigi için yettiği kadar diyorum. Şimdilik ek takviye yapmıyorum

Biz gündüzleri saatte bir bazen daha sık emiyoruz ama benim göğüslerim çok şiş. Sürekli sızlıyor hatta bazen makineyle sağarken ki gibi birden fışkırmaya başlıyor. Geceleri de 3 saat uyuyor o yüzden kalkıp sağıyorum. Mesela 50 cc sağdığım sütü veriyorum, bazen emzirmeden önce bazen sonra, hiç hayır demiyor bizimki sürekli istiyor. Bazen bende doymuyor mu acaba diyorum ama çok şükür sütüm çok iyi durumda o yüzden aklımdan atıyorum o düşünceyi hemen.

Ben de aynı şeyi yazacağım. İlk günkü sertlik yol ama bir kaç saat emzirmezsem şişiyor sertleşiyor. Ama genelde hep emdiği için daha yumuşak.
Süt var mı var çünkü yutkunma seslerini duyuyorum.bir de bugün bebekle sallanıyorduk ayakta. Ağlıyor susmuyor diye oyalıyordum, miğdesinden guluk guluk ses geldi tamam dedim süt var emiyor ve yetiyor Demek ki aç değil

Bu mesajı yazdım ya, gece 4’te bir uyandı, sabah 10’da ancak uyutabildim tekrar Ah bu bebeler…

Şuanda o histeyim. Süt ve süt ürünleri diyeti yapıyorum psikolojikmi bilmiyorum anlamadım

Özel birşey yapıyormusunuz bende ilk çocuğumda böyleydim bana doktor yeterli diyordu ama ayda 500-600 gr alıyorduk bunu da böyle zayıf zayıf büyütcem diye içim sıkkın o yüzden günlük öğünlerde önce meme sonra 40-60 cc veriyorum

Bize 2 ay dolmadan yaptırın dediler ama bunu söyleyen hastane başka yerde yaptırın dedi Ve şu an yer bulamıyoruz. Kaç yeri aradım bugün. 2 ay dolmadan yapmıyoruz diyorlar ya da hiç yapmıyorlar. Haftaya cmt venividi den randevu aldım bakalım, hayırlısı ile bi yaptıralım da. Kalça usg için de tam 2 ay 20 günlük oluyor usg zamanı. Problem olmaz inşallah.
Bu testlerin standart bir zamanı yok anladığım kadarıyla. Her dr farklı bir zaman diliminde istiyor sonuçları.

Ben de yarın götüreceğim şehir hastanesine kalça ultrasonu için. Nasıl yapmıyorlarmış ya koca hastane. Eşi niye almıyorlar içeri ne tuhaf şey hayret bi şey. Doktorun adı neydi bu arada

Ben de yarın götüreceğim şehir hastanesine kalça ultrasonu için. Nasıl yapmıyorlarmış ya koca hastane. Eşi niye almıyorlar içeri ne tuhaf şey hayret bi şey. Doktorun adı neydi bu arada
Bu gittiğimizde Aysun Kara Uzun a muayene oldu, bir önceki muayene başka bir doktordaydı, o da eşimin çıkmasını istemişti. Bebeğin yanında sadede bir kişi istiyorlarmış. Eşimi almayıp, biz çıkmadan diğer bebeği ve annesini almasına kızdım ben daha çok.
Beklerken bir anne ile konuştum, göz muayenesini orda yaptırmış kalça usg nin sonucu için bekliyordu. Kızım aglayinca panik yaptım bunu doktora söylemek aklıma gelmedi. Aslında yapılıyor göz muayenesi ama bizi yoktan yere ulucanlara yönlendirdi işte ve boşluk yok, randevu alamıyoruz.

Ilk 3 gün hastaneden önerilen bir damla ve kendi araştırdığım bir çayı sipariş etmiştim onu kullandım. Sonra baktım baya sütüm var bıraktım başka bir şey yapmıyorum sadece emziriyorum. Üzülmeyin inşallah zamanla toparlayacaktır. Benim 2. gündü sanırım bebeğim açlıktan ağlıyormuş doktor ve hemşire sütün var mama verme demişti anlayamadık doymadığını vicdan azabından geberdim resmen keşke mama verseydim dinlemeseydim diye. Mama da çok güzel besliyor takviye vermek en güzeli.

Kaka lekelerini çıkaran bebek deterjanı tavsiyeniz var mı
Icerigi temiz ürünler listesinde degil ama ben e bebekten abc bebek deterjani almıştım. Bu zamana kadar bütün lekeleri çıkardı bir sorun yaşamadım ama 60 derecede yıkıyorum ben. Sadece geçen gün poposunu kuruladığım beze direk kakasını yaptı ve hemen yıkamadım onda hafif leke kalmış varla yok arası. Sanıyorum bir kez daha yıkanınca o da geçer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…