- 22 Aralık 2020
- 2.701
- 5.907
- 88
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #38.001
Evet bende oluyor. Süt dolarken baya canım acıyor.Göğüs ucunuz ağrıyor mu. Acısı değil ama acı yok. Emzirdikten bir müddet sonra ağrıyor. O kahverengi bölge.
Bende aynıyım eğer doluluk hissediyorsam mama vermiyorum ama genelde az sütüm varmış gibi hissediyorum.Kızlar sütüm yetmiyor gibi duygular yaşıyormusunuz ve süt verenlere soruyorum memeniz sürekli şiş mi mesela doluluk hissi nasıl kafama çok takılıyor ek süt veriyorum psikolojik olarak rahat oluyorum
Ben bunu sıkıyorum kaka lekesini çıkarıyor ama elinle biraz çitilemen lazımKaka lekelerini çıkaran bebek deterjanı tavsiyeniz var mı
Bibss markasını denedin mi benim bebeğim verir vermez tuttuUyumayan bebiş yapmışımsürekli sallamak gerekiyor gece gündüz yoksa iki dk uyanıp ağlıyor. Mıkır mıkır sürekli, ya memede ya beşikte sallarak yasıyoruz. Uzun süre uyuma durumu olmadı henüz, gaz problemi yok yani öyle düşünüyorum. Emzik tutsa aslında rahat ederdik, temas istiyo benim ponçik anladığım kadarıyla. Kac emzik denedim almadı bakkal emziği bile aldım yok tutmuyor varmı caresi olan
Çok iyi kilo almış gerçekten. Biz 10 günde 200’ü görmeyi umuyoruz şu andaBugün şehir hastanesine gittik görme testi için. Ne gariptir ki yapmadılar. Ulucanlar hastanesinde göz doktorları daha iyiymiş, oraya yönlendirdi doktor. Başından savdi resmen. Sorularım vardı, çocuğu soy giydir derken ki o sırada ağlıyor, yarısını sordum yarısında sonuç göstermek için bekleyen başka bir anne ve bebeği aldı içeri. Ben zaten kızım ağlıyor diye panik haldeyim, bir şey demek de aklıma gelmedi. Eşimi bile almıyorlar, bir kişi girebilir diyorlar ama başka birini alıyorlar... Eşim zaten işten zar zor izin alıyor kontrole öyle gidiyoruz onda da testi yaptıramıyoruz.
Sürekli emdiği halde mama içince sakinlesip uyuduğunu söyledim, mamayı kes dedi. 10 günde 500 gr almış kızım1 hafta sonra tekrar gel kilosuna bakalım dedi. Emzirme danışmanı ile görüşecektik onunda bashekimlige gitmesi gerekiyormuş, kapıyı kilitledi gitti. Eşimle mama yüzünden gerildik ve beklemedim çıktım. Amacım eşimi ikna etmeleri idi, ben zaten biliyorum anne sütünün faydasını... O da olmadı. Aldığı kilo da eşimi ikna etmiyor çünkü eşim istiyor ki emsin, uyusun. Bu çocuk hiç mi uyanık kalmayacak...
Kendi kontrolüm de vardı. Çok şükür dikişler iyi, rahim toparlanmis. Çok gerildim bugün, şu görme testini halletsek iyiydi. Koskoca şehir hastanesi ve biliyorum yapıldığını. Saf gibi orda panik oldum aklıma bir şey demek gelmedi ya, çocuk benim aklımın yarısını almış gibi hissediyorum.
Ahahaa ondan bir tane de bende var. Bir de sadece anne teması istiyor bendeki versiyonUyumayan bebiş yapmışımsürekli sallamak gerekiyor gece gündüz yoksa iki dk uyanıp ağlıyor. Mıkır mıkır sürekli, ya memede ya beşikte sallarak yasıyoruz. Uzun süre uyuma durumu olmadı henüz, gaz problemi yok yani öyle düşünüyorum. Emzik tutsa aslında rahat ederdik, temas istiyo benim ponçik anladığım kadarıyla. Kac emzik denedim almadı bakkal emziği bile aldım yok tutmuyor varmı caresi olan
Ben kullanıyorum ve çok işe yaradığını düşünüyorum. İki gün kullanmadım, sonra tekrar kullanmaya başlayınca sütüm arttı gibi hissettim. Ama sağmadığım için emin de değilimBestlak damla kullanan var mi ise yariyor mu?
Sürekli emdigi için sertleşmeye vakit kalmıyor. Eğer uzun uyursa sertleşiyor. Akşama süt azalıyor ama aglamadigi için yettiği kadar diyorum. Şimdilik ek takviye yapmıyorumKızlar sütüm yetmiyor gibi duygular yaşıyormusunuz ve süt verenlere soruyorum memeniz sürekli şiş mi mesela doluluk hissi nasıl kafama çok takılıyor ek süt veriyorum psikolojik olarak rahat oluyorum
Biz gündüzleri saatte bir bazen daha sık emiyoruz ama benim göğüslerim çok şiş. Sürekli sızlıyor hatta bazen makineyle sağarken ki gibi birden fışkırmaya başlıyor. Geceleri de 3 saat uyuyor o yüzden kalkıp sağıyorum. Mesela 50 cc sağdığım sütü veriyorum, bazen emzirmeden önce bazen sonra, hiç hayır demiyor bizimki sürekli istiyor. Bazen bende doymuyor mu acaba diyorum ama çok şükür sütüm çok iyi durumda o yüzden aklımdan atıyorum o düşünceyi hemen.Kızlar sütüm yetmiyor gibi duygular yaşıyormusunuz ve süt verenlere soruyorum memeniz sürekli şiş mi mesela doluluk hissi nasıl kafama çok takılıyor ek süt veriyorum psikolojik olarak rahat oluyorum
Kurumasını beklemeden suda akıtmak ve sabunla çitilemek lekeyi çıkartıyor ama kurursa biraz zor oluyorKaka lekelerini çıkaran bebek deterjanı tavsiyeniz var mı
Ben de aynı şeyi yazacağım. İlk günkü sertlik yol ama bir kaç saat emzirmezsem şişiyor sertleşiyor. Ama genelde hep emdiği için daha yumuşak.Kızlar sütüm yetmiyor gibi duygular yaşıyormusunuz ve süt verenlere soruyorum memeniz sürekli şiş mi mesela doluluk hissi nasıl kafama çok takılıyor ek süt veriyorum psikolojik olarak rahat oluyorum
Bu mesajı yazdım ya, gece 4’te bir uyandı, sabah 10’da ancak uyutabildim tekrarBen her seferinde 2 meme veriyorum canım emzir alt değiştir bidaha emzir şeklinde gidiyorum emzirmeden altını açarsam vay halimeee evi başımıza yıkıyoryorulup uyuma fikri yattı aklıma bunu deneyeceğim mutlaka hadi inşallah bize de yarar çok teşekkür ederim
Şuanda o histeyim. Süt ve süt ürünleri diyeti yapıyorum psikolojikmi bilmiyorum anlamadımKızlar sütüm yetmiyor gibi duygular yaşıyormusunuz ve süt verenlere soruyorum memeniz sürekli şiş mi mesela doluluk hissi nasıl kafama çok takılıyor ek süt veriyorum psikolojik olarak rahat oluyorum
Özel birşey yapıyormusunuz bende ilk çocuğumda böyleydim bana doktor yeterli diyordu ama ayda 500-600 gr alıyorduk bunu da böyle zayıf zayıf büyütcem diye içim sıkkın o yüzden günlük öğünlerde önce meme sonra 40-60 cc veriyorumBiz gündüzleri saatte bir bazen daha sık emiyoruz ama benim göğüslerim çok şiş. Sürekli sızlıyor hatta bazen makineyle sağarken ki gibi birden fışkırmaya başlıyor. Geceleri de 3 saat uyuyor o yüzden kalkıp sağıyorum. Mesela 50 cc sağdığım sütü veriyorum, bazen emzirmeden önce bazen sonra, hiç hayır demiyor bizimki sürekli istiyor. Bazen bende doymuyor mu acaba diyorum ama çok şükür sütüm çok iyi durumda o yüzden aklımdan atıyorum o düşünceyi hemen.
Bize 2 ay dolmadan yaptırın dediler ama bunu söyleyen hastane başka yerde yaptırın dediÇok iyi kilo almış gerçekten. Biz 10 günde 200’ü görmeyi umuyoruz şu andaen azından bu kontrol için mama vermemeye ikna etmeye çalış eşini
Göz muayenesini 3. ayda yapıyoruz dedi bize doktorumuz, daha erken yapmıyorlarmış. Şaşırdım o kadar erken yapmalarına.
Ben de yarın götüreceğim şehir hastanesine kalça ultrasonu için. Nasıl yapmıyorlarmış ya koca hastane. Eşi niye almıyorlar içeri ne tuhaf şey hayret bi şey. Doktorun adı neydi bu aradaBugün şehir hastanesine gittik görme testi için. Ne gariptir ki yapmadılar. Ulucanlar hastanesinde göz doktorları daha iyiymiş, oraya yönlendirdi doktor. Başından savdi resmen. Sorularım vardı, çocuğu soy giydir derken ki o sırada ağlıyor, yarısını sordum yarısında sonuç göstermek için bekleyen başka bir anne ve bebeği aldı içeri. Ben zaten kızım ağlıyor diye panik haldeyim, bir şey demek de aklıma gelmedi. Eşimi bile almıyorlar, bir kişi girebilir diyorlar ama başka birini alıyorlar... Eşim zaten işten zar zor izin alıyor kontrole öyle gidiyoruz onda da testi yaptıramıyoruz.
Sürekli emdiği halde mama içince sakinlesip uyuduğunu söyledim, mamayı kes dedi. 10 günde 500 gr almış kızım1 hafta sonra tekrar gel kilosuna bakalım dedi. Emzirme danışmanı ile görüşecektik onunda bashekimlige gitmesi gerekiyormuş, kapıyı kilitledi gitti. Eşimle mama yüzünden gerildik ve beklemedim çıktım. Amacım eşimi ikna etmeleri idi, ben zaten biliyorum anne sütünün faydasını... O da olmadı. Aldığı kilo da eşimi ikna etmiyor çünkü eşim istiyor ki emsin, uyusun. Bu çocuk hiç mi uyanık kalmayacak...
Kendi kontrolüm de vardı. Çok şükür dikişler iyi, rahim toparlanmis. Çok gerildim bugün, şu görme testini halletsek iyiydi. Koskoca şehir hastanesi ve biliyorum yapıldığını. Saf gibi orda panik oldum aklıma bir şey demek gelmedi ya, çocuk benim aklımın yarısını almış gibi hissediyorum.
Bu gittiğimizde Aysun Kara Uzun a muayene oldu, bir önceki muayene başka bir doktordaydı, o da eşimin çıkmasını istemişti. Bebeğin yanında sadede bir kişi istiyorlarmış. Eşimi almayıp, biz çıkmadan diğer bebeği ve annesini almasına kızdım ben daha çok.Ben de yarın götüreceğim şehir hastanesine kalça ultrasonu için. Nasıl yapmıyorlarmış ya koca hastane. Eşi niye almıyorlar içeri ne tuhaf şey hayret bi şey. Doktorun adı neydi bu arada
Ilk 3 gün hastaneden önerilen bir damla ve kendi araştırdığım bir çayı sipariş etmiştim onu kullandım. Sonra baktım baya sütüm var bıraktım başka bir şey yapmıyorum sadece emziriyorum. Üzülmeyin inşallah zamanla toparlayacaktır. Benim 2. gündü sanırım bebeğim açlıktan ağlıyormuş doktor ve hemşire sütün var mama verme demişti anlayamadık doymadığını vicdan azabından geberdim resmen keşke mama verseydim dinlemeseydim diye. Mama da çok güzel besliyor takviye vermek en güzeli.Özel birşey yapıyormusunuz bende ilk çocuğumda böyleydim bana doktor yeterli diyordu ama ayda 500-600 gr alıyorduk bunu da böyle zayıf zayıf büyütcem diye içim sıkkın o yüzden günlük öğünlerde önce meme sonra 40-60 cc veriyorum
Icerigi temiz ürünler listesinde degil ama ben e bebekten abc bebek deterjani almıştım. Bu zamana kadar bütün lekeleri çıkardı bir sorun yaşamadım ama 60 derecede yıkıyorum ben. Sadece geçen gün poposunu kuruladığım beze direk kakasını yaptı ve hemen yıkamadım onda hafif leke kalmış varla yok arası. Sanıyorum bir kez daha yıkanınca o da geçer.Kaka lekelerini çıkaran bebek deterjanı tavsiyeniz var mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?