2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Sız ne durumdasınız acaba? Ben de aynı seyı yasıyorum.Kılo alımı cok ıyı ama sureklı emmek ıstedıgı ıcın gogsum dolmuyor.Gogsum tam dolu olsa bıle emzırme bıttıkten sonra hala aranıyor.Eger memede sızıp uyumazsa sureklı ac.Tekrar meme ıstıyor.Arada mama vermek zorunda kalıyorum .O zamqnda sutum az gelecek ne yapacagımı sasrdım cıdden artık.Cok yıprandım

Ben doktoruma bu durumu anlattım hatta dün aksamda yaşadım. Ama yumuşak olsada içiyorlar. Belli dönemlerde böyle yapıyorlarmış ve sadece aç olduğu için emmek istemiyorlar dedi. İlk 3 ay o bebeği doyuramazsın o yüzden emziğe alıştır dedi ama alışmadı kızım. Ben de dün akşam sağdığım sütü verdim buzlumdan eritip. Kiloda sıkıntı yaşarsa yada açlıktan dayanamıyorsa öyle ver bence mamayı. Benim fikrim bende çok dayanamayıp mamaya yöneleceğim diyordum ama sonra sabır deyip dayanıyordum. Sürekli emsin gerekirse bir yerden sonra açta olsa uyurlar yani inş o sıra sen de uyursun dolar belki. İşine karışmak için demiyorum asla kendi yaptığımı anlatıyorum sadece.

Günaydınlar
Bizim de dün kızımız iki kere tazyikli fışkırarak kustu. Biz de çok besleyemiyoruz, çabuk yorulup uyuyor, sağdığım sütü veriyoruz genelde ama mama da çok vermeye başladık, doğum kilosunu yeni yakaladık, doktor kademeli olarak arttır dedi ama daha başaramadım. Günde kaç cc süt ve mama veriyorsunuz biz 24 günlüğüz. 3080gr olduk.

Bu sefer memnun kalmadım. Sözde muayene ediyor, hırıltısı var diyorum dinliyor, bir şey demiyor. Yüzünde deri döküntüsü var ben sormadan bir şey demedi. Ben sorunca da kullandığım şampuanı sordu, devam et, geçer önemli değil dedi. Sadece bilgileri alıp kayda geçme derdinde. Kilo boy ölçümü yapmak sanki tek görevi.

Meme reddi durumunu ne yaptınız?
Yazınca aklıma geldin
Her şey yoluna girmiştir inşallah

Kaka lekelerini çıkaran bebek deterjanı tavsiyeniz var mı
Bizimse beyaz renkli kundağımız kaka oldu bebek deterjanıyla yıkadım çıkmadı iz kaldı. Sonra normal pko deterjanla ve birde bulaşık tableti attım makineye öyle yıkadım büyük oranda çıktı. Ardından yine bebek deterjanıyla yıkadım

Ya kızlar bişey sorucam. Benim bebeğimin tek göz kapağında pembe leke var. Herkes o geçer dedi. 22 günlük oldu ama hala geçmedi. Biraz taktım kafaya acaba geçer mi

Ya kızlar bişey sorucam. Benim bebeğimin tek göz kapağında pembe leke var. Herkes o geçer dedi. 22 günlük oldu ama hala geçmedi. Biraz taktım kafaya acaba geçer mi
Bizimkinde de var sağ göz kapağında. Bazen daha kızarık oluyo bazen daha pembe ama takılmıyorum geçer bence de

Ayneeennn. Birebir ayni durumu yasiyorum. Cok inat ettim mama vermeyecegim diye ama bazen dayanamiyorum ac kalmasin diye veriyorum. Bu sefer de mamaya alisiyor sanirim emerken sut cok gelmeyince sinirleniyor.

Bende özledim seni bizimkisi huysuzlanmaya başladı elime telefonu alamıyorum. Bizde de aynı gaz olayı bir gaz çıkarıyor karşı komşu duyarHer emmeden sonra dikkat ediyorum gaz çıkarmasına ama canı istersen çıkarıyor istemezse sancılı bir şekilde popodan çıkıyor. Erkek çocuğu gazlı olur diyorlar. Biogia ne? Burda mümkünse herşeyi doğal çözmeye çalışıyorlar. Mesela geçen burun temizliğini konuşurken eşim sütünü sağman gerekiyormuş burnuna dedi. Düşünebiliyormusun bizim gerikafalı diye gördüğümüz ninelerimizin doğal taktiğini kullanıyorlar herseyde. Hastaneden çıktıktan sonra hemşire 1 hafta bana bi ilaç verdi günde 3 kez ama şu gıda takviyesi gibi olanlar varya doğal karışım öyle birşeydi 1 haftanın sonunda sormak aklıma geldi ne bu dedim. Karnını toparlaması için göbeğin kalmasın diye dedi. Şimdi beni gören herkes nasıl doğum yaptın sanki hiç hamile kalmamışsın gibi diyor maşallah demeyide bilmiyor bunlar nazar değiricekler
Bebiş kendine bi düzen kurdu hergün aynı saat aralığında uyuyup uyanıyor krize giriyor hiç saatini şaşırmıyor ama çok şükür gece huysuzluğu yok sadece akşam saat 5 ve 9 arası çok huysuz… şu 40 bi çıksaydı

Nerede yaşıyorsun? İstanbul - anadolu’ysa gittiğin yeri soracağım
Bir de swimava’nın bebek havuzu var, onda gözüm var benim. Eve spa kurmaktan daha kolay olabilir bir bak istersen onlara da
Ben Ankaradayım canım bende baktım o havuza ama evde cesaret edemem hasta ederim bişey olur diye korktum açıkcası pimpirikli bir anne oldum da iyice

Canım benim bebeğim de sürekli memede ve kilo alımı 1 ay önde gidiyor doktora mama mı versem uyumuyor çocuk sürekli meme de dedim ve bu kilo da mama konuşmayalım doluyor bebeğim emmek onlar için ağrı kesici özellik taşıyor bu yüzden bu kadar emiyor ya da bağ kurmak için bu şekilde dedi çok zorlanıyorsan eğer emzik kullan normalde çok önermiyorum ama 1.5 yaşına kadar verebilirsin şeklinde konuştu. Eğer kilo durumu iyiyse bencede mama verme derim

Biogaia gaz damlası probiyotik olarak geçiyor yani bağırsak düzenleyici. Bir gece çok gazı var sanıp aldık sonraki kontrolde de doktor tavsiye etmişti zaten ayy bu yabancı memlekette de cidden bizim koca karı inanışları kullanılıyor desene ne güzel bir ilacmis o ya keşke bize de verseler bende ne korse ne bir şey kullanmadım azıcık kaldı göbeğim ama 6 kilo vermişim 3 kilom kaldı hamilelikten O da gider zamanla inşallah

Benim oğlumda vardı geçti,kızımda da var şimdi. Muhtemellen beyaz tenli oldukları için öyledir diye düşünüyorum. Oğlumun bi kaç aylıkken geçti.

Bizde de vardı yani sonradan oldu ama geçti sanırım. Senin mesajını görünce bakayım dedim ama kapatmadı gözünü sıpa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…