- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #38.581
Behzat C.'de Harun "siz kimsiniz?" diye soranlara her seferinde degisik yanitlar veriyordu, ben de oyle yapmayi düşünüyorum.Ahaha valla güldürdün beniBenim kv ilk çocukta ağladığını duyunca neden ağlattın Çocuğu diyordu Manyağım ben bilerek ağlatıyorum diyordum
İş olayını hiç sorma düşünmesi bile daraltıyor beni
Mukuslu kaka nasil bir sey? Tarif eder misiniz biraz? Bizimkinin de kilo alimi az oldugu icin ihtimalleri arastiriyoruz.Ah ah bizde de aynı durum, her emme sonrası kaka yapıyor o yüzden alamıyor kiloyu ve mukuslu kaka. Muhtemelen bu da alerjik ilk oğlumda da aynılarını yaşamıştım ama en azından o ikinci ayında 500 gr kadar almıştı bu birinci ayında 4990 oldu daha üstüne bir gram koyamadı. Sütüm mü yaramıyor diye düşünüyorum sonra diyorum ilk ay bu kadar yarayan süt şimdi mi yaramıyor.. bugün gidip idrar tahlili verdim kilo almadıkça öyle geriliyorum ki
İnşAllah canım benim her bez değişiminde öyle görmek çok acı biliyorum ama düzelecek inşallahAynı şeyleri yaşamışız ya inş geçici olacak rahat bir nefes almak istiyorum
Çok iyi olur abim eczacı yardımcı olur bana isimlerini bilirsem. Yolun düşerse tabiİnşAllah canım benim her bez değişiminde öyle görmek çok acı biliyorum ama düzelecek inşallahistersen pazartesi karışımı hazırlayan eczaneye bi sorayım ben hatırlıyor mu ya da elinde reçeteyi saklıyor mu bi faydası olur inşallah size de
Ben bir süre akşam krizler için gündüz az az da olsa sağıp süt biriktirdim ve onu verdim. Çok bir şey çıkmıyordu, 20 cc - 40 cc arası bir şey anca topluyordum. Deneyebilirsin belki mama takviyesi yerine. Zaten o arada gördüm ki o kadar çok süt emmiş ki, sebebi açlık değilmiş krizin. Uykuya dalamıyormuş bizimki, şimdi onu çözünce rahatladık. 10 günde yarım kiloyu da bu dönem aldı ama ilgisi var mıdır bilmiyorumİnşallah kilo alımı, gelişimi iyi olur. Biz biraz kurtardık gibi 2 aya yaklaştık ama ana yüreği işte. Bir yandan da gözüme çok geliyor uyuduğu saatler, acıksa uyanırdı diyorum. Bugün akşam 5 gibi girdi yine krize, saatlerce emzirdim. Biraz önce banyo ettirdim yine emdi ama artık göğüslerim yumuşadı iyice. Süt yok gibiydi 60 ml mama verdim. Mamanin ağırlığı ile uyudu şimdi. Bakalım kaç saat uyuyacak.
İnşallah ama sabaha kadar uyuduysa muhtemelen gündüz sık uyanıyor yada uyanıklık süresi biraz daha uzun oluyor. Böylece yine yeteri kadar emmiş oluyor diye düşünüyorum.Bu ikilemde ben de kalıyorum canım kaldi ki benim bebeğim 2950 dogdu ve 15. Gün doğum kilosuna ulaşamamıştı. 3. Ve 4. Haftalar kilo alımı normale döndü ama geriden geliyor tabi. Doktora sordum ama büyüyüp serpildigini görmek istiyorum seninki daha telafi ediyo o yüzden 3 saati geçirme dedi. Önceki gece 4 gıbi uyandırdim sonra uyumadi hep memede durmak istedi ve ben perişan oldum.okidoki6666 arkadaşımın da dediği gibi dün gece uyandirmadim. 12-1 gibi uyudu sonra sabah 6 gibi kendisi uyanmaya başladı alıp emzirdim. Daha dinctik daha iyiydik, ondan sonra da cok uzun uyumadi ama önceki gün olduğu gibi aşırı uykulu değildik şükür. Böyle devam etmeyi düşünüyorum, simdi emdi bolca bakalım gaz çıkarırsa yatircam kendi uyanana kadar. İkinci ay kontrolünde kilo alımı iyi olur insallah
Eşimi iş dönüşü gönderirim canımÇok iyi olur abim eczacı yardımcı olur bana isimlerini bilirsem. Yolun düşerse tabi
Bende aynısını düşünüyorum.Benimki gündüz çok fazla uyanık ve uyanık olduğu sürece neredeyse hep emiyor. O yüzden gece uyumasında problem olmaz sanırım.
Allah peygamber sabrı versin kalp ferahlığı versinAynen bebek görmeye geldiler, ne kadar kalacaklar bilmiyorum ama herseye bi lafları var şiştim. Şöyle tut, böyle yap, hemen alma biraz ağlasın vs. Kp bi de leş gibi sigara içiyor balkonda içmesine rağmen bütün ev koktu
Arada benim kızda da öyle oluyor. vicdan yapma ihtiyacı olunca uyanacak nasılsa öyle düşün. Karnı tok üşümüyor gazı yok rahatı yerindeyse uyanmak için sebebi yokturKızlar benim kızım birkaç gündür geceleri 6-7 saat uyuyor. Akşam banyo ettiriyorum, üzerine güzelce emiyor. Sabah 5 gibi ya kendi uyanıyor ya da uyanmadiysa ben uyandırıp emziriyorum. Gündüz epey uyanık kalıyor ve güzel emiyor. Gece bu kadar uzun uyuması beslenmesi açısından sorun olur mu sizce? Uyuyarak da büyür ya bebekler hani. Hem bende biraz dinlenmiş oluyorum.
Gündüz çok kısa uyuyo surekli memede canım inşallah telafi ediyodur geceyi. Bu gece 4 de uyandı mesela sonra da 8 buçukta. Hala emiyo suanİnşallah ama sabaha kadar uyuduysa muhtemelen gündüz sık uyanıyor yada uyanıklık süresi biraz daha uzun oluyor. Böylece yine yeteri kadar emmiş oluyor diye düşünüyorum.
Merhaba bildiğim kadarıyla doğru yapıyorsun. Mama miktarını az tutup memeyi çalıştırırsan sütün çoğalır onu ihmal etme. Bende biberon hatasına düştüm ama merak etme bebekleri kandırmak çok kolay hemen alışıyorlar memeyi 3-4 gün teklif etme aşık biberon kaşık ince kenarlı bardakla besle , sonra emmek ihtiyacı isticek dönücek memeye bebde öyle oldum ama memeyi teklif ettiğinde alıyorsa ver ama ağladında ısrar etme . Benim serüvenimde biberondu sonra mochinin kadehiyle besledim mama ziyan oldu çok dökülüyorsu materninin kaşık biberonu çok güzel dökülme olmuyor biraz ağlıcak ama alışıyor ağladığında kucağına al ama biberondan kesinlikle daha vermiceksin biraz sabır istiyor eğer tekrar emsin istiyorsanMerhaba, tavsiyelerinizden yararlanmak istiyorum. Anne sutunu sagarak veriyorum 30 cc yetmedigi icin 30 cc mama veriyorum. Bu sekilde ust uste yapmak ne kadar mantikli acaba. Yanlis mi yapiyorum. Veya direk mama verdigimde 60 cc veriyorum. 3 4 saatte bir oluyor genelde. Mama miktari ckk mu acaba. Bebegim biberona alisti beni emmiyor bu sebeple suan bu sekilde yapiyoruz.
Şunu farkettim ben doğum iznine ayrılana kadar her sabah işe gitmek için 5 te uyanıyordum. Benim kız şimdi böyle. Her sabah 5 gibi uyanıyor 8-9 a kadar da uyumuyor. Karnındayken işe gelince tüm gün uyuyordu sadece öğlen yemeğinde uyanıyordu sonra gene uykuya devamdı.Gündüz çok kısa uyuyo surekli memede canım inşallah telafi ediyodur geceyi. Bu gece 4 de uyandı mesela sonra da 8 buçukta. Hala emiyo suan
Uykuya nasıl daldırıyorsunuz? Bizim de gece merasimleri oluyor ve meme ağzından kayıyor geri almak için çıldırıyor. Dün 3-4 saat sürdü artık en son yatağın üstüne koydum içi geçti, zaten çıkardığı seslerden anlıyorum uykusu var. Ancak tam yorulmadan kucağımda uyutamıyorumqBen bir süre akşam krizler için gündüz az az da olsa sağıp süt biriktirdim ve onu verdim. Çok bir şey çıkmıyordu, 20 cc - 40 cc arası bir şey anca topluyordum. Deneyebilirsin belki mama takviyesi yerine. Zaten o arada gördüm ki o kadar çok süt emmiş ki, sebebi açlık değilmiş krizin. Uykuya dalamıyormuş bizimki, şimdi onu çözünce rahatladık. 10 günde yarım kiloyu da bu dönem aldı ama ilgisi var mıdır bilmiyorum
Beşiklere tepki olarak doğmuşlarSizin bebekler beşikte uyuyor mu?
Evet genelde sabah namazi saatinde kalkiyordum namazdan sonra yattigimda kıpır kıpır oluyodu, sonra uyuyodum ama öğlene kadarŞunu farkettim ben doğum iznine ayrılana kadar her sabah işe gitmek için 5 te uyanıyordum. Benim kız şimdi böyle. Her sabah 5 gibi uyanıyor 8-9 a kadar da uyumuyor. Karnındayken işe gelince tüm gün uyuyordu sadece öğlen yemeğinde uyanıyordu sonra gene uykuya devamdı.
Sen de hamileyken böyle bir rutinin vardıysa ona istinaden yapıyor olabilir. Yani içerde nasılsa dışarda da aynı
Oğlumdan kalan oyun halısı var. Yaklaşık bir haftadır kullanmaya başladık. İlgisi var oyuncaklara. Gülücükler atıyor içindeyken. Eğer oyun halısı yoksa çok tavsiye ederim kızlar. Kesinlikle gereksiz birşey değil. Oğlumda da çok kullandım,kızımda da kullanacağım belli yaniCanlarım 29 Ekim Cuma günü Bim e anakucağı mama sandalyesi aktivite halısı oyuncak kıyafet falan geliyor bilginiz olsun
Dediğin gibi bizimkinin de sebebi açlık değil de uykuya dalamama hali sanırım. 2 gündür ağlaması da iyice değişti. Sanki bir yerine bir şey olmuş gibi bağıra bağıra ağlıyor, biranda da susuyor. Ama gaz değil derdi. Ona eminim, çünkü gaz çıkarmasa da durduk yere susuyor biranda. Ben biberonu tümden çıkarmak istedim hayatımızdan. O yüzden 1 haftadır süt de sağmadım, dün baktım göğüslerim yumuşak süt de yok gibi, mecbur mama verdim.Ben bir süre akşam krizler için gündüz az az da olsa sağıp süt biriktirdim ve onu verdim. Çok bir şey çıkmıyordu, 20 cc - 40 cc arası bir şey anca topluyordum. Deneyebilirsin belki mama takviyesi yerine. Zaten o arada gördüm ki o kadar çok süt emmiş ki, sebebi açlık değilmiş krizin. Uykuya dalamıyormuş bizimki, şimdi onu çözünce rahatladık. 10 günde yarım kiloyu da bu dönem aldı ama ilgisi var mıdır bilmiyorum
Benim bebegimde yenidogan ve şuan geceleri 4 saat falan uyuyor. Ilk zamanlar 2 saatte son dönemde de 3 saatte kaldırıyordum. Şimdilerde alarmı 4 saate kuruyorum genelde kendisi beni uyandırıyorEvet senin mesajlarını da okumuştum. Senin bebeğin daha küçük hem de. Yanlış bir şey yapmaktan korkuyor işte insan. Gündüz sürekli emdiği için içimi rahatlatmaya çalışıyorum ben de.
Anne babayla yatmayı daha çok sevdi bebislerBeşiklere tepki olarak doğmuşlarannem gidene kadar beşikte uyusun diye resmen inatlaşmışım şimdi fark ediyorum. Pes edip reflü yatağıyla aramıza aldım hala sık uyansa da iyice sızıp yatarsa beşikteki gibi kalkıp durmuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?