2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Benim kız bir gün önce sadece anne sütüyle 7 saat uyudu, dün sütüm az gibi olunca, tümden çekmiş sanırım mecbur mama verdim 5 saat uyudu. 4 saat gayet iyi tabi. Gece uykusu iyi olursa bebek de anne de rahatlıyor.

5S yöntemi nedir canım? Ağlayan bebeği sakinleştirmek için mi?
Evet, kolik bebekleri de sakinleştiriyormuş bu yöntem. Ağlamıyorsa, daha kolay sakinleşiyorlar tabi. Kundak (kollar düz ve sıkı bir kundak), yan veya yüz üstü yatış, beyaz gürültü (bebek ağlıyorsa en az onun ağlama sesi kadar yüksek olmalıymış, yine de çok yüksel olmamalı, beyaz gürültü yerine ŞŞŞŞ sesi de kullanılabilirmiş), sallama ve emme.
Bir de böyle uyutup yatağına yatırmayı öğrenebilirsem süper olacak

Ya böyle yapış yapış sümüksü bir kaka, buraya resim koymayayım şimdi google da var, yüzünde veya vücudunda isilik gibi şeyler oluyorsa cilt tepkili oluyor alerjisi, eğer kakasında mukus, ishal veya kabız ise bebek bağırsak tepkili oluyor. Bağırsak tepkili ise alerjisi çabuk belli oluyor fakat diyeti çok zor, ilk çocuğumun bir yılı nasıl geçti bilmiyorum dua edelim çıkmasın alerji.

Kızlar bebişleriniz günde kaç defa kaka yapıyor
Kaka düzeni hic belli olmaz canım. Benimki günde iki kez yapardı uzun süre öyle devam etti ama son bir haftadir falan iki günde bir yapmaya başladı. Cok da sancılı gazli olmaya başladı. Düzen yok sürekli değişiyor yani

Bizim kız gece gündüz 2 saatte bir uyanıyor çok nadir 2.5 3 saat uyuduğu oldu aralıkları 3 e çekse sevineceğim valla, maşallah sizin bebislere
İnşallah güzel uykuları olsun kızının başlarda gece 1,5-2 saatte uyanıyordu kızım, sonradan derin uyumaya başladı. Belki zamanla sizde de değişir.

Kızlar bebisleri kalça çıkıklığı testine götürdünüz mü? Bizim yarın 28.günumüz götürecektik hastaneyi aradım önce çocuk doktoruna götürüp ordan talep oluşturmak gerektiğini söyledi. Bir önceki kontrolde doktorumuz hiç böyle bir şey söylemedi ne zaman getireceğimizi sordu hatta bana da uğrayın dedi. Yarın da kendisi dolu gidemiyoruz. Ne zamana kadar gidebiliyoruz bilginiz var mı duruma göre başka doktora randevu alacağız.

Bazıları 1.ay bazıları 2.ay diyor canim biz 1.ayda yaptırdık bir görüş birliği yok burdan okuduklarimizdan anladığımız

Bana ortopedi doktoru 5.hafta dedi ama doktorumuzla randevumuza 2 hafta var 8.haftaya denk geliyor ozaman gelin dedi fark etmiyor bence

Bizimki de son 3 gündür falan günde 1 defa yapmaya başladı en son dün akşam yaptı ama yapıncada baya bi yapmış oluyo resmen göbeğine kadar gelmişti

Tam bir zaman yok sanırım. Herkese farklı bir şey söylüyor doktorlar. Bana 2 ay dolunca dediler. Randevu tarihinde kızım 2 ay 20 günlük olacak. Eşime 4 aya kadar yapılır, sorun olmaz demişler hastaneden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…