2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Doktorun cevabını buraya yazar mısın? Bizim kontrole daha var çünkü. Dün gece 5 saat uyudu, 5 saat e alıştım da fazlası olunca içim rahat etmiyor.

Sizin bebekler beşikte uyuyor mu?
Bizimki geceleri sorunsuz uyuyor. Genelde emerken uykuya dalıyor direk beşiğe koyuyorum uyumaya devam ediyor. Bazen uyanıyor ama ellemiyorum kendi kendine yine uyumaya devam ediyor. Gündüzleri de sırt üstü yatırmaya çalıştığım için koltuğa yatırıp başını destekliyorum. Salondaki besigimizde de uyuduğu zamanlar oldu sorun yaşamadık.

Doktorun cevabını buraya yazar mısın? Bizim kontrole daha var çünkü. Dün gece 5 saat uyudu, 5 saat e alıştım da fazlası olunca içim rahat etmiyor.
Yazarım tabiki. Siz maşallah neredeyse 2 aylık olmuşsunuz. Bencede uyumasinda bir sorun yok ama biz rahat edemiyoruz. Detaylıca sorup yazicam burayada

Yumuşakta olsa süt oluyormus çektikçe geliyormuş ağzına

Gündüz çok kısa uyuyo surekli memede canım inşallah telafi ediyodur geceyi. Bu gece 4 de uyandı mesela sonra da 8 buçukta. Hala emiyo suan
İşte benimkide hemen hemen böyle saat 10-11 arası uyuyor gece 2-3 gibi uyanıyor bir sonraki uyanma sabah 6 oluyor saat 10-11 gibi uyuyor. Yani uyanıklık süresi uzun oluyor sürekli memede oluyor. Meme yetmezse takviye mama veriyorum ama şu iki gündür mama istemiyor sadece memede duracakmış ağzının içinde emmiyorda. Benimle olmak istiyor sadece.

Ortalama bizimki de öyle canım. Gündüzleri memede uyuyor yatirinca geri uyanıyor, çocuk gündüzü gündüz gibi geceyi gece gibi yaşamaya başladı çok şükür ama keske gündüz de 1-2 kez uzun uyusa da dinlensem diyorum

Biz slingle çözdük işi. Saatlerce memede sinirli sinirli takılıyordu yoksa. Şimdi slinge koyunca uyuyor direkt. Gece de 9-10 gibi yatağa gidiyoruz. Yatarak emzirirken uyuyor, öyle birlikte uyuyoruz tüm gece. Ama beşiğe falan koyamıyoruz, 2-3 dk sonra uyanıp ağlıyor. Veya yatakta yanından kalkarsam, derin de uyusa ağlamaya başlıyor. Şimdilik uyusun da nasıl uyursa uyusun diye ellemiyorum ama bir yerde çözmek lazım bu işi de
Ağlaması bizde de değişti, çığlık atıyor bir de arada ağlarken Bazen gülüyorum ama ağlarken içim gidiyor ya.
Ben de başlarda gaz sandım, damla falan da aldık ama yok gaz değil. Dediğim gibi bir gün öyle bir kustu ki, yumuşak memeyle o kadar süt gidebildiyse midesine, aç olamaz dedim
Bugün 5 S yöntemini denedim, sakinleşiyor ama uykuya dalmıyor. Onu da deneyebilirsin bir. Zaten açsa mümkün değil susmuyor.

Emerken uyumuyor mu yatarak emzirsen

Daha erken mümkünse bebeğini tekrar memeye alıştır. Sütün çokken sağıp ver dediler yapmadım zaten mama veriyorum birde sütü sağarsam emmez diye düşündüm. Meme alıştır ki anne bebek bağı kuvvetlensin. Ben 30 cc veriyordum 15 günlükken günde 60 cc yada 90 cc veriyordum. Şimdi ise beni emmiyi daha çok seviyor mamayı çok istemiyor.

Maşallah bizimkinin gündüz uzun uyuduğu oluyor şimdi yatırdım bende çok uzun süre uyanık kaldı bide banyo yaptı yoruldu. Muhtemelen uzun süre uyuycak kalkıp işimi yapıcam. İnşallah bi kaç hafta sonra tam oturur yerine uyku düzenleri ilk 2 ay yoracaklar belliki. Gece bizimki uyanıyor ama emip geri uyuyor gece yormuyor beni. Sabah 6’dan sonra yormaya başlıyor. İnşallah ilerde güzel bir düzen oturtur yoksa işim zor. 1 ay sonra benim doğum izni bitiyor.

Yaaa şenindeymiş öyle bizimkide sabah 6 dan sonra yoruyor uyumuyo daha hafif uyuyup uyanıyor öğlen 12 ye kadar hep huzursuz sonrasında yatıyor rahatım

İşitme testini zaten hastane yapıyor. Onun bağırması çocuğun irkilmesine sebep olur ya cidden şu takma isimlere ayar oluyorum seninki ne diyor. B iznim kv de hep takma isim sıfatlarla hitap ediyo bir kere bile kıza ismiyle hitap etmedi. Minik tavşan bok lu dana elma kurdu küçük tırtıl cüce bücür ufaklık mübarek Darıca hayvanat bahçesine dönderdi .

Yumuşakta olsa süt oluyormus çektikçe geliyormuş ağzına
Aslında süt zaten depolanan bir şey değil, bebek emdikce geliyor. Ama sürekli emdi, yumuşadı göğsüm ve yutkunmasini falan hissedemedim. Göğsümü sıktım, süt gelmedi. Iyice boşaltmış benim minik boncuğum. Saat 12 yi buldu uyuması. Sürekli olan bir durum değil de arada oluyor demek ki böyle.

Birimde oyun halımız var kuzenim hediye almıştı. Şuan 28 günlük erken diye düşündüm seninki ne zaman başladı oynamaya

5S yöntemi nedir canım? Ağlayan bebeği sakinleştirmek için mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…