- 17 Haziran 2015
- 5.120
- 10.789
- 448
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #38.601
Doktorun cevabını buraya yazar mısın? Bizim kontrole daha var çünkü. Dün gece 5 saat uyudu, 5 saat e alıştım da fazlası olunca içim rahat etmiyor.Benim bebegimde yenidogan ve şuan geceleri 4 saat falan uyuyor. Ilk zamanlar 2 saatte son dönemde de 3 saatte kaldırıyordum. Şimdilerde alarmı 4 saate kuruyorum genelde kendisi beni uyandırıyoryarın kontrole gideceğiz orda doktora soracağım artık geceleri kendi uyanmasını bekleyeyim mi diye. Bende gündüzleri çok iyi emdiği için geceleri uyusun istiyorum ama senin gibi de içim rahat etmiyor
Bizimki geceleri sorunsuz uyuyor. Genelde emerken uykuya dalıyor direk beşiğe koyuyorum uyumaya devam ediyor. Bazen uyanıyor ama ellemiyorum kendi kendine yine uyumaya devam ediyor. Gündüzleri de sırt üstü yatırmaya çalıştığım için koltuğa yatırıp başını destekliyorum. Salondaki besigimizde de uyuduğu zamanlar oldu sorun yaşamadık.Sizin bebekler beşikte uyuyor mu?
Yazarım tabiki. Siz maşallah neredeyse 2 aylık olmuşsunuz. Bencede uyumasinda bir sorun yok ama biz rahat edemiyoruz. Detaylıca sorup yazicam burayadaDoktorun cevabını buraya yazar mısın? Bizim kontrole daha var çünkü. Dün gece 5 saat uyudu, 5 saat e alıştım da fazlası olunca içim rahat etmiyor.
Bende temizliyorum serum fizyolojikle rahat ediyor bebişBen bir doktor videosunda burun tıkanıklığının ani bebek ölümüne yol açtığını duydum tıkanınca bebek birden nefes almayı bırakıyormuş Allah korusun
Yumuşakta olsa süt oluyormus çektikçe geliyormuş ağzınaDediğin gibi bizimkinin de sebebi açlık değil de uykuya dalamama hali sanırım. 2 gündür ağlaması da iyice değişti. Sanki bir yerine bir şey olmuş gibi bağıra bağıra ağlıyor, biranda da susuyor. Ama gaz değil derdi. Ona eminim, çünkü gaz çıkarmasa da durduk yere susuyor biranda. Ben biberonu tümden çıkarmak istedim hayatımızdan. O yüzden 1 haftadır süt de sağmadım, dün baktım göğüslerim yumuşak süt de yok gibi, mecbur mama verdim.
İşte benimkide hemen hemen böyle saat 10-11 arası uyuyor gece 2-3 gibi uyanıyor bir sonraki uyanma sabah 6 oluyor saat 10-11 gibi uyuyor. Yani uyanıklık süresi uzun oluyor sürekli memede oluyor. Meme yetmezse takviye mama veriyorum ama şu iki gündür mama istemiyor sadece memede duracakmış ağzının içinde emmiyorda. Benimle olmak istiyor sadece.Gündüz çok kısa uyuyo surekli memede canım inşallah telafi ediyodur geceyi. Bu gece 4 de uyandı mesela sonra da 8 buçukta. Hala emiyo suan
Ortalama bizimki de öyle canım. Gündüzleri memede uyuyor yatirinca geri uyanıyor, çocuk gündüzü gündüz gibi geceyi gece gibi yaşamaya başladı çok şükür ama keske gündüz de 1-2 kez uzun uyusa da dinlensem diyorumİşte benimkide hemen hemen böyle saat 10-11 arası uyuyor gece 2-3 gibi uyanıyor bir sonraki uyanma sabah 6 oluyor saat 10-11 gibi uyuyor. Yani uyanıklık süresi uzun oluyor sürekli memede oluyor. Meme yetmezse takviye mama veriyorum ama şu iki gündür mama istemiyor sadece memede duracakmış ağzının içinde emmiyorda. Benimle olmak istiyor sadece.
Biz slingle çözdük işi. Saatlerce memede sinirli sinirli takılıyordu yoksa. Şimdi slinge koyunca uyuyor direkt. Gece de 9-10 gibi yatağa gidiyoruz. Yatarak emzirirken uyuyor, öyle birlikte uyuyoruz tüm gece. Ama beşiğe falan koyamıyoruz, 2-3 dk sonra uyanıp ağlıyor. Veya yatakta yanından kalkarsam, derin de uyusa ağlamaya başlıyor. Şimdilik uyusun da nasıl uyursa uyusun diye ellemiyorum ama bir yerde çözmek lazım bu işi deUykuya nasıl daldırıyorsunuz? Bizim de gece merasimleri oluyor ve meme ağzından kayıyor geri almak için çıldırıyor. Dün 3-4 saat sürdü artık en son yatağın üstüne koydum içi geçti, zaten çıkardığı seslerden anlıyorum uykusu var. Ancak tam yorulmadan kucağımda uyutamıyorumq
Ağlaması bizde de değişti, çığlık atıyor bir de arada ağlarkenDediğin gibi bizimkinin de sebebi açlık değil de uykuya dalamama hali sanırım. 2 gündür ağlaması da iyice değişti. Sanki bir yerine bir şey olmuş gibi bağıra bağıra ağlıyor, biranda da susuyor. Ama gaz değil derdi. Ona eminim, çünkü gaz çıkarmasa da durduk yere susuyor biranda. Ben biberonu tümden çıkarmak istedim hayatımızdan. O yüzden 1 haftadır süt de sağmadım, dün baktım göğüslerim yumuşak süt de yok gibi, mecbur mama verdim.
Emerken uyumuyor mu yatarak emzirsenUykuya nasıl daldırıyorsunuz? Bizim de gece merasimleri oluyor ve meme ağzından kayıyor geri almak için çıldırıyor. Dün 3-4 saat sürdü artık en son yatağın üstüne koydum içi geçti, zaten çıkardığı seslerden anlıyorum uykusu var. Ancak tam yorulmadan kucağımda uyutamıyorumq
Daha erken mümkünse bebeğini tekrar memeye alıştır. Sütün çokken sağıp ver dediler yapmadım zaten mama veriyorum birde sütü sağarsam emmez diye düşündüm. Meme alıştır ki anne bebek bağı kuvvetlensin. Ben 30 cc veriyordum 15 günlükken günde 60 cc yada 90 cc veriyordum. Şimdi ise beni emmiyi daha çok seviyor mamayı çok istemiyor.Merhaba, tavsiyelerinizden yararlanmak istiyorum. Anne sutunu sagarak veriyorum 30 cc yetmedigi icin 30 cc mama veriyorum. Bu sekilde ust uste yapmak ne kadar mantikli acaba. Yanlis mi yapiyorum. Veya direk mama verdigimde 60 cc veriyorum. 3 4 saatte bir oluyor genelde. Mama miktari ckk mu acaba. Bebegim biberona alisti beni emmiyor bu sebeple suan bu sekilde yapiyoruz.
Maşallah bizimkinin gündüz uzun uyuduğu oluyor şimdi yatırdım bende çok uzun süre uyanık kaldı bide banyo yaptı yoruldu. Muhtemelen uzun süre uyuycak kalkıp işimi yapıcam. İnşallah bi kaç hafta sonra tam oturur yerine uyku düzenleri ilk 2 ay yoracaklar belliki. Gece bizimki uyanıyor ama emip geri uyuyor gece yormuyor beni. Sabah 6’dan sonra yormaya başlıyor. İnşallah ilerde güzel bir düzen oturtur yoksa işim zor. 1 ay sonra benim doğum izni bitiyor.Ortalama bizimki de öyle canım. Gündüzleri memede uyuyor yatirinca geri uyanıyor, çocuk gündüzü gündüz gibi geceyi gece gibi yaşamaya başladı çok şükür ama keske gündüz de 1-2 kez uzun uyusa da dinlensem diyorum
Uyuyor aslında ama bu hafta gece 12-1 olunca uyumamaya başladı. Bu aralar öyle rezil uyuyoruz ki kah kucağımda kah yanımda. Nasıl çözeceğiz bilmiyorumEmerken uyumuyor mu yatarak emzirsen
Doğumdan sonra daha bi aşk istiyorlar sanırımBende öyle yapıyordum ama eşim yanında oturmamı istiyor.Buram buram aşk
Yaaa şenindeymiş öyle bizimkide sabah 6 dan sonra yoruyor uyumuyo daha hafif uyuyup uyanıyor öğlen 12 ye kadar hep huzursuz sonrasında yatıyor rahatımMaşallah bizimkinin gündüz uzun uyuduğu oluyor şimdi yatırdım bende çok uzun süre uyanık kaldı bide banyo yaptı yoruldu. Muhtemelen uzun süre uyuycak kalkıp işimi yapıcam. İnşallah bi kaç hafta sonra tam oturur yerine uyku düzenleri ilk 2 ay yoracaklar belliki. Gece bizimki uyanıyor ama emip geri uyuyor gece yormuyor beni. Sabah 6’dan sonra yormaya başlıyor. İnşallah ilerde güzel bir düzen oturtur yoksa işim zor. 1 ay sonra benim doğum izni bitiyor.
İşitme testini zaten hastane yapıyor. Onun bağırması çocuğun irkilmesine sebep olurHaha kankalik mi? Yok ya mumkun degil. Hamileligimin son donemlerinde cok bilenmistim, azalsa da devam ediyor.
Altli ustluyuz, hamileligimin son iki haftasinda bel agrisindan butun gun yattigimi bildigi halde bir gun bakmayan kadin; her gün ya telefondan, ya kapiya damlayip darliyor beni "ağlıyor, niye agladi?" diye. Bebek yani, aglayacak. Sebep mi sayalim illa her seferinde? Kapiyi acmayinca da bekliyor, "niye acmadin?" diyor.
Bir de saçma sapan takma isimlerle, sifatlarla sesleniyor kiza. Yüksek sesle bagiriyor filan, isitmesini test ediyormus. Terslememe az kaldi.
Aksamlari esim yarim saatligine indiriyor gorsunler diye. Sirf o laflarini duyup sinirlenmemek icin inmiyorum. Her seye karisiyor, cocuktan once mudahale edemiyordu evin icine. Cocuk sahibi olmak ailelerle iliskilerde yeni bir levelmis, gormus oldum. 5. ayda ise donecegim icin yarim gün o bakacak sanirimSimdiden düşünüp huzunlenmeye basladim.
Anam ne tutmusum icimde, biri sorsun diye bekliyormusum resmen
Beraber buyutelim, ben varim : )
Gelmemelerini neye borçlusunBugüne kadar ilk kez geliyorlarsa az çok ilişkinizi tahmin ediyorum canım Allah sabır versin gerçekten benimkiler gelmiyor çok şükür ama ihtimali bile kanımı çekiyor
Aslında süt zaten depolanan bir şey değil, bebek emdikce geliyor. Ama sürekli emdi, yumuşadı göğsüm ve yutkunmasini falan hissedemedim. Göğsümü sıktım, süt gelmedi. Iyice boşaltmış benim minik boncuğum. Saat 12 yi buldu uyuması. Sürekli olan bir durum değil de arada oluyor demek ki böyle.Yumuşakta olsa süt oluyormus çektikçe geliyormuş ağzına
Birimde oyun halımız var kuzenim hediye almıştı. Şuan 28 günlük erken diye düşündüm seninki ne zaman başladı oynamayaOğlumdan kalan oyun halısı var. Yaklaşık bir haftadır kullanmaya başladık. İlgisi var oyuncaklara. Gülücükler atıyor içindeyken. Eğer oyun halısı yoksa çok tavsiye ederim kızlar. Kesinlikle gereksiz birşey değil. Oğlumda da çok kullandım,kızımda da kullanacağım belli yani
5S yöntemi nedir canım? Ağlayan bebeği sakinleştirmek için mi?Ağlaması bizde de değişti, çığlık atıyor bir de arada ağlarkenBazen gülüyorum ama ağlarken içim gidiyor ya.
Ben de başlarda gaz sandım, damla falan da aldık ama yok gaz değil. Dediğim gibi bir gün öyle bir kustu ki, yumuşak memeyle o kadar süt gidebildiyse midesine, aç olamaz dedim
Bugün 5 S yöntemini denedim, sakinleşiyor ama uykuya dalmıyor. Onu da deneyebilirsin bir. Zaten açsa mümkün değil susmuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?