2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Benimki hic uyumuyo gündüz.. sürekli memede. Uyuyor diye yatiriyorum hemen uyaniyor mızmız oluyor tekrar memeye alana kadar hatta ağlıyor biraz geciktirirsem. Bu saate kadar toplamda 1 saat uyumadi
Memede benimküde uyuyakalıyor yatırıyorum hop gözler boncuk bebeğiniz kaç günlük

Atak dönemindeyiz sanırım inş öyledir

Acı elama yapı ada çayı yağı olmasın canım ben aldım gaz içün ayak altlarına sürüyorum ayrıca biogaia da kullanıyorum

Kızlar pamuğun kız bebeklerde kullanılmaması gerekiyormuş. Pamuğun küçük parçacıkları idrar deliğinin içine girerse çok feci ağrı yaparmış ve enfeksiyona sebep olurmuş. Bn kağıt havluyu suyla ıslatıp siliyorum.

Bende pamuk ve suyla siliyorum ama cildimiz çok hassas bezimiz de prima, sürekli degistiriyorum kuruluyorum havalandırmaya çalışıyorum ama yine de kızarıyor bakalım geçer inşallah.
Makat mı kızarıyor bende doğduğundan beri ıslak mendil kullanmadım

Bildiğimiz pamukmu dediğin? Ben temizkeme pamuğu kullanıyorum geniş düz olan

Benimki hic uyumuyo gündüz.. sürekli memede. Uyuyor diye yatiriyorum hemen uyaniyor mızmız oluyor tekrar memeye alana kadar hatta ağlıyor biraz geciktirirsem. Bu saate kadar toplamda 1 saat uyumadi

Benimki uyuyor ama sadece kucakta. Beşiğe koyduğumuz saniye uyanıyor. Uykusunu alsın diye kucakta uyutuyoruz mecbur.

Aynen biz de oyleyiz. Gece de oyle yataga koyunca uyaniyor. Simdi de kucagimda. Aksam 8den beri 5 defa uyutup yatagina koydum uyandi

Kendimi gördüm bilsek besik almazdik

Memede benimküde uyuyakalıyor yatırıyorum hop gözler boncuk bebeğiniz kaç günlük
Kızlar mutlu bir sabahtan bildiriyorum kızım sadece ilk hafta yatmıştı beşikte, sonra hep memede uyudu. Anne yanı beşiği sehpa olarak kullanıyordum Buraya yazmıştım gündüzleri slingle çözdük işi diye. Birkaç gündür 5S yöntemini deniyorum. İlk beşiğe koyduğumda 10 dk uyudu, bazen hiç durmadı ama zamanla durum değişti. Dün gece saat 2:30’da ben perişan olunca eşim aldı. Sonra bir baktım beşiğe yatırdı gelip ve yaklaşık 1 saat uyudu. Sonra 2 kere daha kundaklayıp uyutup yatırdım, 1,5’ar saat uyudu tabi henüz ilk gün, bu bebelerin sağı solu belli olmaz Ama sanki 5S işe yarıyor gibi. 2-3 kez deneyip bırakmayın ama, bir süre deneyin şansınızı. Umarım işe yarar sizde de.

K Kbo4 sizin halinizi görünce anam kocamada ailesinede daha bi şükrediyorum elin gavuru ben doğumda geldi bekledi uykusuz kaldı. Ardından bebek görmeye geldiker ev dağınık bebeğin var meşgulsun sen işine bak biz çayımızı kahvemizi alırız dediler. Hele ki görümcemin biri bebeğimin herşeyini aldı bi heyecanlı ki. Eltim geldi yanıma sen yorgun uykusuzdan uyu ben bebeğe bakarım diyor. Kp para verdi kendine bişeyler al bunla diyor. Walla ikinci şansınız olursa gavur alın kızlar. Benim anamda arıyor sen beni niye aramıyorsun diyor herkes hergün arıyor tlf konuşmaya vaktim yok ki benim uzun uzadıya eşimin ailesi kendi ailemden daha anlayışlı yeminle.

Atak dönemündeyiz sanırım bebek uyutucusunu açıyorum önceden hiç açmazdım şiödi onsuz dalamuyor

Teşekkürler bilgi için. Bu bahsettiğimiz pamuklar bebek temizleme pamuğu olarak geçiyor, makyaj pamuğu gibi yüzeyleri. Parçacık kalamaz bunlarda, normal pamuk gibi değil. Ama yanılıp normal pamuk kullanmamak lazım demek ki

Valla çok şanslısın ne diyeyim eşimin ailesi iyilik konusunda çok iyi eli de acıktır hepsinin ama işte huy diye de bir şey var engel olamıyorsun kv de kıskançlık diz boyu annem çocuğun fotolarını çekince kalkıp hemen o da çekerdi diğer konulara hiç girmiyorum bile yardımı geçtim çocuğunu kucağına alıştırma kucağına alışmış üşüyor bu çocuk hasta olucak gezen civciv kilo alır kucakta gezen zayıflar gibi gibi gibi bir sürü şey duydum. Yardım vs istemiyorum müdahale etmeye kalkmasınlar yeter cidden elin yabancısı daha anlayışlı ya benimde en büyük şansım eşim valla o böyle olmasa cidden yuva yıkılır böyle şeylerden

Makat mı kızarıyor bende doğduğundan beri ıslak mendil kullanmadım
Makat ve etrafı kızarıyor. Suan baya hafifledi çok şükür inşallah tekrarlamaz. Bende hiç ıslak mendil kullanmadım

Biz de bugün 2. ay aşılarımızı olduk sağlık ocağında biri koldan ikisi bacaktan oldu bebeğimi silinge koyup götürdüm ilk defa eşim ve görümcem olmadan tek başıma bebeğimle dışarı çıktım bere hırka patik giydirdim üşümesin diye iyice sardım sağlık ocağı evimize yakın evden çıkmadan mamasını da içirdim bebek çantasını yanıma almadım sadece emziğini ve mendilini aldım aşı olup hemen eve geldik aşı olurken ağladı ama sonra hemen sustu evde gülücükler atarak uyudu meleğim hemşire 3 gün bebeği yıkama koluna dikkat et bugün üstünü değiştirme yarası sulanabilir kabuk olabilir hiç dokunmayın bir yaşına kadar sürebilir iyileşmesi dedi ateşi çıkarsa huzursuz olursa bir çay kaşığı calpol verebilirsin dedi bir de 3. ayda özel ücretli aşı varmış Rota aşısı 3. ve 5.ay da vuruluyormuş ateş isal yapan rota virüsü ne karşı 6 yaşa kadar koruyuculuğu varmış biz yaptıracağız kilosunu da ölçtü 4800 olmuş iyi kilo almış dedi öğleden sonra hastanede kalça ultrasonu çekilecek ve doktor kontrolümüz var inşallah onlar da iyi geçer güzel sonuçlar çıkar

Son düzenleme:
Evet canım degistirdim 1 paket canbebe aldım ama o sırada zaten pişiği geçmiş gibi bir şeydi. Sonra misafirlikte altını değiştiremedim ev çok soğuktu diye eve gelince yine kızarmıştı. Teni çok hassas bizim bebişin olabildiğince sık degistiriyorum.

42 günlük. Yaklasik 1 hafta 10 gündür bu sekilde gündüz uykusu hic yok, aksam 8-9 arasi uzun uyumak istiyor onu da ben istemiyorum uyandirmaya calsiiyorum gece uykusu gecikmesin diye ama genelde 12-1 arasi uyuyor benimki tüm gece uyuyor o yüzden de gündüz uykusu pek yok sanırım

Bizimde 1.ay aşımız var yarın götüreceğiz babamız çalışıyor diye. Korkuyorum ateşi vs çıkar diye inşallah bir şey olmaz ya. Rota ve menenjit aşısını bizde yaptıracağız gerçekten önemli 2 aşı imkanı olan yaptırmalı ❤

1. ay aşımızda ateş olmamıştı normal geçti inşallah sizin de öyle olur evet biz de Rotayı ve Menenjiti yaptıracağız

Gece uyuması daha iyi aslında ama gündüz uyuyunca da insan işini gücünü falan yapabiliyor yoksa her iş kalıyor ben gündüz uyutuyorum gece babasına baktırıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…