2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Bence sever canım dönence müzik sallanma tam onlara göre bende babymall dan aldım 1.999 TL yazıyordu İnternet sayfasında ancak 1600 TL ye düşmüştü mağazasında aklında bulunsun
Aaa öyle mi ben çoğu şeyi baby mall den alıyorum hep bi bakıp araştırayım sağolasın cnm

Kızlar bugün 40 günlük oldu. 3250 doğmuştu. Şimdi 5 kg olmuş 1.750 kg almış . Çok mu kilo alıyor acaba
Maşallah canım.. bugün bi emzirme danışmanı dedi ki eger mama+meme gidiyosaniz ve bebek ortalamanin üstünde kilo alıyorsa mamayı azaltın daha cok anne sütü ağırlıklı devam etmeye çalışın kontrollü olarak.. ama doktorun ne der bilmiyorum tabi

Maşallah bebişe
Aha merak ettiğim konular gelmeye başlamış
Ben de bebem 3 saatte bir uyanmaya başladı diye sevinirken o kitapta da diyordu, Fransız bebeler en geç 2-3 ay içinde gece deliksiz uyuyorlarmış. Peki gecenin körünce avaz avaz bağıran bebemizi nasıl sakinleştirip uyutacakmışız?

12 kg'a kadar sallama yapıyormuş canım sonrasında da yine kullanıyor kilo çok olunca motor yeterli gelmiyor demiş satış yapan arkadaş tahmini 9 ay 1 yaşa kadar kullanılıyormuş bence değer o yüzden
12 kg iyiymiş aslında. Dönüşte bir bakalım biz de teşekkür ederiz
Bir de babybjörn var aklımda ama deneme şansımızın olmaması kötü bir de ben çok kararsız bir insanım zaten. Tek tip olsaydı da alıp geçseydik

Bebegimin genzi dolu dun bu serum sekilnde fizyolojik su yazdi doktor dun 2 kere yaptik cok dolu cunku hapsiriyordu surekli smdi oksuruk basladi genzi akiyo sanirim temizliyorum burnunu ama bu oksuruge ne yapabilirim ki icim gidiyo oksururken

Tek tek cevap vermeyeyim ama kilo konusunda yalnız değişmişim çok kandırılmış gibi hissediyorum, 14 kg kadar normal dediler, hemen verirsin dediler, kiloların hepsi kaldı. Bir de 2 sene içinde dönersin eski haline diyorlar, 2 sene mi hemenmiş
Kilo verenlere de helal olsun valla, darısı başımıza

Kesinlikle haklısın, bende senin gibi düşünüyorum. Ama gelde burdakilere anlat işte Bu zamana kadar hiç kültür farkını hissetmemistim, çocuk olunca başladı.
Burda aileler arasında bile kültür farkı bazen oluyor ama senin durumun gerçekten çok zor. Allah yardımcın olsun. Çocuk konusunda zaten hassasız, bir de böyle karışmaları üzücü.

Ya bazen o kadar sütüm olmuyor ki mecbur kalıyorum mama veriyorum vermezsem ortalığı ayağa kaldırıyor o biçim bir ağlama direniyorum meme veriyorum memeyle savaşıyor savaşıyor

Ya bazen o kadar sütüm olmuyor ki mecbur kalıyorum mama veriyorum vermezsem ortalığı ayağa kaldırıyor o biçim bir ağlama direniyorum meme veriyorum memeyle savaşıyor savaşıyor
Canım aslında mama verdikce sütün de azalıyor biraz emzirme danışmanlığı alsan sütün artar mamayi en aza indirebilirsin yol yakınken. Maddi durumun müsaitse Dilruba demirezer i tavsiye ederim. Dm atınca da yardımcı olmaya çalışıyor ama biraz uzun bi süreç olacaksa devami gelecekse danışmanlık almak daha mantıklı tabi dm den dönene kadar zaman geçer..

Aynen bu soruyu sordum, çok agliyorsa kucagina alıyorsun ve susuyorsa geri yatagina koyup odadan çıkıyorsun ve susmasını bekliyorsun dediler. Susmuyorsa bir problemi olabilirmis. 3 hafta çok zormuş alışmak ama sonra düzene giriyormuş.
Kucağa sadece bebeği besledikten sonra alıyorlar, Max 1 saat. Sonra hoop yatağa.
Disiplini ilk aylarda vermezsen sonrası çok zor dediler. Off ne yapicam bilmiyorum
Benim için çok zor çünkü biz böyle alismadik tr de ve analık cidden farklı! Sonra türk bebeleri ve Fransızları karsilastiriyorum, bizimkiler azman gibi, bunları ki sakin Acaba dediğimde oluyor yani

Vallahi bilmiyorum ki ne yapacağımı şaşırdım en başından beri benim doğru düzgün sütüm yok. Sabah kalktığımdan beri üç defa emziğirebildim birini 15 dakika emdi birini 10 dakika emdi birini 5 dakika emdi devam mamayla doydu işte malt içecekler çaylar otlar her şeyi içtim denedim. Olmadı dediğin gibi yapayım

Benim de 1 aydan sonra azaldi. Bebegim en başından beri kilo da alamadi. Ememedi dogru düzgün. Hem dilruba hanima hem baska emzirme danışmanlarina danıştım hep takip ettim. Ben de günde 1 kez yatmadan mama veriyorum bazen 50 ml bazen daha az daha cok degisiyor ama aksama kadar memede duruyo oglum. Suan bile emzirirken yazıyorum. Emzirdikce cogalir canim meme boş olmaz hep o danışmanlarin bilgileri ile hareket ediyorum. Dilruba hanımın kendi ürünleri var süt artırıcı olarak ve onlari nasil kullanacagini da anlatıyor cok da iddiali ürünleri konusunda. Ben almadim ama alanların msjlarindan çıkardım bunu. Bence yapabilirsin bi şansını denemeni tavsiye ederim

Yazdim ama cevap veren olmadi bebegimin genzi dolu sanirsam balgamida var oksuruyor napabilrim emziriyorum bol bol birde burnunu temizliyorum tavsiyesi olanlar varsa yazarmisiniz oksururken icim gidiyo

Yazdim ama cevap veren olmadi bebegimin genzi dolu sanirsam balgamida var oksuruyor napabilrim emziriyorum bol bol birde burnunu temizliyorum tavsiyesi olanlar varsa yazarmisiniz oksururken icim gidiyo
Kendin ıhlamur falan içebilirsin sütten gecer. Odanin nemini artırabilirsin buhar makinasi vs varsa icine kekik yada nane yagi falan damtabilirsin... Bebegim daha 15 günlükken öksürük başladı epey devam etti ama doktor burun temizlemekten baska bişey önermedi. Artması tehlikeli dedi, bu kadar küçük bebege ilac veremeyiz o yüzden hastaneye almamiz gerekebilir serum vs tedavisi icin dedi. Takip edin sayın öksürüğü gerekirse dedi ama artmadi cok şükür

Kızlar bebeğim kaç gündür günde 7-8 kez kusuyor. İdrar tahlili yaptılar temiz çıktı ama kusmalar bitmedi. Yüzünde isilik gibi kabarcıklar da var, yarın yine doktora gideceğiz belki kan tahlili yapacak. Bu kusmalar neden olabilir ya of yine bir stres

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…