2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Emme süreleri git gide azalıyor zaten canım. Gereksiz06 ya katılıyorum. Mamayı azaltıp daha çok meme vererek sütünü arttırmayı denedin mi? Sonucta emen bir çocuğun var, hiç tutmasa daha zor olur tabi. Çocuklar biberona kolay kolay da yok demiyor zaten. Tok olsa da biberonla devam edebiliyorlar. Bestlak ve e bebek deki çay fayda etti bana. Denemediysen tavsiye ederim.

UkaderU bu arada benim de bir dönem sütüm yetmiyor hissi oluştu. Çevrem sağ olsun Gak dese meme, guk dese meme verdim. Zor oldu ama eşim ve annem de sonunda ikna oldu. Şimdi mama vermeyi tümden bıraktım. Dr a kalsa bir öğün meme, bir öğün mama şeklinde besleyecektim. Biraz varsa süt, bebek de memeyi tutuyorsa üstüne iyice gitmek lazım. Tecrübe ettiğim için yazmak istedim.

Buhar makinesi alacagim sizde nasil bisey var doktor banada onerdi dogalgaz yaniyor odanin kurulugu da yapiyor oksuruk bogazinda akinti oldugu zaman oluyor dahs dun doktordaydm oksuruk yoktu aksamustu basladi

Buhar makinesi alacagim sizde nasil bisey var doktor banada onerdi dogalgaz yaniyor odanin kurulugu da yapiyor oksuruk bogazinda akinti oldugu zaman oluyor dahs dun doktordaydm oksuruk yoktu aksamustu basladi
Bende buhar makinasi yok da ben instagramdan cocuk doktorlarını falan cok takip ediyorum orda duyduklarima göre yazdım..

Bana da günde 4-5 kere 45-50 ml mama ver demişti dr 1 aylikken ama ben vermedim günde 1 kere gece uyumadan veriyorum o da biraz uzun uyusun diye. Kiloyu alt sınırda alsın napiyim. Aksama kadar sürekli memede ve bisuru çişli bezi oluyo bu yeterli bence

Yazdim ama cevap veren olmadi bebegimin genzi dolu sanirsam balgamida var oksuruyor napabilrim emziriyorum bol bol birde burnunu temizliyorum tavsiyesi olanlar varsa yazarmisiniz oksururken icim gidiyo
Benim bebişim de malesef benzer şekilde hastalandı. Pazar günü resmen grip olarak uyanmıştı. Doktor çok şükür ciğerleri temiz dedi eğer gitmediyseniz mutlaka doktora gidip ciğerlerine baktırın derim önlem olarak. Biz serum fizyolojik damlatıp otri bebe ile temizledik. Bu şekilde 2 günde baya rahatladı. Doktor oda için buhar makinası önerdi. Ayrıca maske ile takılan buhar makinaları var, içine serum fizyolojik damlatıyoruz. Son kalan balgamı bu şekilde söktürmeye çalışıyoruz. Yani şu anda kendimce serjm fizyolojik ve otri bebe ile temizlik öneririm. Ev de çok kurumasın derim.

En iyisini yaptın bence. Ben epey uğraştım bizimkilerle. Şimdi annem mama ver diye hiç ısrar etmemiş gibi anne sütünün öneminden, bebeğimin nasıl güzel emdiginden bahsediyor. Geçen çenemi tutamadım artık, sizi dinleseydim olmayacaktı o süt dedim Mama olduğu gibi duruyor 1 aydır. 3 kez ancak kullandım, mecbur atacağım. Eşim mama alsak mı diye sordu,yok dedim. Gerekirse gece nöbetçi eczaneden alır gelirsin,istemiyorum dedim. Çok uğraştım ama sonunda gördü bizimkiler de.

Kızlar benim kızımın uyku saatleri değişmeye başladı. Gece gündüz kavramı bozuluyor yavaş yavaş. Gündüz uyumayan minnoş, gece daha geç yatıp gündüz daha çok uyuyor iki gündür. Uyandiramiyorum da.

Deneyebilirsin canım bence ama senin kararın tabi ki. Susmuyorsa aç olabilir, ve yine beslersin sonuçta. Bu dönemde bazı şeyleri anlıyorlar ve öğrenebilirler gibi düşünüyorum ben, iç güdüsel olarak. Bir de bebeğe bazı kuralları öğretmek, onun için de daha iyi olacak diye düşünüyorum, daha bilinçli, daha özgüvenli olacak. Françoise Dolto diye bir kadın çok etkilemiş Fransızlar’ı, ona da bir göz at istersen.
Şu Antalya dönüşü ben biraz denemek istiyorum. Burada bir düzen oturtamayacağız, beşik bile yok yanımızda ama gece uyandığında biraz kendini sakinleştirebiliyor mu diye beklemeyi, susmuyorsa da (senin yazdığından yola çıkarak) kucakta sakinleştirmeyi deneyebilirim. 3-4 aydan sonra alışkanlıklar başladığı için bazı şeyleri düzeltmek çok zor oluyormuş gerçekten.
Bir de gündüz uykularını biraz düzenlemek istiyorum ama onu nasıl yapacağımı bilmiyorum. Biz gece memede uyurken, kundak+sallama+meme+pışpış’a terfi etmiştik. Şimdi gece uyandığında emzirip, altını değiştirip kundak yapıp bırakıyorum ve kendi kendine uyuyor. Öğreniyor sonuçta. Gaz sancısı gibi bir dersi varsa kundak yaparken ağlıyor, gazını çıkar masaj yap tekrar deniyorum, uyuyor.
Gündüzler fena ama, ağlıyor ve slinge koyunca uyuyor. Bence böyle devam edemeyiz hayatımıza. Bakalım onu nasıl çözeceğiz

Evet anne sütü obez yapmazmis. Masallah bebelerinize yaa benimki hala 4 kilo olamadi bakalim 10 gün sonra ne dicek doktor
Alır canım merak etme almasa da sağlıklı sınırda kaldığı sürece önemli degil. Hareketlenince veriyorlar kiloyu zaten. Hem kilolu bebek daha geç yürüyor gözlemlerime göre. Seninki de erken yürür

Kesinlikle kullanacağınız odanın büyüklüğüne göre alın alacaksanız. Bizim buhar makinesi taşınınca yeni salona yetmedi pek işe yaramadi yani

Sağ olasın canım bir bakayım kadının sayfasına ben de gün içerisinde devamlı memeyi almaya çalışıyorum ama çok uzun süre durmuyor Meme de . Başlarda çok emiyordu benim bebek Artık öyle değil çünkü git gide biberona da alıştı. Çünkü soğuk verdiğimde anne sütünde çok iştahlı içiyor içiyor. Bir de benim sağa göğsümdan daha çok süt geliyor diğerinden daha az geliyor ve meme başı sağ oldaki daha büyük onu emmeyi daha çok seviyor

Sağ ol canım tecrübeniz söylediğin için benimde annem devamlı mama ver mama ver bu çocuk doymuyor diye başımın etini yedi
Şimdi dediğin gibi zorda olsa devamlı meme vermeye çalışıyorum ama memeye her zaman almıyor başlarda çok güzel tutuyordu artık iteklemeye başlıyor ama bazen çok aç olunca alıyor. Ayrıca banyo yaptırdıktan sonra çok güzel emiyor

Benim de tam tersi kayinvalideme söylemedim mama verdigimi günde 1 kez de olsa. Çok karşı çıkar bana baskı yapar diye düşündüm ama ziyarete geldiğinde bebeğimin tüm gün emip uymadığını görünce kendisi dedi günde 1 kez mama ver biraz uyusun sen de dinlen yemek ye falan diye, şaşırdım ben de tam tersi tepki bekliyodum. Annem de o da full emzirmekten yana ama bebegimin kilosu geriden geldiği icin mama da verilebilir bunda gurur meselesi yapacak bisey yok sonucta %90 emiyo falan diyerek beni rahatlatmaya çalıştılar. Neyseki iyi kötü bi düzen oturttuk artık ilk bir ay hersey zordu benim icin..

Biberon zaten bir numaralı meme reddi sebebi canım bi danışmanlık alırsan ilk iş sana biberonu biraktirirlar. Benim de solda daha cok süt var sag daha az.. az gelen yerden daha cok emzirmeye çalışıyorum artsın diye

Biraz da hareketlenince veya diş çıkarma dönemi kilo kaybi oluyor diye doktor kilo almasi konusunda ısrar ediyor heralde burda bi arkadas yazmıştı cok mantıklı geldi bana da. O yüzden günde 1-2 de olsa mama veriyorum. Dedigin gibi sağlıklı olsun da zayif olsun napiyim. Babasi da yer yer kilo alamaz belki ona çekecektir

Bebeğin doysun da en önemli olan o. Mama tabi ki verilir, benim korkum mamaya alışır gelen sütten oluruz diyeydi. Çok şükür öyle bir durum yaşamadık. Şimdi daha iyisin değil mi? Nasıl hissediyorsun kendini?

Ay git bi sor bakalım benide bilgilendir. Ben gidemiyorum şimdi doktora. Vajinal bölgede çatı kısmı diyorlar ya ordaki kemiklerim bile ağrıyor.

Kesinlikle katılıyorum sana bizimki geceleri sallanmadan uyumadığı için mecbur sallanan bişey tercih ettik amaa gel gör kii bugün gece 1 den sabah 9 a kadar belki 1saat uyumuştur o kadar gözünü ovuyor esniyor ama yok çocuk gündüz yatayım gece oturayım derdinde uyku hastası benim için o kadar zor kii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…