2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Buhar makinesi alacagim sizde nasil bisey var doktor banada onerdi dogalgaz yaniyor odanin kurulugu da yapiyor oksuruk bogazinda akinti oldugu zaman oluyor dahs dun doktordaydm oksuruk yoktu aksamustu basladi
canım evi serin tut çocuğu da hre gün temiz havaya çıkar. ev sıcaksa (24 derece bile sıcak dedi doktorum) çok kolay hastalanıyor bebekler. bizim ev 21 derece öğlen de balkona çıkıyorum dene sende. ama doktora da görünün aklın kalmasın. geçmiş olsun.
canım gündüz güneş göre yerde tüm perdeler açık olarak oturun. uyanmıyorsa altını aç uykusunu kaçır. gece de zifiri karanlık gece lambası bile olmasın, gece kavramının farkına varsın. okuduklarım hep bu yönde. bu ay uyku düzenini oturttukları ay gece gündüz ayrımına başladılar.
canım Ebe Tülin Bulur emzirme hemşiresi tüm meme biberon soru cevaplarını instagrama fotoğraf olarak yükledi. bi sayfasına bakmanı tavsiye ederim. Video olarak cevapları da yine ana sayfasına ekledi. En başından beri meme reddine sebep olduğu için hastaneye biberon ve mama gitmemesi taraftarıyım dyor. bi kısacık bak istersen. ben çok şey öğrendim sayesinde.

Ah inşallah canımm ağlamıyor canım gülüyor oynuyor gezmek istiyor resmen gündüze gece yaşıyor ben yalvarıyorum tabi nolur uyu oğlum yalvarırım diye yarın akşam saatine spa randevusu aldım yorulur uyursa belki düzeni toplarız yine yaa neler deniyorum sırf şu çocuk uyusun diye karşılığını verir inşallah bana acıyıp

Sağolasın canım şimdi açıp inceleyeyim

Canım ev full aydınlık gündüz. Gece lambası kullanıyordum, dikkat edeyim. Inşallah gece uykuları aksamaz, geçici bir durumdur.

Akşam huzursuzluğumuz oluyordu.kucaktan Bırakınca uyanıyorduk bende akşam 7 ile 10 arası kucağımda oturuyorum uyanmıyor ve ağlama krizini aşıyoruz..gecede çok sık uyanıyodu yatağıma aldım birlikte uyuyoruz ama çok eleştiri alıyorum kucakçı yaptın diye.. ne yapmalıyım sizce ben kuzumla kucakta çok mutluyum onu seyredip mest oluyorum

Onu ben de çok yapıyorum işim yoksa oturuyorum yatırmıorum uyuyor. İşim varsa da bir yarım saat tutup ana kucağına yatırıyorum.

Dolaylı yoldan atıyorum süt kullanılarak yapılan keki falan da yemeyi kestiniz mi?
Ana maddesi süt olan şeyler sütlaç gibi onları kestim ama kurabiye kek pan kek yiyorum
Gerçi şu aralar kilo için unlu mamüllere ara verdim. Peynir olarak da lor çökelek çünkü peynir de inanılmaz alerji sebebi bizde En azından
Sakın indirme aynen devam derim çünkü biraz zaman sonra hiç kucak istemeyecek insan kucaklamayı bile özlüyor
Ayrıca kucakta uyuyorsa istediği buymuş demek ki yavrunun

Kizlar bebisleriniz 1 ayllikken gunde kac defa kaka yapiyorlardi.
Genel olarak mama ile besliyorum 1 bucuk gundur kaka yapmadi endiselenmem gerekirmi

Bayağı cıvık bugun masaj yaptim yapti 2 saat sonra bayağı sırtına felan çıktı.

Geçen hafta süt ihtiva eden her şeyi minimuma indirmiştim. Sonra bana bir yığın keçi sütü ve keçi sütü ürünlerini getirdiler. İki üç gün yedim o peyniri ama baktım bugün kakada mukus arttı. Zaten diyorlardı inek sütüne sıkıntı varsa %80 keçi sütüne de vardır diye. Neyse ben ettim siz etmeyin diye yazıyorum. Of çok zor bu iş.

Kızlar bebeginiz giz takibine başladı mı? Gülümseme agulamalar başladı ama sanki takip daha yok .beni görüyor biliyorum ama yinede bi endişe duydum

Kızlar benim durumumumda olan varmı?
Bebekle bir türlü dışarı çıkamıyorum. Yani organize olamıyorum. Bebek arabasını hazirlamak, kızıma ne giydirecegim sorusu ve onu hazırlamak, kendimin hazirlanmasi..... Aslında çok pratik bir insandım, doğumdan sonra böyle oldum. Acaip kaygılanma var. Mesela ya dışarı çıktığımda ağlarsa, ya üşürse gibi endişeler. Kızımda disarda gezmeyi o kadar seviyorki babası olmadan çıkaramıyorum. Bunu nasıl asacağım bilemiyorum Acaba psikologa mı gitsem?

Bir iki çıksan aslında yenersin o korkuları. Bebekler kolay usumuyor rüzgara dikkat etsen yeterli canin. Eve yakın yerlerde biraz dolaş, kısa mesafede neye ihtiyacı olabilir ki? Biz hergun mahalle turu yapıyoruz, ne kadar görüyor bilmiyorum ama etrafa çok şaşkın bakıyor

Merhaba, aynı durum bende de var ama benim korkum bunlar değil; dışarı bebekle tek başıma çıktığımda karşıma köpeklerin çıkmasından korkuyorum özellikle de pitbull cinsi köpeklerden. Hamileyken bir kez karşılaşmıştım ve görmezden gelip yavaş yavaş uzaklaşmıştım (Allah’tan başka bir insan daha vardı yoksa bayılırdım herhalde korkudan) sanırım o zamandan travma oluştu. Sizde de öyle bir travma oluşmuş olabilir mi acaba? Yoksa hazırlanıp, arabayla çıkmaya zamanla alışacaksınız bence...

Kizlar selam. Kaka problemini doktora danışan yada çözen var mı. Bugün 3.gun.. bazen 2 bazen 3 güne bir yapıyor. Canım sıkılıyor
Canım ben sordum dün. Bebekler büyüdükçe bağırsakları geliştikçe kaka yapma sıklığı azalırmış. 1bucuk aydan sonra bu beklenir dedi. 10 güne kadar da normalmiş eğer bebek sıvı yapıyorsa yani zeytin gibi yapmıyorsa kafaya takacak bir şey yok dedi. Mesela hergün yapar ama katı yaparsa ozaman da kabız deriz dedi. Yani takma kafaya. Ama ben kızımda dün yapmaz kesin ama yinede masaj yapayım dedim zeytinyağı ile karnını ovdum yaptı hemen.

Anne sütü ile besleniyor çok sık yapardı. Son 4 defadır 2 yada 3 güne bir yapmaya başladı. Normalmiş
Canim tesekkurler
Kızlar bebeginiz giz takibine başladı mı? Gülümseme agulamalar başladı ama sanki takip daha yok .beni görüyor biliyorum ama yinede bi endişe duydum
Ben daha o asamaya gelmedim ama goz muayenesi yapilmadi mi. Bana dr 1.ayda yaptirmami soyledi de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…