- 24 Ocak 2021
- 1.609
- 2.511
- 83
- 38
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #39.461
Bende senin gibiydim 1 kere eşim zorla gönderdi şimdi hergün çıkıp geziyoruz. Bi tur atıp dönüyoruz. Belki aşmana yardımcı olur birkaç şey söyliyim. Öncelikle uyku zamanına denk getiriyorum arabasına binip dışarı çıkınca hemen gözlerini kapatıp uyku moduna geçiyor. Uykusu olmasada yeni uyanmış bile olsa dışarda ağlamıyor genelde yürüyüş başladığında uyku moduna geçiyor. Önce ben hazırlanıyorum herşey hazırda bekliyor sakin anında sadece arabasına koyup çıkıyorum. Zaten çantamız herzaman hazır acil bir durum için. Küçük yürüyüşlerle başlamayı deneyebilirsin mesela ben önce evin önünde tur attım sonra evin etrafında derken şimdi hergün markete gidip geliyoruz yarım saat 1 saat arası falan sürüyor. Bebek için kıyafet değişimi yapmıyorum üstüne battaniyesini alıyorum genelde burda 10-15 derece arası değişiyor dışarısı sadece beresini takıyorum eldiven bile takmıyorum.Kızlar benim durumumumda olan varmı?
Bebekle bir türlü dışarı çıkamıyorum. Yani organize olamıyorum. Bebek arabasını hazirlamak, kızıma ne giydirecegim sorusu ve onu hazırlamak, kendimin hazirlanmasi..... Aslında çok pratik bir insandım, doğumdan sonra böyle oldum. Acaip kaygılanma var. Mesela ya dışarı çıktığımda ağlarsa, ya üşürse gibi endişeler. Kızımda disarda gezmeyi o kadar seviyorkibabası olmadan çıkaramıyorum. Bunu nasıl asacağım bilemiyorum Acaba psikologa mı gitsem?
Ben de aynıyım niye telaş yaptın ki? Benim ilk çocuğum cok normal görüyorum. Yalnız çıkmayı aklımın ucundan bile geçirmem de geçen hafta öğlen sıcağında bı açık havaya çıkmaya niyetlendik ilk kez, ben giyindim ama öncesinde çocukla uğraşmaktan geciktik zaten öğlen geçmeden çıkalım ki güneşli olsun hava istiyoruz, neyse oğlumu hazırlamaya başladım altını açtım ki fışkırtarak bir sürü kaka yaptı üst baş ikimizin de batti heryer batti ve banyoya soktuk, hem vakit geçti hava serinledi hem banyo yapınca hemen cikarmayalim diye çıkmadık yatti gezme işi.. yarın için yine niyetlendik bakalım diyoruz ki sadece niyetleniyoruz fazla heveslenmeyelim dur bakalim falanKızlar benim durumumumda olan varmı?
Bebekle bir türlü dışarı çıkamıyorum. Yani organize olamıyorum. Bebek arabasını hazirlamak, kızıma ne giydirecegim sorusu ve onu hazırlamak, kendimin hazirlanmasi..... Aslında çok pratik bir insandım, doğumdan sonra böyle oldum. Acaip kaygılanma var. Mesela ya dışarı çıktığımda ağlarsa, ya üşürse gibi endişeler. Kızımda disarda gezmeyi o kadar seviyorkibabası olmadan çıkaramıyorum. Bunu nasıl asacağım bilemiyorum Acaba psikologa mı gitsem?
Senin korku baskaymisMerhaba, aynı durum bende de var ama benim korkum bunlar değil; dışarı bebekle tek başıma çıktığımda karşıma köpeklerin çıkmasından korkuyorumözellikle de pitbull cinsi köpeklerden. Hamileyken bir kez karşılaşmıştım ve görmezden gelip yavaş yavaş uzaklaşmıştım (Allah’tan başka bir insan daha vardı yoksa bayılırdım herhalde korkudan ) sanırım o zamandan travma oluştu. Sizde de öyle bir travma oluşmuş olabilir mi acaba? Yoksa hazırlanıp, arabayla çıkmaya zamanla alışacaksınız bence...
Ahah siz çok tatlı bir ciftsinizBen de aynıyım niye telaş yaptın ki? Benim ilk çocuğum cok normal görüyorum. Yalnız çıkmayı aklımın ucundan bile geçirmem de geçen hafta öğlen sıcağında bı açık havaya çıkmaya niyetlendik ilk kez, ben giyindim ama öncesinde çocukla uğraşmaktan geciktik zaten öğlen geçmeden çıkalım ki güneşli olsun hava istiyoruz, neyse oğlumu hazırlamaya başladım altını açtım ki fışkırtarak bir sürü kaka yaptı üst baş ikimizin de batti heryer batti ve banyoya soktuk, hem vakit geçti hava serinledi hem banyo yapınca hemen cikarmayalim diye çıkmadık yatti gezme işi.. yarın için yine niyetlendik bakalım diyoruz ki sadece niyetleniyoruz fazla heveslenmeyelim dur bakalim falanevlere gittik birkac kez annemler ablamlar falan ama ev ortami rahat tabi dışarı bebek arabasıyla daha hiç çıkamadık biz. Sen tek başına çıkamadığından dert yaniyosun biz iki kişi daha beceremiyoruz bunu
Bende bugün Senin gibi deneyeyim canim. Önce evin etrafında bir tur atayımBende senin gibiydim 1 kere eşim zorla gönderdi şimdi hergün çıkıp geziyoruz. Bi tur atıp dönüyoruz. Belki aşmana yardımcı olur birkaç şey söyliyim. Öncelikle uyku zamanına denk getiriyorum arabasına binip dışarı çıkınca hemen gözlerini kapatıp uyku moduna geçiyor. Uykusu olmasada yeni uyanmış bile olsa dışarda ağlamıyor genelde yürüyüş başladığında uyku moduna geçiyor. Önce ben hazırlanıyorum herşey hazırda bekliyor sakin anında sadece arabasına koyup çıkıyorum. Zaten çantamız herzaman hazır acil bir durum için. Küçük yürüyüşlerle başlamayı deneyebilirsin mesela ben önce evin önünde tur attım sonra evin etrafında derken şimdi hergün markete gidip geliyoruz yarım saat 1 saat arası falan sürüyor. Bebek için kıyafet değişimi yapmıyorum üstüne battaniyesini alıyorum genelde burda 10-15 derece arası değişiyor dışarısı sadece beresini takıyorum eldiven bile takmıyorum.
Bugün evin etrafında deneyeyim bakalım. Ins yine elim ayağıma dolasmaz.Bir iki çıksan aslında yenersin o korkuları. Bebekler kolay usumuyor rüzgara dikkat etsen yeterli canin. Eve yakın yerlerde biraz dolaş, kısa mesafede neye ihtiyacı olabilir ki? Biz hergun mahalle turu yapıyoruz, ne kadar görüyor bilmiyorum ama etrafa çok şaşkın bakıyor
Canım kızım pusetinde oturmayı sevmiyordu, o yüzden çok korkuyordum ama kontrole pusetle götürmeyi denedim yine de bir cesaret. Yollar bozuk olunca tangur tungur gittik,sarsıntı hoşuna gitti. Sonra evde pusetin ıçine koyarak alışmasını sağladım ve hava güzel olursa site içerisinde çıkarıyorum. Bana da iyi geliyor. Evden uzaklaşmıyorum. Yanima çıngırak ve emzik alıyorum. Huysuzlanirsa oyaliyorum onlarla. Ben de hasta edersem diye tedirginim ama arkadaşım soğuk hasta etmez, rüzgarda kalmasın yeter dedi. Rüzgar hem hasta edermiş hem gaz yaparmış. Bir de benim de köpek korkum var, aşamıyorum bir türlü. Asm ye giderken köpeklerle karşılaştım dua ede ede bir hâl oldum.Kızlar benim durumumumda olan varmı?
Ne güzel senin minnoş alışmışCanım kızım pusetinde oturmayı sevmiyordu, o yüzden çok korkuyordum ama kontrole pusetle götürmeyi denedim yine de bir cesaret. Yollar bozuk olunca tangur tungur gittik,sarsıntı hoşuna gitti. Sonra evde pusetin ıçine koyarak alışmasını sağladım ve hava güzel olursa site içerisinde çıkarıyorum. Bana da iyi geliyor. Evden uzaklaşmıyorum. Yanima çıngırak ve emzik alıyorum. Huysuzlanirsa oyaliyorum onlarla. Ben de hasta edersem diye tedirginim ama arkadaşım soğuk hasta etmez, rüzgarda kalmasın yeter dedi. Rüzgar hem hasta edermiş hem gaz yaparmış. Bir de benim de köpek korkum var, aşamıyorum bir türlü. Asm ye giderken köpeklerle karşılaştım dua ede ede bir hâl oldum.
Bu tarz kaygıların artarak devam ederse yardım alman faydalı olur canım. Az biraz hepimizde vardır bu korkular ve duygusallık ama ilerlememeli. Fazlası sana zarar.Ne güzel senin minnoş alışmışBenimki puseti ve gezmeyi çok seviyor. Ama anası çıkamıyor dışarı:)
Dünkü kaygım, ya bana araba çarpıp ölürsem ve kızım yetim kalırsa ona benim gibi kimse bakamaztabi bu kaygının yanında diğer mesajimdakilerde var.
Bugün evden uzaklaşmadan çıkmayı deneyeceğim.
Benimde 3 kilom kaldı kıyafetlerime giriyorum ama göbeğim biraz daha izin verse daha iyi olucakKızlarr kilolar ne durumda doğum sonrası ne kadar kilo verdiniz ne kadar kaldı benm daha on kilom var verilecek hiç bi kıyafetime giremiyorum
Bizimki göz takibi yapıyor ışığa güneşe tepki veriyor. Agulamalar henüz tam yok ama gülüyor dinliyor anlıyor gibiKızlar bebeginiz giz takibine başladı mı? Gülümseme agulamalar başladı ama sanki takip daha yok .beni görüyor biliyorum ama yinede bi endişe duydum
Bende de evde bana bişey olursa kızımın sesini kimse duymaz çok ağlar korkusu olur hepNe güzel senin minnoş alışmışBenimki puseti ve gezmeyi çok seviyor. Ama anası çıkamıyor dışarı:)
Dünkü kaygım, ya bana araba çarpıp ölürsem ve kızım yetim kalırsa ona benim gibi kimse bakamaztabi bu kaygının yanında diğer mesajimdakilerde var.
Nasıl rahat ediyorsan öyle yap kuzum bi dene bakalım. Ben bi atlet birde penye tulum giydiriyorum. Kalında battaniye çokta kat kat giydirmek istemiyorum. Bol şansBende bugün Senin gibi deneyeyim canim. Önce evin etrafında bir tur atayımBurda da hava sıcaklığı 10 derece civarı. 3 kat giydirip, üstüne kalın battaniye atsam yeter sanırım. Tabi birde şapka.
Geçenlerde benim de aklıma geldi bu kötü senaryoBende de evde bana bişey olursa kızımın sesini kimse duymaz çok ağlar korkusu olur hepanalık delilik
Ah inşallah canımmağlamıyor canım gülüyor oynuyor gezmek istiyor resmen gündüze gece yaşıyor ben yalvarıyorum tabi nolur uyu oğlum yalvarırım diye yarın akşam saatine spa randevusu aldım yorulur uyursa belki düzeni toplarız yine yaa neler deniyorum sırf şu çocuk uyusun diye karşılığını verir inşallah bana acıyıp
Canım biz de aynıydık, kundakla çözdük işi. 7-8 arası huysuz ama kundak yapıp biraz sallayınca uyuyor. Alıştı da artık, daha rahat geçiyor uykuya. Kundağı keşfedene kadar her akşam sinir harbiydi. Bi de memeyle de kavga ediyordu, ne yapacağımızı şaşırıyorduk. Farkettik ki uyumak istiyor ama uyuyamıyor, ondan o sinir.Akşam huzursuzluğumuz oluyordu.kucaktan Bırakınca uyanıyorduk bende akşam 7 ile 10 arası kucağımda oturuyorum uyanmıyor ve ağlama krizini aşıyoruz..gecede çok sık uyanıyodu yatağıma aldım birlikte uyuyoruz ama çok eleştiri alıyorum kucakçı yaptın diye.. ne yapmalıyım sizce ben kuzumla kucakta çok mutluyum onu seyredip mest oluyorum
Oyyy minikminnoş ya. Spa işe yarar umarım spa işini ben de denemek istiyorum ama denk getiremedim. Denize sokarız belki demiştim ama soğumuş su kovaya soktuk biz de
Bizimki çok erken zamanlardan beri ediyordu, o yüzden çok bir şey diyemeyeceğim ama dönenceler çok ilgisini çekiyor, ve dönerken takip ediyor. Özellikle kırmızı renge bakıyor. Bir dene istersen.Kızlar bebeginiz giz takibine başladı mı? Gülümseme agulamalar başladı ama sanki takip daha yok .beni görüyor biliyorum ama yinede bi endişe duydum
Ben tek başıma hep slingle çıktım ve çok uzaklaşmadım evden. Kalabalık yerlerde birileri yardım eder diye düşünüyorum ama dün orman yoluna girdik ve biraz ıssızdı, hemen geri döndümNe güzel senin minnoş alışmışBenimki puseti ve gezmeyi çok seviyor. Ama anası çıkamıyor dışarı:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?