- 13 Haziran 2019
- 2.433
- 4.759
- 83
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #39.641
canım tahlillere bakabildin mi?Valla bende dayanamayıp kestirdim benimde belimdeydi saçlarım ama kıydım kestim şuan omuzlardarahatladim ama
Amin canımmaşallah kilosu çok iyi ilerlemiş. Allah'a emanet olsunlar hepsi
Bir kaç gündür bakıyorum ama düşmüyor e nabiza hangi tahliller yapıldığı randevu da almıştım hala iptal etmedim randevu bilgileri de görünmüyor neden bilmiyorum yacanım tahlillere bakabildin mi?
Bende hala annem yıkıyor bir kere tek yikayabildim oda uzun sürmedi hemen yıkayıp çıkardım hala korkuyorum bir şey olacak diye masallah siz beraber bile duşa giriyorsunuzBen hep musluk suyu İle yıkadım.
Onun içinde de faydalı mineraller var dedi hemşire.
Eğer tereddütlüysen kaynatabilirsin kombiden kullanmaktansa
Ben küvetini duş kabine sokup duş başlığı ile yıkıyorum bazen de kucağımda beraber giriyoruz duşa
Acil durumlar için eşim banyoda yanımızda oluyor
Benim ilk, ve sonEski hayatını özleyenlerin sanırım ilk bebekleri:)5 yil aradan sonradan 2 çocuğu yapmış biri olarak bu yaşadıklarımızı hepsi geçecek net ,,anın tadını cikartin...oğlum büyüyecek ve ben onun bu bebek halini bir daha göremeyeceğim diye oturup ağladım bugün,,,Allah nasip ederse 3 çocugu istiyorum,,zorda olsa razıyım,,ve kamuda 8 5 çalışan bir anneyim ama yinede istiyorum ve şuan 38 yaşındayım canlarım,, son olarak şunu soyleyebilirim ki kızım 3 aylıkken bir gün Allah'ım eski hayatımi özledim diye anıra anira ağladım camdan dışarı bakıp yemek yiyen gezen Tozan tatile giden insanları kiskandim.ama bir baktım 3 yaşına geldi kreşe başladı ozaman eskiden yaptığımız şeyleri yapmaya başladım eşimle yemeğede gittim tatilede arkadaşımla vitrin gezip kahvede içtim öğlen 1 e kadarda uyudumda yani azıcık sabır hep böle yorgun ve uykusuz olmayacaksınız hepsi geçecek eski hayatınız + 1 tatlı veledinizle devam edecek,,
Ben de hep çeşmeden kullandım canım. En hassas dönemleri bitiyor artık yavaş yavaş. Çok sorun olmaz herhaldeKızlar size iki sorum var;
1. Bebeğini damacana suyuyla yıkayan var mı benim gibi yoksa ben deli miyimdogdugu günden beri hazir suyla banyo yaptırıyoruz artık eşim sacma bulmaya başladı, ben de ne zamana kadar devam ederiz bilmiyorum.
2. Bu toz mamalarin en küçük boyu 300-350 gr mı? Biz günde 1 kere 60-75 ml arasi kullandığımız icin bitmiyor yarısı duruyor ve 1 ayı geçti biraz, artık atmam lazım ama yenisini alıp yine yarısına kadar kullanıp atmıs olucam, hem masraf hem ziyan oluyor daha küçük boylari var mi ben göremedim? Aptamil 1 kullaniyoruz
Biz de duş başlığı ile yıkamaya başladıkBen hep musluk suyu İle yıkadım.
Onun içinde de faydalı mineraller var dedi hemşire.
Eğer tereddütlüysen kaynatabilirsin kombiden kullanmaktansa
Ben küvetini duş kabine sokup duş başlığı ile yıkıyorum bazen de kucağımda beraber giriyoruz duşa
Acil durumlar için eşim banyoda yanımızda oluyor
Ben gözüme kalıcı makyaj yaptırmıştım, 3 sene oldu herhalde, çıkmadı hala. Çok mutluyum onunla. Bu dönem olmaz sanırım ama ilerisi için düşünülebilir belki. En azından daha iyi hissediyorum aynaya bakıncaBen de yapıcam artık. Zaten sadece gözüme yapıyorum. Çok iyi hissettim kendimi. Saçım hep topuz, anne topuzundan hallice
Ben de böyleyim. Bütün gün memede akşama süt müt kalmıyor mama olmasa hayatta sakinleştiremeyiz.Sütüm iyiydi ama erkenden terbiye oldu canım yani önceki kadar kontrolsüz akmıyor. Benimki ilk 15 günde kilo alamadi doğum kilosuna ulaşamamıştı o yüzden gittiğimiz iki farkli doktor da ısrarla mama önerdi. Onlari dinlemeyip kalan sütü sağıp veriyodum ama sagacak fırsat birakmiyo zaten sürekli memede epeydir. Gece yatmadan hem iyi uyusun diye hem de sütün iyice azaldığını hissettiğim için mama veriyorum bir kez. Zaten süt az geliyor diye kucağımda hoplayip zıplayıp ağlıyor ordan anlıyorum.. bakalim haftaya ikinci ay kontrolunde olmasi gerekenden biraz fazla aldiysa mamayi azaltirim belki ama pek sanmıyorum
Sık emmesi cok yorucu hic bir is yapamıyorum ama emdikce süt artar inşallah çünkü gece 5-6 saat emmiyor benimki uyuyorBen de böyleyim. Bütün gün memede akşama süt müt kalmıyor mama olmasa hayatta sakinleştiremeyiz.
Her şeyin yolunda olmasına çok sevindim canım. Bugün ben de gittim aşı için ama sormayı unuttumSelam kızlaarrbugün bebişi rutin kontrole götürdük, kalça usg de yaptırdık her şey yolunda çok şükür. Çocuk doktorumuz emzik kullanımı için damak yapısını bozmak ama 1 yaşına kadar kullanın fazla uzun sürmesin dedi.
Geceleri uyandırma isini de sordum. Sağlık ocağında 3 saatte bir mutlaka kaldır demişlerdi dedim, 1 aylık olana kadar o, artık bırak istediği kadar uyusun kaldırmana gerek yok dedi.misophonia_ Bende zaten 4-5 kaldırmıyorum artık. Bazen uykuya yenik düşüyor az emiyor hal böyle olunca 2 saat sonra falan kendisi kalkıyor ama iyice doymussa 5 saat uyuyor bizim ufaklık.
Bizde de son balgam çıkmadı gitti yaBeebgim oksuruyor balgami var demistim baktim olmuyor acile goturdum bugun cigerlere inmemis cok sukur ama bogazinda var oyuzden asist balgam sokturucu yazdi 2 3 gun kullanicam oyle dedi doktor gecmezse cocuk poliklinigine cikicam randevu bulamamistim ondan gidemedim hic ilac kullanasim yok ama mecburvarmi kullanan bu suruptan birde cay kasigiyla vermeliyim dimi belrtmedi de
Benimde hep aklımdaydın yazmak istedim sonundaHer şeyin yolunda olmasına çok sevindim canım. Bugün ben de gittim aşı için ama sormayı unuttumBen de kaldırmıyorum artık. Zaten geç uyuyor. 11-12 gibi uyuyor. 4 gibi kendisi uyanıyor. Uyanmazsa da ellemiyorum 5 de veya 6 da kesin kalkıyor. Ilk bir ay çok önemli demek ki.
MaşallahHer şeyin yolunda olmasına çok sevindim canım. Bugün ben de gittim aşı için ama sormayı unuttumBen de kaldırmıyorum artık. Zaten geç uyuyor. 11-12 gibi uyuyor. 4 gibi kendisi uyanıyor. Uyanmazsa da ellemiyorum 5 de veya 6 da kesin kalkıyor. Ilk bir ay çok önemli demek ki.
Ben gece emziriyorum, zaten 5 DK emip uyuyor yavrum. Bu konuda Fransız otoritelerini ezip geçtimAy kıyamam yayapmam da yaptırtmam da siz çözebildiniz mi peki, ne yapacaksın?
Yalnız bu ara şöyle şeyler oluyor, tam ağlayacak, bana bakıyor. Ben kafamı çevirirsem ağlamıyor. Veya ben ona dönersem, ilgilenirsem çığlık çığlığa ağlıyor. Bu da biraz beni düşündürüyor
Ya cok kararsiz kaldim kullansammi kullanmasammi atamazsa daha kotu diyorum ama cokta kucuk na0cami sasrdim anne olmak hep bi vicdan meselesiBizde de son balgam çıkmadı gitti yailaç kullanmıyoruz vermedi doktor
Benim memelerde sarktıAma sadece anne sütü değil ki 6 aydan sonra ek gida başlıyor ve belli bi aydan sonra normal yemekler ana öğün gıbi anne sütü sadece ara öğün gibi oluyor, onlar full anne sütü diye anlamış olabilir. Bana garip gelmiyo nedense çevremde çoğu kişi 2 sene emzirdi zor bıraktırdı hatta. Benim daha 2. Ayda memeler sarkti ya madem hemen sarkti bari dolu dolu 2 sene emsin de sarktıgına değsin diye düşünüyorum heralde
Cok teşekkürler canimBen mustelanın temizleme suyuyla silip içine de serum fizyolojik damlattım bu şekilde yatana kadar bir kaç kez tekrarladım ertesi gün geçti çok şükür daha önce de olmuştu o zaman serum fizyolojik ile silmiştim çay suyuyla silmiştim geçmemişti sonra mustelanın temizleme suyuyla silince ve serum fizyolojiği damlatınca geçmişi tecrübe edince bu sefer çabuk geçti
kalbim çıtBen gece emziriyorum, zaten 5 DK emip uyuyor yavrum. Bu konuda Fransız otoritelerini ezip geçtim
Demekki senin minnak sana naz yapıyor
Arkadaşımın annesi Alman, bebek olunca kadın kızına bakmaya geldi. Tam 1 ay boyunca bebeği doğru dürüst kucağına alamadı arkadaşım. 3 saatte bir emzirmek için aldı, gece ayrı odasında yüz üstü yatırdı bebeyi ve beslemedi. Ama 3 hafta boyunca çığlık çığlığa ağladı garibim. Tabi annesi müdahale etti hep. Sonra düzene girdi ve çok sakin bir çocuk oldu. Bu süreçte arkadaşım da çok yıprandı, bebek ağlarken o da ağladı ama Alaman annesi vermedi:)
Şimdi iyiki annem yanımda kalıp böyle yapmış çok rahatım diyor
Bu arada bugün 2 kere tek başıma dışarı çıktım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?