2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
evet doktor bana da 1 yaşına kadar emzik kullanılabilir ama sonrasında bıraktırman gerek diş ve damak yapısını bozar dedi. ben de bıraktırmak çok zor hiç başlamayım dedim. gerçi kriz anları için aldım ancak benimde çok alışmadı. kriz anında bir iki cokcok emiyor sonra tamam.

Bende hala annem yıkıyor bir kere tek yikayabildim oda uzun sürmedi hemen yıkayıp çıkardım hala korkuyorum bir şey olacak diye masallah siz beraber bile duşa giriyorsunuz
canım benim ikinci ya korkum ilki kadar yok alıştım ilk kızımı lavaboda yıkıyordum kv bile çok saydırıyordu o zamanlar bana. yapma etme diye
şimdi alıştı senden her şey beklenir diyor

Çok teşekkür ederim canım unutmadığın için beni

Maşallah keşke benim bebeğimde öyle olsa 12 de yatıyor 3 de kalkıyo sonra tekrar 6 da kalkıyor 6 dan sonra uyutabilirsem ne ala. Bugünde sabah 9 dan beri toplam 2 saat uyudu hala cebelleşiyorum mahvoldum uyumuyor
Gündüz benimki de uyumuyor canım. Bahsettiğim saatler gece. Çok şükür gece uykusu iyi, gündüz de bir şekilde idare edeceğiz artık

Bende çok vermek istemiyorum ama kriz anlarında gerçekten kurtarıcı oluyor. Inşallah çok alışmadan bırakırız bizde

canım benim ikinci ya korkum ilki kadar yok alıştım ilk kızımı lavaboda yıkıyordum kv bile çok saydırıyordu o zamanlar bana. yapma etme diye
şimdi alıştı senden her şey beklenir diyor
Benimki görüştüğümüz zamanlarda, doğumdan önce yani, çocuk doğunca banyoda yıkama diyordu. Ben zaten banyonun havalandirmasi kapanmadığı için çocuk üşümesin diye hep odada yıkıyorum ama banyo da niye banyo edilmez anlamış değilim

Gündüz benimki de uyumuyor canım. Bahsettiğim saatler gece. Çok şükür gece uykusu iyi, gündüz de bir şekilde idare edeceğiz artık
Benimki gündüz baya uyuyordu ama bugün hiç uyumadı 1 saat önce uyudu işte. Gündüzleri sen nasıl idare ediyorsun. Benimkinin karnı tok gazı yok altı temiz ama hep ağlama modunda ya kucağımda ya ayağımda tek başına durmuyo yattığı yerde çok yoruldum ben artık psikolojim bozuldu ne yemek yapabildim ne bişey yaptım bugün

Aynen yaaa valla salona taşı et çok yoruldum

Benimki de tek başına durmuyo canım hepimiz aşağı yukarı aynıyız heralde. Ben tuvalete zor gidiyorum kahvaltiyi zor yapıyorum. Bebek dogdugundan beri evde hic yemek yapmadim sadece haftasonu eşim bebeği tutarken yaptım bir iki kez. Hala annem ablam destekliyor. Yarına yemek yok mesela eşim işten geldi ama simdi yarının yemeğini yapacak enerjim yok, yarın işten gelince makarna yapcam büyük ihtimal.. sürekli memede çünkü yatirinca uyanıyor ve memeye almazsam durmuyor. Bu ne zaman bitecek cok merak ediyorum

Annem gittikten sonra ilk günler çok fenaydı. Hiçbir şey yapamıyordum, sonra alıştım sanırım. Ağlamıyorsa bir şekilde idare ediyorum. Ana dizi var, ona yatırıyorum mutfağa götürüyorum bir elimde çıngırak, bir elimde kepçe yemek yapıyorum. Ocağın altı aç, kapa şeklinde sürekli. Ağlarsa kucağıma alıyorum, sakinleşince bırakıyorum. Bugün koltugun üzerinde kendi kendine durdu biraz o sırada hemen salonu süpürüp sildim hızlıca. Fırsatını bulduğum an bir şey yapıyorum evde. Tabi ki mükemmel olmuyor ama en azından biraz derlenip toplanıyor, ortaya bir iki çeşit basit yemek çıkıyor.

Sen nasıl besleniyorsun hasta olursun bu sefer

Kızlar bugün kızım 2.ay aşısını olmuştu ya huzursuzdu aşıdan beri. Ateşi 37.6 çıktı. 37.5, 37.7 yi geçerse calpol ver dedi hemşire. Şimdi verdim bir çay kaşığı. Biraz da üstünü açtım, sıcaklamasin diye. Ne önerirsiniz bana? Gece ne sıklıkta kontrol edeyim ateşini? Biraz panikledim.

Bizim doktorumuz 38i geçerse ver demişti. Telaş yapma bence. 2 saatte bir ölçsen yeterli olur sanırım. Çok çok yükseltmiyor bu aşılar.

Ankara soğuk oluyor da banyolar da soğuktur diye mi dedi acaba?
Benim eski ev çok soğuktu odada UFO çalıştırıp öyle yıkıyordum ilk kızımı. Ama şimdi hem gerek duymuyorum hem de İzmir hala sıcak hafta sonu denize girenler bile oldu o yüzden ben hala banyoda yıkıyorum sanırım da böyle devam ederim.
İlk kızım ev soğukken hiç hasta olmadı. Ne zaman Ki ısıtma sorunumuz çözüldü o zaman hastalıklarla tanıştık. Evde soluduğu hava serin olmalı sıcak hava hasta eder diyor doktorumuz hep. Sen de nasıl iyi hissedeceksen öyle yap canım

Kızlar yardım benim uyumayan çocuğum uykudan gözünü açmaz oldu şaştım kaldım. Memeyi zorla ağzına vermeye çalışıyorum emmek istemiyor uyumanın peşinde 3-5 dk emip uyuyor. Normal mi onu da bilmiyorum hep uyumayan bi çocuktu 3 gündür böyle çişli bez sayısı iyi ama içim içimi yiyor niye emmiyor bu kadar uyuyor diye

Çok doğru soğuktan değil de sıcaktan hasta olunuyor. Ben odada yikiyorum, yıkayıp hemen giydirmesi rahat oluyor benim için.

Nerdeyse 3 aylık olmuşsunuz
Gaz sorunu çözüldüyse deliksiz uykuya geçmeye başlamış olabilir.
Panik yapma ateş yok emiyor bezlerde normal sayıda diyorsun geçici bir durum da olabilir veya normal uyku düzeni de kurmuş olabilir

Canım tek sorunumuz emmek işte normalde memede yaşardı şimdi zorla 3-5 dk anca emziriyorum 3-4 saatte bir o biraz korkuttu beni açıkçası ya varya uyumuyor diye kafaya takarken şimdi uyanmıyor diye takıyorum vay arkadaş ne zor işmiş bu yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…