- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #39.781
Doktorunuzla bir konusun isterseniz ama biogaia gaz için olmaktan öte bağırsak florasını düzenlemek için gerekli yararli bakterileri iceren bir sivi, birakmaniz gerekmeyebilir (duzenli kullaniyoruz). Nurse harveysden memnun kalmadık, biraz da ben içeremedim, bebek tadını beğenmedi tükürdu vs. Bu sebepten onun hakkında bilgim yokKızlar biz biogiadan sonra nurse harveyse geçtik. 20 damla yazıyor ama biz başlarda 10 damla verdik bu aralar bazen 13
-15 falan veriyorum yetmiyor sanki iyi gelmedi bize. Birkaç gündür bebiş ishal oldu tabi ishal yüzünden de pişik oldu. Başlarda üşüttük falan sandık başka hiçbir sıkıntısı yok ama sadece ishal. Bugün 2 kez gaz krizine girdi sonra dedim ki hem bu damla bize yetmiyor hem de belkide 15 damla vermek bağırsaklarını bozdu ishal yaptı. Sizce damla yüzünden olmuş olabilir mi? Başına gelen var mı aramızda, duruma göre yine biogiaya dönücem hemen
Canım safra kesesine baktırdınmı hamilelikte safra kesesi sıkıntısı artıyor yani olmayan kişide bile çıkabiliyor. Ben farketmemiştim ilk bebeğimde mide sandım hep sonra anlasıldı bosuna ağrı çekmişimMerhaba arkadaşlar bizde dün kalça için usg çektirdik çok şükür bişey çıkmadı şimdi sıra 2. Ay asilarinda onuda atlatırız isallah benim sorunum kendimle yemek yiyemiyorum hamile iken bulunmayan migdem emzirirken aşırı bulanıyor şaşırıyorum
Biogiayı ben doktora sormadan başlamıştım kontrolde soyledim devam edin 3 ay dedi. Ben alışmasın farklılık olsun diye degistirdim ama hem kusuyor hem de ishal oldu acaba bu yüzden mi diye düşünüyorum. Bugün tekrar biogia alıcam umarım düzelir ya.Doktorunuzla bir konusun isterseniz ama biogaia gaz için olmaktan öte bağırsak florasını düzenlemek için gerekli yararli bakterileri iceren bir sivi, birakmaniz gerekmeyebilir (duzenli kullaniyoruz). Nurse harveysden memnun kalmadık, biraz da ben içeremedim, bebek tadını beğenmedi tükürdu vs. Bu sebepten onun hakkında bilgim yok
Benim ki hemde ne söylenmek avazı çıktığı kadar bağırıyor sonra uyuyor :)Kızlar benim bebe uyku moduna geçerken bayağı kendi kendine soyleniyo, kavga falan ediyoraynı babannem
Sizinkilerde de varmı böyle bir durum?
Kendi kendine uyuması ve uyku rutini olması çok iyi olacak. Şu rahatsızlığını atlatalım yavaş yavaş bir rutin oluşturmak istiyorum. Strese sokamam zaten, hiç kıyamıyorum.Dönmeye başladığı dönemde önce tek kol kundak yapıp, yavaş yavaş bırakmak gerekiyormuş. Sanırım 4. Aya falan denk geliyor dönmeler. Acele etmene gerek yok, strese sokma bebişi de kendini de. Sadece kendi kendine uykuya dalmayı öğretmemiz lazım. Uykusu varken bırakıp kendisinin uyumasını beklemek gerekiyormuş biraz. Umarım öğrenirler
Canım ben kullanırken kızımda bir sorun yaşamadık. Üzüldüm açıkçası. Bu arada ben bıraktım artık gaz damlasını. 15 günlükken başladım, 1 şişe kullandım. 1 ayı biraz geçti o şişe. Şimdi her alt açma sonrası bisiklet hareketi vs masaj yapıyorum. Altında sadece bezi varken bacaklarını çok rahat oynatıp gazını da rahat çıkarıyor.Kızlar biz biogiadan sonra nurse harveyse geçtik. 20 damla yazıyor ama biz başlarda 10 damla verdik bu aralar bazen 13
-15 falan veriyorum yetmiyor sanki iyi gelmedi bize. Birkaç gündür bebiş ishal oldu tabi ishal yüzünden de pişik oldu. Başlarda üşüttük falan sandık başka hiçbir sıkıntısı yok ama sadece ishal. Bugün 2 kez gaz krizine girdi sonra dedim ki hem bu damla bize yetmiyor hem de belkide 15 damla vermek bağırsaklarını bozdu ishal yaptı. Sizce damla yüzünden olmuş olabilir mi? Başına gelen var mı aramızda, duruma göre yine biogiaya dönücem hemen
Canım nurse harveys ishal yapabiliyormuş. Bizim arkadaşın da başına gelmişti. Muhtemelen ondan olmuştur seninki de.Kızlar biz biogiadan sonra nurse harveyse geçtik. 20 damla yazıyor ama biz başlarda 10 damla verdik bu aralar bazen 13
Kıyamam çok geçmiş olsun zencefilli çay yap kendine bebeğe de geçer etkisiKızım grip olduEşim hastaydı, ondan bana, benden kızıma geçti sanırım. Hiç hali,keyfi yok. Ilk 2.ay asisindan sandım sonra hapşırık başladı. Bir gözü kızarık ve sulanıyor. Gece deliksiz uyuyan kızım iki saatte bir ağlayarak uyandı. Çok şükür ateşi yok ama inliyor sürekli.
Biogia gazdan ziyade bağırsakları terbiye amaçlı probiyotik gibi düşün. Onun alıştırdığı bir düzen varsa nurse harveys bozmuş olabilir.Kızlar biz biogiadan sonra nurse harveyse geçtik. 20 damla yazıyor ama biz başlarda 10 damla verdik bu aralar bazen 13
Bebekle ilgilenmekten kendimize bakamiyoruz ki bi muayene olalım olabilir tabi ihmal hep ben en kısa zamanda gideyim çok sağolCanım safra kesesine baktırdınmı hamilelikte safra kesesi sıkıntısı artıyor yani olmayan kişide bile çıkabiliyor. Ben farketmemiştim ilk bebeğimde mide sandım hep sonra anlasıldı bosuna ağrı çekmişim
Yok canım bebek çok küçük diye ilac veremeyiz öksürük ilerlerse artarsa hastaneye yatirip serumla vs tedavi yapmamiz takip etmemiz gerekebilir dedi ama Allah'tan artmadi. O karışımı ben niye yapmadım acaba günlerdir aklima gelmediDr ilaç vermiş miydi bebegin için? Grip ilaçla bizlerde bile geçmiyor, istirahat ve vitamin alıp iyi beslenerek geçiyor. Bebeklerde de ilaç fayda etmez diye düşünüyorum da, merak da ediyorum. Daha kötüye gitmez inşallah. Bu arada senin pekmez, tereyağ karışımını yaptım iki gün. Öksürüğüme çok faydası oldu. Iyi ki yazmışsın burda.
Geçmiş olsun, biz de hastaydık böyle malesef. Kısa sürede toparlıyorlar ama çok şükür. 1-2 güne daha iyi olacaktır endişelenmemeye çalışKızım grip olduEşim hastaydı, ondan bana, benden kızıma geçti sanırım. Hiç hali,keyfi yok. Ilk 2.ay asisindan sandım sonra hapşırık başladı. Bir gözü kızarık ve sulanıyor. Gece deliksiz uyuyan kızım iki saatte bir ağlayarak uyandı. Çok şükür ateşi yok ama inliyor sürekli.
Serum fizyolojik ve otri bebe ile biz genzini açtık. Doktor açmayın dedi, ama çok tıkalıydı nefes almakta zorlanıyordu açtık günde 1-2 sefer. Bu şekilde çabuk geçti. Ama hala balgam var atmaya çalışıyor. Bunun dışında ev tipi buhar makinası ve serum fizyolojik damlatarak nebulizatör verdi. Allah korusun kötülersr hastaneye yönlendiririm demişti.Dr ilaç vermiş miydi bebegin için? Grip ilaçla bizlerde bile geçmiyor, istirahat ve vitamin alıp iyi beslenerek geçiyor. Bebeklerde de ilaç fayda etmez diye düşünüyorum da, merak da ediyorum. Daha kötüye gitmez inşallah. Bu arada senin pekmez, tereyağ karışımını yaptım iki gün. Öksürüğüme çok faydası oldu. Iyi ki yazmışsın burda.
Terzi kendi söküğünü dikemezmişYok canım bebek çok küçük diye ilac veremeyiz öksürük ilerlerse artarsa hastaneye yatirip serumla vs tedavi yapmamiz takip etmemiz gerekebilir dedi ama Allah'tan artmadi. O karışımı ben niye yapmadım acaba günlerdir aklima gelmediRabbim sifa versin kendini strese sokma sen iyi beslen vitamin yükle kendine, bebeğe de faydasi olur insallah
Biz bir haftalıkken falan başladık 20 damla veriyordum hiç ishal yapmadı işe de yaradı çok. Ama benim kız öyle aşırı gazlı diil. Belki seninki çok gazlı ise az gelmiş olabilir. Ben aynı zamanda biogaia da veriyorum. Onunla kakasını rahat yapıyor nurse harveys ile gazını çıkarıyorKızlar biz biogiadan sonra nurse harveyse geçtik. 20 damla yazıyor ama biz başlarda 10 damla verdik bu aralar bazen 13
Inşallah, siz nasıl iyilestiniz? Burnunu açık tutmaya çalışıyorum sf ile. Üşütmesin ama terlemesin diye de dikkat ediyorum. Sürekli ıhlamur, kuşburnu falan da içerim zaten akşamları. Iyilesse de eski neşesi olsa yineGeçmiş olsun, biz de hastaydık böyle malesef. Kısa sürede toparlıyorlar ama çok şükür. 1-2 güne daha iyi olacaktır endişelenmemeye çalış
Çok fazla hem de. 2 3 gündür kundak yapıyorum çok işe yaradı. Niye şimdiye kadar yapmadıysam çocuk 2 aylık oldu. Kolik müzik açıp kundak ile gözünü hemen kapatıyor ama dalıp gitmesi tam 1 saati buluyor. Kolik müzik artı kundak artı pış pış tutuyorsa emzik dene bakalım. Puhahha bunun neresi kolaysa anlatırken bile zorKızlar benim bebe uyku moduna geçerken bayağı kendi kendine soyleniyo, kavga falan ediyoraynı babannem
Sizinkilerde de varmı böyle bir durum?
Ben hamileyken hep pijama aldım özellikle son 1.5 ay yattığım için ve pandemi sebebiyle hep evde oldugumuz için askılı atletler pijama altlari idare ettim çoğunlukla ama simdi evde giyecek bişey bulamiyorum. Dışarı sorun degil salaş giyerdim zaten hala oluyo o kıyafetler. Ben diyet yapamam ya sütüm hemen azalıyor bir gün yemeye firsay bulamasam suyu az içsem aksama farkediyorum hemen.. o yüzden epey bı sure veremem gibi. Sarkma ve aşırı çatlaklar olmasaydi yine göbek cok sorun değildi.Ben hamileyken aldım bir şeyler, hala oluyor tabiama iyi hissettiriyor gerçekten. Yine de hamileyken daha mutluydum, şu anda ne olursa olsun kötü hissediyorum 3-5 ayda versek keşke kiloları. Diğer bozulmalara sonra bakarız
Aşı için gittiğimde dr bana sürekli burnunu aç dedi. Sırtını dinlemişti bir şey yok dedi. Buhar makinesini ben de kullanıyorum evde. Akşamları bitki çayı içiyorum zaten. Ihlamur, kuşburnu dönüşümlü olarak. Inşallah sütümden geçer de iyi gelir kızımaSerum fizyolojik ve otri bebe ile biz genzini açtık. Doktor açmayın dedi, ama çok tıkalıydı nefes almakta zorlanıyordu açtık günde 1-2 sefer. Bu şekilde çabuk geçti. Ama hala balgam var atmaya çalışıyor. Bunun dışında ev tipi buhar makinası ve serum fizyolojik damlatarak nebulizatör verdi. Allah korusun kötülersr hastaneye yönlendiririm demişti.
Sütten geçiyor diye düşünerek ıhlamur vs de içtim. Bilmiyorum ne kadar katkısı oldı. İlk gün baya kötüydü yine sütten geçerse diye parol içmiştim. Bunları biz uydurduk doktor söylemedi tabi ki.
Sağ ol canım. Zencefil de kaynatayım bakalım. Şifa olur inşallah. Kendim hastalanınca hiç önemsemezdim ama çocuk başka oluyormuş.Kıyamam çok geçmiş olsun zencefilli çay yap kendine bebeğe de geçer etkisi
Giderek daha çok bağlanıyoruz sanırım bebişlere ve küçücük çocuğu hasta ettiğim için kendimi çok da suçladım malesef. İnsan hiç kıyamıyor. Allah daha büyük hastalık vermesin. Biz de sf ile açarak toparladık ama o son balgamı atması baya sürüyor. Eğer arada çok kusarsa korkma balgamdandır.Inşallah, siz nasıl iyilestiniz? Burnunu açık tutmaya çalışıyorum sf ile. Üşütmesin ama terlemesin diye de dikkat ediyorum. Sürekli ıhlamur, kuşburnu falan da içerim zaten akşamları. Iyilesse de eski neşesi olsa yinene zormuş böyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?