- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #39.841
Off çok zor bir geceydi :/ Allah yardımcımız olsun ama insan bir sıkıntı olduğunu falan düşünüyor bebeğim kolik ama ilginç bir şekilde aglamadi da akşam ataktir inşallah dediğin gibi kolik olsunca bize hergun atak haftasıBenim bebiste bu aralar uykuda problem yaşıyor. Sanırım bu dönemde oluyor, seninle hemen hemen aynıyız. Özellikle gündüz uykusuna gecemiyor. Hep atak haftasina bagliyordum ama bize her hafta atak:) anlamadım
Hafif hafif sabah 6yi bulduk şimdi dürtsem uyanmaz herhalde ama korkudan dürtemiyorum orası ayrıElinle goz kapaklarini kapatmayi denedin mi bazen hafif aralik uykuya geciyorlar
Gerçekten çok zor olmuş senin için. Şu klişe cümleyi kurmak istiyorum; bebeğin uyuyunca sen de uyuOff çok zor bir geceydi :/ Allah yardımcımız olsun ama insan bir sıkıntı olduğunu falan düşünüyor bebeğim kolik ama ilginç bir şekilde aglamadi da akşam ataktir inşallah dediğin gibi kolik olsunca bize hergun atak haftasıAllah başka dert vermesin ama ben 2 ayda yaşlandım bu kadar mi farkeder
Dimi o uyurken sende uyu ee 2 saate acıkıyor bu bebe gazlı olduğu için totomuzdan b*k eksik olmuyor gaz çıktıkça azda olsa hep kakali bir bez hadi pisik olmasın altını al altını alırken çiş yaparsa eyvahlar olsun zibin kıyafet değişimi geçti 1 saat azıcık kıvrılayim desem 1saate beslenmesi geliyor arayı da uzatmiyor mama bile verdim ama yok az da çokta yese en geç 2 saate yemek istiyor daha erkenini söylemiyorum bileGerçekten çok zor olmuş senin için. Şu klişe cümleyi kurmak istiyorum; bebeğin uyuyunca sen de uyuUyumuyor endişe ediyoruz,çok uyusa da endişe ediyoruz. Anne olup aklı normal kalabilen var mı acaba?
Bebiş uyuyunca yapılmayı bekleyen ev işlerini unutmuşsunDimi o uyurken sende uyu ee 2 saate acıkıyor bu bebe gazlı olduğu için totomuzdan b*k eksik olmuyor gaz çıktıkça azda olsa hep kakali bir bez hadi pisik olmasın altını al altını alırken çiş yaparsa eyvahlar olsun zibin kıyafet değişimi geçti 1 saat azıcık kıvrılayim desem 1saate beslenmesi geliyor arayı da uzatmiyor mama bile verdim ama yok az da çokta yese en geç 2 saate yemek istiyor daha erkenini söylemiyorum bilesoran kişilere anlatınca yapcak bişi yok hep öyle büyüttük falan filan Allah affetsin annemin akıl vermeleri bile batar oldu sormayın ozaman uyudumu ağladı mı atağı geldi mi diye
ben de hayret ediyorum sanırım bazı bebekler uyuyor bazıları da uyumuyor bizimkiler gibi. işe yarar mı bilmiyorum da akşam 9 oluncs uyuyacağı ortama geçip rutin oluşturmaya çalışacağım. geçenlerde 3 gün 4 saat uyuyup emdi, düzeliyor derken 2 gecedir yine 1-2 saate bir mızırdanıyor. belki daha sık da unutuyorum yaşadıklarımıDün akşam 6 buçukta yarım saat uyudu. 7de uyandı. 8de esnemeye başladı kaçırmiyim hemen uyuyayım dedim. Yoksa çok sinirleniyor. 8den 01.30a kadar yürğ babam yürü. 13bin adım atmışım dün. 01.30da uyudu ama anlamıyorum nasıl bu kadar uyanık kalabilir ki. Daha 2 aylık. Bugün aşıya kendim götürdüm ilk kez bebkle dışarı yalnız çıktım hem de aşıya. Sağlık ocağından araba çalışana kadar çok ağladı. Ama o üzüntü ile emziği tuttu emdi çok sevindim.
Benimki iki aylık bile değil ama uyumuyor, artık direncim kalmadı gerçekten. Gündüz uyumuyor, akşam uyumuyor, gece de yanımda meme emerken uyuyor. Çok zorlanıyorum ama düzene girer inşallahDün akşam 6 buçukta yarım saat uyudu. 7de uyandı. 8de esnemeye başladı kaçırmiyim hemen uyuyayım dedim. Yoksa çok sinirleniyor. 8den 01.30a kadar yürğ babam yürü. 13bin adım atmışım dün. 01.30da uyudu ama anlamıyorum nasıl bu kadar uyanık kalabilir ki. Daha 2 aylık. Bugün aşıya kendim götürdüm ilk kez bebkle dışarı yalnız çıktım hem de aşıya. Sağlık ocağından araba çalışana kadar çok ağladı. Ama o üzüntü ile emziği tuttu emdi çok sevindim.
Buhar makinesi daha edinemedim eşime diyorum alacak jnsallah ben zaten cikamiyorum 2 side hasta yarin 1 hafta olacak bide ben surup kullaniyorum balgam sokturucu ona ragmen var genzi cok dolu surekli serumfiz. temizliyorum ama yok bitmiyoBiraz zor geçiyor bizim de dün 10 gün oldu biraz daha balgam ancak atabildi. Sizin kaç gün oldu? Buhar mak ile kurutmamaya bakın. Böyle böyle bitecek inşallah pis balgam
Aynen zar zor avuç kısmını ovunca biraz açıyorDönmeye başladığı dönemde önce tek kol kundak yapıp, yavaş yavaş bırakmak gerekiyormuş. Sanırım 4. Aya falan denk geliyor dönmeler. Acele etmene gerek yok, strese sokma bebişi de kendini de. Sadece kendi kendine uykuya dalmayı öğretmemiz lazım. Uykusu varken bırakıp kendisinin uyumasını beklemek gerekiyormuş biraz. Umarım öğrenirler
Ya bunu biz de yaşadık kaç kere. Deli gibi ağlıyor bir de şapşikelini de açmıyor El de sürekli saçlarda ama
Canım gaz damlasını çok düzenli kullanmak gerekiyor fayda etmesi için. Bi de biogia probiyotik içerik nurse bence bitkisel bi damla fark var gibi.Biogiayı ben doktora sormadan başlamıştım kontrolde soyledim devam edin 3 ay dedi. Ben alışmasın farklılık olsun diye degistirdim ama hem kusuyor hem de ishal oldu acaba bu yüzden mi diye düşünüyorum. Bugün tekrar biogia alıcam umarım düzelir ya.
Biz gece genelde rahatız aslında. 7-8 gibi uyuyor ve sabah 5-6 gibi uyanıyor. Hatta dün gece kucakta gözleri kapanıyordu, altını değiştirip kundakladım ve uyudu direkt. Önceki geceler de kundak + emzirme + pış pış + sallama, o saatlerde uyutuyordum. Kesinlikle çok rahat ettik. Dışarı çıkmadık ama hiç o saatlerde, hep evdeydik. Gece uyandığında da (iyi günümüzde 3 saatte bir) emiyor, altını değiştiriyorum, kundaklarken uyuyor. Bu arada ben de pijama kullanıyorum, başka bir rutinimiz yok çünkü, bari pijama olsun dedimArkadaşımın deneyiminden bahsedeyim, yapabilirsem ben de öyle bir yol izleyeceğim.
19:00 gibi bebeği yatak odasına alıp, altını değiştirip, pijamasini giydirip (ben ayrı bir pijama kullanmıyordum, bütün gün aynı kıyafetle duruyor,zaten hepsi eşofman takımı ya da tulum,rahat kıyafetler, ama pijama takimi alacağım) emzir,gazını çıkart, kitap oku, yavaş yavaş pış pışlayarak 1 saat içinde uyumasını sağlamak. 15 gün hiç fire vermeden aynı şekilde devam edersen çocuğun da alışır dedi. Kendisi 2,5 aylıkken yapmaya başlamış. Çocuklar sandığımızdan daha çok memnun kalıyorlar düzenden dedi. Alıştıktan sonra o saatlerde misafirliğe bile gidiyormuş. Çocuk arabada uyuyormuş ve oto koltuğundan alıp gittikleri evde bir yere yatırdığında bile uyanmıyormuş. Sosyal olarak da, eşiyle akşam rahat vakit geçirmekte de çok rahat etmiş. Saat 8 de uyuyunca sabah 6 gibi kalkıyormuş ve gündüz uykusunu çok sevmiyormuş onun çocuğu. Her çocuk farklıdır tabi. Ben de kızımı da,kendimi de yormadan, üzmeden kızımın isteklerini de gözeterek bir uyku rutini oluşturup biraz kendime de zaman ayırmak istiyorum.Düzenleri olmayınca ben de yiprandiklarini düşünüyorum senin gibi. Inşallah başarabiliriz
Yazdiklarini imrenerek okudum desemBiz gece genelde rahatız aslında. 7-8 gibi uyuyor ve sabah 5-6 gibi uyanıyor. Hatta dün gece kucakta gözleri kapanıyordu, altını değiştirip kundakladım ve uyudu direkt. Önceki geceler de kundak + emzirme + pış pış + sallama, o saatlerde uyutuyordum. Kesinlikle çok rahat ettik. Dışarı çıkmadık ama hiç o saatlerde, hep evdeydik. Gece uyandığında da (iyi günümüzde 3 saatte bir) emiyor, altını değiştiriyorum, kundaklarken uyuyor. Bu arada ben de pijama kullanıyorum, başka bir rutinimiz yok çünkü, bari pijama olsun dedimTulum aldım üç tane, onları giyiyor geceleri.
Gündüz rutini biraz sorun bizde, slingde uyuyor, bu ciddi bir dert zaten (ilk günler çok mutluydum tabi memeden slinge geçtik diye). Uykusu gelince çok huysuzlanıyor, ağlıyor. Bir de düzensiz uyuduğu için, mesela 3 gibi uyandıysa en son, 7’ye kadar çok uykusu geliyor, ama arada uyumuyor da, o zaman çook zor oluyor. Sürekli mızmızlık, ağlama vs ne yapacağımızı şaşırıyoruz. Ama gündüz hiç düzenimiz yok bizim, bugün tırmanıştayız, dün denize ve alışverişe gittik, önceki gün temizlik vardı falan, rutin fikrinden bile çok uzağız . İstanbul’a dönünce gündüz uykularını da düzenleyebilirsek daha rahat edecek bence miniğim. Bir de yatağa alışırsa tadından yenmez
MaşallahBiz gece genelde rahatız aslında. 7-8 gibi uyuyor ve sabah 5-6 gibi uyanıyor. Hatta dün gece kucakta gözleri kapanıyordu, altını değiştirip kundakladım ve uyudu direkt. Önceki geceler de kundak + emzirme + pış pış + sallama, o saatlerde uyutuyordum. Kesinlikle çok rahat ettik. Dışarı çıkmadık ama hiç o saatlerde, hep evdeydik. Gece uyandığında da (iyi günümüzde 3 saatte bir) emiyor, altını değiştiriyorum, kundaklarken uyuyor. Bu arada ben de pijama kullanıyorum, başka bir rutinimiz yok çünkü, bari pijama olsun dedimTulum aldım üç tane, onları giyiyor geceleri.
Gündüz rutini biraz sorun bizde, slingde uyuyor, bu ciddi bir dert zaten (ilk günler çok mutluydum tabi memeden slinge geçtik diye). Uykusu gelince çok huysuzlanıyor, ağlıyor. Bir de düzensiz uyuduğu için, mesela 3 gibi uyandıysa en son, 7’ye kadar çok uykusu geliyor, ama arada uyumuyor da, o zaman çook zor oluyor. Sürekli mızmızlık, ağlama vs ne yapacağımızı şaşırıyoruz. Ama gündüz hiç düzenimiz yok bizim, bugün tırmanıştayız, dün denize ve alışverişe gittik, önceki gün temizlik vardı falan, rutin fikrinden bile çok uzağız . İstanbul’a dönünce gündüz uykularını da düzenleyebilirsek daha rahat edecek bence miniğim. Bir de yatağa alışırsa tadından yenmez
Biz de beşiği kedilere almışız resmenMaşallahbenim bebeğim gece 12-1-2 zor uyuyor sabaha kadar iyi günümüzde 3-4 saat emip uyuyor ama genelde kötü günümüzde 1-2 saatte kalkıyor oğluşum sizin hep böyle miydi yoksa 5 s ile mi bu düzene girdiniz? Bir de nerede uyuyor biz beşikleri boşa almışız
Evet bizim bebeklerin uyku düzeni ya da düzensizliği benziyormuş. Napalım geçecek diyorumben de hayret ediyorum sanırım bazı bebekler uyuyor bazıları da uyumuyor bizimkiler gibi. işe yarar mı bilmiyorum da akşam 9 oluncs uyuyacağı ortama geçip rutin oluşturmaya çalışacağım. geçenlerde 3 gün 4 saat uyuyup emdi, düzeliyor derken 2 gecedir yine 1-2 saate bir mızırdanıyor. belki daha sık da unutuyorum yaşadıklarımı
Aslında düzenli kullandık hiç gaz krizlerimiz olmadı. Geçen gün oldu ilk defa şimdi com şükür yine iyiyiz. Biogiaya geri döndük doktorun dediği gibi 3 ay kullanıcam nurse de elimde var eğer krizleri olursa kullanıcam teşekkür ederimCanım gaz damlasını çok düzenli kullanmak gerekiyor fayda etmesi için. Bi de biogia probiyotik içerik nurse bence bitkisel bi damla fark var gibi.
Sab simplex 8 damla veriyoruz biz. Günde 4 defa verebilirsiniz dedi doktor.Biogaia ve nurse harveys dışında bir damla alacağım. Nurse harveys ten memnunum ama 20 damla çok zor veriyorum. 5 damla verilen var mı bildiğiniz. Biogaia ya zaten devam edeceğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?