2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Erkek bebeği olanlara sorum, inmemiş testis problemi yasayan varmı? Dr gittiniz mi? Doğduğunda teşis koyuldu kendiliğinden düzelir dediler, teki inmemiş ti hala teki yok. Acemiyim ne yapsam tekrar dr mı götürsem. Bilgisi olan varsa yazarsa çok sevinirim. Birde sünnet için çeşitleri varmış erken dönemde istiyorum çok hareketlenmeden bunu da sorayım arada.

İnmemiş testisi bilmiyorum internetten bak bakalım belki bişeyler bulursun aksi taktirde bir doktora sor derim. Sünnet konusunda bende erkenden istiyorum aslında türkiyede olsam 6 aylıkken hallederdim çünkü bebeklikte daha çabuk iyileşme oluyormuş.

Hiç erkene çekme derim bizimki erken uyuyor 9 10 gibi gece 1 yada 2 gibi uyanıyor. Sonra sabah 5 gibi uyanıyor ondan sonrada derin uykuya dalmıyor. Bende istiyorum ki 11-12 gibi uyusa sabah 5 te uyansın emzirir yatırırm sonrada 8 de uyanda kafidir. Birde tavsiyem bi yerde okudum mümkünse gece alt değişme uykusu dağılıyor. Ben lambayı bile açmıyorum gece gündüz ayrımını çabuk öğrensin diye.

Genelde bebekler bebek arabası yada oto pusetine falan binince sakinleşiyor. Bizimkide uykusu varsa hemen uyuyor.

Yaaa benim de korkum o işte.. 1-2 gibi uyansa benim uykumun en derin yeri böyle de çocuğu uyutunca bizim pilimiz bitiyo hic birbirimize vakit ayıramiyoruz.. neyse zamanla değişir bu düzenler de.. ben hic bozmayım diyosun.. benimki 5de uyandığında alti cok dolmus oluyo, ışığı acmadan degistiyorum bide memenin bi tarafini emdikten sonra degistiriyorum sonra diger tarafi emerken yine mayısıyor aklında olsun..

Canım moralini bozmak istemem ama yakın arkadaşımın ogluna da aynisi oldu, ona da kendi iner zamanla demisler ama inmemiş, ne kadar süre demişti simdi hatırlamıyorum yalan olmasın ama sonra baska doktora gittiklerinde o doktor operasyon gerekli demiş, yukarda kalmaya devam ederse içerdeki hücreler pişer ilerde kısırlık yaşar gıbi biseyler demiş de operasyon geçirmişti cocuk, aynı operasyonda sünnet de ettirmişlerdi. Belki dedikleri gibi kendiliğinden iner ama sen yine de başka bi doktora daha sor bence

Bizde de var canım hatta sol poposuna doğru yaklaşık büyüklüğü mandalina kadar var. O hemen hemen çoğu bebekte oluyormuş. Annem diyor sende de vardı şimdi yok bende
Bizimki sakral gamzeymiş o pek iyi değilmişbugünde aşı olduk. Rota aşısını kabul etmedi hepsini kustu.

2 ay kontrol kutumuzdan bana süt ürünleri yanında yumurta yasağı da çıktı. Mukus çok yoğun, en az ek gıdaya geçene kadar böyle. Onun dışında kilosu gelişimi iyi şükür. Kalça ultrasonunu da çektirdik o da normal. Şimdi yarın aşıları olacak. Haftasonunu muhtemelen uykusuz geçireceğiz. Üstüne 4 güne 2. Atak başlayacak uygulamaya göre. Özetle deli hunisi sipariş etmeyi planlıyorum.

Bizimkinin testislerinden biri de yukarıda duruyor. Doktor bir şey demedi onunla ilgili ama yeğenim yukarıda bahsedilen operasyonu geçirmişti. Bizim nasıl olur, inmezse öbür ay konuşuruz muhtemelen.

Evde buhar makinesi kullanan arkadaşlar, ne sıklıkla kaç saat açıyorsunuz makineyi?
Bizde buhar makinası yok ama ben nem ölçerli saatlerden aldım. Önce evin durumunu bi göreyim ona göre gerek olur mu olmaz mı bakayım diye. Evin nemi normal aralıklarda. Ufaklık hastalandığında doktora sordum makine alayım mı diye, ben kettleda su kaynatıp odaya koyunca hemen nemi arttırıyor demişti. Yani eviniz çok kuru değilse çok uzun süre çalıştırmanıza gerek yok. Fazla nemli ortam da mikrop vs üremesine zemin hazırlıyor çünkü.

Biogaia ve nurse harveys dışında bir damla alacağım. Nurse harveys ten memnunum ama 20 damla çok zor veriyorum. 5 damla verilen var mı bildiğiniz. Biogaia ya zaten devam edeceğim
Ben de sab simplex kullanıyorum. 6 saatte bir 6 damla veya 8 saatte bir 8 damla sen kendine göre ayarla dedi doktorum. Şükür memnunum. Şimdi destek olsun biogia başladım doktor tavsiyesi ile.
Bizimki sakral gamzeymiş o pek iyi değilmişbugünde aşı olduk. Rota aşısını kabul etmedi hepsini kustu.
Bizde morluk değil de tüylenme vardı. Bebek 6 günlükken zihnimi bulandırdılar ilk kontrolünde saçma sapan konuştu hastanedeki çocuk doktoru. Yok bıngıldak fazla açık yok spinal Yok sakral bilmem nesi var falan diye. Salı günü kalça çıkığı için gittiğimde tüm ultrasonları yapıldı. Çok şükür temiz çıktı. Bu sakral için %99 temiz çıkıyor ama tedbir amaçlı bakıyoruz dedi doktor. İçini ferah tut bir şey çıkmaz inşallah
Ben ana maddesi süt olan her şeyi kesmiştim. Kusması geçmeyince doktor eser miktarda olsa dahi tüketme dedi. Hayvansal gıda devam. Ama yumurtasız olmaz Protein şart. Et tavuk balıkla destekleyeceksin artık.Allah kolaylık versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…