- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #39.941
Bende sıcağı çok severim çok da üşürüm ama çocuğuma yapmamaya çalışıyorumBizim ev baya sıcak oldugu halde ben askılı yada kısa kol zıbın üzerine uzun kol ikili takım veya tulum üstüne de penye yelek giydiriyorumben kendim de kat kat giyinirim ev sıcak oldugu halde. Hep annemin marifeti, bizi sobali evde büyüttüğü için böyle alıştık ben de sıcacık evde böyle giydiriyorum çocuğu
Ben çok kalın giydirmeye alıştırmam diyordum ama ayakları ne zaman soğuk olsa gaz sancısı çekti kızım. Ben de ayağı ısınmadan ısındığını bilemeyen bir insanım. Evde hep patik giyerim ama üstümde tişört vardır mesela.Çok teşekkür ederim çok detaylı yazmışsınbende çorap ve patikli tulum giydiriyorum ama üzerine bir çorap daha giydirsem iyi olucak havalar soğudu artık.
Ayy bu aynı benBen çok kalın giydirmeye alıştırmam diyordum ama ayakları ne zaman soğuk olsa gaz sancısı çekti kızım. Ben de ayağı ısınmadan ısındığını bilemeyen bir insanım. Evde hep patik giyerim ama üstümde tişört vardır mesela.Ayağını sıcak tutmak bence önemli. Havalar da soğudu dediğin gibi, dikkat etmek lazım.
Bende evde çok giydirmiyorum aslında ama dışarı çıkarken nasıl yapsam onu düşündüm. Bazen gittiğimiz evler soğuk oluyor üşümesin istiyorumÇok giydirmiyorum evde ya sıcakta daha huzursuz kötü. Sıcak tutan kadife eşofmanlar var tek onu giydirseniz yetiyor çok sıcak tutuyor
Ben derece aldım eve, kendime göre değerlendirmek istemedim. Kabaca, 23 derecenin üstündeyse, tek askılı/kısa kollu zıbın oluyor. 21 dereceye kadar altına bir pantolon giydiriyorum. 21 derecenin altına düşünce de üstüne uzun kollu bir body ekliyorum. Şimdiye kadar hava iyiydi, dışarıda da böyle gezdik ama ayaklar hep çıplak bizde. Gece pijaması da ayaklar açıkKızlar bebisleri nasıl giydiriyorsunuz? Bizde kombi çalışıyor ben içine zıbın üstünede ikili takım giydiriyorum. Dün e bebeğe gittik artık havalar soruyor kalın bir şeyler bakayım dedim hicbir şey bulamadım resmen. 3 aylık mont aldım, polar kumaşı gibi eşofman vardı ama bedeni kalmamıştı başka da kalın bir şey yok. Lcw'de uzun kol zıbın buldum onu aldım. Migrostan da yine yenidoğan ikili takımları gibi ince şeyler vardı bari dedim bunu alayım iki kat giydiririm. Bazen başka evlere falan gidiyoruz soğuk oluyor ne yapacagimi şaşırdım.
Ayyy okurken üşüdüm beennBen derece aldım eve, kendime göre değerlendirmek istemedim. Kabaca, 23 derecenin üstündeyse, tek askılı/kısa kollu zıbın oluyor. 21 dereceye kadar altına bir pantolon giydiriyorum. 21 derecenin altına düşünce de üstüne uzun kollu bir body ekliyorum. Şimdiye kadar hava iyiydi, dışarıda da böyle gezdik ama ayaklar hep çıplak bizde. Gece pijaması da ayaklar açıkbugün hava soğuktu, yürüyüşe çıkarken giydirdim çorap. Ben de çok üşüyen birisiyim, alışsın istiyorum soğuğa. Doktor da 21 derecede bir askılı çıtçıtlı, üzerine tek kat ince bir takım demişti. Uyurken de bir müslinle üzerini örtersiniz yeter dedi, biz onun yerine kundak yapıyoruz.
Ben sürekli konuşuyorum emzirirken altını açarken sakince duruken her şekilde. Şarkı söylüyorum Bazen dans ediyoruz yüzünü ağzını burnunu gösterip anlatıyorum babası da evin içinde gezdiriyor etrafı tanıtıyor. Kartlara ve oyuncaklara bende geçiş yapacağımKızlar yazamadım kaç gündür. Bu dönem ‘sarılmalık oyuncaklar’ ile konuştuğunu okudum. Birkaç gün önce duvardaki cadı oyuncağına gülümsediğini farkettim. İkea’dan panda aldık sonra, mest oldu. Nasıl gülücükler, seslerbana yapmıyor o kadarını. Aklınızda olsun, bir peluş alın bebişe.
Bununla birlikte sorayım da , uyanıkken nasıl eğlendiriyorsunuz miniklerinizi? Bizde bu panda ve cadı var, zeka kartları var, dönence, çıngıraklar var ve tabi ki biz (konuşma, yüz ifadeleri, ve eller) varız. Şarkı söyleyip dans ediyoruz bazen, veya dolaşıp etrafı inceliyoruz.
Bizim ev hep 21 derece. Üstüne bir yarım bir de uzun kollu giydiriyordum. Ama üşüdüğü için Uzun uyuyamadığını farkettim. Ev yine 21 derece ama bir yelek üstüne de kalın battaniye örtmeye başladım. Gaz da üşümesiyle alakalı. Havalar soğudukça gazı artmaya başlamasını buna bağladımBen derece aldım eve, kendime göre değerlendirmek istemedim. Kabaca, 23 derecenin üstündeyse, tek askılı/kısa kollu zıbın oluyor. 21 dereceye kadar altına bir pantolon giydiriyorum. 21 derecenin altına düşünce de üstüne uzun kollu bir body ekliyorum. Şimdiye kadar hava iyiydi, dışarıda da böyle gezdik ama ayaklar hep çıplak bizde. Gece pijaması da ayaklar açıkbugün hava soğuktu, yürüyüşe çıkarken giydirdim çorap. Ben de çok üşüyen birisiyim, alışsın istiyorum soğuğa. Doktor da 21 derecede bir askılı çıtçıtlı, üzerine tek kat ince bir takım demişti. Uyurken de bir müslinle üzerini örtersiniz yeter dedi, biz onun yerine kundak yapıyoruz.
Bizimkinin de tavşanı var çıldırıyorKızlar yazamadım kaç gündür. Bu dönem ‘sarılmalık oyuncaklar’ ile konuştuğunu okudum. Birkaç gün önce duvardaki cadı oyuncağına gülümsediğini farkettim. İkea’dan panda aldık sonra, mest oldu. Nasıl gülücükler, seslerbana yapmıyor o kadarını. Aklınızda olsun, bir peluş alın bebişe.
Bununla birlikte sorayım da , uyanıkken nasıl eğlendiriyorsunuz miniklerinizi? Bizde bu panda ve cadı var, zeka kartları var, dönence, çıngıraklar var ve tabi ki biz (konuşma, yüz ifadeleri, ve eller) varız. Şarkı söyleyip dans ediyoruz bazen, veya dolaşıp etrafı inceliyoruz.
Off bizim ev 27 derece bazen 26 dereceye düşüyor eşim serin olmuş diyor 21 derecede napar bilemiyorum bu kadar sıcakken bile üstünü ortme derdindeBizim ev hep 21 derece. Üstüne bir yarım bir de uzun kollu giydiriyordum. Ama üşüdüğü için Uzun uyuyamadığını farkettim. Ev yine 21 derece ama bir yelek üstüne de kalın battaniye örtmeye başladım. Gaz da üşümesiyle alakalı. Havalar soğudukça gazı artmaya başlamasını buna bağladım
Biraz daha bekleyebilirsiniz. Sanırım onun kontrolü yeniden 1 yaş civarında yapılıyordu. Benim oğlumunda su fıtığı varmış. Bir taraf diğerine göre bayağı şişti doğduğunda. Şimdi biraz indi ama yine normal görünmüyor. 1 yaşına kadar bekleyip tekrar kontrol ettireceğiz. Bakalım ne olur!Erkek bebeği olanlara sorum, inmemiş testis problemi yasayan varmı? Dr gittiniz mi? Doğduğunda teşis koyuldu kendiliğinden düzelir dediler, teki inmemiş ti hala teki yok. Acemiyim ne yapsam tekrar dr mı götürsem. Bilgisi olan varsa yazarsa çok sevinirim. Birde sünnet için çeşitleri varmış erken dönemde istiyorum çok hareketlenmeden bunu da sorayım arada.
Ya benimkinin de kakası mukuslu gibi birde aşırı bir gazla yapıyor. Acaba süt alerjisi olabilir mi ki?2 ay kontrol kutumuzdan bana süt ürünleri yanında yumurta yasağı da çıktı. Mukus çok yoğun, en az ek gıdaya geçene kadar böyle. Onun dışında kilosu gelişimi iyi şükür. Kalça ultrasonunu da çektirdik o da normal. Şimdi yarın aşıları olacak. Haftasonunu muhtemelen uykusuz geçireceğiz. Üstüne 4 güne 2. Atak başlayacak uygulamaya göre. Özetle deli hunisi sipariş etmeyi planlıyorum.
Bizimkinin testislerinden biri de yukarıda duruyor. Doktor bir şey demedi onunla ilgili ama yeğenim yukarıda bahsedilen operasyonu geçirmişti. Bizim nasıl olur, inmezse öbür ay konuşuruz muhtemelen.
Ahh ben hamile kaldığımda diğer oğlumu emziriyordum. Hamile kaldığımı öğrendiğim hafta mastit oldum. Berbat birşey. Sabaha kadar ateşim yükseldi. Titredim. Göğsüm şişti ve çok ağrı yaptı. Dokunamıyordum. Emzireğim dedim çocuğu öyle sertti ki çocuk tutamadı. Elle sağayım dedim kan geldi. İçi böyle topak topaktı. Dr a gittim. Mastit dedi antibiyotik verdi hemen geçti çok şükür. Sizinki de mastit olabilir ama sanki hafif gibi. Bebeğin çenesi o sertliğe gelecek şekilde emzirin. Olmadı elle masaj yapın ve sağın. Boşaltmaya çalışın memenizi. Geçmezse Dr a gidersiniz. Muhtemelen süt birikmişGögsumde kocaman bir sertlik oldusol göğsümde ele gelen minik bir top gibi cocugu emzırince süt geliyor. Normalde kalkan kullanırdım ıcı sut dolardı bugun kalkana sut dolmadı bu mastıtmı oluyor agrı sancı yok bilgisi olan varmı kafama taktım kocaman bir kitle
Düşündüğümüzden daha yaygınmış bu alerji. Yüzünde egzama var mı? Kaşlarda ve kulaklsrda kabuklanma? Bir doktorunuza danışın isterseniz.Ya benimkinin de kakası mukuslu gibi birde aşırı bir gazla yapıyor. Acaba süt alerjisi olabilir mi ki?
Yüzünde egzama yok ama kaşlarının arasında hafif kabuklanma oluyor bazen.Düşündüğümüzden daha yaygınmış bu alerji. Yüzünde egzama var mı? Kaşlarda ve kulaklsrda kabuklanma? Bir doktorunuza danışın isterseniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?