2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Bende sıcağı çok severim çok da üşürüm ama çocuğuma yapmamaya çalışıyorum çok alışmasın istiyorum sadece dışarı çıkarken dikkat edeyim hasta etmeyeyim derdimdeyim

Çok teşekkür ederim çok detaylı yazmışsın bende çorap ve patikli tulum giydiriyorum ama üzerine bir çorap daha giydirsem iyi olucak havalar soğudu artık.
Ben çok kalın giydirmeye alıştırmam diyordum ama ayakları ne zaman soğuk olsa gaz sancısı çekti kızım. Ben de ayağı ısınmadan ısındığını bilemeyen bir insanım. Evde hep patik giyerim ama üstümde tişört vardır mesela. Ayağını sıcak tutmak bence önemli. Havalar da soğudu dediğin gibi, dikkat etmek lazım.

Çok giydirmiyorum evde ya sıcakta daha huzursuz kötü. Sıcak tutan kadife eşofmanlar var tek onu giydirseniz yetiyor çok sıcak tutuyor

Ayy bu aynı ben benim ayaklarım hep buz gibidir asla ısınamam bende artık öyle yapıcam ya ayakları soğuk oluyor

Çok giydirmiyorum evde ya sıcakta daha huzursuz kötü. Sıcak tutan kadife eşofmanlar var tek onu giydirseniz yetiyor çok sıcak tutuyor
Bende evde çok giydirmiyorum aslında ama dışarı çıkarken nasıl yapsam onu düşündüm. Bazen gittiğimiz evler soğuk oluyor üşümesin istiyorum

Ben derece aldım eve, kendime göre değerlendirmek istemedim. Kabaca, 23 derecenin üstündeyse, tek askılı/kısa kollu zıbın oluyor. 21 dereceye kadar altına bir pantolon giydiriyorum. 21 derecenin altına düşünce de üstüne uzun kollu bir body ekliyorum. Şimdiye kadar hava iyiydi, dışarıda da böyle gezdik ama ayaklar hep çıplak bizde. Gece pijaması da ayaklar açık bugün hava soğuktu, yürüyüşe çıkarken giydirdim çorap. Ben de çok üşüyen birisiyim, alışsın istiyorum soğuğa. Doktor da 21 derecede bir askılı çıtçıtlı, üzerine tek kat ince bir takım demişti. Uyurken de bir müslinle üzerini örtersiniz yeter dedi, biz onun yerine kundak yapıyoruz.

Kızlar yazamadım kaç gündür. Bu dönem ‘sarılmalık oyuncaklar’ ile konuştuğunu okudum. Birkaç gün önce duvardaki cadı oyuncağına gülümsediğini farkettim. İkea’dan panda aldık sonra, mest oldu. Nasıl gülücükler, sesler bana yapmıyor o kadarını. Aklınızda olsun, bir peluş alın bebişe.
Bununla birlikte sorayım da , uyanıkken nasıl eğlendiriyorsunuz miniklerinizi? Bizde bu panda ve cadı var, zeka kartları var, dönence, çıngıraklar var ve tabi ki biz (konuşma, yüz ifadeleri, ve eller) varız. Şarkı söyleyip dans ediyoruz bazen, veya dolaşıp etrafı inceliyoruz.

Ayyy okurken üşüdüm beenn ben o kadarına evde de cesaret edemem heralde ya ben kundak yapıyorum üstüne de battaniye örtüyorum hatta bazen vicdan azabı çekip bir kat daha örtmek istiyorum da tutuyorum kendimi ben yorganla yatıyorum çocuk battaniyeyle kalınca uykularım kaçıyor

Ben sürekli konuşuyorum emzirirken altını açarken sakince duruken her şekilde. Şarkı söylüyorum Bazen dans ediyoruz yüzünü ağzını burnunu gösterip anlatıyorum babası da evin içinde gezdiriyor etrafı tanıtıyor. Kartlara ve oyuncaklara bende geçiş yapacağım

Bizim ev hep 21 derece. Üstüne bir yarım bir de uzun kollu giydiriyordum. Ama üşüdüğü için Uzun uyuyamadığını farkettim. Ev yine 21 derece ama bir yelek üstüne de kalın battaniye örtmeye başladım. Gaz da üşümesiyle alakalı. Havalar soğudukça gazı artmaya başlamasını buna bağladım

Bizimkinin de tavşanı var çıldırıyor daha büyük peluş da denicem iyi fikir oldu. Biz de benzer şekilde zaman geçiriyoruz. Oyun halısını çok seviyor özellikle. Bol bol sohbet etmeye çalışıyoruz ayrıca.

Off bizim ev 27 derece bazen 26 dereceye düşüyor eşim serin olmuş diyor 21 derecede napar bilemiyorum bu kadar sıcakken bile üstünü ortme derdinde 21 derece de ben de üşürüm ya

Biraz daha bekleyebilirsiniz. Sanırım onun kontrolü yeniden 1 yaş civarında yapılıyordu. Benim oğlumunda su fıtığı varmış. Bir taraf diğerine göre bayağı şişti doğduğunda. Şimdi biraz indi ama yine normal görünmüyor. 1 yaşına kadar bekleyip tekrar kontrol ettireceğiz. Bakalım ne olur!

Ya benimkinin de kakası mukuslu gibi birde aşırı bir gazla yapıyor. Acaba süt alerjisi olabilir mi ki?

Ahh ben hamile kaldığımda diğer oğlumu emziriyordum. Hamile kaldığımı öğrendiğim hafta mastit oldum. Berbat birşey. Sabaha kadar ateşim yükseldi. Titredim. Göğsüm şişti ve çok ağrı yaptı. Dokunamıyordum. Emzireğim dedim çocuğu öyle sertti ki çocuk tutamadı. Elle sağayım dedim kan geldi. İçi böyle topak topaktı. Dr a gittim. Mastit dedi antibiyotik verdi hemen geçti çok şükür. Sizinki de mastit olabilir ama sanki hafif gibi. Bebeğin çenesi o sertliğe gelecek şekilde emzirin. Olmadı elle masaj yapın ve sağın. Boşaltmaya çalışın memenizi. Geçmezse Dr a gidersiniz. Muhtemelen süt birikmiş

İki gündür tıkalıyız bizde sonunda evdeki grip bebişede geldi. Abla okuldan taşıyor hastalığı benim gibi burnu çok dolan bebekle mücadele için sf bile yetersiz kaldığı durumlarda bir aparat var abladayken almıştık çok memnunum tavsiye ediyorum. Biraz canice görünüyor aparat ama çok kullanışlı ve can yakma durumu sıfır. İnternet ten bşr bakın arkadaşlar baby vac, süpürgeye takılan şeyle sümükler çekiliyor. Çıkana inanamıycaksınız. İnsallah hiçbirinin ihtiyacı olmaz ama aklımdayken yazayım faydası olur dedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…