- 24 Ocak 2021
- 1.609
- 2.511
- 83
- 38
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #40.241
Belki benimki gibidir. Benimkide don iki gündür anlattığın gibi yanında istiyor sürekli. Uykusuzluk başına vurduğunda kıyamet kopuyor onyğzfen en azından 1 2 saat arası yanında uzanıyorum istersen yarın sende dene birde mümkünse oda karanlık olsun bak bakalım. Allah yardımcımız olsun böyle gitmeyecek mutlak düzene girecek.Seni çok iyi anlıyorum. Bende 5s de işe yaramadı. Uykuya dalıyor 10 dakka bile sürmüyor hop gözler kocaman açılıyor sanırsın tüm gün yattı. Sabahtan beri uyanık şimdi uyudu. Hepimize sabır diliyorum. Dertlerini anlamak zor şu sıralar
Tam olarak bunları yaşayacağız gibi bizimki pati de atamayacağından garibim hav hav ancakHiç sorma biz sofraya otururken kendine yer seçmek nedir yaaa
Çok çekecekleri var bebelerin elinden
Çabuk şuna bakın
Eski mesajlara inemedim kuzum vaktim olunca hepsini tek tek okuyacağım , benim doğumun biraz ağrılı geçti iğleşme sürecim falan benim oğlan karnımda kakasını yapmış ve yemiş , ciğerlerine inmemiş ama yinede miğdesini falan yıkamışlar , geçen gün kızım grip olmuştu oğlumada geçti götürdük doğduğundan beri hep burnu doluydu hırıltısı vardı o gün öğrendik ki boğazındaki kıkırdak yumuşak kalmış gelişmemiş binde bir olan birşeymiş 2 yaşına kadar düzelir ama ufacık bi gribi bile ağır geçirir dedi kön kön öksürüyordu antibiyotik verdi o biraz düzeldi onun dışında sütüm kesildi kesilecek gibi duruyor önceden sıkınca baya fışkırırdı şimdi 1-2 fışkırıyor sonra durup damla damla geliyor , oğlum çok gazlı gazını çıkarsada yine de mızıldanıyor kız desen diş dönemi 1 yaş sendromu mu artık adına ne derseniz istediği olmayınca kendi kendine vurmaya başlıyor kardeşini hem seviyor hem kıskanıyor böyle bende durumlar
Koz aynen bizimkisinden bi alakası yok gündüz saatlerce uyanık kalıyo . Gece uykusu güzel ama sabah 6-7 sonrası kötü uyumuyor tekrardan. Belki 5 saat uykuyu beğenmiştir annesi yine yaparBizimkinin bu düzen ile uzaktan yakından alakası yokgündüz artık neredeyse hiç uyumuyor gece de aynı 2 saatte bir ses deneme bir iki geçen gece ilk kez 5 saat uyudu yemin ederim ağlayacaktım düzen oturuyor sandım kii alakası yokmuş bi günlük bi hediye vermek istemiş bana
Anladm cnm, sen bu arada e devletten kontrol et eksik yatırmasınlar ücretini.ödeme aldığın tutarın tarihine bak başlangıç bitiş rapor tarihi tutuyor mu diye300ü ben almadım canım benim dediğim 7bin küsür yatmıştı bugün çektim
Ay bizimki de 6 da uyanıyor sanki işe gidecek beyefendiKoz aynen bizimkisinden bi alakası yok gündüz saatlerce uyanık kalıyo . Gece uykusu güzel ama sabah 6-7 sonrası kötü uyumuyor tekrardan. Belki 5 saat uykuyu beğenmiştir annesi yine yapar
Geçmiş olsun canım. Benim arkadaşımın bebeğinde de kakasında kan ile tespit edildi 3. Ay civarı. Ama onun en başından beri çok sıkıntısı vardı hep gaz sanıyorlardı meğersem alerji imiş. Ama normal büyük insanlarda bile alerjisi olmayan bişey bi gün alerjik olabiliyor. Bi süre Diyetle takip edersiniz. Ekmgıdaya geçince geçiyor genelde.Selam kızlar, 2 gün önce bebişimin kakasında iğne ucu kadar bir kırmızılık görmüştüm. Dün ise bu bir miktar büyümüş fındık kadar olmuş.Tek değişik yediğim su böreği vardı her iki gün de yediğim. Doktor içinde süt olan gıdaları kes dedi. Bahsettiğim su böreğini daha önce de yemiştim bir şey olmamıştı. İçindeki peynir ya da yağlı olmasından mı diye düşünüyorum. Bebeklerde önce alerji yapmayıp, sonradan alerji çıkma durumu oluyor mu bilginiz var mı? Acaba önce su böreğini kesince ne olacak onu mu takip etsem? Tecrübelerinize açığım.
Çok geçmiş olsun. Gribi bile ağır geçirir demiş ya doktor, ömrü boyunca mı yoksa iki yaşına gelip o kıkırdak gelişip düzelene kadar mı sürecekmiş? Bu tempoda sen nasılsın peki?Eski mesajlara inemedim kuzum vaktim olunca hepsini tek tek okuyacağım , benim doğumun biraz ağrılı geçti iğleşme sürecim falan benim oğlan karnımda kakasını yapmış ve yemiş , ciğerlerine inmemiş ama yinede miğdesini falan yıkamışlar , geçen gün kızım grip olmuştu oğlumada geçti götürdük doğduğundan beri hep burnu doluydu hırıltısı vardı o gün öğrendik ki boğazındaki kıkırdak yumuşak kalmış gelişmemiş binde bir olan birşeymiş 2 yaşına kadar düzelir ama ufacık bi gribi bile ağır geçirir dedi kön kön öksürüyordu antibiyotik verdi o biraz düzeldi onun dışında sütüm kesildi kesilecek gibi duruyor önceden sıkınca baya fışkırırdı şimdi 1-2 fışkırıyor sonra durup damla damla geliyor , oğlum çok gazlı gazını çıkarsada yine de mızıldanıyor kız desen diş dönemi 1 yaş sendromu mu artık adına ne derseniz istediği olmayınca kendi kendine vurmaya başlıyor kardeşini hem seviyor hem kıskanıyor böyle bende durumlar
Yer seçip arkasına dönüyormuş ya bir deHiç sorma biz sofraya otururken kendine yer seçmek nedir yaaa
Çok çekecekleri var bebelerin elinden
Çabuk şuna bakın
Tesekkur ederim. Insallah su boregindendir de hemen gecer diyorumGeçmiş olsun canım. Benim arkadaşımın bebeğinde de kakasında kan ile tespit edildi 3. Ay civarı. Ama onun en başından beri çok sıkıntısı vardı hep gaz sanıyorlardı meğersem alerji imiş. Ama normal büyük insanlarda bile alerjisi olmayan bişey bi gün alerjik olabiliyor. Bi süre Diyetle takip edersiniz. Ekmgıdaya geçince geçiyor genelde.
2 aylık kontrolde doktora rota aşısını sordum. Süt alerjisini tetikliyor diye okumuştum. Doktor dedi ki rota virüs aşısı süt alerjisi varsa bunu ortaya çıkarır. Sizinkinde alerji varsa yapmayacağım dedi. Süt alerjisi 3 ayda kendini belli eder dedi. Yani sonradan çıkabiliyormuş. Bebek gazlı mı. Dedi ki doktor süt alerjisi olan bebeklerin gazı 3 ayda geçmez dedi. 2 arkadaşımın da rota açısından sonra süt alerjisi ortaya çıktı maalesefTesekkur ederim. Insallah su boregindendir de hemen gecer diyorum
Canım aynı durum bizdede vad kıkırdak tam gelişmemiş hırıltılı doğmuştı hala öyle inAllah geçer dediğin gibi geipte oldu çok zordu aklım çıktı bişey olacak nefessiz kalacak diyeEski mesajlara inemedim kuzum vaktim olunca hepsini tek tek okuyacağım , benim doğumun biraz ağrılı geçti iğleşme sürecim falan benim oğlan karnımda kakasını yapmış ve yemiş , ciğerlerine inmemiş ama yinede miğdesini falan yıkamışlar , geçen gün kızım grip olmuştu oğlumada geçti götürdük doğduğundan beri hep burnu doluydu hırıltısı vardı o gün öğrendik ki boğazındaki kıkırdak yumuşak kalmış gelişmemiş binde bir olan birşeymiş 2 yaşına kadar düzelir ama ufacık bi gribi bile ağır geçirir dedi kön kön öksürüyordu antibiyotik verdi o biraz düzeldi onun dışında sütüm kesildi kesilecek gibi duruyor önceden sıkınca baya fışkırırdı şimdi 1-2 fışkırıyor sonra durup damla damla geliyor , oğlum çok gazlı gazını çıkarsada yine de mızıldanıyor kız desen diş dönemi 1 yaş sendromu mu artık adına ne derseniz istediği olmayınca kendi kendine vurmaya başlıyor kardeşini hem seviyor hem kıskanıyor böyle bende durumlar
Bu söylediğin çok önemli bir detay. Bu durumda rotayı Yaptırmak için 4 ayın sonuna kadar beklenebilir çünkü hemen iki aylıkken yaptırılmalı demiyor. Belli bir ay aralığı veriyor. Ben de acele etmeyeyim o halde çünkü süt ve süt ürünlerini biz de kestik. Teşekkür ederim2 aylık kontrolde doktora rota aşısını sordum. Süt alerjisini tetikliyor diye okumuştum. Doktor dedi ki rota virüs aşısı süt alerjisi varsa bunu ortaya çıkarır. Sizinkinde alerji varsa yapmayacağım dedi. Süt alerjisi 3 ayda kendini belli eder dedi. Yani sonradan çıkabiliyormuş. Bebek gazlı mı. Dedi ki doktor süt alerjisi olan bebeklerin gazı 3 ayda geçmez dedi. 2 arkadaşımın da rota açısından sonra süt alerjisi ortaya çıktı maalesef
Dün 3 ay kontrolünde bu konuyu konuştuk bizde canım bi kere nokta kadar bi kere de incecik ip gibi kan gördüm. Ben sadece peynir tüketiyorum süt yoğurt hiçbişey yemiyorum. Doktor süt içme yoğurt ye bi görelim kaka da kan, yüzde döküntü veya gaz sıkıntısı yaşarsa diyet yapman gerekecek dedi dün yedim ve yine incecik bi kan gördüm o yüzden diyete başlıyorum bugünden itibaren kalsiyum yazdı vücudun eksik kalmasın diye durumlar böyle bizde deeeSelam kızlar, 2 gün önce bebişimin kakasında iğne ucu kadar bir kırmızılık görmüştüm. Dün ise bu bir miktar büyümüş fındık kadar olmuş.Tek değişik yediğim su böreği vardı her iki gün de yediğim. Doktor içinde süt olan gıdaları kes dedi. Bahsettiğim su böreğini daha önce de yemiştim bir şey olmamıştı. İçindeki peynir ya da yağlı olmasından mı diye düşünüyorum. Bebeklerde önce alerji yapmayıp, sonradan alerji çıkma durumu oluyor mu bilginiz var mı? Acaba önce su böreğini kesince ne olacak onu mu takip etsem? Tecrübelerinize açığım.
DerimBak sonra sevmezse bana boşuna masraf yaptırdın deme13 kg kadar kullanımı var Ama 9 kg’a kadar otomatik sallana biliyormuş . Tabi her bindiğinde susmuyor arada susuyor uyuyor ama memnun muyum memnunum
Ne güzel yapıyorsunben giden suya çok acıyorum. bebek bezi çöp olunca ihrac edilip metan gazı olarak dönüştürülebiliyor başka çöplerle beraber.kuzey avrupaya gidiyor çöpler.
ama giden suyu ne kadar engellesek kardır. ben de makina dolmadan çalıştırmayanlardanım. bulaşığı bile akıtmak yerine peçeteyle sıyırıp makinaya öyle atıyorum düşün artık.
kurutucu var bende de ama yazın elde çitiler hemen asardım. günde kirletsin max 8-10 bez yine de makinayı çalıştırdığıma değmez.
Süper, destek çok önemli, özellikle iki bebişleAnnem ve eşim sağolsun ikisi de destekliyor ve benden çok uyguluyorlar ne yalan söyleyeyimaliexpressten aldım ben cover ve bambu iç bez. Onun dışında evdeki bilimum pamuklu bezden iç bez dikti annem. Aslında yıkamakla çevreyi kesinlikle daha az kirletiyoruz aynı şekilde bütçemize de daha az zarar.
Selam, ben de tecrübesiz bir anneyim ama söylediğin şeyler gayet normal. Kızım 2 aylık, o da ortalama 3 saatte bir emiyor. Ellerini emmeyi keşfetti, ve elini emerek uyuyor (kundak değilse) henüz oyuncakları kavrayamıyor ama parmağımı falan yakalarsa ağzına götürmeye çalışıyor. Aç olduğu için değil ama bunlar, gelişim süreçleri.Herkese merhaba arkadaşlar, sizlere birşey danışmak istiyorum. Oğlum 2 buçuk aylık oldu. Son 10 15 gündür gündüz emmeleri çok azaldı, gece hala aynı iyi ama gündüz gerçekten acıkınca günde ortalama 3 defa uzun emiyor onun dışında almıyor versem de bi kere çekip bırakıyor. Ama bunun dışında ne bulsa ağzına sokmaya çalışıyor ellerini yiyor oyuncaklar ağzına değerse hemen ağzını açıyor kucağımdayken kıyafetimi yiyor aç sanıyorum meme veriyorum istemiyor. Bu meme reddi mi? Sütüm az değil bunu biliyorum. Şuana kadar hep omzumda pışpışlayarak uyuturdum gazı olduğundan, son 2 haftadır emzik verip kolumda pışpışlayarak uyutmaya başladım daha kolay dalıyor. Sadece uyutacağım zaman veriyordum emzik, Ama annem dedi ki bu yüzden emmeyi azaltmış olabilir senin memende uyumak istemesi lazım niye memeni istemiyor da emzikle uyuyor dedi kafam karıştı. Bir de son 1 ayda 850 gram almış normal mi bilmiyorum toplam kilosuna iyi dedi doktor ama bilmiyorum 1 ay için normal mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?