2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Teşekkür ederiz inşallah gönlünüze göre alırsınız evinizi en kısa zamanda
Diyorum bebek eşyalarına min fiyat belirlemişler herhalde, hiçbir şey mi ucuz olmaz. Yeni kurlarla zaten artık ne fiyatlar görürüz kim bilir
Ben ikna oldum ya, döner dönmez alacağım. Her gün değişiyorlar. Şu dönem gündüz eşim alırsa slingle 3 saat uyuyor, bende yarım saat - 45 dk. Sonra uyanıyor. Bugün yalnızdım, 2 saat memede yarı uyukladı, yarı emdi ilk günlere geri döndük dedim. Hamakta köpek uyandırdı, kundakta gündüz çığlık çığlığa uyanıyor. Bir hafta sonra yok eşim, evde kafayı yeriz biz koyarım mis gibi karşısına geçip kahve içerim
Aileler iyi ki varlar sürekli bir şeyler alıp duruyorlar bizimkiler de

Benimde emzik tutmadı memede uyuyor ve elini ve kiyafetlerini emebiliyor zaman zaman . aksam bir haftadir memede cok kalmak istiyor o zaman emzik tutup onu emerken uyumasini isterdim.
Ben sürekli deniyorum emziği, genelde tiksinerek çıkartıyor. Ama bugün 20 dk emdi uykuya geçerken. Gece uykusuna geçerken yine denedim, almadı. Acaba sonradan alışabilir mi yoksa boşuna mı deniyorum Keşke alışsa
Gece / gündüz ayrımıyla ilgili sanırım başka şeyler var ama, yatağa koyunca uyanmasıyla ilgili kundak deneyebilirsin. Biz de öyleydik, sürekli memede yaşıyorduk, kundakla birbirimizden ayrılabilmeye başladık yine uykuya memeyle geçiyor ama özellikle geceleri 3-4 saat uyanmadan kundakta uyuyor bebem emzirip tekrar paketliyorum, uyumaya devam

Kundak çok ama çok faydalı Doğumdan beri kundak yapıyorum ben. Yapmazsam sıçrayarak kendini uyandırıyor. Ilk 6 ay öneriliyor zaten. Kendini sıkı hissederse daha güvende hissediyor. Yoksa boşlukta gibi...

Kızlar benim doğumdan beri git gide artan bacak ve diz ağrım var. Öyle ki akşam olunca yürümekte bile zorlanıyorum. Evin içinde salondan odaya yürümek bile işkence oluyor. Sırt ve bel ağrısını biraz normal karşılıyorum, gece uyanınca sırtıma bir şey almıyorum, emzirirken bazen yamuk yumuk duruyorum. Onlar tamamen benim ihmalim ama diz ve bacak ağrıları neden anlamıyorum. Akşam kızım uyuyunca yürüyüş yapmak istiyorum, bu ağrılar ve yorgunluk yüzünden mümkün olmuyor. Sizde de böyle durumlar var mı?

Aynen canım kesinlikle bu ara bizimkinde kucakta gezinme başladı oturamıyoruz bağarıyor bide ayakta yaylanarak tutuyor memeyi yoksa çığlık kıyamet daha neler görecek bu bünye
Ya o çok zor oluyo ayakta gezdir demeleri bizimkide yapıyo onu bazen akşamları genelde hep huzursuz ağlıyo ama onbuçuk 11 gibi beşiğine götürüyorum bi de kırmızı gece lambası var onu takıyorum anlıyo uyuyacağını susuyo hemen uyku moduna geçiyo çok şükür uyutmakta zorlanmıyom akşamları

İyi varlar ne mutlu Allah eksikliklerini göstermesin Ya inşallah iyi yönde değişirler sanmıyorum ama neyse hadi bakalım umarım mis gibi kahveyi içirir bizimki şimdi gece gündüz kavramı oluştu beşiğine koyunca gece lambasını açınca hop uyku modunda tabi birde kolik müziğimiz gündüzleri 1 defa 3-4 saatlik uyuyo diğerleri 1-2 saat yarım yarım

Valla hergün bi huy çıkıyor canım o yüzden ben artık yorumsuzum ne güzel uyku rutieli oluşmuş maşallahh deyim de aman uğraştırmasın annesini uyumak için ağlaması çok fena oluyor uykusu var her yolu deniyorsun ama göz gözleri ovuşturup ağlıyor o an annecim daha ne yapayım Allah için söyle diye konuşurken buluyorsun kendini

Evet üretim yönünden çok haklısın
Biz kendi halinde halk insanlarıyız ve bu kadar önemsiyoruz ama sen ben hepimiz birleşsek bi bez üretiminde harcanan kadar bile suyu koruyamayız Çok yazık
Kesinlikle öyle tüm insanlar bir anda aydınlanıp, tüketimi minimuma indirmediği sürece pek bir anlamı yok. Yine de elimden geleni yapıyorum. Ama miniklerimizin yaşanabilir bir dünya bulabilmeleri için çook daha büyük adımlara ihtiyaç var

Maşallah uykuya geçişler dert bizde, uğraşıyoruz. Ama gece uyumaya başlayınca, uyandığında emip uyuyor tekrar. Umarım bir düzen kurabiliriz biz de kısa zamanda

Maşallah uykuya geçişler dert bizde, uğraşıyoruz. Ama gece uyumaya başlayınca, uyandığında emip uyuyor tekrar. Umarım bir düzen kurabiliriz biz de kısa zamanda
Ben gece uykusu için bir rutin oluşturdum. 1 haftadır rahat ediyorum çok şükür. Her gün aynı saatte odamıza geçiyoruz. Iki güne bir yıkıyorum. Yıkasam da yıkamasam da aynı saatte altını temizleyip,ışığı kapatıp emzirmeye başlıyorum. Sırayla iki memeyi de veriyorum. Karanlık ve sessiz olunca emerken uyumaya başlıyor. Iyice dalınca yatağa yatırıp, yarım kundak yapıyorum. O arada bazen gözünü açtığı oluyor. Yanına uzanıp ses tonuma dikkat ederek dokunmadan piş piş demeye başlıyorum. Genelde kucağıma almama gerek kalmadan uyuyor. 1 saati buluyor bu durum, ama kızım da,ben de sakin oluyoruz 2 saat sonra biz artık yatağa geçeceğimizde de dikkatlice alıp anne yanı beşiğine yatırıyorum. Gece de kendisi acıkıp uyanana kadar ellemiyorum. 1 haftadır böyleyiz ve akşam dinlenme imkanım oldu benim de. Senin mesajına cevap yazmış oldum ama diğer arkadaşlara da nacizane tavsiyem bebekler gerçekten düzeni seviyormuş. Saati gelince uyku mahmurluğu çöküyor ve uyumak istediğini belli ediyor. Daha önceki huysuzluğu uykuya geçemediği içindi sanırım. Her zaman aynı olmaz tabi, aşı hastalık atak haftasında farklı davranabilir ama kendi adıma kızımın ne istediğini anladım diyebilirim sanırım Uykularının derin olduğu geceler diliyorum hepimiz için. Gündüz bir şekilde idare ediyoruz nasılsa...

Supersin. Odaniza saat kacta geciyorsunuz ve ilk gunler nasildi? Ben de yapmaya calistim ama Cok dakik olmasigimdan mi bilmiyorum pek basarili olamadim

Supersin. Odaniza saat kacta geciyorsunuz ve ilk gunler nasildi? Ben de yapmaya calistim ama Cok dakik olmasigimdan mi bilmiyorum pek basarili olamadim
Eşim işten gelince biraz vakit geçirsin kızımla diye saat 8 de geçiyoruz odamıza. 5-10 dak sapmalar oluyor tabi. Benim hatam daha çok salonda uyutmaya çalışmakmış. Işığı kapatıyorduk ama tv nin ışığı ve sesi oluyordu. Bence vazgeçme, yine dene. Bana da arkadaşım tavsiye etti. 15 gün dene, sonra kendisi o düzeni isteyecek dedi. Onlar 18:30 gibi odalarına geçiyormuş bu rutini oluşturmaya çalışırken 19:45 de uyuyormuş. Ama bize uymuyor o saat. Daha eşim eve gelmemiş oluyor. Ilk günler biraz kucakta piş piş de yaptım. Hafif yana sallanarak. Ama zorlanmadık. Kızım da istiyormus uyumayı

Ya o bizde de oluyo çok uykusu var ama ağlıyo uyumak için ağlama işte uyu gitsin madem dimi ama bacım anlıyorum ben seni. Bizimki gün içinde 1 defa kendiliğinden uyuyo diğerlerinde ayakta sallıyorum birde işte akşam beşiğine koyunca kendi uyuyo

İşte en önemlisi gecenin bi vakti uyanınca tekrar uykuya geçişte sıkıntı yaratmaması maşallah demekki gece kavramları var

Ya evet aslında bunu ben de fark ettim yatak odasında daha çabuk uyyor ama benim salonda uyutmak hoşuma gidiyor diye gitmiyorum dediğin gibi TV açık ışığı sesi var. Ben de deneyeceğim bunu. Ama benim kızım uykusu gelince emmiyor işte. Kucakta pış pış istiyor emerek uyutmak çok güzel

Salonda uyutmanin hata oldugunu ben de fark ettim. Pazar gunu 9 gibi odamiza gectik uyudu ve aralarda eme eme uykusu sabaha kadar surmustu. Diger gunler pek beceremedim. Benim diger hatam uykusu gelince uyutamamak sonra kortizol salgilaniyormus iyice zor oluyor. Bugun tekrar deneyecegim hayirlisi olsub

Aynen büyükler der ya uykusu başına vurdu diye tam öyle oluyor

Ben de tv izleyim, eşimle oturayım o arada uyutayim diyordum ama olmuyormuş. Kucakta pış pış yoruyor epey. Emmesi şimdilik rahat ama ilerde zorlanabiliriz bizde.

Hadi inşallah güzel uyur. Bazen huzursuz olunca düzen kayabilir tabi ama yine de istikrarlı olmak lazım bence. Inşallah bir düzen oturturuz ve bozulmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…