- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #40.261
Biz dönem dönem yaşıyoruz bunu. İki gün önce kundaklayıp, uyutuyoruz, 10 dk sonra ağlıyor sıpa. En sonunda gidip yanına yattım (meme açık değil, bir temas yok), uyudu uzun uzun. Sensör neresinde onu da anlamadım kiBugün biraz daha sakindi sürekli yanında olmamı istiyor sürekli memede olmak istiyor. Uyuyor her 10 15 dk ya bir uyanıp kontrol ediyor yanındamıyım diye. Emmicek ama meme ağzında duracakmış. İnşallah çok uzun sürmez bu durum. Bir süre olacak biliyorum ama umarım 1 haftayla falan kalırda atlatırız.
Çocuk işi çok zor iş valla, benim de çok gerildiğim zamanlar oluyor. Üzülüyorum da ama insanız biz de. Meme ağzında, yanında uyumayı deneyebilirsin. İlk zamanlar biz öyle uyuyorduk, dinlenirsin biraz sen deBenim kuzum da günlerdir tüm gün uyumayanlardan oldu çıktı. Tüm gün memede uyuyor. Asıl sorun şu ki; tüm gün emzirdiğim için çok ciddi bir şekilde sinirli olmaya başladım. Garip bir gerginliğim var, sinirlerim o kadar bozuluyor ki çığlık atmak geliyor içimden. İnşallah hemen geçer. Kendimi teskin etmeye çalışıyorum. Emzirmek hele ki tüm gün ciddi bir durum ve ciddi efor istiyorAllah sabır versin hepimize
Canım 5SAmin ben dün kriz geçirdim yeter diye bağırdım artık. Benimkiylede kavga ettik çocuğun yanında bağırdımğım için. Ya bende senin gibiydim aslında bütün gün memede ama çocuğum uyumak istiyormuş meğersem anlamadım dilinden haftalardır. Son zamanlarda 5s i deniyorum iyi geliyor sadece dün sorun yaşadım oda atak dönemi birde beni yanında istiyormuş anlamadım biraz gerildik ama bugün çok şükür 5s le çocuğu uyutabiliyorum ama hemen uyanıyor. Uyrken yatakta yanında olmamı istiyor. Meme açık yanında bende uyuyorum hem dinlenmiş oluyorum. Oda dinlenmiş oluyor bu yüzden uyanık olduğunda kendi kendine uslu duruyor bende o uyanıkken işimi yapıyorum.
Benimde emzik tutmadı memede uyuyor ve elini ve kiyafetlerini emebiliyor zaman zaman . aksam bir haftadir memede cok kalmak istiyor o zaman emzik tutup onu emerken uyumasini isterdim.Selam, ben de tecrübesiz bir anneyim ama söylediğin şeyler gayet normal. Kızım 2 aylık, o da ortalama 3 saatte bir emiyor. Ellerini emmeyi keşfetti, ve elini emerek uyuyor (kundak değilse) henüz oyuncakları kavrayamıyor ama parmağımı falan yakalarsa ağzına götürmeye çalışıyor. Aç olduğu için değil ama bunlar, gelişim süreçleri.
Emzik yüzünden azaltacağını sanmıyorum emmeyi, küçük değiller artık. Uyurken emdiği için, süt gelince rahatsız oluyordur. Kızım emzik almadı, emerek uyuyor gece, ama fazla süt gelirse sinirleniyor mesela. Baş edemezse dudağının ucuyla tutuyor memeyi, emmeden uyuyor. Emzik alan bebeklere özeniyorum
Kiloyu da hiç takma kafana. Doktor iyi dediyse, iyidir zaten. İlk 6 ay için ayda ortalama 600 gr ile 1 kilo arasında almalarını bekliyoruz demişti bize de.
Çok teşekkür ederim rahatladım biraz. Annem ‘bu işte bi yanlışlık var 2 aylık bebek en önce anne memesinde uyumak ister’ diyince kafama takmıştım biraz. Sağ olun tekrarSelam, ben de tecrübesiz bir anneyim ama söylediğin şeyler gayet normal. Kızım 2 aylık, o da ortalama 3 saatte bir emiyor. Ellerini emmeyi keşfetti, ve elini emerek uyuyor (kundak değilse) henüz oyuncakları kavrayamıyor ama parmağımı falan yakalarsa ağzına götürmeye çalışıyor. Aç olduğu için değil ama bunlar, gelişim süreçleri.
Emzik yüzünden azaltacağını sanmıyorum emmeyi, küçük değiller artık. Uyurken emdiği için, süt gelince rahatsız oluyordur. Kızım emzik almadı, emerek uyuyor gece, ama fazla süt gelirse sinirleniyor mesela. Baş edemezse dudağının ucuyla tutuyor memeyi, emmeden uyuyor. Emzik alan bebeklere özeniyorum
Kiloyu da hiç takma kafana. Doktor iyi dediyse, iyidir zaten. İlk 6 ay için ayda ortalama 600 gr ile 1 kilo arasında almalarını bekliyoruz demişti bize de.
Hayırlı olsun canım zaten herşey o kadar pahalı ve durmadan masraf çıkıyorki anlatamam bizde para biriktiriyorduk ev için ama devamlı birikeneden harcanmaya başldıDerimdemem demem merak etme 40 kere düşündüğüm için her harekette
O zaman 3 ay daha sallanır ancakbir dönelim İstanbul’a da, tekrar değerlendiririz artık Biz şu dönem ev aldık, bir de ben işsiz kalacağım muhtemelen, o yüzden bu kadar pimpirikleniyorum, yoksa kesin almıştım şimdiye kadar mükemmel bir icat
Olabilir bak alışmıştır belkideAy bizimki de 6 da uyanıyor sanki işe gidecek beyefendihamile iken hep 6 da işe giderdim ben çocuk alışkın diye yapıyor diye düşünüyorum artık ah inşallah beğenmiştir de yapar kardeşim gece iyiyse uykusu boşver gündüz idare ediliyor da gece uykusunun yerini hiçbişey tutmuyor valla
Ya bizimki de 2 defa uyuyor biri 2 saatlik diğeri yaklaşık 4 saati buluyoTeşekkür ederim. Bu tabloya benimki uyuyor. Gün içinde 4-5 kez uyuyor her süre en fazla 2 saat uyanıklık süreside 1. Saatten sonra ben ne zaman uyutursam. Bi makale okudum 4. Aydan başlıyormuş 5. 6. Ayda olabilirmiş uyku düzeni saati olayı. Ama istikrarlı olmamız gerekiyormuş kiii ben yapabilirim çünkü oğluşum çığlıkla ağlarken eşim inanılmaz sabırlı ve sakin kalabiliyor muhtemelen ona devredecem bu uyku sorununulinkte atıyorum sen de bir oku
Kaç günlük oldu bebeğin? Bir dönem kızım da sürekli emiyordu. Göğüslerim çok acıyordu artık. Çok şükür şimdi öyle değil. Emziği kızım başlarda almıyordu iki farklı emzik denedim, bazen birini bazen diğerini emmek istiyor. Sürekli vermiyorum ama uykuya geçerken karnının tok olduğundan eminsem kurtarıcı oluyor. Uyuyunca zaten kendisi atıyor emziği de. Farklı emziklerle dene istersen. Belki birini sever. Bir de memeden ne zaman çekiyorsun bilmiyorum ama ben iyice dalmadan memeden çekersem en başa dönüyorduk o dönem. Sakinleşmek için uzun uzun emmek istiyordu.Eski mesajlari cok okuyamadim ama birkac kisi de ayni dertten muzdarip sanirim, memede uyumak.
Gece uyutuyorum yatagina koyuyorum 5 dk sonra gozlerini aciyor meme ariyor sakinlesmiyor emmeden. Emzik tutmadi keske alissaydi.Bebek 1 ayini doldurmadan emzik vermeyin diyorlardi simdi de almiyor cocuk valla emzik kolaylikmis. Mememi emzik olarak kullaniyor cunku. Butun gece harap oldum. Cocuguma da kiyamiyorum. Aksam 11 den sabah 7 ye kadar uyanikti. Simdi de uyandiramiyorum aksama kadar uyur
Gece gunduz birbirine girdi yani korkuyorum ilerde duzelmez boyle alisir diye. Nasil duzene sokacagiz bu uykuyu bilmem.
Rota asisinin alerjiyi tetikledigini duymamistim. 1 aydir gazini kendi cikartiyor eski gaz krizlerimiz kalmadi. Insallah bizde cikmaz ya bugun daha kaka yapmadi merakla bekliyorum.2 aylık kontrolde doktora rota aşısını sordum. Süt alerjisini tetikliyor diye okumuştum. Doktor dedi ki rota virüs aşısı süt alerjisi varsa bunu ortaya çıkarır. Sizinkinde alerji varsa yapmayacağım dedi. Süt alerjisi 3 ayda kendini belli eder dedi. Yani sonradan çıkabiliyormuş. Bebek gazlı mı. Dedi ki doktor süt alerjisi olan bebeklerin gazı 3 ayda geçmez dedi. 2 arkadaşımın da rota açısından sonra süt alerjisi ortaya çıktı maalesef
Cok gecmis olsun canim. Ben de peynir yiyordum sadece. Gaz yapar diyw yogurt da yemiyordym gecenlerde biraz yedim. Ayni sekilde beslenirken durup dururken cikabiliyor mu bu ajerji ya? Insallah hemen gecerDün 3 ay kontrolünde bu konuyu konuştuk bizde canım bi kere nokta kadar bi kere de incecik ip gibi kan gördüm. Ben sadece peynir tüketiyorum süt yoğurt hiçbişey yemiyorum. Doktor süt içme yoğurt ye bi görelim kaka da kan, yüzde döküntü veya gaz sıkıntısı yaşarsa diyet yapman gerekecek dedi dün yedim ve yine incecik bi kan gördüm o yüzden diyete başlıyorum bugünden itibaren kalsiyum yazdı vücudun eksik kalmasın diye durumlar böyle bizde deee
Evet üretim yönünden çok haklısınNe güzel yapıyorsun
Ben de özen gösteriyorum suya, çok değerli çünkü gerçekten. Ama üretimde harcanan suyu göz ardı etmemek lazım. Ortalama bir bebek bezi üretiminde 34 litre su harcanıyormuş (google bilgisi). 10 bez kirletse, 340 litre su eder ki sen 10 bezi yıkamak için o kadar su harcayamazsın, 50-60 litre harcarsın muhtemelen.
Bir de bir süre önce bir haber patlamıştı, Avrupa’dan geri dönüşüm çöplerini alıp, Türkiye’de boş arazilere atan şirketlerle ilgili. Geri dönüşüm işi bana pek güvenilir gelmiyor
O yüzden istiyorum yıkanabilir beze geçmek. 2-3 tane alıp bir deneyeceğim bakalım.
Meme ağızda Yanyana uyumak çok yaptığım bişey ama nolduysa bu dönem hiç bir şey kar etmedi geçer inşallahBiz dönem dönem yaşıyoruz bunu. İki gün önce kundaklayıp, uyutuyoruz, 10 dk sonra ağlıyor sıpa. En sonunda gidip yanına yattım (meme açık değil, bir temas yok), uyudu uzun uzun. Sensör neresinde onu da anlamadım kigözünü açması lazım beni görmesi için, mışıl mışıl uyuyor, nereden görecek. Bizde hiç düzen yok, bazen bir şekilde strese girdiğini düşünüyorum. Umudum 3. Aydan sonra değişmesi
Çocuk işi çok zor iş valla, benim de çok gerildiğim zamanlar oluyor. Üzülüyorum da ama insanız biz de. Meme ağzında, yanında uyumayı deneyebilirsin. İlk zamanlar biz öyle uyuyorduk, dinlenirsin biraz sen de
Canım 5Sbazen emmeyi bırakmasa da ben memeyi ağzından çıkartıp, yatağa bırakıyorum, uyuyor. Ama her zaman yemiyor tabi, bazen açılıyor boncuk gözler, hayırdır diyor sen nereye
Bebek büyüyor daha fazla emiyor artık çenesi de güçlendi. Sen de diyorsun bak uzun emiyor diye. Demek ki eskisi gibi yorulmuyor emerken. Herşeyi ağzına götürmesi de ağız yoluyla tanımaya çalışıyor. Bu bir yaşına gelene kadar böyle sürecek. Ağız yoluyla keşfetmeye çalışacak. Emzik ile ilgili endişelerin varsa verme bir müddet ben bıraktıramayacağımı bildiğim için bu konuda hiç ısrarcı olmadım. Vermedim .Herkese merhaba arkadaşlar, sizlere birşey danışmak istiyorum. Oğlum 2 buçuk aylık oldu. Son 10 15 gündür gündüz emmeleri çok azaldı, gece hala aynı iyi ama gündüz gerçekten acıkınca günde ortalama 3 defa uzun emiyor onun dışında almıyor versem de bi kere çekip bırakıyor. Ama bunun dışında ne bulsa ağzına sokmaya çalışıyor ellerini yiyor oyuncaklar ağzına değerse hemen ağzını açıyor kucağımdayken kıyafetimi yiyor aç sanıyorum meme veriyorum istemiyor. Bu meme reddi mi? Sütüm az değil bunu biliyorum. Şuana kadar hep omzumda pışpışlayarak uyuturdum gazı olduğundan, son 2 haftadır emzik verip kolumda pışpışlayarak uyutmaya başladım daha kolay dalıyor. Sadece uyutacağım zaman veriyordum emzik, Ama annem dedi ki bu yüzden emmeyi azaltmış olabilir senin memende uyumak istemesi lazım niye memeni istemiyor da emzikle uyuyor dedi kafam karıştı. Bir de son 1 ayda 850 gram almış normal mi bilmiyorum toplam kilosuna iyi dedi doktor ama bilmiyorum 1 ay için normal mi
Çok geçmiş olsun Rota aşısını ne zaman yaptırdınız ?Cok gecmis olsun canim. Ben de peynir yiyordum sadece. Gaz yapar diyw yogurt da yemiyordym gecenlerde biraz yedim. Ayni sekilde beslenirken durup dururken cikabiliyor mu bu ajerji ya? Insallah hemen gecer
Tesekkur ederim. Asi yaptirmamistimÇok geçmiş olsun Rota aşısını ne zaman yaptırdınız ?
64 gunluk .Duzelir insallah. Gunduz hic sorun yok top atsan uyanmaz ama geceleri..Kaç günlük oldu bebeğin? Bir dönem kızım da sürekli emiyordu. Göğüslerim çok acıyordu artık. Çok şükür şimdi öyle değil. Emziği kızım başlarda almıyordu iki farklı emzik denedim, bazen birini bazen diğerini emmek istiyor. Sürekli vermiyorum ama uykuya geçerken karnının tok olduğundan eminsem kurtarıcı oluyor. Uyuyunca zaten kendisi atıyor emziği de. Farklı emziklerle dene istersen. Belki birini sever. Bir de memeden ne zaman çekiyorsun bilmiyorum ama ben iyice dalmadan memeden çekersem en başa dönüyorduk o dönem. Sakinleşmek için uzun uzun emmek istiyordu.
Aynen canım kesinlikle bu ara bizimkinde kucakta gezinme başladı oturamıyoruz bağarıyorOlabilir bak alışmıştır belkideiyi işte ilerde de çalışkan ve dakik olur Ya gece insan uyuyamayınca gündüz çok bitkin oluyor doğrusu gece uyusunlar dediğin gibi gündüz insan idare edebiliyor
Hiç bilmiyorum ki canım süt ve süt ürünü alerjisi olsa peynirde ya da paketli herhangi bi gıdada da yapması lazım ama bende şaştım bugün yoğurdun gaz sancısını yaşıyoruz ama o yüzden daha da yememmmCok gecmis olsun canim. Ben de peynir yiyordum sadece. Gaz yapar diyw yogurt da yemiyordym gecenlerde biraz yedim. Ayni sekilde beslenirken durup dururken cikabiliyor mu bu ajerji ya? Insallah hemen gecer
Chicco physio silikon emzik kullanıyor. Biberon alırken ikili set olarak almıştım. Aklımca kullanmayacaktım ama yine de bulunsun demiştim. Başlarda tutamıyordu, kısa bir dönem de wee nin emziğini tuttu. Şimdi sorun yaşamıyorum. Bizde de tam tersi bir durum vardı. Gündüz zaten hiç uyumuyordu, gece uyku saati de git gide ertelenmeye başlamıştı. Inşallah uzun sürmez sizin de.64 gunluk .Duzelir insallah. Gunduz hic sorun yok top atsan uyanmaz ama geceleri..
emzik tavsiyesi alabilir miyim hangisini tuttu kiziniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?