2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Benim bıdık ilk ay emzigi kabul etmedi. Daha sonra zorla alsitirdim. Her seferinde midesi bulanir gibi yapıyordu, ağlıyordu, ama inatla yaklaşık 1 dk elimle tuttum ağzında. En sonunda pes etti ve şimdi alıyor. Çok rahat ettim. Hala daha arada zorla alıyor ama ısrarcı oluyorum ve sonunda kabul ediyor.

Evde yalniz oldugum icin pratik olsub diye bebek arabasi kullanmaya basladik. Zaman zaman uyutmak icin de faydali oluyor. Gece ancak 2 de uyumustu sabah 7 gibi kalkti 8 de tekrar uyudu. 11.30 gibi arabada uyandi kucagima aldim simdi ayila bayila uyuyor. Sizde de olutor mu kucaga alinca birden uyumaya devam etme modu?

Dün ilk defa bi 30 dk aldı emziği ama sonra tekrar attı bakalım denemek lazım dediginiz gibi tutmaya calisiyorum ama ittiriyor.

Öyle mi ilk defa aldığı için nasil oldugunu bilmiyorum
Ben çenesi yorulmasın diye uzun süre vermiyorum. Yemek yapacaksam az biraz tutsun o arada yemeğin ön hazırlığını yapayım, ağlıyorsa susmuyorsa susması için, uykuya dalmakta zorlanıyorsa dalana kadar. Sürekli emmesine kıyamıyorum. Bugün hiç vermedim mesela. Emziksiz idare ettik. Ilk alışında 30 dk güzel tutmuş ama, sevmiş bence emziği

Aman maşallah gün geçtikçe düzeni daha da oturur inşallah

Sen çikarinca aglamiyor mu simdi yine tuttu cikarmayi denesem aglamaz mi acaba?

Olmaz mıı ortalığı yıkıyor uyanınca kucağa alıyorum memeyi göz ucuyla görmesi yetiyor öyle bi uyuyor ki memeyi asla tutmuyor geri koy maksimum 1 saat sonra aynı olaylar böyle döngü devam ediyor

Cikardim aglamadi teşekkür ederim

Sen çikarinca aglamiyor mu simdi yine tuttu cikarmayi denesem aglamaz mi acaba?
Dikkatini dağıtacak bir şey yapıyorum. Kucağıma alıyorum, altını degistiriyorum, çıngırak sallıyorum ya da emziriyorum. Dediğim gibi zaten sürekli vermiyorum, ihtiyaç halinde veriyorum.

Bende sadece uykuya dalarken ya da çok ağlarsa veriyorum. Gün boyu yazık emmesin plastik şeyi.

Minnoşum ya o zaman denemeye devam dün sanırım çok uykusu vardı, anlamadı. Hiç almıyor şu anda. Ama biberon verdim bugün, emzik gibi takıldı, şimdilik o da idare ediyor. Bir de başka şeyler emiyor, slingde uyurken slingi emiyor, araba koltuğunda kemeri emiyor, elini zaten emiyor. Acaba emzik diye tutturmayıp ağız bezlerinden falan mı tutuştursam ağzına diye düşündüm

Kızlar benim oğlan dünden beri üstten koyuyorsun pat alttan çıkarıyor durumunda ama huzurlu ağrısı sızısı yok belli de bu kadar kaka normal mi onu bilemedim maksimum 2 saatte bir yapıyor mübarek bide bugün demir damlasına başladık bakalım umuyorum ki yan etki yapmaz. Erken doğduğu için 3. Ayda başlayalım dedi doktor normalde 4. Ayda başlanıyormuş var mı kullanan

Çok teşekkür ederim, detaylı detaylı anlatmışsın bizde de var benzer bir rutin aslında, Önce alt değiştirme, pijama giyme seansımız var. 7:30-8 gibi odaya geçiyoruz. Sonra kundak, pışpış ve emerek uyuyor. Dalması dediğin gibi uzun sürüyor, ama ben yanına uzanmazsam uyanıyor sıpa. 8’de biz de yataktayız bir de anne yanı beşik falan yok yanımızda, düşmesin diye ortamızda yatıyor. Eşimle uzaktan bakışarak telefonda takılıyoruz uyku saati belli, uykusu var, yatıp uyusa ya kendi kendine
İşte en önemlisi gecenin bi vakti uyanınca tekrar uykuya geçişte sıkıntı yaratmaması maşallah demekki gece kavramları var
Benim iki derdim var bununla ilgili. Birincisi alt değiştirme, altını değiştirirsem uyanıyor. Sonra 1-1:30 saat ayaktayız. Pişik derdimiz de var, kıyamıyorum. Ne yapsam bilemedim. Ey anneler, siz gece bez değiştiriyor musunuz? İkinci sorun da kaka sabah 4-5 gibi kaka yapıyor. Ikınınca tuvalete tutuyorum, vee tabi ki yine uyanıyor. Sonra tekrar uyuyana kadar yine ayaktayız. Ama tekrar uyuyor. Kalkış saatimiz 7 gibi. Buna da şükür tabi de, bu ikisini de çözsek tadından yenmeyecek bebem emmek için ortalama 2-3 saatte bir kalkıyor, ama ona lafım yok
Emerek uyumamasının avantajı, başka birisinin de uyutabilmesi bence. Emzik işini o yüzden de çok istemiştim. Ne kadar bağımsız, o kadar iyi bence, hiç üzülme

Ahahaha, biz de bugüne kadar böyleydik. Benim kızım daha küçük sanıyorum ama anne sütü aldığı için çok önemsemedim ben. Mama vermiyorsan, normaldir diye düşünüyorum.

Benimki emzik aldı ama acıkmışsa yada sakinde almıyor emziği sadece uykuya dalacağı zaman alıyor uyuyuncada atıyor ağzından. Gecede eğer mümkünse uyumadığı zaman bi duş aldır banyo yaptır emer uyur diye düşünüyorum. Bizim akşam rutinimiz banyo küvetini doldurup 10 dk keyif yatırıyoruz en az 4 saat kesintisiz uyuyor. Ama sonrası bende koluma alıyorum sabaha kadar kokumu almak istiyor bu dönemde normalmiş güven alması için. O yüzden bende memede uyutuyorum 3. Aydan sonra katı bir disiplinle memede uyuma alışkanlığından vazgeçririz ama şu sıralar bize çok ihtiyaç duyuyorlar. Dünyaya adepte olmak adına.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…