- 24 Ocak 2021
- 1.609
- 2.511
- 83
- 38
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #40.321
Yazını okuyunca kendimi gördüm yavrumu uzun zaman tanıyamadım diye 1 hafta önce bende hemen hemen aynı senin gibi bi rutin oluşturdum. Gece gündüz fark etmez kuzum uyumak istiyormuş bende ne derdi var bu çocuk uyumuyor diyordum meğersem uyutamıyormuşum. Çocuk uyumak için benden yardım istiyormuş anlamıyordum. Şimdi bazen 5s bazen colic bazen ayakta sallama bazen ana kucağında o an ne istiyorsa yardım ediyorum uyuyor çok şükür. Aynı saatte uyutma olayını bende deniyorum gece güzel gidiyorda gündüz tutturamadım bir türlü .Ben gece uykusu için bir rutin oluşturdum. 1 haftadır rahat ediyorum çok şükür. Her gün aynı saatte odamıza geçiyoruz. Iki güne bir yıkıyorum. Yıkasam da yıkamasam da aynı saatte altını temizleyip,ışığı kapatıp emzirmeye başlıyorum. Sırayla iki memeyi de veriyorum. Karanlık ve sessiz olunca emerken uyumaya başlıyor. Iyice dalınca yatağa yatırıp, yarım kundak yapıyorum. O arada bazen gözünü açtığı oluyor. Yanına uzanıp ses tonuma dikkat ederek dokunmadan piş piş demeye başlıyorum. Genelde kucağıma almama gerek kalmadan uyuyor. 1 saati buluyor bu durum, ama kızım da,ben de sakin oluyoruz2 saat sonra biz artık yatağa geçeceğimizde de dikkatlice alıp anne yanı beşiğine yatırıyorum. Gece de kendisi acıkıp uyanana kadar ellemiyorum. 1 haftadır böyleyiz ve akşam dinlenme imkanım oldu benim de. Senin mesajına cevap yazmış oldum ama diğer arkadaşlara da nacizane tavsiyem bebekler gerçekten düzeni seviyormuş. Saati gelince uyku mahmurluğu çöküyor ve uyumak istediğini belli ediyor. Daha önceki huysuzluğu uykuya geçemediği içindi sanırım. Her zaman aynı olmaz tabi, aşı hastalık atak haftasında farklı davranabilir ama kendi adıma kızımın ne istediğini anladım diyebilirim sanırım Uykularının derin olduğu geceler diliyorum hepimiz için. Gündüz bir şekilde idare ediyoruz nasılsa...
Bence çok ısrarcı olursan yakında alışır, ahah ağız bezi komik olurMinnoşum yao zaman denemeye devam dün sanırım çok uykusu vardı, anlamadı. Hiç almıyor şu anda. Ama biberon verdim bugün, emzik gibi takıldı, şimdilik o da idare ediyor. Bir de başka şeyler emiyor, slingde uyurken slingi emiyor, araba koltuğunda kemeri emiyor, elini zaten emiyor. Acaba emzik diye tutturmayıp ağız bezlerinden falan mı tutuştursam ağzına diye düşündüm
Benimkinin banyo sonrası uykusu açılıyor canım uyumak istemiyor o yüzden bende hergün yıkamıyorum havada soğuk diye 3 günü bulduğu oluyorMerak ediyorum benim kız banyodan sonra çok daha kötü uyuyor hiçbir işe yaramıyor o yüzden her gün yıkamıyorum var mı başka böyle olan
Aynen sadece anne sütü alıyor canım biraz daha gözlemleyip olmazsa yazacağım artık bi doktoraAhahaha, biz de bugüne kadar böyleydik. Benim kızım daha küçük sanıyorum ama anne sütü aldığı için çok önemsemedim ben. Mama vermiyorsan, normaldir diye düşünüyorum.
Ben de çocuğumun uyumak istediğini ve benim uyutamadigimi anladım bu süreçte. Gündüz bizim de rutinimiz yok gibi. Ne zaman ihtiyaç duyarsa o zaman uyuyor. Sabah uyandiktan sonra altini değiştirip emerek tekrar uyumak gibi bir düzeni kendi kurdu. Öğleden sonra da huysuzlaninca anlıyorum uyumak istediğini. Ya kucağımda ya da memede uyuyor kendisi.Yazını okuyunca kendimi gördüm yavrumu uzun zaman tanıyamadım diye 1 hafta önce bende hemen hemen aynı senin gibi bi rutin oluşturdum. Gece gündüz fark etmez kuzum uyumak istiyormuş bende ne derdi var bu çocuk uyumuyor diyordum meğersem uyutamıyormuşum. Çocuk uyumak için benden yardım istiyormuş anlamıyordum. Şimdi bazen 5s bazen colic bazen ayakta sallama bazen ana kucağında o an ne istiyorsa yardım ediyorum uyuyor çok şükür. Aynı saatte uyutma olayını bende deniyorum gece güzel gidiyorda gündüz tutturamadım bir türlü .
Mesela gece yatırmadan önce bezini değiştiriyorum. 4-5 gibi uyanıyorya çok çiş yapmış oluyo eğer kaka yoksa bile. Tekrar değiştiriyorum sonra 7 gibi kalkıyor ıkınarak bu aralar çok zorlanıyo kabız sanırım 2 saat okunması sürüyo desem yeridir yani haliyle uyumuyor tekrar kakayı yapınca rahatlıyo 10-20 dakka falan uyuyo sonrasında öğle uykusu oluyor eğer olursaÇok teşekkür ederim, detaylı detaylı anlatmışsınbizde de var benzer bir rutin aslında, Önce alt değiştirme, pijama giyme seansımız var. 7:30-8 gibi odaya geçiyoruz. Sonra kundak, pışpış ve emerek uyuyor. Dalması dediğin gibi uzun sürüyor, ama ben yanına uzanmazsam uyanıyor sıpa. 8’de biz de yataktayız bir de anne yanı beşik falan yok yanımızda, düşmesin diye ortamızda yatıyor. Eşimle uzaktan bakışarak telefonda takılıyoruz uyku saati belli, uykusu var, yatıp uyusa ya kendi kendine
Benim iki derdim var bununla ilgili. Birincisi alt değiştirme, altını değiştirirsem uyanıyor. Sonra 1-1:30 saat ayaktayız. Pişik derdimiz de var, kıyamıyorum. Ne yapsam bilemedim. Ey anneler, siz gece bez değiştiriyor musunuz? İkinci sorun da kakasabah 4-5 gibi kaka yapıyor. Ikınınca tuvalete tutuyorum, vee tabi ki yine uyanıyor. Sonra tekrar uyuyana kadar yine ayaktayız. Ama tekrar uyuyor. Kalkış saatimiz 7 gibi. Buna da şükür tabi de, bu ikisini de çözsek tadından yenmeyecek bebem emmek için ortalama 2-3 saatte bir kalkıyor, ama ona lafım yok
Emerek uyumamasının avantajı, başka birisinin de uyutabilmesi bence. Emzik işini o yüzden de çok istemiştim. Ne kadar bağımsız, o kadar iyi bence, hiç üzülme
Gunde 10 dan fazla olursa sikintiymus sanirim. Bugun bizim de 4 kaka oldu cok civik degil gibi. Yediklerimizden dolayi mi acaba? Her seye panik yapiyorum ben de yaKızlar benim oğlan dünden beri üstten koyuyorsun pat alttan çıkarıyor durumunda ama huzurlu ağrısı sızısı yok belli de bu kadar kaka normal mi onu bilemedim maksimum 2 saatte bir yapıyor mübarekbide bugün demir damlasına başladık bakalım umuyorum ki yan etki yapmaz. Erken doğduğu için 3. Ayda başlayalım dedi doktor normalde 4. Ayda başlanıyormuş var mı kullanan
Uyutmayi beceremiyorum diyordum deneyiminiz hakli cikariyor. Resmen bebegimi uyutamiyorumYazını okuyunca kendimi gördüm yavrumu uzun zaman tanıyamadım diye 1 hafta önce bende hemen hemen aynı senin gibi bi rutin oluşturdum. Gece gündüz fark etmez kuzum uyumak istiyormuş bende ne derdi var bu çocuk uyumuyor diyordum meğersem uyutamıyormuşum. Çocuk uyumak için benden yardım istiyormuş anlamıyordum. Şimdi bazen 5s bazen colic bazen ayakta sallama bazen ana kucağında o an ne istiyorsa yardım ediyorum uyuyor çok şükür. Aynı saatte uyutma olayını bende deniyorum gece güzel gidiyorda gündüz tutturamadım bir türlü .
Ay o disiplin günleri gelmesinBenimki emzik aldı ama acıkmışsa yada sakinde almıyor emziği sadece uykuya dalacağı zaman alıyor uyuyuncada atıyor ağzından. Gecede eğer mümkünse uyumadığı zaman bi duş aldır banyo yaptır emer uyur diye düşünüyorum. Bizim akşam rutinimiz banyo küvetini doldurup 10 dk keyif yatırıyoruz en az 4 saat kesintisiz uyuyor. Ama sonrası bende koluma alıyorum sabaha kadar kokumu almak istiyor bu dönemde normalmiş güven alması için. O yüzden bende memede uyutuyorum 3. Aydan sonra katı bir disiplinle memede uyuma alışkanlığından vazgeçririz ama şu sıralar bize çok ihtiyaç duyuyorlar. Dünyaya adepte olmak adına.
Eşimin annesi anlatıyor, köyde tülbente afyon (sanırım afyondu, veya onun gibi bir şey) sarıp emzik gibi veriyorlarmış bebişlere tarladaBence çok ısrarcı olursan yakında alışır, ahah ağız bezi komik olur
Bu arada benim bebe resmen beni tokatlıyorhiç affı yok. Sinirli olduğu zaman sağ kroşe geçiriyor sizlerde de varmı bu durum?
Acaba gazi mi oluyor? Bizim bazen cok iyi etki ediyor bazen ayniMerak ediyorum benim kız banyodan sonra çok daha kötü uyuyor hiçbir işe yaramıyor o yüzden her gün yıkamıyorum var mı başka böyle olan
Uyku egitiminde bebegi aglanaya terk ediyorsak yok ben de kiyamam egitim verememAy o disiplin günleri gelmesinnasıl dayanacak ana yüreği 4. ayda hem odayı ayırırız hem uyku eğitimi veririz diye düşünüyorum ama zaman yaklaştıkça caymaya başladım kıyamam slingde koynumda uyuyor şimdi, bitecek mi bu günler
Bu arada bu ilk üç ayda tesadüfen kendi kendilerine uyurlarsa, kendi kendilerine uyumayı öğrenebiliyorlarmış ama bizde hiç olmadıArada yatağa bırakıp şansımı deniyorum ama cazgır biraz benim kız hemen çığlıklar başlıyor
Gündüz düzeni bizde de oturmadı maalesef ve o da gece düzenini etkiliyor. Dün 6’da uyudu mesela, sonra altını değiştirirken biraz uyandı, bir saat takıldı şükür ama gece uykusu modundaydı. 6’da yatarsa 2’de cümbür cemaat kalkıyoruz
Bizde aynen tam olarak böyleyiz sabah uyanıyor emip geri uyuyor öğleden sonra canı ne zaman isterseBen de çocuğumun uyumak istediğini ve benim uyutamadigimi anladım bu süreçte. Gündüz bizim de rutinimiz yok gibi. Ne zaman ihtiyaç duyarsa o zaman uyuyor. Sabah uyandiktan sonra altini değiştirip emerek tekrar uyumak gibi bir düzeni kendi kurdu. Öğleden sonra da huysuzlaninca anlıyorum uyumak istediğini. Ya kucağımda ya da memede uyuyor kendisi.
Biz akşam 9- 10 arası duş aldırıyoruz her akşam ama 11i buluyor uyuması minumum 4-6 saat uyuyor. Gece uyanınca yanıma alıyorum emip uyuyor yine. Sende 5s dene kundak dene bakalım . Bizimki kundak yapınca çığlık çığlıga kucağıma alıp pış pışlayim yada anakucağına 2 dakika sonra mayışıyor.Uyutmayi beceremiyorum diyordum deneyiminiz hakli cikariyor. Resmen bebegimi uyutamiyoruminsallah ben de . Gecmise gire daha iyiyiz ama gece uykusuna zor geciyor.
Sayayım ben bi ne olur ne olmaz bakayımGunde 10 dan fazla olursa sikintiymus sanirim. Bugun bizim de 4 kaka oldu cok civik degil gibi. Yediklerimizden dolayi mi acaba? Her seye panik yapiyorum ben de ya
Biz pek kundak yapmadik oradan kaybettik. Bende 5s in emme, sallama ve sss sesi var digerleri olmayinca uzun suruyorBiz akşam 9- 10 arası duş aldırıyoruz her akşam ama 11i buluyor uyuması minumum 4-6 saat uyuyor. Gece uyanınca yanıma alıyorum emip uyuyor yine. Sende 5s dene kundak dene bakalım . Bizimki kundak yapınca çığlık çığlıga kucağıma alıp pış pışlayim yada anakucağına 2 dakika sonra mayışıyor.
Ben 6. Ayda sonra odayı ayırıcam ama 3. Aydan sonra gündüzleri odasında uyusun istiyorum 6. Aydan sonra geceleride uyuycağı için 3. Aydan sonra adapte olsun odasına. Bizdede 4 tane yatağı var beyefendininAy o disiplin günleri gelmesinnasıl dayanacak ana yüreği 4. ayda hem odayı ayırırız hem uyku eğitimi veririz diye düşünüyorum ama zaman yaklaştıkça caymaya başladım kıyamam slingde koynumda uyuyor şimdi, bitecek mi bu günler
Bu arada bu ilk üç ayda tesadüfen kendi kendilerine uyurlarsa, kendi kendilerine uyumayı öğrenebiliyorlarmış ama bizde hiç olmadıArada yatağa bırakıp şansımı deniyorum ama cazgır biraz benim kız hemen çığlıklar başlıyor
Gündüz düzeni bizde de oturmadı maalesef ve o da gece düzenini etkiliyor. Dün 6’da uyudu mesela, sonra altını değiştirirken biraz uyandı, bir saat takıldı şükür ama gece uykusu modundaydı. 6’da yatarsa 2’de cümbür cemaat kalkıyoruz
Sen de doktora surekli soru soruyor musun? Esim doktor seni engelleyecek diyorSayayım ben bi ne olur ne olmaz bakayımbende aynıyım canım hatta biraz yeşil yaptı kakasını doktora söyledim gözlemle süt alerjisinden olabiliyor dedi valla ne zormuş ya şu süt alerjisi işi net bişey de demedikleri için
Bizim de cesit cesit yatak minnosum gobegimde uyuyorBen 6. Ayda sonra odayı ayırıcam ama 3. Aydan sonra gündüzleri odasında uyusun istiyorum 6. Aydan sonra geceleride uyuycağı için 3. Aydan sonra adapte olsun odasına. Bizdede 4 tane yatağı var beyefendininkendi odasınında var yatak odasında salonda ve çatı katında ama gece kolumda uyuyor. . Geçen odayı havalndırim derken pencereyi açık unutmuşum börtü böcek dolmuş haydaa hadi çatı katınada park yatağı kurduk. Aynen görmemişin bir oğlu olmuş… onu yaşıyoruz eşimle birlikte geç anne baba olduk biraz abartıyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?