- 24 Ocak 2021
- 1.609
- 2.511
- 83
- 38
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #40.341
Ay kundağa bizde yeni başladıkBiz pek kundak yapmadik oradan kaybettik. Bende 5s in emme, sallama ve sss sesi var digerleri olmayinca uzun suruyorBenim bu zamana kadarki sikintim uykusu gelmesine ragmen uyutamamakti oyle hissediyorum. Yaptiklarinizi uygulamaya calisacagm tesekkur ederin
4-5’e kadar dayansak yeter banaMesela gece yatırmadan önce bezini değiştiriyorum. 4-5 gibi uyanıyorya çok çiş yapmış oluyo eğer kaka yoksa bile. Tekrar değiştiriyorum sonra 7 gibi kalkıyor ıkınarak bu aralar çok zorlanıyo kabız sanırım 2 saat okunması sürüyo desem yeridir yani haliyle uyumuyor tekrar kakayı yapınca rahatlıyo 10-20 dakka falan uyuyo sonrasında öğle uykusu oluyor eğer olursa
Ben hem telefonda hemde gidince elimde soru listesi ile gidiyorum eşim benden utanıyor artık baş belası gibi davranıyorsun diyor hepSen de doktora surekli soru soruyor musun? Esim doktor seni engelleyecek diyorama napayim kucucuk bebek cok panik oluyorum. Bizim de son gunlerde kaka yesil kahve koyu yesil gibi bir sey. Haftaya kobtrolde hepsini gostericem doktora sizin kakasa kan var miydi alerjisen? Sutu kesince gitti mi? Ben daha diyete girmedim sadece bahaettigim boregi yemedim kan yok
Çok tatlısınızBen 6. Ayda sonra odayı ayırıcam ama 3. Aydan sonra gündüzleri odasında uyusun istiyorum 6. Aydan sonra geceleride uyuycağı için 3. Aydan sonra adapte olsun odasına. Bizdede 4 tane yatağı var beyefendininkendi odasınında var yatak odasında salonda ve çatı katında ama gece kolumda uyuyor. . Geçen odayı havalndırim derken pencereyi açık unutmuşum börtü böcek dolmuş haydaa hadi çatı katınada park yatağı kurduk. Aynen görmemişin bir oğlu olmuş… onu yaşıyoruz eşimle birlikte geç anne baba olduk biraz abartıyoruz
Çok detaylı bilmiyorum aslında ama çeşitli yöntemler var. Yine de genel olarak biraz sertlerUyku egitiminde bebegi aglanaya terk ediyorsak yok ben de kiyamam egitim veremem
Ya bak sanirim yagli seylerde sikinti var cunku benim yedigim su boregi de yagliydi. 2 gun yedim 2 kere oldu. Doktor bana peynir yogurt gibi fermente sut urunlerini yiyebilirsin dediBen hem telefonda hemde gidince elimde soru listesi ile gidiyorum eşim benden utanıyor artık baş belası gibi davranıyorsun diyor hepbizde 2 kere olmuştu canım kaymak yediğim de oldu ikiside sonra yemeyi kesince geçti canım doktora gidince yoğurt ye bi deneyelim dedi akşam yine azıcık kan gördüm o yüzden yemiyorum artık ama işte benim aklımın almadığı şu ki madem süt alerjisi peynirde de olması gerekmiyor mu ki doktor da bunu söyledi olsa hepsinde olur dedi 10 gün sonra aşı randevumuz var o güne kadar gözlemle gelince değerlendirelim dedi bana da
Nasıl tutuyorsun kakaya4-5’e kadar dayansak yeter bana
Kızım 8’de uyuyor, 7:30 gibi değişmiş oluyor. İki gece önce bekledim 5’e kadar ama 1 kilo olmuş bezdün kıyamadım, 12’de uyanınca değiştirdim. 5’te de kaka yaptı işte. Hem 12’de hem 5’te kalkıp oyun oynadık 4-5 gibi o kadar dolu oluyor mu senin de? Bir sorun olmaz mı acaba, beklesem mi ben de
O ıkınmalar için de, eğer tuvalete tutarsan 5-10 dk’da yapıyor. Belki kızım biraz alışmıştır ama 3-5 kere tutsan alışır. Dene istersen. Sadece sabah bile tutsan olur. Gerçi sonra gaza geliyorsunben şimdi çişleri yakalama derdindeyim. 2 temiz bezimiz var bugün
Bende yoğurt ta sıkıntı çıkardı canım bide yedikten sonra gün boyu hep huzursuzdu ondan mı denk mi geldi bilmiyorumYa bak sanirim yagli seylerde sikinti var cunku benim yedigim su boregi de yagliydi. 2 gun yedim 2 kere oldu. Doktor bana peynir yogurt gibi fermente sut urunlerini yiyebilirsin dedigarip.
Hahah napalim ya annelik kolay degil, delilik
Ben de hep iki cocuk isterdim. Hani diyorlar ya cok zor ama gulmesi dunyaya bedel diye. OyleymisBende yoğurt ta sıkıntı çıkardı canım bide yedikten sonra gün boyu hep huzursuzdu ondan mı denk mi geldi bilmiyorumvallahi delilik canım 2.yi çok istiyordum hamile iken şuan gerçekten düşünmek bile zor geliyor
Bencedeee tecrübeli oluyorsun diyorlar ama bu işin tecrübesi yok yaa hergün başka bi çocukmuş gibi davranıyorBen de hep iki cocuk isterdim. Hani diyorlar ya cok zor ama gulmesi dunyaya bedel diye. Oyleymissirf bu durum ikinci icin aklimi cekiyor ama kecikeri kaciririm o kesin
Besiginde yatiyor mu koselere sikistirSan? Tulum da cok oneriliyor ben almasim simdilik. Aman cok terletme cidden usumekten cok terletmek hasta ediyorBencedeee tecrübeli oluyorsun diyorlar ama bu işin tecrübesi yok yaa hergün başka bi çocukmuş gibi davranıyorbu arada uyurken tepinerek üstünü açması başladı bizimkinin uyku tulumu aldım bakalım deniycem ama yine de üstünü örtsem mi diye düşünüyorum dilleri de yok anne yeter abartma diyecek yoksa bana biliyorum da psikolojim bozuldu yeminle
Yok canım sallana sallana salıncakta yatıyor yoksa sıçradıkça uyanıyor gecelerimiz hala sıkıntılı bizimBesiginde yatiyor mu koselere sikistirSan? Tulum da cok oneriliyor ben almasim simdilik. Aman cok terletme cidden usumekten cok terletmek hasta ediyor
2 yaşına kadar geçermiş anca kuzum sürekli olacak demedi onlar iyi olsunlarda benim nasıl olduğum pek önemli değil ama yorgun ve bitkinim kızım çok hareketli sürekli anne anne deyip duruyor atak haftası heralde hep ağlamaklı sinirli , akşam olsunda eşim gelsin diye iple çekiyorumÇok geçmiş olsun. Gribi bile ağır geçirir demiş ya doktor, ömrü boyunca mı yoksa iki yaşına gelip o kıkırdak gelişip düzelene kadar mı sürecekmiş? Bu tempoda sen nasılsın peki?
Evet sürekli hırıltılı ama doktor hava vermeye gerek tok diyor kusması da var mı ? Sürekli yan yatırıyoruz olurda uykusunda kusarsa diye ama biz yan yatıyoruz o nasıl başarıyoruz düz yatıyor arkasına yastık koymamıza rağmen , sanada mı 2 yaşında geçer dedilerCanım aynı durum bizdede vad kıkırdak tam gelişmemiş hırıltılı doğmuştı hala öyle inAllah geçer dediğin gibi geipte oldu çok zordu aklım çıktı bişey olacak nefessiz kalacak diye
Ayy yok koz ben yapamam heralde zaten bizim banyo tuvalet çok soğuk oraları yakmadım en üst katta oturuyoruz ev ısınmıyor bir kaç odsyı açtık yükselttik kombiyi mecbur4-5’e kadar dayansak yeter bana
Kızım 8’de uyuyor, 7:30 gibi değişmiş oluyor. İki gece önce bekledim 5’e kadar ama 1 kilo olmuş bezdün kıyamadım, 12’de uyanınca değiştirdim. 5’te de kaka yaptı işte. Hem 12’de hem 5’te kalkıp oyun oynadık 4-5 gibi o kadar dolu oluyor mu senin de? Bir sorun olmaz mı acaba, beklesem mi ben de
O ıkınmalar için de, eğer tuvalete tutarsan 5-10 dk’da yapıyor. Belki kızım biraz alışmıştır ama 3-5 kere tutsan alışır. Dene istersen. Sadece sabah bile tutsan olur. Gerçi sonra gaza geliyorsunben şimdi çişleri yakalama derdindeyim. 2 temiz bezimiz var bugün
Ben bu düzeni 11 gibi yapıyorum daha erken uyumuyor da sizin bebiş gündüz kaç saat uyuyan bir bebek acaba? bana da belki yol gösterir. Biz de erkene çekebilsek bu süreyi harika olacakEşim işten gelince biraz vakit geçirsin kızımla diye saat 8 de geçiyoruz odamıza. 5-10 dak sapmalar oluyor tabi. Benim hatam daha çok salonda uyutmaya çalışmakmış. Işığı kapatıyorduk ama tv nin ışığı ve sesi oluyordu. Bence vazgeçme, yine dene. Bana da arkadaşım tavsiye etti. 15 gün dene, sonra kendisi o düzeni isteyecek dedi. Onlar 18:30 gibi odalarına geçiyormuş bu rutini oluşturmaya çalışırken 19:45 de uyuyormuş. Ama bize uymuyor o saat. Daha eşim eve gelmemiş oluyor. Ilk günler biraz kucakta piş piş de yaptım. Hafif yana sallanarak. Ama zorlanmadık. Kızım da istiyormus uyumayı
Benim belim çok kötü doğumdan sonra rahat egilemiyorum bebeğin banyosunu yaptığımda yada kıyafetlerini değiştirdiğimde eğiliyorum sürekli sonra birden bir ağrı giriyor en az beş dakika dik durmam gerekiyor yoksa dayanılmayacak şekilde bir ağrısı oluyor neden bilmiyorumKızlar benim doğumdan beri git gide artan bacak ve diz ağrım var. Öyle ki akşam olunca yürümekte bile zorlanıyorum. Evin içinde salondan odaya yürümek bile işkence oluyor. Sırt ve bel ağrısını biraz normal karşılıyorum, gece uyanınca sırtıma bir şey almıyorum, emzirirken bazen yamuk yumuk duruyorum. Onlar tamamen benim ihmalim ama diz ve bacak ağrıları neden anlamıyorum. Akşam kızım uyuyunca yürüyüş yapmak istiyorum, bu ağrılar ve yorgunluk yüzünden mümkün olmuyor. Sizde de böyle durumlar var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?