2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Ben kullanıyorum ama turuncu etiketi yoktu doğduğundan beri hiç pişik olmadı dikkat edeyim alırken

Resmen bebeğime nazar değdi dün eşimin halasıyla gelini geldiler bir oğlu var 4 yaşında çok yaramaz bebeğim uyurken sürekli dokundu emziğini emdi yatağına yattı çocuk sonuçta kızamadım da annesi sürekli uyardı ama nafile neyse kadın da sürekli bana uykusu nasıl mamayı ne kadar veriyorsun falan sordu uyurken mama yerken hayran hayran izledi ne güzel sakin ne güzel mama yiyor çok uslu dedi bugün yavrum her beslenme zamanında gaz sancısından ağlaya ağlaya zor yedi mamasını uykuları hep kısa süreli oldu ve gece zor uyudu ilk defa kundak yaptım öyle uydu yarın normale döner inşallah

Canım bu geçici bi durum. Ama sana 5 senelik bir anne olarak ufak bi tavsiye vereyim istersen. Eşini de dahil et dışlama. Oğlum doğduktan sonra ben de senin gibiydim inan kaç kez ayrılmayı bile düşündüm. Bir şey yaptığından değil tamamen yapamadığından. Bu lohusalığımda görev dağılımımız var. Ben emziriyorsam o yatırıyor, ben çocuğun ödeviyle ilgileniyorsam o yemek yapıyor. Eğer eşimizi seviyorsak onları hayatımıza dahil etmek zorundayız . Bi de bu hayatta öğrendiğim birşeyi söyliyim sana , beklentiyi sıfıra çek ve yardım istemekten çekinme.

Canım benim sütüm de bı ara çok azaldı burada bi arkadaş bir damladan bahsetti onu aldım işe yaradı. Günde 3 defaya kadar kullanılabiliyor. Adı galactago neo. Tavsiye ederim. Belki plasebo etkisidir ama yani bence etkili

Yenir o parmaklar gelişim de bu haftalarda ellerini keşfettiği için normal diyor canım bizimki baya yumruk yapıp ağzına sokuyor engel olmayın izin verin diyorlar ama bilgin olsun seninde

Biraz detay sorabilir miyim telefondan açıyorum ben şu anda. Ne gibi artıları var?
Bizim bebek piss piss sesiyle uykuya guzel daliyordu. Pis pislamaktan yoruldugumuz zamanda telefondan aciyoduk ama tam bizim yaninda pis pisladigimiz gibi gelmiyodu ses, daha mekanik bi ses oluyodu telefondan. Ama budiz alinca rahat ettik, sesi tam insan sesine benziyor. Ayiciktan geldigini bilmeyen kisiler basta biz yapiyoruz sandilar hep :) Ayicik oldugu icin bebegin yanina rahatlikla koyabiliyoruz. Telefonun radyasyonu, sarji falan dusunmemize gerek kalmiyor. Bi guzelligi de, bi sure sonra susuyor, bebek aglarsa tekrar devreye giriyor. 5-6 cesit farkli sesi var. Bebek hangisini severse o acilabilir.
Bir de aciklamasinda soyle yaziyor:

• Budizzz beyaz gürültülü uyku arkadaşının içerdiği sesler, doktorların bebek sağlığı için önerdiği 50 desibeli geçmez ve elektronik cihazlar aracılığıyla ya da internetten dinlettiğiniz beyaz gürültü sesleri gibi bebeğinize zarar verme ihtimali yoktur.

Merhaba kızlar 2.5 aylik olduk bugün artık oyuncaklara falan tepki veriyor çıngırak sesine sesli falan gülüyor ama elde tutma işini henüz yapmadı uzanma elde birsey tutma yok tam 3aylikta mi gozlenerek bu gelişme acaba sizin bebeler nasil?

Doğru söylüyorsun insana tecrübeli olunca bazı şeylerin farkına daha iyi Varıyor. Öylesi bir ortamı da zor buluyorum çok yoğun çalışıyor eşim Ama fırsat buldukça o şekilde yapacağım dediğin gibi bazen beklentiyi fazla tutunca insan hüsrana uğruyor ve Sinirleniyor neyseki dünden beri iyiyim dün 2 saat sırf eşim ilgilendi hatta diyor çok yorucuymüş

Sağ ol önerin için ben de bulup alayım yani mamayı zaten bırakamam ama en azından sağlamak için biraz fazla süt çıksa beni kurtarır

Mrb kizlar bebeğimin idrar kültürü sonucunda böyle yaziyo anlayan varmı ?
  • Sonuç Üreme Durumu : Diğer Sonuç : Yoğun gram negatif kontaminasyon görüldü.Tekrarı uygundur.

Ben de önümüzde ki ay yaptırmayı düşünüyorum 3 aylık olacak ozaman

Çok zormuş çalışırken çocuk sahibi olmak, izin süreleri çok yetersiz. Anneler de olmasa kim bakacak minnoşlara. 3 aylık kuzuyu bakıcıya bırakmak da çok zor. Hamşleliğin son iki ayı ve bebişler bir yaşına gelene kadarki süre ücretli izin olmalı
Yasaklar da çok zor gelir artık. Ekonomi zaten çok kötü, öyle bir dönemi göze alamazlar diye düşünüyorum. Baksana, temaslıları bile karantinaya almıyorlar.

Iyi iyi canım, hep iyi olun inşallah

Yenir o parmaklar gelişim de bu haftalarda ellerini keşfettiği için normal diyor canım bizimki baya yumruk yapıp ağzına sokuyor engel olmayın izin verin diyorlar ama bilgin olsun seninde
Izin vermek gerektiğini bilmiyordum ya bırakayım yesin o zaman zaten çok güzel görünüyorlar

Yaaa benim damlam bu nasıl mutlu oldum iyi gelmesine ben 3-5 kez kullandım hep unutuyorum kullanmayı pahalı da bir şey o yüzden tavsiye verirken hep dikkat etmeye düzenli kullanmadığımı belirtmeye çalışmıştım. Sifa olsun bol bol süt olsun inşallah herkese.

Kızlar bebeği sık kaka yapan var mı? Sanki bi ara konuşulmuştu bu durum. Bizim kız azar azar sık yapıyor usuttuk mu diye stres yaptım ishal değil gibi ama niye bu kadar kaka yapıyor bilemedim. Sizinkilerde durum nasıl?

Mrb kizlar bebeğimin idrar kültürü sonucunda böyle yaziyo anlayan varmı ?
  • Sonuç Üreme Durumu : Diğer Sonuç : Yoğun gram negatif kontaminasyon görüldü.Tekrarı uygundur.
Canim barsak florasında gram negatif bakteriler var. Ne kadar temizlesek de torba ile alınan idrarda bulaşma sık oluyor. Bulaş nedeniyle idrar kültürünün tekrarlanması gerek demiş

Bizim genelde gunde 2 ama gecenlerde 3-4 oldu. Bence alerji tetikledi bu durumu. Sizin gunde kac defa yapiyor?

Ne demek, umarım bir çözüm olur deneyimlerini paylaşır mısın? Ben hala çişleri pek tutturamıyorum
benim ya emerken yada uyku arasında kaka yapıyor sonra gene uyumaya devam ediyor. kaka olayını çözemiyorum. sen kakayı yakalayabiliyorsun diye sorayım dedim var mı bi önerin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…