2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
maalesef iyi gözden de etkileniyor bebekler umarım bugün normale döner. çok benzerini yaşadım. çocuk 1 hafta kendine gelemedi
Yenir o parmaklar gelişim de bu haftalarda ellerini keşfettiği için normal diyor canım bizimki baya yumruk yapıp ağzına sokuyor engel olmayın izin verin diyorlar ama bilgin olsun seninde
benimki de yumruğu sokuyor sonra öğürtü geliyor sanki kusmamız azmış gibi çok güldürüyor beni bu halleri

dediğin olsa keşke son iş yerinde 700 gün ve üzeri çalışıyorsan doğum izni sonrası 60 ila 90 gün kadar yarı zamanlı çalışma hakkın var. iş yeri ile anlaşıp buna başvurabiliyorsun. özel sektör için geçerli bu tabi.

Ya burda çalışan anne için çocuk gündüz bakım evindeyse devlet ciddi bi destek veriyor aileye ama diyorum ki o parayı yine versinler çalışmayim aynı şeye geliyor nasılsa ben 1300 maaş alacam devlet 1000 destek verecek ve ben kreşe 1300 ödicem aynı şey yani sonuçta elime 1000 gelecek örnek olarak bu rakamları yazdım ama cidden saçma

Bizimki 3 4 kere yapıyordu simdi 6 7 oldu ama miktari azaldı, üşütmemisimdir inşallah
Gunde 10 dan sonrasi sikintiymis. Ben de cok tecrubeli bir anne degilim ama isterseniz takip edip doktora danisin. Bazen bizim de yediklerimiz erkiliyor belki oyle bir durum da olmus olabilir. Ya da sicak tutmaya calisabilirsiniz bu sirada ayaklarini

Teşekkür ederim baya ayrıntılı olmuş o zaman listeme ekledim. Belki 3 aydan sonra da işimize yarar

Biz de o civardayız. Uzanıp tutma yok henüz ama denk gelirse tutuyor. 1-2 kere uzanıp bir şey tuttuğunu gördüm ama muhtemelen onlar tesadüftü. Biraz daha zamanı var sanırım

Kızlar merhaba. Bebeğim artık oyuncaklara tepki vermeye, gülmeye, şaşırmaya falan başladı :) ben de ona oyun halısı, dönence ve hışırtılı oyuncaklardan alacağım. Fisher price’ın oyun halılarını beğendim ama boyutları küçük gibi geldi? Bu tip bir şey kullanıp memnun kalan var mı?
Bir de gündüz uyutmaları için ama kucağı istiyorum ama malum dolar mevzusu fiyatlar aşırı uçmuş, 4momslar binlerce lira. Bu konuda da önerisi olan varsa alırım

Bizim bu Cumartesi 3 ayımız doluyor emzik zincirini benim elimi parmaklarımı tutuyor oyun halısındaki oyuncaklara uzanıp tutuyor ama henüz elinde çıngırak tutamıyor tutup hemen bırakıyor gücü yetmiyor sanırım bugün ilk defa kucağımda oturup hışırtılı kumaş kitapla oynadı tutmaya sayfasını çevirmeye çalıştı sesli gülmesi bir aylıktan beri var benim ve babasının sesine tepki verip gülüyordu bu hafta ayırt etmeksizin kim severse gülüyor bir aylıktan beri hareketli kitaplar çok dikkatini çekiyor tavsiye ederim bir de çocuk gelişimci ve okul öncesi öğretmeni olarak söylüyorum bebeğinizi çocuğunuzu başkaları ile kıyaslamayın her çocuğun gelişimi bireyseldir burda sohbet amaçlı konuşabiliriz tabi

Yaa tabiki kıyaslamaliyorum ❤ her çocuğun fiziki ve motor gelişimi farklı ama gözlemlemek gerek bebeğe ve kendimize zaman tanımak en önemlisi ama yapılan genel bir tablo olduğu için persentil değerlerine falan bakarım ortalama da mı diye her ay ne yapabiliyor ya da yapacak bizi ne bekliyor bakiyorum çok zor büyüyorlar ama gelişimlerini izlemek muhteşem

Biz de o civardayız. Uzanıp tutma yok henüz ama denk gelirse tutuyor. 1-2 kere uzanıp bir şey tuttuğunu gördüm ama muhtemelen onlar tesadüftü. Biraz daha zamanı var sanırım
Bebeğe ve kendimize zaman tanımak gerek tabi ki ama heyecanlı analar olarak evcilik falan oynamak istiyorum çünkü uyumuyor

Aynen canım

Benim kızım uyanıyor 1 saat sonra esnemeye başlıyor ve huysuzlanıyor. Uyku aralığı biraz açılsın istiyorum. Çünkü kolay uyumuyor 2 saat uğraş sonuç 1 saat uyku. Sizlerin de böyle mi. Yani 1 saat uyanıklık çok az. Böyle olunca bütün günüm uyutmakla geçiyor. Tamam uyutmiiym diyemiyorum gözü kapalı hep mızlanıyor. Bebeği görmeye geliyorlar diyorlar ki sen bütün gün böyle miisn. Pış pış kolik müzik hiç bitmiyor bizim evde.

Benim kızım da henüz elde tutma olayına girmedi. Gülücükleri epey arttı. Aynada kendini görünce de gülümsüyor epey, çok hoşuma gidiyor. Ellerini iştahlı iştahlı yalıyor. Seslenir gibi sesler çıkarıyor ben yanında yokken. Bir de karşılıklı konuşuyoruz. "Ayyy" diyoruz birbirimize. "Gıı" diye karşılık verdiği de oluyor küçük hanımın.

Çok üzüldüm Benim de kendi nazarım değiyor genelde. Ne zaman kızım hakkında güzel bir şey konuşsam tersi oluyor. Uykusu düzenli diyorum bozuluyor, gaz sancısı bu aralar yok diyorum oluyor. Iyi niyetle bile olsa değiyor nazar. Bakan kişinin de hoşuna gitmiştir. Kendi çocukları büyüyünce bebek özlemi oluyor ya insanlarda. Seven kişi maaşallah demeyi o an düşünemese bile biz diyelim bol bol. Okumadıysan Ayetel kürsi, felak, nas oku istersen. Rahatlar inşallah.

Kızlar benim bebeğimde diş kaşıntıları başladı desem inanır mısınız kendi elini ve gezdirirken babasinin elini kemiriyor. Bazen emme mi acaba diyoruz ama yok bariz kemiriyor damaklarini kaşıyor. Az az salya da var. Gecen gün 2. Ay kontrolünde sorduk doktora ama olabilir bazı bebekte erken başlar bazısında geç baslar ama bunlar var diye hemen çıkacak sanmayın dedi kendi de kontrol etti bisey demedi diş için. Bazen mızmızlanirken damaklarini kasıyorum parmağımla hemen susuyor, üzülüyorum bu kadar erken bide bunla uğraşıyor yavrum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…