- 13 Haziran 2019
- 2.433
- 4.759
- 83
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #40.541
maalesef iyi gözden de etkileniyor bebeklerResmen bebeğime nazar değdi dün eşimin halasıyla gelini geldiler bir oğlu var 4 yaşında çok yaramaz bebeğim uyurken sürekli dokundu emziğini emdi yatağına yattı çocuk sonuçta kızamadım da annesi sürekli uyardı ama nafile neyse kadın da sürekli bana uykusu nasıl mamayı ne kadar veriyorsun falan sordu uyurken mama yerken hayran hayran izledi ne güzel sakin ne güzel mama yiyor çok uslu dedi bugün yavrum her beslenme zamanında gaz sancısından ağlaya ağlaya zor yedi mamasını uykuları hep kısa süreli oldu ve gece zor uyudu ilk defa kundak yaptım öyle uydu yarın normale döner inşallah
benimki de yumruğu sokuyor sonra öğürtü geliyorYenir o parmaklargelişim de bu haftalarda ellerini keşfettiği için normal diyor canım bizimki baya yumruk yapıp ağzına sokuyor engel olmayın izin verin diyorlar ama bilgin olsun seninde
dediğin olsa keşkeÇok zormuş çalışırken çocuk sahibi olmak, izin süreleri çok yetersiz. Anneler de olmasa kim bakacak minnoşlara. 3 aylık kuzuyu bakıcıya bırakmak da çok zor. Hamşleliğin son iki ayı ve bebişler bir yaşına gelene kadarki süre ücretli izin olmalı
Yasaklar da çok zor gelir artık. Ekonomi zaten çok kötü, öyle bir dönemi göze alamazlar diye düşünüyorum. Baksana, temaslıları bile karantinaya almıyorlar.
Ya burda çalışan anne için çocuk gündüz bakım evindeyse devlet ciddi bi destek veriyor aileye ama diyorum ki o parayı yine versinler çalışmayim aynı şeye geliyor nasılsaÇok zormuş çalışırken çocuk sahibi olmak, izin süreleri çok yetersiz. Anneler de olmasa kim bakacak minnoşlara. 3 aylık kuzuyu bakıcıya bırakmak da çok zor. Hamşleliğin son iki ayı ve bebişler bir yaşına gelene kadarki süre ücretli izin olmalı
Yasaklar da çok zor gelir artık. Ekonomi zaten çok kötü, öyle bir dönemi göze alamazlar diye düşünüyorum. Baksana, temaslıları bile karantinaya almıyorlar.
Bizimki 3 4 kere yapıyordu simdi 6 7 oldu ama miktari azaldı, üşütmemisimdir inşallahBizim genelde gunde 2 ama gecenlerde 3-4 oldu. Bence alerji tetikledi bu durumu. Sizin gunde kac defa yapiyor?
Alerji de olabilir mi kiBizim genelde gunde 2 ama gecenlerde 3-4 oldu. Bence alerji tetikledi bu durumu. Sizin gunde kac defa yapiyor?
Gunde 10 dan sonrasi sikintiymis. Ben de cok tecrubeli bir anne degilim ama isterseniz takip edip doktora danisin. Bazen bizim de yediklerimiz erkiliyor belki oyle bir durum da olmus olabilir. Ya da sicak tutmaya calisabilirsiniz bu sirada ayaklariniBizimki 3 4 kere yapıyordu simdi 6 7 oldu ama miktari azaldı, üşütmemisimdir inşallah
Bizim arttigi donemde kakada cok az kan vardi o yuzden oyle dusunmustum. bu benim kendi yorumum dogru olmayabilir. Sizi etkilemesin bu soyledigimAlerji de olabilir mi ki
Teşekkür ederim baya ayrıntılı olmuşBizim bebek piss piss sesiyle uykuya guzel daliyordu. Pis pislamaktan yoruldugumuz zamanda telefondan aciyoduk ama tam bizim yaninda pis pisladigimiz gibi gelmiyodu ses, daha mekanik bi ses oluyodu telefondan. Ama budiz alinca rahat ettik, sesi tam insan sesine benziyor. Ayiciktan geldigini bilmeyen kisiler basta biz yapiyoruz sandilar hep :) Ayicik oldugu icin bebegin yanina rahatlikla koyabiliyoruz. Telefonun radyasyonu, sarji falan dusunmemize gerek kalmiyor. Bi guzelligi de, bi sure sonra susuyor, bebek aglarsa tekrar devreye giriyor. 5-6 cesit farkli sesi var. Bebek hangisini severse o acilabilir.
Bir de aciklamasinda soyle yaziyor:
- Budizzz beyaz gürültülü uyku arkadaşının içerdiği sesler, doktorların bebek sağlığı için önerdiği 50 desibeli geçmez ve elektronik cihazlar aracılığıyla ya da internetten dinlettiğiniz beyaz gürültü sesleri gibi bebeğinize zarar verme ihtimali yoktur.
Biz de o civardayız. Uzanıp tutma yok henüz ama denk gelirse tutuyor. 1-2 kere uzanıp bir şey tuttuğunu gördüm ama muhtemelen onlar tesadüftü. Biraz daha zamanı var sanırımMerhaba kızlar 2.5 aylik olduk bugün artık oyuncaklara falan tepki veriyor çıngırak sesine sesli falan gülüyor ama elde tutma işini henüz yapmadı uzanma elde birsey tutma yok tam 3aylikta mi gozlenerek bu gelişme acaba sizin bebeler nasil?
Bizim bu Cumartesi 3 ayımız doluyor emzik zincirini benim elimi parmaklarımı tutuyor oyun halısındaki oyuncaklara uzanıp tutuyor ama henüz elinde çıngırak tutamıyor tutup hemen bırakıyor gücü yetmiyor sanırım bugün ilk defa kucağımda oturup hışırtılı kumaş kitapla oynadı tutmaya sayfasını çevirmeye çalıştı sesli gülmesi bir aylıktan beri var benim ve babasının sesine tepki verip gülüyordu bu hafta ayırt etmeksizin kim severse gülüyor bir aylıktan beri hareketli kitaplar çok dikkatini çekiyor tavsiye ederim bir de çocuk gelişimci ve okul öncesi öğretmeni olarak söylüyorum bebeğinizi çocuğunuzu başkaları ile kıyaslamayın her çocuğun gelişimi bireyseldir burda sohbet amaçlı konuşabiliriz tabiMerhaba kızlar 2.5 aylik olduk bugün artık oyuncaklara falan tepki veriyor çıngırak sesine sesli falan gülüyor ama elde tutma işini henüz yapmadı uzanma elde birsey tutma yok tam 3aylikta mi gozlenerek bu gelişme acaba sizin bebeler nasil?
Yaa tabiki kıyaslamaliyorum ❤ her çocuğun fiziki ve motor gelişimi farklı ama gözlemlemek gerek bebeğe ve kendimize zaman tanımak en önemlisi ama yapılan genel bir tablo olduğu için persentil değerlerine falan bakarım ortalama da mı diye her ay ne yapabiliyor ya da yapacak bizi ne bekliyor bakiyorum çok zor büyüyorlar ama gelişimlerini izlemek muhteşemBizim bu Cumartesi 3 ayımız doluyor emzik zincirini benim elimi parmaklarımı tutuyor oyun halısındaki oyuncaklara uzanıp tutuyor ama henüz elinde çıngırak tutamıyor tutup hemen bırakıyor gücü yetmiyor sanırım bugün ilk defa kucağımda oturup hışırtılı kumaş kitapla oynadı tutmaya sayfasını çevirmeye çalıştı sesli gülmesi bir aylıktan beri var benim ve babasının sesine tepki verip gülüyordu bu hafta ayırt etmeksizin kim severse gülüyor bir aylıktan beri hareketli kitaplar çok dikkatini çekiyor tavsiye ederim bir de çocuk gelişimci ve okul öncesi öğretmeni olarak söylüyorum bebeğinizi çocuğunuzu başkaları ile kıyaslamayın her çocuğun gelişimi bireyseldir burda sohbet amaçlı konuşabiliriz tabi
Bebeğe ve kendimize zaman tanımak gerek tabi ki ama heyecanlı analar olarak evcilik falan oynamak istiyorum çünkü uyumuyorBiz de o civardayız. Uzanıp tutma yok henüz ama denk gelirse tutuyor. 1-2 kere uzanıp bir şey tuttuğunu gördüm ama muhtemelen onlar tesadüftü. Biraz daha zamanı var sanırım
Tabi kiNe demek, umarım bir çözüm olurdeneyimlerini paylaşır mısın? Ben hala çişleri pek tutturamıyorum
Aynen canımYaa tabiki kıyaslamaliyorum ❤ her çocuğun fiziki ve motor gelişimi farklı ama gözlemlemek gerek bebeğe ve kendimize zaman tanımak en önemlisi ama yapılan genel bir tablo olduğu için persentil değerlerine falan bakarım ortalama da mı diye her ay ne yapabiliyor ya da yapacak bizi ne bekliyor bakiyorum çok zor büyüyorlar ama gelişimlerini izlemek muhteşem
Benim kızım da henüz elde tutma olayına girmedi. Gülücükleri epey arttı. Aynada kendini görünce de gülümsüyor epey, çok hoşuma gidiyor. Ellerini iştahlı iştahlı yalıyor. Seslenir gibi sesler çıkarıyor ben yanında yokken. Bir de karşılıklı konuşuyoruz. "Ayyy" diyoruz birbirimize. "Gıı" diye karşılık verdiği de oluyor küçük hanımın.Merhaba kızlar 2.5 aylik olduk bugün artık oyuncaklara falan tepki veriyor çıngırak sesine sesli falan gülüyor ama elde tutma işini henüz yapmadı uzanma elde birsey tutma yok tam 3aylikta mi gozlenerek bu gelişme acaba sizin bebeler nasil?
benimki de yumruğu sokuyor sonra öğürtü geliyorsanki kusmamız azmış gibi çok güldürüyor beni bu halleri
Çok güzel zamanları gerçekten deIzin vermek gerektiğini bilmiyordum ya bırakayım yesin o zaman zaten çok güzel görünüyorlar
Çok üzüldümResmen bebeğime nazar değdi dün eşimin halasıyla gelini geldiler bir oğlu var 4 yaşında çok yaramaz bebeğim uyurken sürekli dokundu emziğini emdi yatağına yattı çocuk sonuçta kızamadım da annesi sürekli uyardı ama nafile neyse kadın da sürekli bana uykusu nasıl mamayı ne kadar veriyorsun falan sordu uyurken mama yerken hayran hayran izledi ne güzel sakin ne güzel mama yiyor çok uslu dedi bugün yavrum her beslenme zamanında gaz sancısından ağlaya ağlaya zor yedi mamasını uykuları hep kısa süreli oldu ve gece zor uyudu ilk defa kundak yaptım öyle uydu yarın normale döner inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?